кое е последното нещо което си купихте и сте много доволни?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Re: кое е последното нещо което си купихте и сте много довол

Мнение от Exclusive89 » 12 Юни 2024, 8:49

Честито, Вуйче! Страхотна машина :driving:
:чрд: Жив и здрав! :bchug:
За гран купето и аз точа лиги :twisted: , но към този момент се прибирам само за около 5-6 седмици в страната... грях е да седи в гаража почти цяла година :ranting:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Мнение от Вуйчо » 12 Юни 2024, 19:35

ивчо написа:Аз помислих, че си купил кооперациите на снимката

Умните хора трупат имоти. А аз само за железа си харча парите. Което е показателно колко ми е акъла...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 12 Юни 2024, 19:44

Вуйчо, честито за мечтаната кола, със здраве да си я караш. Обаче да те питам това Акюра ли е или си е Хонда, че не се вижда добре на снимката ?
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

кандидат ентусиаст
Аватар

кое е последното нещо което си купихте и сте много доволни?

Мнение от 3186 » 12 Юни 2024, 19:55

Аз гледам нещата по следния начин: вече има хора на годините ми, които заболяват от какви ли не гадости и един ден не се събуждат. Знам и за много хора, преживели най-хубавите си години скотски в очакването на нещо. Задавам си въпроса - “дали бих бил ОК с постигнатото и преживяното, ако днес ми е последния ден” и никога отговора не е задоволителен, това се оказва и главен двигател в подобни импулсивни и скъпи решения - дали имот, дали кола или далечно пътуване…

Разбира се гледам да балансирам с имотите, за да има какво да оставя на децата, но от наблюденията ми - който е получил имот без да го “изработи” обикновено има проблеми с мотивацията в живота, а от там тръгват някои лоши житейски пътища.

Това е относно материалните неща, които се купуват с пари. Не са най-важното, но не са и без значение.

Така че Вуйчо - честито и безаварийно. Взел си добро решение за себе си.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 12 Юни 2024, 23:29

Вуйчо написа:

Умните хора трупат имоти. А аз само за железа си харча парите. Което е показателно колко ми е акъла...

Честито и безаварийно!
Много интересна тема която скоро дискутирахме с един приятели. И накратко изобщо не съжалявай, колкото по-рано успееш да изпълниш тези си блянове толкова по-добре, ама наистина изобщо не го мисли, нищо няма да занесем горе остават спомените и изпълнените мечти. :bchug:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на пост и молитви

Мнение от Вуйчо » 12 Юни 2024, 23:36

peshehodetz написа:Вуйчо, честито за мечтаната кола, със здраве да си я караш. Обаче да те питам това Акюра ли е или си е Хонда, че не се вижда добре на снимката ?

Хонда е, за Европа е правена (за Швейцария).
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 13 Юни 2024, 3:25

ivanski_2 написа:
Вуйчо написа:

Честито и безаварийно!
Много интересна тема която скоро дискутирахме с един приятели. И накратко изобщо не съжалявай, колкото по- рано успееш да изпълниш тези си блянове толкова по-добре, ама наистина изобщо не го мисли, нищо няма да занесем горе остават спомените и изпълнените мечти. :bchug:

:yes: И аз това с трупането на имоти никога не съм го разбирал… да не се засегне някой, ама ми се вижда някакъв страшен мазохизъм, защото като има проблеми … трябва да се решат :mrgreen: и си губиш дни наред с глупости вместо да допринесеш нещо за развитието на обществото :mhihi:
За мен винаги е било приоритет да опитам всичко от инженерните постижения на човечеството, това ми е давало невероятни вдъхновения…
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 13 Юни 2024, 7:34

Преди всичко - честито на Вуйчето щом си му харесва :bchug:
Но понеже му помня темата, аз лично бих продал другите "чирепи", и вместо NSX-a, бих взел един ZR1 :ok: Ама това са мои си предпочитания, да не ги натрапвам нали :angel:

enigma написа:За мен винаги е било приоритет да опитам всичко от инженерните постижения на човечеството, това ми е давало невероятни вдъхновения…

