Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от b_u_b_o » 04 Сеп 2025, 22:07

Всъщност ръчките и копчетата не са ценните, а софтуера. Има опции и автоматизации които не мисля, че в друга кола на пазара са възможни. Иначе махането на ръчките си им беше грешка и я оправиха. Махането на останалите копчелъци си е добър ход според мен, за 3 дни свикваш кое къде е и оценяваш простотата и липсата на 1000 бутончета.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Сеп 2025, 22:27

b_u_b_o написа:Всъщност ръчките и копчетата не са ценните, а софтуера. Има опции и автоматизации които не мисля, че в друга кола на пазара са възможни. Иначе махането на ръчките си им беше грешка и я оправиха. Махането на останалите копчелъци си е добър ход според мен, за 3 дни свикваш кое къде е и оценяваш простотата и липсата на 1000 бутончета.

Научи войс командс… аз не съм пипал нищо по екрана от доста време. Теслата е правена да се командва с глас. В началото е тегаво, след 2-3 седмици ще се чудиш що си ровил из екрана преди това. Хем съм човек дето обича копчета.

Ходих уйкенда на местната драг писта. Пуснаха ме да направя един старт и ме изхвърлиха щото нямам рол кейдж (то си беше ясно) след това. Времето беше оптимално и пистата беше много добре подготвена и разработена/ затоплена от предишните стартове. Батерията беше на 80% и кондиционирана за драг. Всичко беше идеално един вид.

0-100 - 1.97 за 29 метра
0-200 - 6.83
Време - 8.99 със 250.4 км терминална

Това със пасажер във 3 тона паркетно сув-че.

Събрах си и им събрах очите на драгаджийте. Единствения проблем беше че после едвам спрях и ми светна лампата за прегрели спирачки. От едно спиране. Това има абсолютно неадекватни спирачки… проблема е решен при модел С със трак пакета, но за Х такъв няма и така. Свинкя на лед
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 04 Сеп 2025, 22:50

Аз нещо още не мога да я усетя достатъчно 3ката. Снощи се качих да я пробвам малко по завои, хем ми е като залепена за пътя щото е 2 тона, хем ме е страх да я напъна до лимита щото не знам дали ще мога да я овладея след това. А ми се иска да го видя къде е. :dunno: Освен това като че ли спирачките не отговарят на вървежа, изстрелвам се бързо, ама не спирам толкова бързо :mhihi:

ПП вчера за пръв път ми се случи докато карам да ми се ошашка вестибуларния апарат след няколко ускорения и тва с кирливите 400 коня на 3ката, представям си с плада какво е :lol:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Сеп 2025, 23:13

b_u_b_o написа:Аз нещо още не мога да я усетя достатъчно 3ката. Снощи се качих да я пробвам малко по завои, хем ми е като залепена за пътя щото е 2 тона, хем ме е страх да я напъна до лимита щото не знам дали ще мога да я овладея след това. А ми се иска да го видя къде е. :dunno: Освен това като че ли спирачките не отговарят на вървежа, изстрелвам се бързо, ама не спирам толкова бързо :mhihi:

ПП вчера за пръв път ми се случи докато карам да ми се ошашка вестибуларния апарат след няколко ускорения и тва с кирливите 400 коня на 3ката, представям си с плада какво е :lol:

Ще я усетиш. ОФФ- център волана е бърз, но след това по- нататък а е бавен. Лимита ще го усетиш защото ще започне доста контролирано да недозавивa… отнемаш малко газ да хване пак предницата и си ти. За спирачките- на 3 са хубави. Може би трябва дс й преточиш спирачната течност със някаква по- спортна… може и дисковете да са се зацапали малко от липса на употреба… засили я някъде на право и чисто със 100тина км и скочи на спирачката до 20-30км (не спирай до нула) … може да трябва да ги зачистиш малко.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 04 Сеп 2025, 23:53

Малко по-страничен въпрос, но съм напълно бос по темата, та... някой има ли впечатления от нещо евтино като Ситроен ц зеро, Мицубиши миев и Пижо ион. / евенуално 1-ва генерация лииф/ Знам, че не са нещо особено, но за кола от тук до там в града е идеята / максимално евтина/ :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 05 Сеп 2025, 8:04

В отдела има вече две Рено Зоуи... Според колегите колата бива, особено за тази цел!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 05 Сеп 2025, 8:28

ildivvy написа:В отдела има вече две Рено Зоуи... Според колегите колата бива, особено за тази цел!
Да и аз за тях чувам добри неща, но са доста по-скъпи, под 12к почти няма нищо като гледам, а другите мъници има по 7 до 8к, лийфове и там има за тези пари с твърдян пробег 70тина км, което ми стига.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 05 Сеп 2025, 8:55

alx написа:Може би трябва дс й преточиш спирачната течност със някаква по- спортна….

