Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
Re: Всичко за електрическите автомобили
Подгряването на батерията обаче също отнема енергия. Ниските температури са си бич за електричките и това е. Термопомпата помага, но не решава проблема.
Това ми попадна сутринта, доста плашещо.
https://www.reddit.com/r/SweatyPalms/co ... _disaster/
Това ми попадна сутринта, доста плашещо.
https://www.reddit.com/r/SweatyPalms/co ... _disaster/
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
С тоя дим, представям си как се надишаха. За секунди щяха да изгорят.
Сигурно са в грешната ерия , нали така ?

Сигурно са в грешната ерия , нали така ?

не бъркайте загуби със разходи. различни неща са...
загуби са когато енергията от зареждалото се губи безвъзвратно (инкдукционни, топлинни, химически в батерията загуби)....
това за което говорите са разходи. разходи по затопляне на батерията преди/по време на зареждането...
разходите по зареждане когато е студено (под нулата) могат да стигнат 10-15%... загубите обаче са общо взето нищожни - както казах 3-5%
но истината е, че електричките не обичат две неща - студено и продължително каране с висока скорост... аз лично проблеми нямам с тези неща. всеки си решава за себе си
загуби са когато енергията от зареждалото се губи безвъзвратно (инкдукционни, топлинни, химически в батерията загуби)....
това за което говорите са разходи. разходи по затопляне на батерията преди/по време на зареждането...
разходите по зареждане когато е студено (под нулата) могат да стигнат 10-15%... загубите обаче са общо взето нищожни - както казах 3-5%
но истината е, че електричките не обичат две неща - студено и продължително каране с висока скорост... аз лично проблеми нямам с тези неща. всеки си решава за себе си
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
TNT написа:С тоя дим, представям си как се надишаха. За секунди щяха да изгорят.
Сигурно са в грешната ерия , нали така ?![]()
като платиш 1/3 от парите за тесла в същия клас- си поемаш рисковете...
всяка тесла има ръчно/ механично резервно отваряне на вратите. само киберкамиона му е завряна някъде дето казват, че може и да не я намериш...
и друго- предполагам това видео е било причината китайците съвсем отскоро да забранят коли без дръжки на вратите (като теслите). с един куршум два заека- хем решиха по комунистически проблема с електрическите врати, хем забиха още един квадратен на илон като награда за това, че им построи гига завод на терен и му откраднаха всичките технологии... типично по китайски.
та да, колега- баш от "ерията" е...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Не 'нам... ще кажа на Митака да почва да прави S3XY handles, стига с тия S3XY buttons
Изобщо не е смешно обаче... дейбиш и модата 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
alx написа:
И в същото време новина от днес от Масачузетс Tesla hit with another wrongful death suit over its electronic door handles
Повечето подобни глупости в индустрията са с първоизточник тесла.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Добре де в такива ситуации проблема ще е ако колата не отключи вратите. Тогава каквато и дръжка да има пак няма да можете да я отворите от вън. А това видео ми бие на АИ доста, първо пламна от нищото тая кола, реално просто се завъртя и излезна от пътя и бутна ограда дето силен вятър ще отнесе. После пламъците се появиха за секунди, и то вътре - електрическа кола не гори така точно. После пътниците отзад си чакаха да им отворят вместо да се опитат да излезнат през предната врата - да няма преграда нещо? И най-трудно подвижния да съм(а те не са щом излезнаха през джама) ще изхвърча между седалките през шофьорското място ако ми гори под гъза... В първия момент реших, че има детско столче отзад, ама пак ако съм бащата и не се отваря врата съм се наврял вътре за стотни от секундата 

Spunky написа:alx написа:
И в същото време новина от днес от Масачузетс Tesla hit with another wrongful death suit over its electronic door handles![]()
Повечето подобни глупости в индустрията са с първоизточник тесла.
тези конкретно са ambulance chasers ... всичките такива дето съдят за смърт на хора на предните седалки са такива мечтатели... модел 3/у/с/х имат на предните врати механична ръчка която е лесно достъпна.. това, че си се панирал и не знаеш/ не си се сетил да дръпнеш най- голямия бутон на вратата- друга тема.. отзад обаче наистина е проблем- ръчното отваряне е скрито зад решетката на говорителя във вратата- безумно... затова е хубаво да знае човек, че прозореца се троши за секунди със металната кука на колана.. но ако е дете/бебе какво правиме? недомслено е за задните пасажери със сигурност.
а липсата на ръчки отвън не е глупост а аеродинамично преимущество...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
b_u_b_o написа:Добре де в такива ситуации проблема ще е ако колата не отключи вратите. Тогава каквато и дръжка да има пак няма да можете да я отворите от вън. А това видео ми бие на АИ доста, първо пламна от нищото тая кола, реално просто се завъртя и излезна от пътя и бутна ограда дето силен вятър ще отнесе. После пламъците се появиха за секунди, и то вътре - електрическа кола не гори така точно. После пътниците отзад си чакаха да им отворят вместо да се опитат да излезнат през предната врата - да няма преграда нещо? И най-трудно подвижния да съм(а те не са щом излезнаха през джама) ще изхвърча между седалките през шофьорското място ако ми гори под гъза... В първия момент реших, че има детско столче отзад, ама пак ако съм бащата и не се отваря врата съм се наврял вътре за стотни от секундата
75% от азиатските видеа са ии клик-бейтс последната година. прогнозата е до 3 години реалния видео контент в нета да е под 10%.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
alx написа: ръчното отваряне е скрито зад решетката на говорителя във вратата- безумно.
При мене е едно въженце на дъното на джоба във вратата, скрито от пластмасово капаче. Трябва да почна като стюардесите да правя инструктаж на пътниците преди потегляне.
- enigma
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:като платиш 1/3 от парите за тесла в същия клас- си поемаш рисковете...
всяка тесла има ръчно/ механично резервно отваряне на вратите. само киберкамиона му е завряна някъде дето казват, че може и да не я намериш...
Във всяка Тесла като се качиш си поемаш рисковете... Ако си зашеметен от удар, точно ще търсиш manual override. Все едно сте все тренирани астронавти, пилотите на Тесла...
Tesla doors have been at the center of several crash cases because the battery powering the unlocking mechanism can be destroyed in a fire and the manual releases that override that system are difficult to find.
The lawsuit follows several others that have claimed various safety problems with Tesla cars. In August, a Florida jury decided that the family of another dead college student, this one killed by a runaway Tesla years ago, should be awarded more than $240 million in damages.
The National Highway Traffic Safety Administration, which opened its stuck-door investigation last month, is looking into complaints by drivers that after exiting their cars, they couldn't open back doors to get their children out and, in some cases, had to break the window to reach them.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
alx написа:
На кой му пука, при положение че са отврат за ползване и тия голф колички се карат главно градско? Пълна глупост, която ще си получи заслужената регулация. Както и бутоните вътре, които също сигурно дават аеродинамично преимущество от духалките, че термопомата да харчи по-малко
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
enigma написа:Все едно сте все тренирани астронавти, пилотите на Тесла...
Недей така да подценяваш форума.
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Spunky написа:alx написа:
На кой му пука, при положение че са отврат за ползване и тия голф колички се карат главно градско? Пълна глупост, която ще си получи заслужената регулация. Както и бутоните вътре, които също сигурно дават аеродинамично преимущество от духалките, че термопомата да харчи по-малко
Баси поста с нула сцепление
Много по просто щеше да бъде да напишеш “не харесвам тесли”

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-