И на мен това ми е огромния двигател за много неща :bchug: :bowdown: Ама малко хора ни разбират :ok:

И да не съм офф - ей тоя нескъп (150 евро) RTK GPS от китайците със сантиметрова точност и хеликоидална антена за него :ok: Да си меря точни денивелации, както и за точна телеметрия на кинематиката на "разни интересни" обекти :mrgreen:

Изображение

Изображение
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 14 Юни 2024, 12:29

enigma написа: :yes: И аз това с трупането на имоти никога не съм го разбирал… да не се засегне някой, ама ми се вижда някакъв страшен мазохизъм, защото като има проблеми … трябва да се решат :mrgreen: и си губиш дни наред с глупости вместо да допринесеш нещо за развитието на обществото :mhihi:
За мен винаги е било приоритет да опитам всичко от инженерните постижения на човечеството, това ми е давало невероятни вдъхновения…

Имотите са хубава работа, но наистина искат поддръжка, ремонти... Наема ги покрива, но е главоболие.
Земите са много по-хубава инвестиция, но почти няма земи за продаване вече, преди 20 години беше рая, който е имал акъл и е купил тогава, сега е цар...
Едни 1000 декара ти трябват и няма да ти се налага да работиш повече до края на живота си, нито пък на децата ти... Мисля че плащат по над 100лв ренти вече тази година в по-плодородните части на страната.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 14 Юни 2024, 12:48

И земята не е панацея - има земеделски коопераци, които работят в дадени райони. И даже друг да иска да дойде да стопанисва е нещо като мафия - веднага по определени начини му се обяснява, че не става . Та тия в района които са ти - "извиват" ръцете както си искат . Това го пиша от първо лице :yes:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09

Мнение от Spit-Fire » 14 Юни 2024, 13:00

Офф: И аз тея дни се плюнча дали да направя една покупка, която реално нито ми трябва, нито и е времето, ма може друг път да нямам възможност, та един вид се понадъхвам от писанията ви. Бааги у парите, имам един приятел, дето като седнем да пием бира вади екселската таблица и я вписва като разход. Убу, ще се пенсионира на 40-45 с много късмет и после какво. Не, че живота свършва ама ще му е минало времето за някои неща.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 14 Юни 2024, 13:01

laviatan написа:И земята не е панацея - има земеделски коопераци, които работят в дадени райони. И даже друг да иска да дойде да стопанисва е нещо като мафия - веднага по определени начини му се обяснява, че не става . Та тия в района които са ти - "извиват" ръцете както си искат . Това го пиша от първо лице :yes:

Провери на каква цена се плащат "белите петна" в съответното землище и ако е по висока от наем/рента ги остави на бели петна :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 14 Юни 2024, 13:13

STEVAL написа:
laviatan написа:И земята не е панацея - има земеделски коопераци, които работят в дадени райони. И даже друг да иска да дойде да стопанисва е нещо като мафия - веднага по определени начини му се обяснява, че не става . Та тия в района които са ти - "извиват" ръцете както си искат . Това го пиша от първо лице :yes:

Провери на каква цена се плащат "белите петна" в съответното землище и ако е по висока от наем/рента ги остави на бели петна :D

:yes:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 15 Юни 2024, 8:26

https://oferta.bg/offer/grillmeister-ch ... an-za-gril

Е от това съм МЕГА доволен :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 15 Юни 2024, 11:58

Малко козметика за колите: шампоан, препарат за гуми, вакса за допълнителен блясък на керамиката и да бяга водата повече :lol: , препарат за насекоми и няколко пулверизатора за тях.
Тоя на IK е скандален, не мислех че си струва парите (30+ по тукашните сайтове), но си струва всяка стотинка.

Другото дето съм супер доволен е услуга: поддръжка на керамичните покрития на колите + малко бонуси от детайлъра за редовен клиент :bowdown:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата