Политическа.
Модератор: Общи модератори
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Политическа.
Аз не разбрах обаче, какво направи огнебореца, че е толкова велик ? И с какво е по-малкото зло? Вози се по инерция на някакво празно и изтъркано клише, докато все още има кой да вярва на тия тъпотии
Поне феновете, дето им вика Бубса, намаляват ...

Ubi dubium, ibi libertas
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
hell's angel написа:Аз не разбрах обаче, какво направи огнебореца, че е толкова велик ? И с какво е по-малкото зло? Вози се по инерция на някакво празно и изтъркано клише, докато все още има кой да вярва на тия тъпотииПоне феновете, дето им вика Бубса, намаляват ...
Еми ще намаляват като се подиграва с народа.Досещаш се защо съм употребил думата "фенове".
По-интересното е каква е алтернативата на боко?!?
Изпратено от моят SM-G920F с помощта на Tapatalk
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Алтернативата е нулева толерантност към всякакви боклуци!
Сигурно е утопия, но докато си ги избираме щото са по-малко зло все ще е така ...
Ще сме по-малко зле от възможното и по-зле от предишното ...
А за да стане нещо радикално иначе трябва само едно ... кръв да се леее по улиците ...
Няма да стане по-друг начин, но вероятно няма и да се случи.
Сигурно е утопия, но докато си ги избираме щото са по-малко зло все ще е така ...
Ще сме по-малко зле от възможното и по-зле от предишното ...
А за да стане нещо радикално иначе трябва само едно ... кръв да се леее по улиците ...
Няма да стане по-друг начин, но вероятно няма и да се случи.

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
K_Ilkov написа:Няма да стане по-друг начин, но вероятно няма и да се случи.
Ще се случи, просто не е назрял още момента ...
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Проблема за мен е, че масата хора не иска да се освободи от влиянието да тъпунгерите в парламента... напротив иска да дойдат "правилните" тъпунгери, които ще им оправят живота.
При така зададена задача резултата е на лице. Аз съм сигурен, че ако тия тъпаци излязат във ваканция примерно за 6 месеца нещата ще се подобрят драстично.
При така зададена задача резултата е на лице. Аз съм сигурен, че ако тия тъпаци излязат във ваканция примерно за 6 месеца нещата ще се подобрят драстично.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
Не знам, ама тоя не е по-малкото зло. Хората му дадоха страхотен шанс, а той го пропиля....Човекът-партия
Някой спомена Форбс - за друго става въпрос, ама и друг път сме го виждали тоя подход :
http://www.forbes.com/forbes/welcome/?toURL=http://www.forbes.com/sites/melikkaylan/2016/10/06/the-un-has-a-new-leader-the-secret-power-plays-behind-the-election
Вече не е тайна - изтървахме я

Някой спомена Форбс - за друго става въпрос, ама и друг път сме го виждали тоя подход :
Bulgaria lost its once-in-a-millenium chance at shaping the world.
If Bulgaria were a normal healthy country, the Prime Minister would now resign and the government would fall. Because, it was the Prime Minister’s decision to switch candidates. Boyko Borissov is his name, a deeply underachieving dull-witted schemer-survivor in the wooden tradition of the region. A short-fingered Bulgarian if ever there was one. He first came to the fore as the bodyguard of the last Bulgarian Communist leader. That should give you a clue to the man’s qualities.
http://www.forbes.com/forbes/welcome/?toURL=http://www.forbes.com/sites/melikkaylan/2016/10/06/the-un-has-a-new-leader-the-secret-power-plays-behind-the-election
Вече не е тайна - изтървахме я

Ubi dubium, ibi libertas
Тука от 5г се върти едно и също
Нали като не идеш да гласуваш за по-малкото зло, бай мангал ще гласува?
Дефакто, човек и да не иска НИКОЙ, му се натрисва избора на тоя дет е взел 50-ка?!
Щот ако имаше праг, примеро 60-70% активност нямаше да е така , но няма.
Иначе аз не съм гласувал, щото съм за военните и пироните
но може и да ударя 1 глас за "мама", че на изток не ми харесва.

Дефакто, човек и да не иска НИКОЙ, му се натрисва избора на тоя дет е взел 50-ка?!
Щот ако имаше праг, примеро 60-70% активност нямаше да е така , но няма.
Иначе аз не съм гласувал, щото съм за военните и пироните

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
.
Последна промяна steeN на 31 Дек 2019, 19:29, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
бтв тоя от форбс е некъв Melik Kaylan
в смисъл, who gives the fck 

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
Чети между редовете

И като не гласува бай мангал, сега с чаршафите по ли ти харесва ? Това се върти пък от 25 годиниacer написа:

Ubi dubium, ibi libertas
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Аз пък ми се щеше, някой от кандидат президентите да каже нещо за декомунизацията на България. И то повечко така, а не само общи приказки, а конкретни решения, инициативи в този дух. Защото гледам тук, че bum-bum, се възхищава на Тодор Живков, колко много бил построил. Само че, г-н модератор, с тези строежи вървят и лагери, преследване на политически опоненти, въдворяване, изселване на цели семейства, убийства по политически причини и т.н. неприятни спомени от нова време, но и неделими от него. Опитът да видиш само едни пътища и сгради, а да си затваряш очите за очевидни престъпления, извършени, когато е строено всичко това, е просто гледане през розови очила, избирателно и тенденциозно. И нямаше да напиша това, ако беше само bum-bum, по-лошото е, че премиерът Слънце и той се прехласва по Тодор Живков със същия мотив, колко много бил построил. И така дава изключително лош пример и реабилитация на един период от българската история, от който имаме всички основания да се срамуваме и да съжаляваме, а не да го даваме за положителен пример. Наистина трябва в образованието да се въведе изучване на комунизма и неговите престъпления, наравно с нацизма и сталинизма. Нещо, което както казах, не чух от устата на кандидат президентите ни. Дори от тия всичките (21 ли бяха), трима са осветлени като принадлежащи към структурите на бившата ДС. 26 г. след т.нар. крах на комунизма. Няма оттърване от тези хора и за мен това е най-големият проблем на тази държава.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
acer написа:

