WW II митове и легенди
Модератор: Общи модератори
- michev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1996 318i, 1987 318i M10B18
- Мечтае да кара: E30 M3
- Детайли за колата: 1996-та е36 318 М43В18, 2000-а Е36 компакт М43В19, 1987-ма Е30 М10В18 Л-джет
Re: WW II митове и легенди
Чета тази тема от създаването и, имам интерес към тематиката, по една или друга причина, не искам да коментирам. Имам един въпрос, не съвсем по темата, ама чисто любопитство. Понеже тук се споделят много материали на руски език, та ми е интерсено колко от активно пишещите тук владеят езика, и каква е възрастта на коментиращите? Няма никакъв скрит подтекст, просто наистина ми стана интересно. Лично аз съм от "старата пръст"Jordana написа:Това не е лошо четиво .
http://maxima-library.org/mob/b/157185?format=read

only rear wheel drive
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Аз съм малко по-млад (48), но и аз го владея / не като филолог, естествено/. Поне говоримо де, че писмено не съм го упражнявал от 100 години. А го научих не защото беше задължителен в у-ще, а защото баща ми ходеше по 1-2 пъти в годината в СССР и вместо шоколади ми носеше книги
)) И стана така, че повечето ни книги бяха на руски. Почнаха да дават по тв "Децата на капитан Грант" и на мен ми интересно какво ще стане в следващата серия, но не ми се чака цяла седмица и се хванах да я чета, на руски разбира се. И така се почна.

Хм,хм...
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
alx написа:Моджо написа:Според официалната немска статистика са толкова - два.
това къде го пише? щото аз само намирам за унищожени 500 немски танка и 1800 съветски...
Ми да ти кажа, и аз не знам къде го пише. От един историк го знам. Също така се споменава в един филм
https://www.youtube.com/watch?v=MVGQiIIqdk8 първа серия и
https://www.youtube.com/watch?v=YVhkNSeyDhk втора
Те не че са били 2, просто така ги броят немците. Щом може да се ремонтира, даже на практика това да значи направо нов танк, не го броят изгубен.
За логистиката съм съгласен, че е била сложна и тежка. То и по съвременни стандарти такава мащабна операция да я осигуриш логистично е кошмар според мен.
Хм,хм...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Jordana написа: Западна украйна влиза в състава на СССР много години след тоя прословут голодомор . Така че няма никаква връзка посрещането на германците със хляб и сол в западна украйна и действието там на бандеровците .
Разбира се, не съм компетентен по тези въпроси, но направих справка в интернет.
Украйна влиза в състава на СССР на 30 декември 1922.
Гладомор 1932 – 1933 .
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Дал съм картата по назад в темата кои области кога са влезли в състава на СССР . И къде действат бандеровците през 1941. Тази част от руската империя остава в Полша след първата световна . Поляците се опитват да ги асимилират и затова бандеровците като идват германците почват да колят първо поляците и евреите . За тоя гладомор четете повече и ще си задавате повече въпроси докато накрая надявам се да си отговорите защо и как . В русия до 22ра 23ра има гражданска , а тия точно райони са били бяло поле на картата . Беззаконие и произвол на фона на постоянни сблъсъци между червената армия интервентите и всякакви местни дерибеи които си правят автономни републики върху безвластието което цари . Аз не се наемам да давам оценки защо и как , единственото което написах е че в западна украйна немците са приети със хляб и сол по различни причини от гладомора и колективизацията . И се оказва напразно лизането на немския ботуш защото националистите са употребени за целите на нацистите . Хитлер е получил уртикария като е разбрал за автономията която искат украинците .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
BMW_POWER написа:Vasko_G написа:Jordana написа:
Колега, не му се връзвай. Този експерт пише колкото да не зАспи.
На колегата с Нео не му се връзвам, просто се чудя как може човек да плещи така несвързано, при положение, че всяка една информация може да бъде проверена от няколко източника, включително и руски, които, както знаем, никога не грешат. С интерес следя темата, но почти не съм взимал отношение, но колегата с Нео ме провокира с невероятните дивотии, които е написал. Мога да кажа, че ВСВ ми е нещо като хоби. По време на войната са загинали милиони и пасквилите на колегата с Нео са, меко казано, неуважение към паметта им.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Спокойно , митът за непобедимата немска армия е разбит още през 1945г . Тука само преговаряме материала че има доста напоследък си мислят че Хитлер загубил войната на карти или с други думи просто късмета му изневерил 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Vasko_G написа:BMW_POWER написа:Vasko_G написа:Jordana написа:
Колега, не му се връзвай. Този експерт пише колкото да не зАспи.
На колегата с Нео не му се връзвам.
Написаното от мен се отнася до Джорданата. Уточнявам, за да.не се получи объркване.
Jordana написа:Спокойно , митът за непобедимата немска армия е разбит още през 1945г . Тука само преговаряме материала че има доста напоследък си мислят че Хитлер загубил войната на карти или с други думи просто късмета му изневерил
Митът за непобедимата немска армия е разбит с операцията "Уран". В обкръжение попада Шеста армия на Паулус. Над 330 000 човека са вътре в котела. От тях едва около 7000 виждат Германия отново....
1945г, бла бла бла
- Vasko_G
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW Compact M43B16
- Детайли за колата: BMW Compact, 1994/10, автоматик, М43B16
BMW_POWER написа:Vasko_G написа:BMW_POWER написа:Vasko_G написа:Jordana написа:
Написаното от мен се отнася до Джорданата. Уточнявам, за да.не се получи объркване.
[quote="Jordana"]
ОК, стават грешки, което не е пречка да си поддържам написаното от мен.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Не знам ...мисля че фюрера няма да се съгласи с това твое мнение , чисто хипотетично ако може да го питаме все пак има някаква тежест и неговото решение .Митът за непобедимата немска армия е разбит с операцията "Уран". В обкръжение попада Шеста армия на Паулус. Над 330 000 човека са вътре в котела. От тях едва около 7000 виждат Германия отново....

