Какво да правим, когато започне война?
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Какво да правим, ако започне война?
Това, което казах е, че никъде не съм твърдял, че дефицита не е проблем. Дефицита е огромен проблем.
Къде съм хвалил Трюдо... ти изобщо не си в час. Намери го и ме цитирай

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
steeN написа:Това, което казах е, че никъде не съм твърдял, че дефицита не е проблем. Дефицита е огромен проблем.
Да де, ти не твърдеше и че външните дългове не са проблем

Дай по темата, че досега нямаш и едно изказване по нея

МЧС России проведёт Всероссийскую тренировку по гражданской обороне, в которой примут участие более 40 миллионов человек. Об этом сообщил директор департамента гражданской обороны МЧС Сергей Мануйло.
«Тренировка пройдёт с 4 по 7 октября. В ней примут участие более 40 миллионов человек, свыше 200 тысяч специалистов аварийно-спасательных формирований, около 50 тысяч единиц техники».
Серьёзное учение. Как говорится, обстановка полной боевой готовности. Мероприятия такого масштаба направлены не столько на точечную профилактику ЧС, сколько на подготовку масштабного плана по проведению спасательных работ высочайшего уровня.
Это проверка готовности всех сил и средств к действиям. Будут отработаны действия по эвакуации выдаче средств индивидуальной защиты, развертыванию санитарно-обмывочных пунктов. Кроме того, спасатели совместно с другими службами отработают действия по ликвидации последствий различных видов чрезвычайных ситуаций как природного, так и техногенного характера.
Самое интересное и важное для народа, что в готовность будут приведены защитные сооружения гражданской обороны. По согласованию с региональными и муниципальными властями будут проверены системы экстренного оповещения населения о возникновении ЧС или ее угрозе.
Почти треть россиян смогут на себе прочувствовать масштабы всероссийских учений МЧС. Выполнение таких мероприятий позволит повысить уровень подготовки населения, руководящего состава и сил гражданской обороны к действиям при возникновении крупномасштабных чрезвычайных ситуаций.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Давах го за пример като социалист, който ти мистериозно не харесваш, при условие, че подкрепяш всякакви социалистически глупости правени по време на комунизма.
Иначе, това че не можеш да разбереш какво съм казал не е мой проблем. Ще ти го синтезирам много просто.
Външния дълг не е проблем, дефицита е проблем. И не само е проблем, той е проблем номер 1 за финансите и платежоспособността на една държава.
Иначе, това че не можеш да разбереш какво съм казал не е мой проблем. Ще ти го синтезирам много просто.
Външния дълг не е проблем, дефицита е проблем. И не само е проблем, той е проблем номер 1 за финансите и платежоспособността на една държава.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
steeN написа:Давах го за пример като социалист, който ти мистериозно не харесваш, при условие, че подкрепяш всякакви социалистически глупости правени по време на комунизма.
Здраво те тресе тока. Това, че съм на мнение, че при соца съм живял по-добре, ти дава някакви странно видения. По твоята логика, сега са по-добре комунистите (които окрадоха страната след 89-та), мутрите (олицетворение на цяката престъпност след 89-та) и педалите (педерасите, които преди 89-та бяха открито или скрито репресирани). Оставям те сам да избереш от кои си

Външен дълг не е проблем за една работеща и произвеждаща икономика. Това е факт. Но е и факт момента, че това важи до едни определени съотношения. Дефицитът е средство за разтеж на външния дълг ... Когато само теглиш, рано или късно идва келнера и трябва да си плащаш.
По темата (която за разлика от теб спазвам). Един единствен президент в историята на САЩ е отправял искане за ревизия на Federal Reserve System. Това както знаем са едни чичковци с принтер, дето командват Света и си правят каквото искат. Та този президент е имал лошия късмет да се вози с кола кабрио из Далас. Сега Тръмп също иска ревизия на евреите и ще видим докъде ще доведе това. Дойде ли оная неадекватка Клинтън на власт, купувайте консервирана храна и бягайте от големите градове...
- alex_th
- Потребител
-
- Кара: е34 516i с 19ки
- Мечтае да кара: ЗиЛ
- Детайли за колата: Много върви, чак ме е страх сутрин да я паля!
[quote="BMW_POWER"...Дойде ли оная неадекватка Клинтън на власт, купувайте консервирана храна и бягайте от големите градове...[/quote]
100% ще е тя... съдя по последния срив в отношенията между САЩ и Русия. Голяма част от сегашната администрация се опитва да запее в тон с идващия нов президент... в най-голямата "демокрация" в света изборите винаги са се определяли не от народа, а от мощни лобита, като блестящ пример за това в американската избирателна система е т.нар. "Electoral College".
http://www.archives.gov/federal-registe ... about.html
По темата: стана ясно, че трябват запаси от вода, храна, медикаменти, наличие на сигурни убежища и т.н. Но не се засегна особено много въпроса с комуникациите. Защото то добре ще се свреш някъде и ще си броиш залците и тоалетната хартия, ама като не можеш да се свържеш с никой и като нямаш никаква представа какво се случва около теб, тогава какво? Има ли хора, които са наясно с тази страна на нещата? Защото айфона и галаксито ще стават само за замерване на мишки.
100% ще е тя... съдя по последния срив в отношенията между САЩ и Русия. Голяма част от сегашната администрация се опитва да запее в тон с идващия нов президент... в най-голямата "демокрация" в света изборите винаги са се определяли не от народа, а от мощни лобита, като блестящ пример за това в американската избирателна система е т.нар. "Electoral College".
http://www.archives.gov/federal-registe ... about.html
По темата: стана ясно, че трябват запаси от вода, храна, медикаменти, наличие на сигурни убежища и т.н. Но не се засегна особено много въпроса с комуникациите. Защото то добре ще се свреш някъде и ще си броиш залците и тоалетната хартия, ама като не можеш да се свържеш с никой и като нямаш никаква представа какво се случва около теб, тогава какво? Има ли хора, които са наясно с тази страна на нещата? Защото айфона и галаксито ще стават само за замерване на мишки.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Какво толкова с комуникациите ? Трябва ти едно обикновено радио да хваща христо ботев и чифт добри уоки токи или подобни . Ако се чудите как да се зареждат , една две соларни зареждачки са добра идея . Има и други начини , примерно един добре зареден 12в автомобилен акумулатор може да ви осигури дълго време електричество за зареждането на разни фенери , телефони , приемници и всякакви малки джаджи . Комбиниран със солар става отличен източник .
Аз не видях да се коментира и нещо друго . В условия на сървайвинг ще трябват доста умения и инструменти без електричество . Така че не е лошо да се подсигури човек с инструменти от типа на лопата ,брадва , чук , тесла , керпеден , пирони , бичкия , трион , маткап и свредла , длета и за работа с метал също ножовка , чук , клещи , секачи и подобни .
Аз не видях да се коментира и нещо друго . В условия на сървайвинг ще трябват доста умения и инструменти без електричество . Така че не е лошо да се подсигури човек с инструменти от типа на лопата ,брадва , чук , тесла , керпеден , пирони , бичкия , трион , маткап и свредла , длета и за работа с метал също ножовка , чук , клещи , секачи и подобни .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Комуникацията е доста важна или по скоро да разбираш какво става, можеш да си инсталираш антена с голям обхват, върши чудесна работа и си е задължителна.
Спомена, брадви, триони и т,н ми то хората им викат сървайвъл кит, някой малки и джобни други с големина на раница пълна с всичко изброено от теб, както и доста лекарства, малко дрехи, въжета, уреди за пречистване на вода, от чаши с филтър до таблетки и калиев перманганат, това е полезно при много спешни случай в който нямаш време да събираш от мазето и гаража инструменти, и се налага бързо изнасяне
Спомена, брадви, триони и т,н ми то хората им викат сървайвъл кит, някой малки и джобни други с големина на раница пълна с всичко изброено от теб, както и доста лекарства, малко дрехи, въжета, уреди за пречистване на вода, от чаши с филтър до таблетки и калиев перманганат, това е полезно при много спешни случай в който нямаш време да събираш от мазето и гаража инструменти, и се налага бързо изнасяне
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Най-ценното по време на война е оръжието, златото и тоталната липса на съвест. Златото, за да ти спаси живота на теб и на семейството, оръжието да си набавиш абсолютно всичко от беззащитните и ич да не ти пука кой ще гръмнеш. Какви клещи, керпедени, пирони и акумулатори да събирам бе хора? Гърмиш, грабиш и се спасяваш, проста работа.
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Това което предлагаш се нарича мародерство и бандитизъм . Мен лично не ми требе пушка за да си взема това което искам . Много от хората не си дават сметка че огнестрелното оръжие не дава нищо освен една привидна сигурност която лесно може да бъде загубена и тогава оставате по бели гащи дет се вика .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Jordana написа:Това което предлагаш се нарича мародерство и бандитизъм
... което ще е закона в момента в които законите избледнеят...
като се осерат нещата има два вида хора - тия с огнестрелно оръжие и тия без него. тия с огнестрелното се делят на още два вида- такива с дълго оръжие и такива с късо.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Абе няма да са само два вида. Има такива с подготовка и такива без. Има луди и с малко останал морал. Абе много са. И ще гледат да се изтребят един друг, за да властват над тези без оръжие. Не мисля, че е предвидимо какво ще се случи, освен един голям, кървав и много лайн*н хаос...
Never mistake motion for action...
- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Решил съм да си купя една селска къща в швейцарските алпи
,там дали ше се ,,пука,,и дали ще има изперкали дебили мародери.
Да попитам аз предварително ,да не стане така и там да е същият ,, лайн*н хаос.,,и да съм си дал парите на вятъра.

Да попитам аз предварително ,да не стане така и там да е същият ,, лайн*н хаос.,,и да съм си дал парите на вятъра.

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
mfandakov написа:Решил съм да си купя една селска къща в швейцарските алпи,там дали ше се ,,пука,,и дали ще има изперкали дебили мародери.
Да попитам аз предварително ,да не стане така и там да е същият ,, лайн*н хаос.,,и да съм си дал парите на вятъра.![]()
Единствения шанс е да те набарат изперкали любители на швейцарски шоколад от лилави кравички . Както знаем във всяка швийцарска ферма пасе лилава кравичка , така че добре си помисли дали си струва риска

- mfandakov
- младши ентусиаст
-
Хора много ме стресирате тук
,и последният ми вариант за за спасение умря
.Аз лично много се стресирам от ,, изперкали любители на швейцарски шоколад от лилави кравички ,,..
Абе аз за всеки случай да поразгледам имотите около Konstanz понеже ми е познат региона,пък виж дошли и до там бягащи от пустинята арабели от емирствата ,и хоп далаверката с наема готова.
Малко положителна нотка тук че с тези ,планове за война дето ги давате взех да се психясвам ,пък в петък имам резеrвация в Jagerhof Пловдив и може бирата да ми присяда.

Абе аз за всеки случай да поразгледам имотите около Konstanz понеже ми е познат региона,пък виж дошли и до там бягащи от пустинята арабели от емирствата ,и хоп далаверката с наема готова.

Малко положителна нотка тук че с тези ,планове за война дето ги давате взех да се психясвам ,пък в петък имам резеrвация в Jagerhof Пловдив и може бирата да ми присяда.

В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Това от което ме е страх при война е, че половината продажно и безродно население ще посрещне завоевателите с цветя и почести. Които и от потенциалните ни врагове да са те. За каква война говорим тогава. Иначе не знам дали осъзнавате, че ако сте под 50, ще бъдете мобилизирани и пратени на фронта. Там ще имате храна, дрехи, оръжие, така мечтания ред и авторитетни ръководители и ще можете да направите кариера. Един вид напразно се притеснявате за глупости. Да му мислят жените и децата. Ама то и много от жените ще се оправят и ще си намерят храна и подслон, къде при нашата, къде при чуждата армия. Оставете ги босненците и чеченците, те са изпатили, защото са имали национално самосъзнание. При нас всичко ще протече съвсем леко. В нашата мила родина бели хора, християни с два бона заплата си продават гласа на изборите за 50 лева. Жени като кукли, с образование и успешна кариера се движат с тлъсти прости гнусни бизнесмени или със старчета мангизлии. Гледам, че и от фонда за лечение на деца в чужбина се е пипало, та чакайте някой да ви отбранява. Стане ли война, цветята и знамето на врага ще са най търсения продукт.