СВЕТОВЕН ЕКСПЕРИМЕНТ????
Модератор: Общи модератори
- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Archangel написа:Сега доколкото аз знам, тия лъчи в момента и да се сблъскат нищо няма да стане. Затова се налага да ги ускорят до 99,9999999% скоростта на светлината, за да могат да наблюдават ефекти точно като по време на Големия взрив, само че в по-малки размери.
Значи казваш - нещо като ядрена пиратка се очаква?
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
someone написа:Archangel написа:Сега доколкото аз знам, тия лъчи в момента и да се сблъскат нищо няма да стане. Затова се налага да ги ускорят до 99,9999999% скоростта на светлината, за да могат да наблюдават ефекти точно като по време на Големия взрив, само че в по-малки размери.
Значи казваш - нещо като ядрена пиратка се очаква?
Според мен и да се отворят малки черни дупки - те наистина ще изчезват билионна от секундата, след като са се появили, просто защото няма какво да ги подхранва в условията на LHC. Така че споко

Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
Няма тая тръба има достатъчно силно магнитно поле. Ако има черни дупки те просто ще си седят там и ще си кротуват.
П.С. Ако не съм прав и гръмне земята мога да черпя бири.
RESPECT
by t060
RESPECT
by t060
От тогава русото не е на мода.
- ///M3-E36
- младши ентусиаст
-
- Кара: Third E36 :)
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: За тез пари...
t060 написа:Няма тая тръба има достатъчно силно магнитно поле. Ако има черни дупки те просто ще си седят там и ще си кротуват.
RESPECT
by t060
Много ме кефят темите последните 2 дена

- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
5 минути преди да си заминем може м-ките да станат по 20 лева от илиЯнци
поне секи ще си умре доволно

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
uuuu написа:5 минути преди да си заминем може м-ките да станат по 20 лева от илиЯнци![]()
поне секи ще си умре доволно
да бе пък жените ше станат дашни и нема да останат девственици

ето най-добрия вариант http://vbox7.com/play:9f5fc720

- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
k_remi написа:лелеее какви проблеми има тука за решаване пак те се хванали такива експерименти да правят![]()
![]()
![]()
доколкото разбрах те ще продължат поне няколко месеца
По-точно 10 години

- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
ACCELERATOR написа:k_remi написа:лелеее какви проблеми има тука за решаване пак те се хванали такива експерименти да правят![]()
![]()
![]()
доколкото разбрах те ще продължат поне няколко месеца
По-точно 10 години
По-добре да се хванат да напрaвят машина на времето и да идат да видят какво е станало. По-малко време ще отнеме.
RESPECT
by t060
От тогава русото не е на мода.
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Голяма истерия около този експеримент, раздухвана главно от журналистите, които явно си нямат друга работа.
Става въпрос за възпроизвеждането в затворена експериментална среда на нещо, което се случва постоянно в атмосферата на Земята. Всъщност космическите лъчи, които облъчват Земята, предизвикват подобни сблъсъци постоянно. При тях за много кратко време могат да се получат частици, които да докажат съществуването на „тъмна материя“, и с това да докажат най-различни теории, или да създадат нови... Проблема е, че за да се засекат тези частици е нужна много прецизна апаратура. Освен това, самия Ускорител на частици, трябва да бъде изолиран от космическото лъчение, което пречи на точността на експеримента. Затова и съоръжението се намира на 100м под земята. Учените искат да създадат същото това сблъскване, което се получава при преминаването на космическите лъчи през атмосферата на Земята изкуствено, в контролирани условия, за да могат да мерят, засичат, анализират и т.н. това, което се случва.
Днес „машинарията“ просто е била изпробвана, на 1/30 от възможностите си, просто за да се пробва дали работи, с две думи. Оттук натам ще са нужни може би месеци, за да се пусне в действие, а максималната си скорост, доколкото разбрах, ще достигне едва през 2010г.
Става въпрос за възпроизвеждането в затворена експериментална среда на нещо, което се случва постоянно в атмосферата на Земята. Всъщност космическите лъчи, които облъчват Земята, предизвикват подобни сблъсъци постоянно. При тях за много кратко време могат да се получат частици, които да докажат съществуването на „тъмна материя“, и с това да докажат най-различни теории, или да създадат нови... Проблема е, че за да се засекат тези частици е нужна много прецизна апаратура. Освен това, самия Ускорител на частици, трябва да бъде изолиран от космическото лъчение, което пречи на точността на експеримента. Затова и съоръжението се намира на 100м под земята. Учените искат да създадат същото това сблъскване, което се получава при преминаването на космическите лъчи през атмосферата на Земята изкуствено, в контролирани условия, за да могат да мерят, засичат, анализират и т.н. това, което се случва.
Днес „машинарията“ просто е била изпробвана, на 1/30 от възможностите си, просто за да се пробва дали работи, с две думи. Оттук натам ще са нужни може би месеци, за да се пусне в действие, а максималната си скорост, доколкото разбрах, ще достигне едва през 2010г.
- methanol
- Бобо Дебелия
-
- Кара: E30/E36/E34
- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно