Войната започна ...
Модератор: Общи модератори
- Petrolhead
- Потребител
-
Re: Войната започна ...
Е.Димитров написа:Petrolhead написа:vladobate написа:Petrolhead написа:Много сериозно бъркаш.
Историческата истина няма абсолютно никакво значение.
Според руската патриаршия те са единствената правилна християнска секта. Всички останали са еретици.
Но не разбра какво искам да кажа.
За да се наречеш русофил, трябва да си запознат и с руската религия. Може да не си вярващ, но православието е важна част от живота в русия и трябва да си наясно с основните принципи, а тези знания се придобиват в църквата, в неделя сутрин. Цялото представление наречено руска църква е тотална перверзия, но си държат на него.
Опитвам се да покажа на драгите ни колеги, които се определят като русофили, че им липсват прекалено много знания за да се нарекат истински такива.
Гледането на руска телевизия и четенето на руски телеграм канали не ги прави русофили, а обикновени fan boys, жертви на единственото качествено путинско оръжие- пропагандата
Съвсем приятелски и уважително бих искал да отбележа като на зрял човешки индивид , че имаш ментални проблеми с възприятията ти към околния свят и просто разбиране на отсрещния . Разговорно му - ти му викаш чокш то ти речи дий . Таз русофилия е само в замъгленото ти до непрогледност самосъзнание и неистов стремеж към някакво необяснимо чувство за отмъщение и омраза достигащо едва едва до ограничена (поради безсилие) , но явна агресия изразена само и единствено в простовата реторика с нулев практичен резултат. Лично мнение.
Нищо не разбрах. Опитаваш се нещо да ме храниш, но не ти се разбира
Опитва се да ти каже, да се "успокоиш" малко.
Да си хванеш някаква, каквато и да е приятелка/приятел, с която/който да споделяте повече интимни моменти.
Искам да ти кажа, че тая агресивна риторика, която постоянно бълваш , може да си я запазиш за украинските форуми.
Тук, ако искаш да убедиш някой, че Русия (мдаа, имената на хора и държави се пишат с главна буква) е агресор (което е факт разбира се), карай по-спокойно, малко по-интелигентно и не толкова агресивно.
Защото всъщност нещата се обръщат на обратно, почва читателя да си мисли, че всички с украински корени или украинци са егати неприятните и агресивни типове.
Стана ясно, че си шубе (без капка укор), бориш агресора САМО пред компютър (без капка укор), не заделяш нищо за благотворителност (без капка укор), не помагаш на никой с нищо (не ме интересува), но поне не прави услуга на Русия с тая доста неприятна, агресивна и пошла риторика.
Обаче, може пък и да си на страната на Русия, да си помислят хората, че всички украинци са агресивни и нахални.
Сега се оказа , че явно не си и от източно православната църква, но не смей да обвиняваш в каквото и да е хора, които са кръщавани в такава БЪЛГАРСКА църква и въобще, да се изказващ против православието, за което ти мнение модератора трябваше да ти е сложил бан!
По темата.
Войната ще приключи до 10 юли ( така го почувствах).
В момента Украйна (и преди съм го писал) "продава".
Няма да задълбавам какво точно продава , по-умните знаят какво продава.
Колкото повече "продава", толкова повече "купуват".
В началото сергията беше малка и бедна на продукти, в момента е отрупана и има огромна опашка.
В един момент фирмите, които точат лигите за влизане (окупиране икономически) в Украйна вече почват да пресмятат.
Ей сега , като се стабилизира световната икономика, тоест утихне инфлацията, ще се предложи някакъв компромис и войната спира.
И почва "възстановяване" на държавата.
Инфраструктура,... всъщност само инфраструктурата.
Икономиката ще е друга бира. Там вече ще е окупирана от чужди държави и същевременно ще се сложи ръка на всички печеливши сектори.
Ще потекат едни милиарди от ЕС към строителни и консултантски фирми, които разбира се ще са определени фирми, коя от коя по-патриотични.
Енергетиката- ох мали майко, там е черешката с тея ядрени централи и близост до ЕС, само трябва да са правилните фирми.
Кой разбира се няма да участва в това разпределение.. Ми България разбира се, нито имаме лоби в ЕС, нито нещо възможности, ние само си лаем и повтаряме риториката на ЕС, което ние нищо не печелим.
На края и за Русия ще сме враг и въпреки сегашните ни усилия, няма да участваме в "възстановяването" на Украйна.
Разбира се, най-големите губещи са украинският народ и жертвите, които дават в момента.
А самата Украйна, вероятно въпреки милиардите, които разбира се ще си ги връщат, няма да мръднат кой знае колко на пред.
Руското православие, няма нищо общо с истинското православие.
Личните квалификации ги подминаваме.
Искаш ли да ми отговориш на 3те прости въпроса, които зададох? Наистина ли си русофил?
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Очевидно всички пишещи тук са 'онлайн' , та не виждам за нужно да ни свеждаш какво пише в гуглеJordana написа:За нас досега ситуацията беше доста приемлива с газа , дори много добра бих казал в сравнение с другите . Получаваме руски газ от газпром с тежест пазарната цена 70% петрола 30% , малко азерски газ с тежест пазарната цена на петрола 100% и малко от други места колкото не стига . Газа е с малка тежест като енергоносител в икономиката на България . Цената от тоя микса беше 26лв за мегават преди 4 месеца , обаче борсовите цени се вдигнаха значително за цяла европа и това вдигна цената на нашия газ съответно . Украйна в момента спира 1/3 от транзита към европа на руски газ - форс мажор . Цената съотвено на фючърсите мина 100 евро за юни . В тази ситуация стана изгодно да се купува и втечнен газ но проблема с него е първо цената която ще се договори , второ количествата които са ограничени и трето как ще стигне до България . Та как ще се промени ситуацията за българския потребител е трудно да се каже . Всичко зависи как ще завърши газовата криза в европа . Но отказа от руския газ просто в знак на слугинаж на Америка означава че сами се вкарваме в тоя филм с много неизвестни за нищо в общи линии .

Grozdanoff написа:Отново оставам разочарован, надявах се на дебат с уважаемите рособофи и това да ме поставят на място, с тезата, че газа не е толкова важен, колкото на Русия да и е кофти.
Получих забележка за правописна грешка...
Aз обаче отговор не получих, лъже или не лъже Костя?

Последна промяна 3186 на 11 Май 2022, 11:36, променена общо 1 път
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
///M Power написа:Grozdanoff написа:///M Power написа:Grozdanoff написа:Защото моя е приоритет е аз и семейството ми да сме добре, а не на Русия да и зле... Затова! Тази зима, когато сме на студено, на вас все пак ще Ви е малко по-топло, защото медиите ще Ви убедят, че едва ли не руснаците страдат от това, истината че просто ние ще си бъдем на студено, на тях няма да им се промени живота финансово...
Почти съм сигурен че щеше да си по-добре, ако Русия си беше решила проблемите с Украйна без война.
Почти съм сигурен, че си прав, но тази "случайна руска агресия" е планирана от САЩ от 2014г и нямаше как да не се случи... Почти сигурен съм също, че ако нашата управа не бяха подлоги на краварите, също щяхме да сме по-добре. Защо ми се струва, че предстой да разберем дали е дали е било по-добре да сме с краварите, след година или две...
САЩ са планирали анексирането на Крим 2014г.? Нашите винаги ще са подлоги на някой, и не мисля че ако бяха на Путин щеше да ни е по-добре.
Винаги съм разсъждавал точно по този начин, че ако сме слугини на Русия вместо на САЩ няма да сме по-добре. Днес не съм много убеден, след март месец, когато нашето правителство загърби националните ни интереси и вървим против себе си повече от всякога.
пс: това с "анексирането" на Крим стана банално и ми се струва, че много добре знаеш историята!

alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
ukelichko написа:hell's angel написа:Евтин, газ и щатите - няма как и трите едновременно.Може да си избирате само две от опциите
Просперираща страна и страна в сферата на Русия -няма как да стане. Може само едно от двете. Като трябва да се има предвид, че една страна ако не е в сферта на Русия, това не я прави автоматично просперираща.
Ти онзи ден не написа ли нещо от рода, че като кажеш Русия, веднага някой ти обяснява как е в САЩ?
Дали не го правиш и ти същото?!
Petrolhead написа:[
Руското православие, няма нищо общо с истинското православие.
Личните квалификации ги подминаваме.
Искаш ли да ми отговориш на 3те прости въпроса, които зададох? Наистина ли си русофил?
Е какво искаш да ти отговоря на теб?!
Да не ме разпитваш нещо

Какъв съм и що съм не е твоя работа и нямаш никакво право да лепиш етикети на хората!
Колкото ти ми отговори дали ще ходиш в Украйна, с какво помагаш на Украйна (убеден съм , че вредиш на Украйна с твоите постове), защо не помагаш на бежанците?!
Ти "приятелю" си "радио", с което не става никаква комуникация.
Тоталната прилика с горепосочени фенове на Костадинов от "Възраждане".
Просто си същият надъхан фен, като фен бой привържениците на горепосоченият.
И ако обичаш не ми обяснявай каква и коя църква каква е, че пак ще повторя мнението си за тотален перманентен и за винаги БАН само заради опит за определение на хората с източно православна вяра!
Не мога да разбера, толкова стойностни хора бяха изгонени или с временни БАН, а подобни риторики на този остават във въздуха.
Темата трябва да съществува, но подобни на това екзалтирано същество , което е тук само за пропаганда и обиди трябва да бъде изгонен!
Последна промяна Е.Димитров на 11 Май 2022, 11:54, променена общо 2 пъти
- FaceOff
- ентусиаст
-
Grozdanoff написа:Аз съм много впечетлен от русофобската страст на някои хора, някои ако ще и клошари да станете не е проблем, стига на Русия да и е кофти от това![]()
Дръжте си децата на студено щом падението на Русия Ви е най-важно...
Само че някои просто отказвате да си използвате мозъка, Русия има търговски взаймоотношения с цяла Азия и Африка. Лицемерите от САЩ няма да престанат да купуват петрол и др. суровини от Русия. Само във вашите русофобски фантазии руснаците ще страдат от нашите санкции, това е жалкото... Нищо, вярваите си. От русофобските писания досега ми беше голяма трагедия, сега поне ми стана траги-комично
Аз пък съм още по-впечатлен от русоробската страст на някои хора, на които газа им се увеличи двойно през тази зима, в сравнение с предишната, и то много преди да започне войната, само защото русия направи всичко възможно цената на същия този газ да се покачи максимално, но те още точат лиги пред портрета на стената, и ни обясняват, че ако слушкаме путин ще ни потупа бащински по главичките. Като ти е най-важно ти и семейството ти да сте добре, що не видях никъде да недоволстваш допреди войната от цената на газа?? Твоите деца на топло или на студено седяха заради путин тази зима??
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Не, не го написах аз, но приемам критиката. Аз не съм русофил, нито русофоб. Това не ми пречи да смятам Путя за глупав човек с милиционерски мозък. Фен съм на Франция и Монако.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
FaceOff написа:Очевидно всички пишещи тук са 'онлайн' , та не виждам за нужно да ни свеждаш какво пише в гугле
Очевидно ти започна първи да ни осведомяваш от гуглето за гениалния ход на Кирцата с американския газ . Така че придържай се към собствените си забележки ...моля

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- FaceOff
- ентусиаст
-
Па ме бръкаш с някойJordana написа:FaceOff написа:Очевидно всички пишещи тук са 'онлайн' , та не виждам за нужно да ни свеждаш какво пише в гугле
Очевидно ти започна първи да ни осведомяваш от гуглето за гениалния ход на Кирцата с американския газ . Така че придържай се към собствените си забележки ...моля

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Упс..верно ти си друг русофоб 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
steeN написа:Според вас американците трябва да почнат да се извиняват, че разузнаването им работи

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
1. Да правим разлика между русофоб и путинофоб, има, и то голяма.
2. Повечето русофили (разбирай путоинофили) в България нито познават руската култура, нито са чели нещо, нито ги интересува. Те скандират за освобождението ни от Турция и победата в Отечествената война. А всички украинци са бандеровци. Дотам са им познанията.
3. Цената на газа за България НИКОГА не е имала пазарано измерение. Ама никога. Винаги е била политика и механизъм за влияние, за корупция и т.н. Така че всичките ви сметки са за коша.
4. Наясно съм, че и ЦРУ трепе крайно неудобни хора (за справка най-скорошния "инцидент" с Петер Келнер), но Путин действа като африканси диктатор от 80-те години. И става по-зле. Това вреди на Русия, в чието име го прави. Парадокс май.
5. Писах го и преди - както и да са го провокирали американците, Путлер като е голям политик, нямаше да си изпуска нервите, а да ги цака с техните номера, както в Сирия, например. Обаче явно не е голям политик, а обикновено КГБ отроче, което си изпуска нервите, само защото има ядрени ракети. И все повече заприличва на тоя, когото Русия победи в отечестваната война. Те и изказванията му си приличат. Някой беше направил 2-3 интересни сравнения по темата, но не ги намирам сега.
2. Повечето русофили (разбирай путоинофили) в България нито познават руската култура, нито са чели нещо, нито ги интересува. Те скандират за освобождението ни от Турция и победата в Отечествената война. А всички украинци са бандеровци. Дотам са им познанията.
3. Цената на газа за България НИКОГА не е имала пазарано измерение. Ама никога. Винаги е била политика и механизъм за влияние, за корупция и т.н. Така че всичките ви сметки са за коша.
4. Наясно съм, че и ЦРУ трепе крайно неудобни хора (за справка най-скорошния "инцидент" с Петер Келнер), но Путин действа като африканси диктатор от 80-те години. И става по-зле. Това вреди на Русия, в чието име го прави. Парадокс май.
5. Писах го и преди - както и да са го провокирали американците, Путлер като е голям политик, нямаше да си изпуска нервите, а да ги цака с техните номера, както в Сирия, например. Обаче явно не е голям политик, а обикновено КГБ отроче, което си изпуска нервите, само защото има ядрени ракети. И все повече заприличва на тоя, когото Русия победи в отечестваната война. Те и изказванията му си приличат. Някой беше направил 2-3 интересни сравнения по темата, но не ги намирам сега.
Never mistake motion for action...
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Според мен когато Путин си отиде, Русия ще завие в съвсем друга посока и така ще може да го принесе в жертва(а той си им помогна много с това в Украйна)и да започне на чисто със запада. Лошото е, че украинците никога няма да им простят и да речем една част от тях ще лепнат всичко на Путин, но повечето ще помнят много десетилетия напред. И Русия пак ще е Русия, но този път една доста по-отворена към света Русия каквато можеше отдавна са бъде ако не беше съревнованието със САЩ, което те печелят с образа си на светци, а хората сякаш много бързо забравят как довечера ги плюха, че влизат навсякъде. И в този ред на мисли се сетих как те се изтеглиха от Афганистан и...бам почна войната в Украйна. Ако не се сещате, те също оставяха там военна техника за което бяха усмивани както сега се усмива Русия. Та САЩ успешно сега бяха от ролята си на агресор понеже тълпата има ясна цел по която да хвърля камъни.
А Русия ще направи завоя защото на самите руснаци им е писнало предпочитат да живеят като московчани(по морето през последните години си личи масово стандарта им сред моите колеги) а не като тези в забравените от Бога места. На всичко отгоре запада вече ще ги принуди икономически колкото и странно да изглежда на пръв поглед.
П.п: 2025-та ще идея първия ни Ф16 по думи на министъра, а ще преговаряме с Италия за една или две подводници.
А Русия ще направи завоя защото на самите руснаци им е писнало предпочитат да живеят като московчани(по морето през последните години си личи масово стандарта им сред моите колеги) а не като тези в забравените от Бога места. На всичко отгоре запада вече ще ги принуди икономически колкото и странно да изглежда на пръв поглед.
П.п: 2025-та ще идея първия ни Ф16 по думи на министъра, а ще преговаряме с Италия за една или две подводници.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
Осъзнавате ли, че определяте ваши колеги като: русофили, путинофили и др... и го правите само и едниствено, защото не мразят Русия! Едно да си неутрален, друго е да "фило" нещо си. В случея някои хора толкова силно мразите Русия, че Ви се замъглява съзнанието за някои неща, които се случват около вас. Освен това не позволявате морално никои да има мнение различно от официалната пропаганда! Съжалявам, но ако съм останал с правилно впечетление за това, пишете ме към "русофилите"!
Лицерно е с лека ръка да мразим един народ, заради дадем управник, който нямаше голям избор какво да направи. Съжалявам, просто морала ми не разрешава да ме пишете към "фобите", освен това имам и собствени интереси...
Лицерно е с лека ръка да мразим един народ, заради дадем управник, който нямаше голям избор какво да направи. Съжалявам, просто морала ми не разрешава да ме пишете към "фобите", освен това имам и собствени интереси...

alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Grozdanoff написа:Честито, колега. Току що те записаха в графа "русофили", за дето си изпозлваш мозъка!![]()
Ааа аз отдавна си го нося това клеймо