За това има ли войс команда ? :lol:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 05 Сеп 2025, 11:44

alx написа:Време - 8.99 със 250.4 км терминална

Може ли малко инфо как си качил 15 км/ч терминална скорост и си свалил 1 секунда на 1/4 миля на електромобил от сток :shock: Пасажерът да не е бутал с крака през пода?
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 05 Сеп 2025, 13:56

b_u_b_o написа:половин тесла

т.е. най-обикновен чук? :mrgreen:

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Мнение от Spunky » 05 Сеп 2025, 17:05

b_u_b_o написа:Всъщност ръчките и копчетата не са ценните, а софтуера. Има опции и автоматизации които не мисля, че в друга кола на пазара са възможни. Иначе махането на ръчките си им беше грешка и я оправиха. Махането на останалите копчелъци си е добър ход според мен, за 3 дни свикваш кое къде е и оценяваш простотата и липсата на 1000 бутончета.

И при двете положения, ти продават недомислен продукт, важно е да ти харесва.

In_Memoriam написа:Може ли малко инфо как си качил 15 км/ч терминална скорост и си свалил 1 секунда на 1/4 миля на електромобил от сток :shock: Пасажерът да не е бутал с крака през пода?

Сигурно е чипосана. Или новия 2027 модел. Или е имало попътен ураганен вятър. Или от спортната спирачна течност. Или е стигнал до пистата, но не са го пуснали, а е изхабил тока, та си е измислил алтернативен сценарии. Аз мисля, че не е стигнал до писта даже, а качил някой комшия, който толкова впечатлен, казал, че това нема начин да не е 8.99 сек. Даже сигурно е казал, че се усеща, като 9, а като е наушким, какво са едно 0.01 сек, за рибетата в бенве форума.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Сеп 2025, 17:58

In_Memoriam написа:
alx написа:Време - 8.99 със 250.4 км терминална

Може ли малко инфо как си качил 15 км/ч терминална скорост и си свалил 1 секунда на 1/4 миля на електромобил от сток :shock: Пасажерът да не е бутал с крака през пода?
Изображение

Нищо не съм правил. Колата е сток. Сядаш, слагаш драг режим, чакаш 15тина минути, стейджваш и на последното жълто тръгваш. И на мене ми се сториха числата малко нереални, но толкоз. Теслите са много не консистентни като пърформанс - дават големи отклонения заради времето, батерията, пистата и ако ме питаш мене- фазата на Луната. Имаше един пич със С Плад- едно че беше значително по- бавен от мене, две че каза че предишния път като се пуснал (нали ни дават само по веднъж) бил дал 10.5 ама със 257… та мисля, че електричките са консистентни за всяко пускане в един ден ама в различни дни и условия много се влияят.

Аз дори не знам колко коня реално е. Водих я на Дино - не можахме да я излъжеме…

И така. Многото неизвестни но да ти кажа честно вече не се връзвам и почти не ме интересува.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 05 Сеп 2025, 18:18

Според мен нещо не са в ред измервателните уреди на тая писта…
Иначе може да пишеш на разните там списания, че така на майтап си бил всякакви рекорди на Х-а на четвърт миля, дето се мъчат разни новобранци постоянно на всякакви оптимални условия :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 05 Сеп 2025, 18:25

https://www.youtube.com/watch?v=yJCy00UCp3Y

Доста добре, голяма батерия, 800 волтова архитектура(=доста бързо зареждане), ако и разхода са оправили си е мноого сносна кола. 70К евро за 4х4 варианта не е много зле реално, като се има предвид че електирчките обикновено идват с включени всички смислени екстри. Ще има и по-евтин вариант само на задно и с малко по-малка батерия. Не съм фен на СУВ сегмента изобщо, но ако в някакъв момент ми трябва повече място определено ще се замисля дали модел У или това да е...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 05 Сеп 2025, 18:28

enigma написа:Според мен нещо не са в ред измервателните уреди на тая писта…
Иначе може да пишеш на разните там списания, че така на майтап си бил всякакви рекорди на Х-а на четвърт миля, дето се мъчат разни новобранци постоянно на всякакви оптимални условия :ok:

Предполагам. Сега като се замисля, всички дето се пускаха бяха доволни от времената си… и както казах на мене също ми се събраха очите щото знам на теория какви времена трябва да давам…
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата