Apple устройства, iOS и macOS тема
Модератор: Общи модератори
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Re: iOS тема
А бе не си прав, бирата си е все така с оня леко кисел привкус
За съжаление дори Гугъл са безсилни да диктуват какво и как да се случва в vendor/proprietary частта на Андроида. Просто там си стои и се развива л@йняния китайско-индийски код на Qualcomm 

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Ти много задълба
Самия факт, че платформата е построена на Java, я прави "so 2000 and late" за мен
Каквото и да направят не могат имат същата производителност и живот на батерията като iPhone (инч за инч).

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
steeN написа:Ти много задълбаСамия факт, че платформата е построена на Java, я прави "so 2000 and late" за мен
Каквото и да направят не могат имат същата производителност и живот на батерията като iPhone (инч за инч).
Абсолютно съгласен

Само споделям какво съм видял с очите си и ми е направило впечатление. Нагледал съм се на жълто-кафяво

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
iOS тема
ръб написа:Ти пък баш OnePlusOne ли намери с Xiaomi да сравниш?? След това ти изказване поне, стана ясно че изобщо не си в час
Бранд от вчера, с куция цианоген.. Speechless![]()
Точно щото всички ползват айфони, и пазарният им дял се стопи такада не съм имал поне, тука да гадая, ами за 2 месеца тъкмо му се нарадвах. Ползвайте си ги със здраве. Яд ме е само, че се подведох и аз да си взема айфон от такива приказки като тея тук. Вълшебния джейлбрейк и той едно недоразумение. А се бях зарекъл, че като излезе за 7.1 и ще задържа телефона. Като излезе на Пангу, на 3тия час бях го барнал вече. Тъкмо седмица след това, като го бях натаманил да ми харесва, и той почна да забива. Аааами, мерси
П.п. това, което може да прави айфона out of the box, го прави отлично. Просто обаче, сравнено с андроид, възможностите му са ограничени. А андроид телефоните сега, не са това което бяха преди година - тогава още зависваха, ресваха се, бавиха се. От Snapdragon 800 процесорите и Андроид КитКат насам, са изцяло друга бира.
Ама ти като си взел хуйпийчай ли намери да сравняваш точно по brand awareness?

Отделно тоя бранд от вчера вади повече хардуер от твоя китаец, ама явно за тебе ксиаомито си е дъ бест евър

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
е то е нормално да има повече андроиди като има 532512352362346343661241 знайни и неззнайни марки дето ги продават. плюс тва и евтините андроидски телефони(те и скъпите им са евтини де, ама тва е друга тема
) спомагат за бройката.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
С тия 15 броя Галаксита, които ползвам служебно ми идва да се самообеся или изчезна безкрайно
Работи се с една програма, която постоянно се тества, ъпдейтва и кво ли не и не става и не става перфектно. С времето са се сменили хиляда и сто програмисти и все нещо куца та вярвам не е от програмистите само.

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
bum_bum написа:С тия 15 броя Галаксита, които ползвам служебно ми идва да се самообеся или изчезна безкрайноРаботи се с една програма, която постоянно се тества, ъпдейтва и кво ли не и не става и не става перфектно. С времето са се сменили хиляда и сто програмисти и все нещо куца та вярвам не е от програмистите само.
Аз имам едно HTC служебно и ми става лошо ако трябва да направя друго освен да се обадя на някой по него

- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Ами аз с айфона исках пък да си сваля музика на телефона направо от замунда една сутрин, щото закъснявах за път, ма не стана 

- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
За мен и ios и android си имат недостатъците. 2 години и половина имах iphone 4s като през това време 3 пъти е връщан гаранционно заради проблеми с обхвата като и 3те пъти ми извършваха едни и същи процедури: iOS restore, update, Test OK. Вземам телефона и след 2 месеца положението е същото - не мога да проведа и един нормален разговор с телефон за 900лв. Бяха ми необходими 2-3 клипчета и близо 2 часа да разбера как да си кача песен на телефона, но така и никога не разбрах дали мога да си качвам песни на папки
Картата е под всякаква критика, добре че може да си изтеглиш google maps. В последствие, много удобно, точно 1 месец след като изтече гаранцията се появиха някои доста интересни проблеми. Започна да ме изхвърля от най различни приложения, safari не зареждаше страници, които преди се отваряха и вече не можех да тегля приложения чрез wifi. Трябва да започна тегленето през 3g и след това да пусни wifi, за да се забърза. Дори и след поредния рестор и последния ъпдейт всички проблеми с изключение на този със сафари си останаха. Друго "интересно" нещо беше, че преди последния рестор си записах в пощата всички контакти с едно приложение, което обаче за нещастие след ъпдейта стана платено в itunes и след 2 дни мъки как с друго приложение да си кача контактите просто ги въведох ръчно.
Сега от 1 месец съм с htc one mini и то си има точно толкова проблеми, колкото и стария ми iphone. Всички бг приложения са леш, визирам радиата и sportal - насичат, забиват, понякога и не се отварят, а радиата конкретно ги махнах, защото пък не искаха да се спират и си вървяха докато телефона ми е в джоба. Уж е 2 години по-нов модел това htc, всичките му показатели са по-високи, а е по-спечено във всяко отношение. Клипчета по 30-40мин първо чакам 20-30сек да тръгнат, а недай си боже да решиш да превъртиш с повече от 3-4мин напред в повечето случаи следва брутално забиване и зареждане наново. Тъч скрийна е доста далеч от този на айфона, сигурно е 1 ниво над този на 3GS. 4те ultra pixela на камерата са доста по-зле от 8те мегапиксела на 4с-ката, а сега се сетих и за още нещо - докато говоря, дисплея или не се загася като си го доближа до ухото или се загася, но си остава загасен и след като го отдалеча и не мога да затворя, та чакам да ми затворят
Естествено има и положителни страни, като например, че не ми трябваше специален tutorial как да си кача песни, картата е перфектна и да, успявам да провеждам разговорите си без да викам през 2мин алооо, сега чуваш ли ме?

Сега от 1 месец съм с htc one mini и то си има точно толкова проблеми, колкото и стария ми iphone. Всички бг приложения са леш, визирам радиата и sportal - насичат, забиват, понякога и не се отварят, а радиата конкретно ги махнах, защото пък не искаха да се спират и си вървяха докато телефона ми е в джоба. Уж е 2 години по-нов модел това htc, всичките му показатели са по-високи, а е по-спечено във всяко отношение. Клипчета по 30-40мин първо чакам 20-30сек да тръгнат, а недай си боже да решиш да превъртиш с повече от 3-4мин напред в повечето случаи следва брутално забиване и зареждане наново. Тъч скрийна е доста далеч от този на айфона, сигурно е 1 ниво над този на 3GS. 4те ultra pixela на камерата са доста по-зле от 8те мегапиксела на 4с-ката, а сега се сетих и за още нещо - докато говоря, дисплея или не се загася като си го доближа до ухото или се загася, но си остава загасен и след като го отдалеча и не мога да затворя, та чакам да ми затворят

Естествено има и положителни страни, като например, че не ми трябваше специален tutorial как да си кача песни, картата е перфектна и да, успявам да провеждам разговорите си без да викам през 2мин алооо, сега чуваш ли ме?
- ръб
- младши ентусиаст
-
Нали знаеш, че Мини-тата, винаги са осакатени, и не трябва да имаш кой знае какви очаквания?
ръб написа:Нали знаеш, че Мини-тата, винаги са осакатени, и не трябва да имаш кой знае какви очаквания?
Не знаех, че гледането на клипчета 480p и ползването на приложения за спортни новини спадат към графата високи очаквания

- ръб
- младши ентусиаст
-
speedhokk написа:ръб написа:Нали знаеш, че Мини-тата, винаги са осакатени, и не трябва да имаш кой знае какви очаквания?
Не знаех, че гледането на клипчета 480p и ползването на приложения за спортни новини спадат към графата високи очаквания
Е аз това го правех преди 3 години на Samsung Galaxy S, и то без проблеми, включая fullhd, така че тея приказки тук са врели некипели

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Пък и аз допреди 1 година имах същото Галакси и в последните 6 месеца се насираше да забива с какъвто и софтуер да му сложиш. Накрая вече по 2-3 пъти на ден го рестартвах и не можех фейсбука да си разгледам, за вайбър да не говоря
Айфона има по-малко глезотии, но ВСИЧКИТЕ РАБОТЯТ.
П.П. Някъв среден клас ли е бил телефона

П.П. Някъв среден клас ли е бил телефона

- alozavar
- Потребител
-
- Кара: F31
Щом стигнахме дотам, че недостатъкът на iPhone e, че не може да си свалиш музика от торент тракер, значи положението е много, много тежко
Тука неща като spotify, youtube дори, те гледат като извънземен, друго си е да си влезнеш в замундата
Не че нямам и аз музика на мп3ки, но явно съм с невероятен умствен потенциал, предвид че успях да си я кача посредством адски сложната операция drag&drop в itunes, па даже е на папки и има картинка на изпълнителя