Икономическа тема
Модератор: Общи модератори
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Re: Икономическата криза 2020-2023
Същите са като тия дето превзеха магазините за тоалетна хартия, биха се за олио и го влачеха с касетки....само че това нищо не промени. Нито тоалетната хартия изчезна нито па и поскъпна нещо, нито олиото след краткото му поскъпване не си се върна къде си беше, че даже и под. А, и с гориваотоимаше неква ппаника та се пълнеха резервоари, туби и кой квто има. Живи и здрави, ще си имат ХориС за 2 години напред. Да не говоим, че на опашката са 30-на човека и вътре да са 50. Представителната извадка, нема що.
Хм,хм...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Мда и по бТВ я даваха паниката.
Путин виждал признаци, че инфлацията се ускорявала. Производителите не отговаряли на търсенето поради някаква мистериозна причина.
Дали не е заради едни санкции, които намалят предлагането в Русия, седя си и се чудя
Това са сложни процеси, не мисля, че ще
може някога да се даде точен отговор.

Като стана дума за инфлация. Новото нормално в същност е старото нормално (както много пъти се оказва).
Илюзията, че става нещо, което никога не е ставало... Сигурен съм, че по време на предния такъв период на
висока инфлация е имало същият разговор как идва краят на света. И естествено има я другата грешка, че
условията, които са били в сила в очертаното ще продължат до безкрайност.
Путин виждал признаци, че инфлацията се ускорявала. Производителите не отговаряли на търсенето поради някаква мистериозна причина.
Дали не е заради едни санкции, които намалят предлагането в Русия, седя си и се чудя

може някога да се даде точен отговор.

Като стана дума за инфлация. Новото нормално в същност е старото нормално (както много пъти се оказва).
Илюзията, че става нещо, което никога не е ставало... Сигурен съм, че по време на предния такъв период на
висока инфлация е имало същият разговор как идва краят на света. И естествено има я другата грешка, че
условията, които са били в сила в очертаното ще продължат до безкрайност.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Не знам за инфлацията. Хлапето яде едни кроасани, които от $3 станаха $5. Ама инфлацията за първите 6 месеца била под 3% на годишна база
Бензина пак скочи с десетина цента....
Всичко е нормално

Всичко е нормално

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Моджо написа:Нито тоалетната хартия... поскъпна нещо .
30% нагоре нищо не са, да. За форума на мельонерете пък ептен

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Тоалетната хартия 30% нагоре ? Бъркаш се нещо. Около 22,3-4 лв си е била винаги тая дето купувам и още си е толкова. Останалите неща поскъпнаха, факт. Някои повече, някои по-малко. Средното не е 30 по мои наблюдения. Нещо 10-15 по-може. Разбира се не си играя специално да го смятам кое колко е поскъпнало /че и много не ме интересува честно казано/. След като треа си го купа и да смятам и да не смятам се тая. Има си цена, текуща, като не ми харесва подминавам или си търся нещо по-евтино. Толкоз. Ма било лани 2 лв по-евтино..е, и? Сега не сме лани. Даже вЛидъла тая хартия, която купувам е 24 лв или нещо наоколо, а в цба случайно влязох и я имаше на 20 лв примоция.
А милионер не съм, обаче и мрънкач не съм. Каквото е - такова. Не зависи от мен.
А милионер не съм, обаче и мрънкач не съм. Каквото е - такова. Не зависи от мен.
Хм,хм...
- STEVAL
- кандидат ентусиаст
-
Моджо написа:
Фамилията, която я купуваш на 24 лв, беше 16 лв. Милдето от 19 лв стана 28.
STEVAL написа:Моджо написа:
Фамилията, която я купуваш на 24 лв, беше 16 лв. Милдето от 19 лв стана 28.
А грамажът същия ли остана или пакетите видимо "отслабнаха"?
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Милдето беше 20 лв в цба преди няколко дни. А в Лидъла беше нещо 22 или 24. Другите не знам. Не е нещо , което го купувам всеки ден, ама дори да кажем, че е била 20 лв не е поскъпнала с 30%. А в лидъла може да е била някога 20 лв, ама само на примоция. Иначе си е била винаги около 22 лв. Ся за опаковката не съм се заглеждал. Купувам възможно най-голямата налична може и да има някакви разлики.
Някои неща, стига да ти се обикаля, по различните магазини си ги има на много прилични цени. Котките понеже ядат по 1 голяма консерва кучешка храна на денм та там цените го знам. От лидела ги купувам бяха по 3 лв, станаха 4, върнаха ги на 3,50, после на 3,75 ся пак са на 4. Да, обаче у кауфландо или пък т маркето имаше примоция на 2,50 пак такава голяма консерва. Не са ми били на път иначе щях да зема 20 консерви
А па онлине се намират за по 3, 3 и нещо лв още ако ти се занимава да поръчваш.
Някои неща, стига да ти се обикаля, по различните магазини си ги има на много прилични цени. Котките понеже ядат по 1 голяма консерва кучешка храна на денм та там цените го знам. От лидела ги купувам бяха по 3 лв, станаха 4, върнаха ги на 3,50, после на 3,75 ся пак са на 4. Да, обаче у кауфландо или пък т маркето имаше примоция на 2,50 пак такава голяма консерва. Не са ми били на път иначе щях да зема 20 консерви

Хм,хм...
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Milde поскъпна много, може би двойно.
Останалите също.
А и обема намаля.
Останалите също.
А и обема намаля.

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Ай па..абе скоро купувах милде от лидело 32+8 /от там си купувам по принцип/ ми беше нещо 24 лв ако не бъркам, ще ме карате да проверявам в приложението касовата.
Не че има значение както казах. Ползвал съм вестници имам много стари:)) Ама ся...
Не че има значение както казах. Ползвал съм вестници имам много стари:)) Ама ся...
Хм,хм...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Моджо написа:обаче и мрънкач не съм. Каквото е - такова. Не зависи от мен.
Да мрънкаш, че другите мрънкат също е мрънкач!

Иначе да, тоалетната хартия поскъпна, от 16 на 22 , тази , дето я купувам, май е повече от 30%
И не само тоалетната хартия, всякаква хартия.
Тая реклама на лидъл, дето някакви на опашка се карат кой да плати, щото касиерката е обявила сметка 19.90 е толкова остаряло-нелепа, че няма на къде.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Bulgarian yoghurt has finally been listed in the European Register of Protected Designations of Origin (PDO).
Traditional Bulgarian yoghurt is world-famous for its beneficial properties.
Congratulations Bulgaria!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
https://shop.metro.bg/shop/pv/BTY-X2487 ... 0%B5-Milde
Вярно е била 28 в лидъло, намерих си касовата. Ама е, я има я по-евтина в Метро, а в Кърджали е 22,80 същия пакет. Ако поръчам повече може и да ми излезе на сметка
)
https://taxta-magazini.com/milde-%D1%82 ... 0%BD%D0%B0
Вярно е била 28 в лидъло, намерих си касовата. Ама е, я има я по-евтина в Метро, а в Кърджали е 22,80 същия пакет. Ако поръчам повече може и да ми излезе на сметка

https://taxta-magazini.com/milde-%D1%82 ... 0%BD%D0%B0
Хм,хм...
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Гъз папир