Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
Re: Всичко за електрическите автомобили
А как стои въпроса с ремонтите - примерно нещо елементарно за смяна по окачаването ? Части лесно ли се намират или задължително оригинални , хайде майстор да кажем че ще се намери вместо да се бие път до официален сервиз.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
За инфотеймънта - да си призная никога не съм имал кола с кар плей или андроид ауто и ми е трудно да сравнявам, ама освен за камерите на уейз не се сещам за друго да искаш да си пуснеш от телефона. Има си стрийминг апп-овете за музика, навигацията е базирана на гугълската и е доста прилична. В някакъв момент трябва да се появят камерите и в нея защото има страни в които ги има, както и отсечките за средна скорост, ама кога не е ясно. Ако много държиш на карплей, енханс пуснаха S3XY Dash което ги има. Честно казано можех да мина и без него, ама ме вкараха в една бета тестинг група и ми дадоха такава цена, че практически почти ми го подариха и ще го получа месец и нещо преди официалното пускане, та го взех. Ще видим като дойде.
Колкото до частите, най-добре оригинални. Обаче се намират лесно, има хора дето ги внасят. Окачването е на доста добри цени дори и оригинално. Междудругото сервиза в Солун точно заработи, така че имаме още по добър вариант вече за гаранционни ремонти.
Колкото до частите, най-добре оригинални. Обаче се намират лесно, има хора дето ги внасят. Окачването е на доста добри цени дори и оригинално. Междудругото сервиза в Солун точно заработи, така че имаме още по добър вариант вече за гаранционни ремонти.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
don_gori написа:А как стои въпроса с ремонтите - примерно нещо елементарно за смяна по окачаването ? Части лесно ли се намират или задължително оригинални , хайде майстор да кажем че ще се намери вместо да се бие път до официален сервиз.
https://www.facebook.com/watch/?v=16016 ... npmwQVZ2Hv
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Има и модул, който си влизаш в сайт и ти е карплей на дисплея. 
Цените на оригиналните неща не са изобщо главоломно скъпи.
Цените на оригиналните неща не са изобщо главоломно скъпи.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
https://www.motortrend.com/reviews/2027 ... ive-review
Най накрая БМВ се сетиха да си направят електричката из основи електричка а не кошница с разнородни агрегати дето си говорят през развален телефон. Одобрявам.
Между другото моя х плад скоро ще си има сестра
само да споделя. Исках с63 хибрид ама го карах един ден и нещо не ми допадна… муден, не интуитивен като окачване/ динамика… та се отказах… Ще снимам като дойде новия плад…
Между другото за тези дето си мислят че хабят много електричество… ето я на новата къща разхода на ден като е около нулата навън… 240 киловата на ден…
Та си мисля, че електрическата къща не е за всеки… особено ако нямаш панели…
Най накрая БМВ се сетиха да си направят електричката из основи електричка а не кошница с разнородни агрегати дето си говорят през развален телефон. Одобрявам.
Между другото моя х плад скоро ще си има сестра
Между другото за тези дето си мислят че хабят много електричество… ето я на новата къща разхода на ден като е около нулата навън… 240 киловата на ден…
Та си мисля, че електрическата къща не е за всеки… особено ако нямаш панели…
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
240кВ на ден ли бе, кво правиш ти, един ядрен реактор в мазето ти трябва май
Миналата зима в на-студените месеци го докарвах до малко над 1мВ месечно, тая с електричката очаквам нещо от сорта на 1,4-1,5мВ максимум.
Иначе за иХ3то днеска попрехвърлих това видео ама нямах време да го гледам цялото. Аз още като я показаха ви казах, че това е първата истинска електричка на бмв след и3 която беше нещо уникално за времето си, ама глупаците я зарязаха и хванаха грешния път. Е, явно се усетиха и се връщат към верния път. Не харесвам СУВ-ове, ама ако направят някакъв свестен седан на тая платформа може и да се замисля да се върна към марката. Но и цената е фактор де, трудно ще им е да конкурират теслата в това отношение, ама да видим...
Между какво се колебаеш за новото возило?
Иначе за иХ3то днеска попрехвърлих това видео ама нямах време да го гледам цялото. Аз още като я показаха ви казах, че това е първата истинска електричка на бмв след и3 която беше нещо уникално за времето си, ама глупаците я зарязаха и хванаха грешния път. Е, явно се усетиха и се връщат към верния път. Не харесвам СУВ-ове, ама ако направят някакъв свестен седан на тая платформа може и да се замисля да се върна към марката. Но и цената е фактор де, трудно ще им е да конкурират теслата в това отношение, ама да видим...
Между какво се колебаеш за новото возило?
b_u_b_o написа:240кВ на ден ли бе, кво правиш ти, един ядрен реактор в мазето ти трябва майМиналата зима в на-студените месеци го докарвах до малко над 1мВ месечно?
Ето я миналия януари. Празна и все още необитаема. Само строителите са прали/ сушили дрехи и са се къпали… Предполагам този януари ще е х2
За чуденето- чудех се щото новия с63 амг ми харесваше като визия ама като го покарах и ми се стори… събран от части… просто виждаш как различните системи са правени с различни философии и бюджети и събрани не пеят в “тон”. Не знам как да го обясня. Предишния със м177 мотора беше завършен и монолитен… новия е… разнобой някакъв. Затова просто си поръчах още една Тесла. Може би Х-а ще го продам като дойде новата ако жената нещо не се опъне щото й е любим и само него го кара…
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна alx на 04 Дек 2025, 22:42, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
alx написа:https://www.motortrend.com/reviews/2027-bmw-ix3-first-drive-review
Най накрая БМВ се сетиха да си направят електричката из основи електричка а не кошница с разнородни агрегати дето си говорят през развален телефон.
Стандартната зонална архитектура дето (всички (немци)) спрягаха още 2017-2018-та по роудмапите
И аз одобрявам, крайно време (им) беше Sent from my 25010PN30G using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Nickelback написа:alx написа:https://www.motortrend.com/reviews/2027-bmw-ix3-first-drive-review
Най накрая БМВ се сетиха да си направят електричката из основи електричка а не кошница с разнородни агрегати дето си говорят през развален телефон.
Стандартната зонална архитектура дето (всички (немци)) спрягаха още 2017-2018-та по роудмапитеИ аз одобрявам, крайно време (им) беше
Sent from my 25010PN30G using Tapatalk
Говори ми… знаех, че точно ти ще одобриш също с две ръце
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
alx написа:Говори ми… знаех, че точно ти ще одобриш също с две ръце
Като бачках във Вистеон по това време, съм ударил и аз едно рамо там по "канализирането" на разни субсистеми, та си ми е отроче в някаква малка степен един вид

Ама после дойде Короната и всички смислени хора и идеи отидоха по дяволите, та оттогава насам не съм се интересувал как са се развивали нещата. Но ще да е към хубаво като гледам
Sent from my 25010PN30G using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
https://vsi4kibri4ki.com/news/tuv-obyav ... EXDIbf2TLQ
А братчето му седан Model 3 регистрира ниво на дефекти в рамките на 13,1%, също двойно повече от средното в категорията.

TÜV Report 2026 анализира 9,5 млн. реално извършени прегледи, а Tesla Model Y се класира на последно място в категорията на автомобили между 2 и 3-годишна възраст. 17,3% от посетилите пунктовете Model Y не успяват да преминат поради съществени или опасни дефекти. В същото време средното ниво на проблеми в тази възрастова категория е 6,5%. Това е най-лошият резултат за отделен модел в последното десетилетие.
А братчето му седан Model 3 регистрира ниво на дефекти в рамките на 13,1%, също двойно повече от средното в категорията.

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
"Често проблемът с дисковите спирачки се изразява в ръждясването им и загуба на ефективност поради рядката им употреба заради рекуперацията. Сред топ проблемите също са светлините."
Аз по изсмукано от пръстите оправдание за проблем не бях виждал
По тая логика в това време 100% от колите които не са в гараж, 2 дена да не се карат и ще бъдат също толкова опасни
Аз по изсмукано от пръстите оправдание за проблем не бях виждал
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Тук писаха, че проблемите били незначителни, но за мен проблеми с неефективност на спирачките не са незначителни
И тук говорим за автомобили на 2-3 годишна възраст. Проблемите са близо 3 пъти повече от средното според TUV, но във форума е обратното. Изглежда шанс 
И тук говорим за автомобили на 2-3 годишна възраст. Проблемите са близо 3 пъти повече от средното според TUV, но във форума е обратното. Изглежда шанс 
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
То във форума и продажбите приключваха

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Тук е малко 'по-сложен' въпроса май... Да, спирачките им може да се 'влошават', но всъщност колата спира отлично! В този ред на мисли, как им проверяват спирането на тези МПС-та?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!