С какво ни пръскат от небето?
Модератор: Общи модератори
Re: С какво ни пръскат от небето?
Feanor написа:[/b]хора, които би трябвало да са добре образовани и да имат доста по-ясна представа колко малко знаят, се хвърлят със същото убеждение към първото обяснение, които им хрумне. Или което им поднесат.
Това е достойно за отговор на виц за приликите и разликите между туземеца и фен-конспиратора

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Feanor написа:Сондьора написа:Там е работата, че фантазията, мисълта, и стремежа да се обясни всяко нещо е довело до прогреса. Ма да не се отклоняваме от темата.
Това е грешният начин да фантазираш и обясняваш обаче. Това си е чиста вяра - вярата, че това, което виждаш е онова, което си мислиш, че виждаш. Абсолютно съм убеден, че това към прогрес не води. Ницше е казал: "Ако търсиш душевен мир и удоволствия - вярвай; ако търсиш истината - питай". Е, аз това правя - питам. И вярващите не ми предлагат адекватни отговори.
Там е работата, че един човек, го ударила една ябълка, ама не питал що, ми с фантазия и акъл е искарал закон. А некви философи, още чакат данни, и дори биха пофилософствали дали некой закон на термодинамиката не оспорва и тва.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Сондьора написа:Там е работата, че един човек, го ударила една ябълка, ама не питал що, ми с фантазия и акъл е искарал закон. А некви философи, още чакат данни, и дори биха пофилософствали дали некой закон на термодинамиката не оспорва и тва.
Те точно тука бъркаш.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- Сондьора
- ентусиаст
-
Пак го докара до тва с извънземните.
Въпрос, ако видиш метално изглеждаща сфера да седи пред 20 човека в небето и изчезва за миг, и ти си сред тия 20 човека. Ти кво би си помисли? Нищо, понеже си филосоеф нобелист?
Въпрос, ако видиш метално изглеждаща сфера да седи пред 20 човека в небето и изчезва за миг, и ти си сред тия 20 човека. Ти кво би си помисли? Нищо, понеже си филосоеф нобелист?

- Feanor
- ентусиаст
-
Сондьора написа:Въпрос, ако видиш метално изглеждаща сфера да седи пред 20 човека в небето и изчезва за миг, и ти си сред тия 20 човека. Ти кво би си помисли?
Бих си помислил, че съм видял нещо крайно необичайно с вероятно извънземен произход. Но не бих го твърдял като неподлежащ на съмнение факт. Точно обратното - бих търсил възможни обяснения.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Сондьора написа:Пак го докара до тва с извънземните.
Ще реша, че не знам какво е това по дяволите и ще се надявам, някой да може да го обясни, ама не с викове "Извънземните ни нападаааааааааааат!"

- Сондьора
- ентусиаст
-
Бе то тва е ясно, ама поне ше се запиташ и ше мислиш, а не веднага тва не съм го видел, и пиенето май снощи ми беше в повече, лулите, чайовете и т.н.
Така, че не можеш с лека ръка да отричаш факти, шото тва е факт, и че го има...
тва ли беше първото което ти мина през акъла,
п.п. желязна птица

Така, че не можеш с лека ръка да отричаш факти, шото тва е факт, и че го има...
Feanor написа: нещо крайно необичайно с вероятно извънземен произход. ,,,
тва ли беше първото което ти мина през акъла,

п.п. желязна птица

- Feanor
- ентусиаст
-
Много първосигнално реагираш. И ми вадиш думите от контекста. И не четеш внимателно. Недей... за всичките...
А кое точно е факт, че го има?
А кое точно е факт, че го има?
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Страхотни доказателства...
Най-обикновен рапорт, в който се казва как някой си казал на някой си че видял нещо си.
Четете ли това, което поствате?
Най-обикновен рапорт, в който се казва как някой си казал на някой си че видял нещо си.
Четете ли това, което поствате?
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
ама батка, някъде да видя коментар от моя страна?
някъде да съм писал "доказателства"?
дадох няколко линка, за да може всеки да си разсъждава по тях....
далеч съм от мисълта да доказвам на всеки със закостеняло мислене каквото и да е
що си мислиш, че смисъла на живота ми е да убеждавам теб и други подобни в нещо?
четеш си, правиш си изводите според разбиранията си и отминаваш...
или пък не отминаваш, а изказваш експертната си оценка...и не пропускаш да отбележиш, че може би не съм чел кво поствам..
ми не, не съм чел...копнах три произволни линка от мрежата и ги пляснах тук ...
някъде да съм писал "доказателства"?
дадох няколко линка, за да може всеки да си разсъждава по тях....
далеч съм от мисълта да доказвам на всеки със закостеняло мислене каквото и да е

що си мислиш, че смисъла на живота ми е да убеждавам теб и други подобни в нещо?
четеш си, правиш си изводите според разбиранията си и отминаваш...
или пък не отминаваш, а изказваш експертната си оценка...и не пропускаш да отбележиш, че може би не съм чел кво поствам..
ми не, не съм чел...копнах три произволни линка от мрежата и ги пляснах тук ...

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
zazomazo написа:....
Ти па къде се обаждаш бе - като пръскат самолетите отгоре ти тичаш долу с отворена уста да пиеш от първоизточника...

Si non confectus, non reficiat.
Zagy написа:zazomazo написа:....
Ти па къде се обаждаш бе - като пръскат самолетите отгоре ти тичаш долу с отворена уста да пиеш от първоизточника...![]()
![]()
тебе ще ти подам храната на друго място...

- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
Аутопсията от Розуел мисля, че го бяха доказали че е измама 

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
Feanor написа:Сондьора написа:един човек, го ударила една ябълка, ама не питал що, ми с фантазия и акъл е искарал закон.
Баш се е запитал що и е подходил с логика, знания и факти към проблема. И затова е изкарал закон. А не си е рекъл "е па щом от небето пада, 'начи е работа на извънземните!".

Тия, които ги мързи да мислят (или нема с кво

Както е казал мъдрецът - "Яз го знам бе, на мене не ми требе жокер - скакауец!!!"