Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
Re: iOS тема
Хардуера на епъл пък и цената предполагат сравнения поне с С4, С5, а там проблеми като насичане при 480р видео са изключени. Напоследък излизат истински зверове от към хардуер - четириядрени процесори над 2 гигахерца с по 2гб рам
И струват колкото или по-малко от 5S
Проблемите описани по-горе не съм ги имал нито при андроид нито при сегашния айфон. Може би зависи от това как използваш телефона и какво искаш да прави или пък са си проблеми на НТС

Проблемите описани по-горе не съм ги имал нито при андроид нито при сегашния айфон. Може би зависи от това как използваш телефона и какво искаш да прави или пък са си проблеми на НТС

- T.Dumanov
- Потребител
-
- Кара: e91 2.0d
- Мечтае да кара: e30 m3
Добър вечер колеги! Обръщам се към Вас относно новозакупения ми Iphone 4s и Apple ID. Проблема е в това, че не мога да активирам въпросното Apple ID. За да го активирам трябва да потвърдя някакъв линк в имейл-а, който при мен липсва.
http://prikachi.com/images.php?images/489/7516489i.png
Единственият линк, който има в имейла ме води към това:
http://prikachi.com/images.php?images/491/7516491P.png
От малко дете си имам мечта, не Ferrari брат, ///M-power е тя !
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Чудя се защо епъл не използват микро юсб, а са направили свой собствен стандарт
Мислех си, че им трябват повече кабели от стандартния микро юсб порт или има някаква друга несъвместимост, но с едно адаптерче http://www.ebay.com/itm/Micro-USB-Cable ... 3ce11cd44f всички мои микро юсб кабели като зарядни, разни други из колата и офиса се превръщат в кабел за синхронизация и зареждане на айфон т.е. най-вече за зареждане, че друго е трудно да се прави без спец софтуер

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
© написа:Чудя се защо епъл не използват микро юсб, а са направили свой собствен стандартМислех си, че им трябват повече кабели от стандартния микро юсб порт или има някаква друга несъвместимост, но с едно адаптерче http://www.ebay.com/itm/Micro-USB-Cable ... 3ce11cd44f всички мои микро юсб кабели като зарядни, разни други из колата и офиса се превръщат в кабел за синхронизация и зареждане на айфон т.е. най-вече за зареждане, че друго е трудно да се прави без спец софтуер
Защото тоя същия порт, където зареждаш на iPhone е и TV Out, връзка с док станция, порт за външна батерия и др. Пък и лайтнинг кабела може да го слагаш от двете страни, което е по яко от микро usb-то.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
T.Dumanov написа:Добър вечер колеги! Обръщам се към Вас относно новозакупения ми Iphone 4s и Apple ID. Проблема е в това, че не мога да активирам въпросното Apple ID. За да го активирам трябва да потвърдя някакъв линк в имейл-а, който при мен липсва.
Препрати мейла, че преди с абв имаше такъв проблем с линка. Опитай с друг мейл.
ръб написа:speedhokk написа:ръб написа:Нали знаеш, че Мини-тата, винаги са осакатени, и не трябва да имаш кой знае какви очаквания?
Не знаех, че гледането на клипчета 480p и ползването на приложения за спортни новини спадат към графата високи очаквания
Е аз това го правех преди 3 години на Samsung Galaxy S, и то без проблеми, включая fullhd, така че тея приказки тук са врели некипели
Абсолютно мога да се закълна, че до ден днешен не съм успял да влезна в спортал без поне веднъж да ми е изписало Sportal has stopped, след това да цъкна ОК и пак да пробвам да влезна. В повечето случаи ми се налага това да го правя по 2 пъти преди да вляза, понякога и повече. На няколко пъти и ме изхвърли от приложението както си чета статиите. Относно клипчетата, не казвам, че насичат, както по-горе колега е казал. Веднъж след като заредят(което отнема поне 5 пъти повече време от колкото на айфона ми) си вървят, но ако ми се наложи да превъртя с 10мин напред предимно не се получава, не мога да си обясня защо.
Също така не виждам логика да си измислям, така че да изкарам сегашния си телефон скапан. Просто се опитвам да намеря най-удобният за мен телефон, както като операционна система, така и като размери на екрана. За мини-тата съм чувал, че са по-осакатени, но на мен телефон над 4,3" не ми е удобен(дори и htc-то ми идва малко по-голям от колкото ми се иска), съответно какъв ми е избора - iphone или нещо мини.
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Аз ползвах до март тази година 5.5 инча телефон, и в даден момент ми омръзна. Търсих малък телефон, който да работи добре. Затова взех айфона. Факт е, че малки андроид телефони, които да работят както трябва няма.
Колкото до спортал - това е от разработчика, не е проблем на ОС
b00st - microusb прави всичко, което си изброил, освен че не се вкарва и от двете си страни. За сметка на това, струва 3лв, намира се навсякъде, и не ти прави проблеми телефона, като не е оригинален
"A recent report by Ming-Chi Kuo, an analyst for KGI Securities, estimates that it will cost Apple around $3.50 for the components inside a Lightning cable. This is a whopping 775% increase over the 40 cents it cost to manufacture the old 30-pin connector. But even factoring in other overhead costs, it still means they’re making a tidy profit when they sell the cable for $19. In fact, Michael Morgan, a senior analyst with ABI Research, told Mashable that Apple will probably generate at least $100 million in revenue over the next year just by selling Lightning cables and chargers. Even for Apple that’s no small potatoes. "
Надявам се си знаете английски.
Колкото до спортал - това е от разработчика, не е проблем на ОС

b00st - microusb прави всичко, което си изброил, освен че не се вкарва и от двете си страни. За сметка на това, струва 3лв, намира се навсякъде, и не ти прави проблеми телефона, като не е оригинален

"A recent report by Ming-Chi Kuo, an analyst for KGI Securities, estimates that it will cost Apple around $3.50 for the components inside a Lightning cable. This is a whopping 775% increase over the 40 cents it cost to manufacture the old 30-pin connector. But even factoring in other overhead costs, it still means they’re making a tidy profit when they sell the cable for $19. In fact, Michael Morgan, a senior analyst with ABI Research, told Mashable that Apple will probably generate at least $100 million in revenue over the next year just by selling Lightning cables and chargers. Even for Apple that’s no small potatoes. "
Надявам се си знаете английски.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е те нали ти дават с телефона кво те боли колко струва и къде се намира? Ако го затриеш някой ден като си дал 1к за телефон се предполага, че няма да фалираш ако дадеш още 60лв за един кабел да ти дойде акъла 

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
iOS тема
Открихме топлата вода, че Епъл продават скъпи аксеоари ?
Разбирам да са компания от вчера, това винаги е било тяхна политика.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Те и слушалките отделно струват $40. Ама нали идват в кутията. Е ако си го купиш 2ра ръка от продавалник може и да ги няма тия неща.
Аксесоарите са скъпи, ама винаги може да си купиш китайски кабел и слушалки за $5, къде са изработени за 70 стотинки и не се знае кога ще ти се запали батерията с тях.
Иначе прочетох, че Apple са патентовали reversible USB вече. Това може да им е отговора, ако ги задължат от EU до 2017 да минават на гадния micro usb.
Аксесоарите са скъпи, ама винаги може да си купиш китайски кабел и слушалки за $5, къде са изработени за 70 стотинки и не се знае кога ще ти се запали батерията с тях.
Иначе прочетох, че Apple са патентовали reversible USB вече. Това може да им е отговора, ако ги задължат от EU до 2017 да минават на гадния micro usb.
- ръб
- младши ентусиаст
-
Bum_bum всички разбрахме, че си богат пич, така че като искаш, им прави и дарение всеки месец на Епъл, аз просто съм практичен, и не виждам причина, да се изсипват още пари, за нещо което реално не стррува толкова.
Това със запалването на батерията са ПЪЛНИ глупости, и ако човек е учил елементарна физика/електроника ще го знае. Най-интересното е, че такива митове и легенди ги чувам само от айфонаджии
Bum_bum един прост пример ти давам от преди 2 седмици - отивам у един приятел на гости, който живееше на около 10тина км от вкъщи, телефона го бях оставил без батерия на 2рия ден и ми се наложи да заредя, а той като виден айфонаджия нямаше микроюсб кабели. И понеже ме смързя да ходя до вкъщи, отидох до най-близкия магазин за компютри (беше на 100м), и за 3лв си купих половин метър микроюсб
та си заредих от компа
Това със запалването на батерията са ПЪЛНИ глупости, и ако човек е учил елементарна физика/електроника ще го знае. Най-интересното е, че такива митове и легенди ги чувам само от айфонаджии

Bum_bum един прост пример ти давам от преди 2 седмици - отивам у един приятел на гости, който живееше на около 10тина км от вкъщи, телефона го бях оставил без батерия на 2рия ден и ми се наложи да заредя, а той като виден айфонаджия нямаше микроюсб кабели. И понеже ме смързя да ходя до вкъщи, отидох до най-близкия магазин за компютри (беше на 100м), и за 3лв си купих половин метър микроюсб

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
http://www.ebay.com/itm/10x-8-Pin-USB-D ... 3a92d89996
10x 8 Pin USB Data Sync Charger Cable Cord for iPhone 5 5S 5C iPod Touch Nano 7
US $7.99

10x 8 Pin USB Data Sync Charger Cable Cord for iPhone 5 5S 5C iPod Touch Nano 7
US $7.99

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- ръб
- младши ентусиаст
-
Да бе, и през такъв минах, и ту не зареждаше, ту ми вадеше грешка, че не е оригинален аксесоар. Мерси. Преди да си купя последния кабел, пробвах 4 (четири) кабела, и 5тия стана без грешки и зареждаше.
Аз не разбирам защо така сляпо защитавате безсмисления лайтнинг кабел (да не говорим колко бърже приключват курса)
Аз не разбирам защо така сляпо защитавате безсмисления лайтнинг кабел (да не говорим колко бърже приключват курса)