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
АЙ стига с тия лагери. Имало е лагери по времето по което в цял свят ги е имало и тях и опити върху цивилно население и заразяване на цели градове със страшни болести, че да видят какво ще стане и адрени опити в близост до населени острови в резултат на което 100% от новородените са били с малформации. Нима това не е не по-малък геноцид? Или щом е вършено от демократи, значи е ОК?
Я се върни в 50-те или 60-те в Щатите и кажи, че си комунист да видиш какво ще ти се случи. Нищо чудно трудовия лагер да ти се види като ваканция. Не ги оправдавам естествено, но както казах такива са били времената и подобни извращения ги е имало из цял свят.
Не съм привърженик ни на комунистите, ни на Тодор Живков, но когато някой за 45 години построи 40к километра пътища, още толкова жп линии, десетки фабрики, комбинати, развие селското стопанство и няма ни един човек в страната без възможност за работа, безплатно здравеопазване или образование не мога да кажа, че нищо не е било постигнато.
Ходи гласувай сега за "по-малкото зло". Утре ако дойда с един черен мангал и ти завра пистолета в гърлото и питам кой от нас искаш да ти разпъне свинктера какво ще правиш? Ще ми се одупиш с радост, че съм по-малко миризлив ли?
Подобен избор вече близо 30 години на някой, който се надяваме да е по-малко крадлив за мен е безкрайно унизителен.
Колко милиарда вече потънаха от фондове и заеми и какво ли не и какво имаме срещу тях? Ходи ли по новите магистрали да видиш как средната лента за нищо не става? А от 2018 ще искат и пари за каране там. Построиха се хиляди глупости за ремонтите на които и нашите внуци ще плащат след като спрат евро плащанията, че да може внуците на по-малко злите да живеят от тях.
Я се върни в 50-те или 60-те в Щатите и кажи, че си комунист да видиш какво ще ти се случи. Нищо чудно трудовия лагер да ти се види като ваканция. Не ги оправдавам естествено, но както казах такива са били времената и подобни извращения ги е имало из цял свят.
Не съм привърженик ни на комунистите, ни на Тодор Живков, но когато някой за 45 години построи 40к километра пътища, още толкова жп линии, десетки фабрики, комбинати, развие селското стопанство и няма ни един човек в страната без възможност за работа, безплатно здравеопазване или образование не мога да кажа, че нищо не е било постигнато.
Ходи гласувай сега за "по-малкото зло". Утре ако дойда с един черен мангал и ти завра пистолета в гърлото и питам кой от нас искаш да ти разпъне свинктера какво ще правиш? Ще ми се одупиш с радост, че съм по-малко миризлив ли?
Подобен избор вече близо 30 години на някой, който се надяваме да е по-малко крадлив за мен е безкрайно унизителен.
Колко милиарда вече потънаха от фондове и заеми и какво ли не и какво имаме срещу тях? Ходи ли по новите магистрали да видиш как средната лента за нищо не става? А от 2018 ще искат и пари за каране там. Построиха се хиляди глупости за ремонтите на които и нашите внуци ще плащат след като спрат евро плащанията, че да може внуците на по-малко злите да живеят от тях.
- alex_th
- Потребител
-
- Кара: е34 516i с 19ки
- Мечтае да кара: ЗиЛ
- Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!
bum_bum написа:...

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Няма стига колега. Докато това не бъде прочетено правилно и разбрано. Нещо, което на тебе явно ти убягва, за да ми даваш такива неадекватни примери. Значи, май не правиш разлика от това, което пишеш и това, което аз съм писал. Аз говоря за лагери, в които са унищожавани политически противници, а не за експерименти с хора. За репресивен апарат, чиято единствена цел е била да пази политическата върхушка на онова време и такива неща да не излизат на бял свят. Не говоря никъде за геноцид също. На хипотетични въпроси не отговарям. След като цитираш какво бил направил Тодор Живков, не е ли очевидно че одобряваш това, иначе защо изобщо го цитираш? Но не казваш, как за 45 г. Тодор Живков фалира държавата поне два пъти и в края на 80-те години е представен доклада на Петър Младенов за фактическия фалит, който по-късно Андрей Луканов обявява. Това са факти от съвсем близката ни история, странно как са забравени, неглижирани и омаловажени. Мисля, че каквито и официални документи да ти се покажат, пак ще пееш тази песен за безплатното това и онова и невижданото благоденствие на онова време. И малките деца знаят, че нищо безплатно няма на този свят и винаги някой плаща сметката. И тази сметка са я платили нашите родители, баби и дядовци, пък техните пари бяха откраднати от същите тези пребоядисани комунисти и сега ти ще ми реабилитираш тези хора. Те и по онова време се угояваха и си живееха живота, а на нас разправяха за лошия Запад и добрия СССР, нищо че децата на последните и днес са именно в този Запад, а не в Русия. Какво лицемерие.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.