Формула 1 - обща тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Re: Формула 1 - обща тема

Мнение от don_gori » 29 Юли 2019, 13:28

Аз пък си мисля, че Редбул с Хонда изостават точно заради по-слабия квалификационен режим. Ако погледнеш всички Q3 от Франция насам ще видиш, че Макс е с поне 0.3сек по-бавен от победителя било то Мерцедес или Ферари. Обаче състезателното им темпо е много добро и се нареждат твърдо след Мерцедеса.
Незнам дали в момента Мерцедес не го играят малко пас, след унищожителия старт на сезона :dunno: Просто изведнъж така рязко да загубят ритъм .. спокойно след лятото ако останалите(редбул и ферари) внедрят работещи неща ще изпреварят Мерцедеса което ми се вижда много нереално.
За идното ГП на Унгария ще видим подобрения по шасито на Ферари, та дано най-накрая оправят представянето си на по-спънатите писти. Какъв контраст обаче имаме за 1 година, как се промениха коренно концепциите при Ферари/Мерцедес :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 29 Юли 2019, 14:20

Като стана дума за състезанието в Унгария - някой, който е ходил вече да сподели тънкости при достигане/напускане на пистата :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 29 Юли 2019, 17:05

Шарл ще бъде..

Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от whatdaf » 29 Юли 2019, 17:11

Още ли има фенове на Мерцедес , които твърдят ,че Хам е най-великия пилот някога . Да , може да стане с най-много титли , но определено дори в колоната в момента не е най-добрия . Има просто късмета да е с най-силната кола в правилното време . И както се вижда и с доста подкрепа зад кулисите. Направо не повярвах ,че му дадоха цели 5 сек в състезание което беше ясно , че е загубил много по-рано с този бокс от 1мин , а миналата година при същата ситуация разбира се не го наказаха . Верстапен до тази година ми беше много антипатичен с арогантното си каране(също толерирано от ФИА) , но през тази година или израстна , или не знам какво ,но видимо е почти завършен пилот , който с една силна кола никой няма да има шанс да победи. Не очаквам коренни промени по начина по който върви сезона. Титла за Хам и Мерц , въпроса е само колко преди края .

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 29 Юли 2019, 17:46

Аз мисля че Хамилтън е категорично най-добрия пилот в момента. ;)

Не мисля, че някой може да бъде определен като най-великия изобщо и да, броят титли не е определящ.

Верстапен според мен има чисто карачески умения на нивото на Хамилтън та даже и повече, но това не е всичко. Когато имаш такива умения и правиш глупости от типа на Бразилия 2018 няма как да си най-добрия пилот. Вероятно ще помъдрее(вече го прави) и ще стане още по-добър, но все още не е там. Няма как да кажем колко струва даден пилот без да е горял в битка за титлата цял сезон и още повече без да е имал силен съотборник като конкурент в тази битка. Да не говорим че трябва и отбор да е сменял(голям, а не смяна от втория отбор в първия).

И трите големи отбора имат лоби и им се разминава. Наказанието за Ферари/Леклерк да не би да не беше смешно? :mhihi:

И при толкова катаклизми, проблеми и отпадания Уйлямс пак не взеха точка (в състезанието) :shock:

Фетко може би имаше и голям късмет, но аз съм изключително щастлив от факта, че май само той от топ пилотите не сгреши никъде. Без завъртания, без излизания от питата, напълно роботско каране, както в силните времена в Редбул.

Е как, нали наказаха Алфите и Кубица е в точките :mhihi:

Постъпи зряло, а и не получаваше прекалено агресивна стратегия. Всички се взеха за "рейн мастъри" - широки минавания, бягане от гумата на идеалната линия, гонене на време в мокрия сектор. :mhihi: Всичко хубаво, но "един път стомна за вода , втори път стомна за вода....". Той подходи разумно когато трябваше, а натискаше когато наистина има смисъл.
Силно се надявам това представяне да го върне обратно психически.
Последна промяна TheDriver на 29 Юли 2019, 18:00, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Юли 2019, 17:47

И при толкова катаклизми, проблеми и отпадания Уйлямс пак не взеха точка (в състезанието) :shock:

Фетко може би имаше и голям късмет, но аз съм изключително щастлив от факта, че май само той от топ пилотите не сгреши никъде. Без завъртания, без излизания от питата, напълно роботско каране, както в силните времена в Редбул.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 29 Юли 2019, 17:55

Тоя цирк в бокса на Хамилтън беше по-скоро за запазване на някаква интрига в сезона. Прекалено аматьорско.

Иначе Ферщапен е може би най-интересният за гледане и непредвидим пилот, не е лошо, че го толерират. В крайна сметка това е формула 1, не художествена гимнастика. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 30 Юли 2019, 14:50

Този път няма какво да кажа против Фетел, справи се перфектно! Браво! Радвам се за Квят, че завърши на подиума! След всичко което му се случи го заслужава този подиум.
Не го очаквах това от Шарл, много жалко, но и на най-добрите им се случва да правят грешки.
Магнусен пак се изложи и изблъска Грожан в гумата, но съм доволен, че поне завършиха и двамата в точките. Въпреки, че един от любимите ми пилоти отпадна състезанието беше интересно и ми хареса, защото имаше много драма от началото до края.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 30 Юли 2019, 16:13

Don_Diego написа:Като стана дума за състезанието в Унгария - някой, който е ходил вече да сподели тънкости при достигане/напускане на пистата :lol:

Моята информация е малко стара, бях там 2011-а. Тогава четох, че с кола/такси като цяло е проблемно заради задръствания.
Хотелът ми беше в центъра и близо до жп-гарата. Имаше си влак, обозначен, че стига до пистата. Казват ти къде да слезеш, защото пистата е в нещо като долина и от спирката я дели голямо възвишение, по което се налага да се ходи пеша 10-15 минути, за да стигнеш. На връщане по същата схема, но вече хващаш първия срещнат влак в твоята посока.
С обявения влак се стига бързо, но сравнително късно - имаше достатъчно време до състезанието, но изпуснах малките формули и почти цялата суперкупа на Порше.
Аз бях взел билети на закритите трибуни на старт финала - голд сектор, чудеса. Само дето не си струва. На Хунгароринг изпреварвания има (почти)само на първия завой, а там е значително по-евтина зона. Само не е закрита и трябва да се подготвиш за пек и дъжд, за да не ти се прецака гледането.
Имах желание да гледам състезание на живо и не съжалявам, че отидох, но ако човек ще ходи веднъж да гледа формула, Унгария не е най-доброто място. Ако се комбинира с някой и друг ден мотане по Будапеща ще е по-добре, но аз бях само за състезанието.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 30 Юли 2019, 19:20

Ами аз от самото начало съм си го планирал да ходя рано сутрин, имам паркинг точно до трибуната. Питането ми беше дали при самото влизане на пистата има някакви "тънкости"?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 30 Юли 2019, 19:57

Попаднах на този клип, доста интересен и не е изненада.
Мисля си че ако вкарат това момче във ферари след два сезона, а дали няма да е от следващия?
Ще е доста трудничко но Льоклер, ако не се докаже като лидер до тогава.
https://youtu.be/XaFD1lwXNuM

Пиша защото този сезон е ясен, няма как Мерцедес да изпуснат “кокала”.
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 30 Юли 2019, 20:43

Don_Diego написа:Ами аз от самото начало съм си го планирал да ходя рано сутрин, имам паркинг точно до трибуната. Питането ми беше дали при самото влизане на пистата има някакви "тънкости"?

Изображение
Нищо особено. Има много входове около пистата, до паркингите също. Вътре пак имаше пропусквателни пунктове, за да не ходят хората в зони, за които не им отговаря билета.
Ако билетът ти позволява ползване на паркингите, които са вътре на територията на пистата не знам каква точно е процедурата, но навремето имаше доста информация из нета, основно от англичани.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Няма BMW ;-)
Мечтае да кара: Нова

Мнение от Venelin1111 » 04 Авг 2019, 13:40

Изображение

Sent from my iPhone using Tapatalk
Няма вече BMW

Потребител
Аватар
Кара: F31

Мнение от alozavar » 04 Авг 2019, 21:33

Почти стана кинг :mhihi: Хубаво беше много състезанието, евала на Мерцедес за риска, брилянтно се получи и имаше интрига до последните обиколки :yes: Мисля, че последните 2 седмици не можем да се оплачем от Ф1 :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 05 Авг 2019, 8:59

Да, радващо е че Мерцедес решиха да рискуват. Може би най-интересното състезание в Унгария от доста години насам.
Възможно е фиаското в Германия да ги тласна към този ход. Каквото и да е радващо е че се случи и в някаква степен открехна вратата към тази стратегия и вбъдеще.

Хубаво е че Уилиямс живнаха малко и Ръсел направи добър уикенд. Рено не бяха на ниво, но за пръв път виждам Рикардо да се чувства комфортно в тая кола :yes:

Ферари на 1 мин. зад лидера :shock: , каквато и да е характеристиката на пистата, това си е много. Май започват както винаги да изостават в развитието спрямо другите по средата на сезона.

Ботас не издържа на напрежението и във второто състезание в което го наблюдаваха. Мисля си, че само Хамилтън може да го запази ако реши, че иска послушен съотборник за гонене на рекорда на Шумахер. Ако му е скучно обаче като нищо ще допусне Окон да му стане съотборник.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата