Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
Модератор: Общи модератори
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Re: Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
Първи впечатления от първата дискотека след забранта. Много хора навън, който си приказваха пушейки и да ви кажа не изглеждаха зле, всички се забавляваха и много непознати компании се сприятелиха. Аз не лично не видях разлика дали се пуши вътре или не, заведението е с хубава вентилация, разбрах разликата чак когато се сабудих. Първо - стаята не ми миришеше на цигари, второ - не се чувствах, като блъснат от влак. Сега наистина разбрах плюса от забранта и по нощните заведения!
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Пушач съм и наистина - баси якото е

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
M3 E92 написа:Пушач съм и наистина - баси якото е![]()
BMWALPINA написа:Първи впечатления от първата дискотека след забранта. Много хора навън, който си приказваха пушейки и да ви кажа не изглеждаха зле, всички се забавляваха и много непознати компании се сприятелиха. Аз не лично не видях разлика дали се пуши вътре или не, заведението е с хубава вентилация, разбрах разликата чак когато се сабудих. Първо - стаята не ми миришеше на цигари, второ - не се чувствах, като блъснат от влак. Сега наистина разбрах плюса от забранта и по нощните заведения!
speeder88 написа:BMW_RIDER написа:Тази забрана е най-якото нещо евър. Просто ебати разликата. Отивам в заведенията се диша, далеч по прохладно е, далеч не са празни(поне тези в които бях). Какви загуби бе? Вътре пълно, вънка пълно, даже приятелите ми пушачи се оплакват ,че понеже пушат по малко им се пие повече! А докато придружаваш някой да пуши навънка е далеч по социално и завръзваш много повече контакти, отколкото като си викате в ушите до колоните в заведението. А най-якото е като се прибереш - не си свалям катран от лицето, косата ми и тази на приятелката не миришат на скара. Просто и пушачите ще видите ,че е по добре
Трябва да има LIKE бутон във форума като у Сураттефтера! Много добре изказано мнение. Дето се вика: "Взе ми го от клавиатурата!".
Kroki написа:Всичко е по-добре сега.. Подкрепям с 2 ръце! Самият въздух в заведениетог е по-чист! И както каза бмв райдъра, повод за създаване на повече контакти!
То не боляло ве

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
http://novini.dir.bg/news.php?id=11283230
Аз лично нямам намерение да ходя в заведения където ще пуша на крак отвънка като изпъден.А за пушенето по спирки тротоари и в автомобили .....смех у залата още малко и в къщи като паля цигара да му звъня на ББ за разрешение не искат ли ?
Аз лично нямам намерение да ходя в заведения където ще пуша на крак отвънка като изпъден.А за пушенето по спирки тротоари и в автомобили .....смех у залата още малко и в къщи като паля цигара да му звъня на ББ за разрешение не искат ли ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Някакво малоумно лобиране става в моента . Тия "добре образовани" собственици не разбраха ли че на на БТВ и разни кретенски сайтове , ми и на папата да бутат пари ЗАБРАНАТА НЯМА ДА СЕ ОТМЕНИ 

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Не исках до последно да пиша, но вече не мога да скрия, че постоянно наблюдавам злобни изказвания от страната на едните и от страната на другите. Не е необходимо да се джавкате.
Всичко е относително със затварянето на заведенията. Лично аз съм бил свидетел и на такива, които фалираха след забраната(Въведена само за тях си преди 2 години) и на такива , които все още работят.
Иначе съм пушач. И то такъв, че никоя природна сила освен смъртта не е в състояние да ме спре да пуша, но нямам нищо против непушачите.В тяхна компания и аз не пуша или излизам някъде та да не им преча или ако сме навън питам някой ще има ли против. Ок, избрали са да не пушат, нека не пушат. Нека и да се радват, но не реагирайте толкова остро едни към други. Ясно е, че пълно щастие няма но все пак нека се уважаваме взаимно
Всичко е относително със затварянето на заведенията. Лично аз съм бил свидетел и на такива, които фалираха след забраната(Въведена само за тях си преди 2 години) и на такива , които все още работят.
Иначе съм пушач. И то такъв, че никоя природна сила освен смъртта не е в състояние да ме спре да пуша, но нямам нищо против непушачите.В тяхна компания и аз не пуша или излизам някъде та да не им преча или ако сме навън питам някой ще има ли против. Ок, избрали са да не пушат, нека не пушат. Нека и да се радват, но не реагирайте толкова остро едни към други. Ясно е, че пълно щастие няма но все пак нека се уважаваме взаимно

ATR-42/72
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Вече имаме нова категория в нашето "демократично" общество..бдителен непушач.Все едно извадено от вестник народно дело /орган на ЦК на БКП/ .Статия със заглавие "Бдителни непушачи заловиха нарушители на обществения ред "
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Yanko Petrov написа:.
Че аз още отначалото си бях за забраната! Не пушач съм!
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Yanko Petrov написа:M3 E92 написа:Пушач съм и наистина - баси якото е
BMWALPINA написа:Първи впечатления от първата дискотека след забранта. Много хора навън, който си приказваха пушейки и да ви кажа не изглеждаха зле, всички се забавляваха и много непознати компании се сприятелиха. Аз не лично не видях разлика дали се пуши вътре или не, заведението е с хубава вентилация, разбрах разликата чак когато се сабудих. Първо - стаята не ми миришеше на цигари, второ - не се чувствах, като блъснат от влак. Сега наистина разбрах плюса от забранта и по нощните заведения!speeder88 написа:BMW_RIDER написа:Тази забрана е най-якото нещо евър. Просто ебати разликата. Отивам в заведенията се диша, далеч по прохладно е, далеч не са празни(поне тези в които бях). Какви загуби бе? Вътре пълно, вънка пълно, даже приятелите ми пушачи се оплакват ,че понеже пушат по малко им се пие повече! А докато придружаваш някой да пуши навънка е далеч по социално и завръзваш много повече контакти, отколкото като си викате в ушите до колоните в заведението. А най-якото е като се прибереш - не си свалям катран от лицето, косата ми и тази на приятелката не миришат на скара. Просто и пушачите ще видите ,че е по добре
Трябва да има LIKE бутон във форума като у Сураттефтера! Много добре изказано мнение. Дето се вика: "Взе ми го от клавиатурата!".Kroki написа:Всичко е по-добре сега.. Подкрепям с 2 ръце! Самият въздух в заведениетог е по-чист! И както каза бмв райдъра, повод за създаване на повече контакти!
То не боляло ве
not so fast както са казали англо-говорящите. Е ся ще дойде zazomazo и ще ти обясни как всичко това е илюзия и всъщност забраната дискриминира хората и ограничава човешките свободи на гражданина и че само най-западналите държави в европа подкрепят тази забрана.

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
Re: Депутатите одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни
Jordana написа:Аз лично се съмнявам че тука замисъла е да се угоди на непушачите .Та помислете само ние всички и пушачи и непушачи дишаме отровния градски смог пълен с бог знае какви канцерогенни изпарения от заводи автомобили и квото си поискаш.Тва ли е борбата за здраве ? Или да сме в тон с дискриминационната политика на брюкселския чиновник? Като са такива любители на здравословния начин на живот да забранят продажбата на цигари.Все едно да гониш наркомана а дилъра на дрога да е напълно легален търговец.Тва пълно лицемерие спрямо обществото не само към пушачите.
Споко и на градския смог времето ще дойде. Като ви лепнат зелени зони или нещо от сорта, всяка кола да има филтър за твърди частици и катализатор и тогава ще ми е интересно да посетя темата по въпроса и тогава наистина ще има защо да се мрънка, щото бг тарикатщината ще срещне сестра си - Карма, а както всички знаем тя е кучка

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Много си прав колега.Това ми напомни за една аналогия.
Купувайки цигари всеки пушач плаща близо 60 % акциз на държавата и щото "вреди" на околните му забраняват да пуши.
Всеки автомобилист купувайки гориво плаща пак около 60% акциз пак на тая същата държава обаче никой не му забранява да трови околните природата атмосферата даже в пъти повече от предния.
Обаче никой не смее да обели дума за това.
Тука е автомобилен форум и няма как да се приеме но има хора и то не малко които са против автомобилите и изгорелите газове които бълват.Не може ли и на тях да угодим?Мисля че ефекта ще е в пъти по голям.
Купувайки цигари всеки пушач плаща близо 60 % акциз на държавата и щото "вреди" на околните му забраняват да пуши.
Всеки автомобилист купувайки гориво плаща пак около 60% акциз пак на тая същата държава обаче никой не му забранява да трови околните природата атмосферата даже в пъти повече от предния.
Тука е автомобилен форум и няма как да се приеме но има хора и то не малко които са против автомобилите и изгорелите газове които бълват.Не може ли и на тях да угодим?Мисля че ефекта ще е в пъти по голям.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
julandroid написа:...
++++++++++++1
Jordana написа:...
пушачите не ходят с катализатор на устата... нито хората си карат колите на закрито. доста неадекватна аналогия

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
Добре де , разбрахме че цигарите през последният месец са били най отровното нещо познато на човечеството. Нали вече ги забраниха ? Какво искате още ? Въздуха стана къде- къде по чист , като се приберете от заведение вече ухаете на рози , косите Ви станаха по буйни , някои беше писал абсолютната тъпотия , че си бил свалял катран от лицето
и понеже приятелите му по малко пушели , повече им се пиело
. и т.н. Не е ли време вече да спрете да лаете едно и също ? Няма ли мод да я заключи тая тема ? 

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Jordana написа:Много си прав колега.Това ми напомни за една аналогия.
Сега е моментът, след като всеки си плати застраховка, данък, винетка и всички такси по колата, да му разрешат да кара само по 2 улици в София...да видим тогава дали ще говорят така непушачите...конете с капаци не осъзнават, че самата забрана е безумна.

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
не исках да пиша, но понеже подхванахте темата, в някои градове в Италия веднъж в месеца се забранява ползването на кола в почти целия град! Да кажем само до околовръстното - ако не ти харесва ... се преселваш