Трябвало е през 1942 да си там да им обясниш на няколко милиона германци че филма е свършил и няма смисъл да умират след като са победени . Че още две години са се трепали за фюрера в очакване на вундервафето дето ще обърне войната . И най вече на българските управници с дебелите глави щото и те са част от стадото дето се надява на чудо до самия край .
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Всъщност още при Москва са щели да ги опаткат. Не помня какво беше точно, но нещо политкомисарите / или страха от тях/ имаха пръст в цялата работа и след това Сталин им орязва правомощията. А Поверката иска да каже, че при Сталинград света, и руснаците, виждат че вермахта може да бъде побеждаван и не са некви извънземни и непобедими. А не че са ги победили окончателно тогава. От Курск натам им тръгват истинските неволи
)

Хм,хм...
Jordana написа:Не знам ...мисля че фюрера няма да се съгласи с това твое мнение , чисто хипотетично ако може да го питаме все пак има някаква тежест и неговото решение .Митът за непобедимата немска армия е разбит с операцията "Уран". В обкръжение попада Шеста армия на Паулус. Над 330 000 човека са вътре в котела. От тях едва около 7000 виждат Германия отново....![]()
Трябвало е през 1942 да си там да им обясниш на няколко милиона германци че филма е свършил и няма смисъл да умират след като са победени . Че още две години са се трепали за фюрера в очакване на вундервафето дето ще обърне войната . И най вече на българските управници с дебелите глави щото и те са част от стадото дето се надява на чудо до самия край .
Хипотетично можеш да си представиш, че съм ти дал 100лв на заем. Вместо да ми ги връщаш, почерпи пишещите в темата от мое име.
Другото са факти. Битката при Сталинград обръща представите на Света за много неща. Битката само за "Дом Павлова" е била 58 дни. Франция капитулира за няма и 40. Другите още по-бързо
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
Повере да не разсърди нещо? Ако нещо съм сгафил кажи. Не обичам да ви гледам как се карате и внасям разяснения)). Тази тема ми е много интересна, не я разваляйте.
Хм,хм...
Моджо написа:Повере да не разсърди нещо? Ако нещо съм сгафил кажи. Не обичам да ви гледам как се карате и внасям разяснения)). Тази тема ми е много интересна, не я разваляйте.

Не се сърдя на никой, дори тези, с които сме на 100% различни мнения. Ма темата не е това. Не знам защо питаш?
Темата е за ВСВ и може да си разсъждаваме много. Лафове от сорта да идеш да питаш са единствено когато не знаеш и гугъл не ти дава отговор.
Мечката играе според тоягата. Швабите са били едни до 45та, други до 89-та, трети сега.