С какво ни пръскат от небето?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: 98 325 tds M пакет touring
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...

Re: С какво ни пръскат от небето?

Мнение от vanci88 » 07 Апр 2011, 14:17

Сондьора написа:Стига с тва нищо бе човек,
1. Тая енергия за която ти говориш е следствие. Т.е. Там има натрупано напрежение, получава се еластична деформация, следва спиране, и рязко приплъзване /якост на скалите/ /образуване на разлом/, Следва движение и приплазване на тоя разлом, пак спиране и те така...Та дефакто, не е необходимо да предизвикваш с тая енергия, за която ти говориш, понеже то там си има натрупано напрежение.
Т.е. Можеш, теоретично да го предизвикаш с много по малка енергия, поради факта, че там има вече дадено напрежение.

Е нали не генерира енергия, а са резонанса не идвал от нищото. :mhihi:

Ти с нобелиста ли ще спориш??? ахахаха
36436
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 07 Апр 2011, 14:45

Feanor написа:
Сондьора написа:Т.е. Можеш, теоретично да го предизвикаш с много по малка енергия, поради факта, че там има вече дадено напрежение.

А така. А теоретично ако не го предизвикаш, няма ли натрупаното напрежение да се освободи в един момент по същия начин?

За резонанса - да, така е. Не генерира енергия. Помисли малко. Какво представлява резонансът и как действа? Защо се увеличава амплитудата на трептенето и с колко? Каква е разликата, ако второто трептене не е с резонансната честота? Хайде, не е сложно, ако и да си позабравил физиката. ;)

Предизвикването е чисто теоретично, доказателства няма. И да ще се освободи в момента, в който прекрачи границата на напрежението за приплъзване или еластичното на скалите.

И за да се стигне до спонтанно освобождаване не трябва ли въпросното напрежение да е по-голямо, респективно - резултатите да са по-големи (освободената енергия тоест)? ;)

Тук не те разбрах :mhihi: , но все пак
Земетресенията се получават винаги, при спонтанно освбождаване на напрежението.

Да помисля, колко да помисля..Първо за кой резонанс да помисля....:mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 07 Апр 2011, 14:57

Сондьора написа:
И за да се стигне до спонтанно освобождаване не трябва ли въпросното напрежение да е по-голямо, респективно - резултатите да са по-големи (освободената енергия тоест)? ;)

Тук не те разбрах :mhihi: , но все пак
Земетресенията се получават винаги, при спонтанно освбождаване на напрежението.

Под "спонтанно" имах предвид "непредизвикано". Идеята е следната:
Имаш някакво напрежение в земната кора, което не е стигнало до точката, в която би се освободило самичко под формата на земетресение. Стимулираш го някак, така че предизвикваш освобождаването му, в резултат на което получаваш трус с магнитуд Х. В задачата се пита - ако го оставиш да се натрупа достатъчно, че да се освободи само, няма ли напрежението да е по-голямо, а от там и резултатите? Т.е. няма ли да получиш трус с магнитуд Y > X? ;)

Сондьора написа:Да помисля, колко да помисля..Първо за кой резонанс да помисля....:mhihi:

За който си избереш. Принципът е един и същ при всички вълни. ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 07 Апр 2011, 15:27

Feanor,
Само да те питам ти коя теория защитаваш?
Щото аз лично не знам, теоретично задачата ти има няколко решения.
Но ако идеята ти е, че някой освобождава напрежението, за да не достигне по-голямо земетресение. Някак си не ми се връзва, щото ако само ше се освобождава с магнитуд 9, то няма как да го предизвикаш на 7, и обратно.

Поглъщането на няколко честоти, и отделянето на една обща (увеличена), не е ли генериране. Ако не е, за мен е.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 07 Апр 2011, 15:57

Аз не мога да разбера, наистина ли не разбирате Feanor?
Казано с по-прости думи:
Всички вече сме на едно мнение, че енергията при земетресение се освобождава в следствие от натрупано напрежение.
Ако Американците (Чрез HAARP, или някаква друга "извънземна" технология) освободят това напрежение, предизвиквайки земетресение, те ще са направили услуга на страната в която това се е случило.
Защото ако оставят да се натрупва напрежение, докато не се освободи само, тогава земетресението ще е много по-разрушително.
От тук следва, че няма причина Американци/Руснаци/Китайци да предизвикват земетресения, освен в случай, че искат да помогнат.
А както знаем напреженията в разломите не можем да измерим и съответно никой не може да предвиди земетресенията. Така, че това са, както обичам да се изразявам "страшни глупости". Ай наздраве! :bchug:
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 07 Апр 2011, 16:03

Сондьора написа:Feanor,
Само да те питам ти коя теория защитаваш?
Щото аз лично не знам, теоретично задачата ти има няколко решения.
Но ако идеята ти е, че някой освобождава напрежението, за да не достигне по-голямо земетресение. Някак си не ми се връзва, щото ако само ше се освобождава с магнитуд 9, то няма как да го предизвикаш на 7, и обратно.

По принцип - че земетресението е естествено. Разглеждах случая, когато е изкуствено предизвикано с идеята, че ако го "предизвикаш" предварително то би могло да е с по-нисък магнитуд, защото натрупаното напрежение в земната кора ще е по-малко.

Сондьора написа:Поглъщането на няколко честоти, и отделянето на една обща (увеличена), не е ли генериране. Ако не е, за мен е.

Ми не е. :) Нито пък резонансът прави такива неща, каквито си описал. :)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 08 Апр 2011, 14:27

Едно филмче по повод на дискусиите тук за извънземни:

Та в тва село, ся е: "видяхме желязна птица", другите: "видел си баба си" :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 08 Апр 2011, 15:01

А ти как мислиш, желязна птица ли са видели? :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 08 Апр 2011, 15:08

най-вероятно баба си :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 08 Апр 2011, 15:25

Много е удобно да се направиш на неразбрал, а? :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 08 Апр 2011, 15:36

Ти ако видиш за първи път самолет, кво ше си мислиш??
Или и тва не е верно, ми тва племе не е племе, ми са некви бачкери, на които им се плаща е тоя да си направи сензацията..

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 08 Апр 2011, 15:47

Сондьора написа:Ти ако видиш за първи път самолет, кво ше си мислиш??

Аристотел навремето е казал "Колкото повече научаваш, толкова по-добре разбираш колко малко знаеш". Напълно съм в състояние да повярвам, че един необразован туземец ще реши, че е видял желязна птица и ще е абсолютно убеден, че е видял желязна птица и нищо друго. Забележи, че неговата убеденост не променя по никой начин фактите. Това, което ме изумява всъщност е, че хора, които би трябвало да са добре образовани и да имат доста по-ясна представа колко малко знаят, се хвърлят със същото убеждение към първото обяснение, които им хрумне. Или което им поднесат. Аз бих си мислил, че понятие нямам какво, по дяволите, е това. И не бих се впускал във фантазии с които да обясня нещо, за които имам толкова малко данни.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сондьора » 08 Апр 2011, 16:09

Там е работата, че фантазията, мисълта, и стремежа да се обясни всяко нещо е довело до прогреса. Ма да не се отклоняваме от темата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 08 Апр 2011, 16:19

Сондьора написа:най-вероятно баба си :lol:

С вибратор нема да стане, обаче примерно с тия инжекционните сондажи с голям дебит - доста вероятно :mhihi:

Факт е, че преди плитки катострофални земетресения се наблюдават сериозни резонансни аномалии в геомагнитното поле (резонанс на Шуман ли къв беше :oops: :mhihi: ) Харпа има достатъчно енергия да го предизвика, ама това дали ще доведе земетресение след себе си не ми се коментира... :dunno:
Трептения, собствени честоти, прави и обратни задачи да ги смета Feanor-а аз съм ги забравил :mrgreen:
Ubi dubium, ibi libertas

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 08 Апр 2011, 16:20

Сондьора написа:Там е работата, че фантазията, мисълта, и стремежа да се обясни всяко нещо е довело до прогреса. Ма да не се отклоняваме от темата.

Това е грешният начин да фантазираш и обясняваш обаче. Това си е чиста вяра - вярата, че това, което виждаш е онова, което си мислиш, че виждаш. Абсолютно съм убеден, че това към прогрес не води. Ницше е казал: "Ако търсиш душевен мир и удоволствия - вярвай; ако търсиш истината - питай". Е, аз това правя - питам. И вярващите не ми предлагат адекватни отговори.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата