кое е последното нещо което си купихте и сте много доволни?
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: кое е последното нещо което си купихте и сте много довол
Пробвай да ги нарежеш и замразиш и после сметаната. Така няма да има кристалчета лед.
- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
Чакай, след като оправя плодовете, тогава да сложа сметана и чак тогава да замразя?
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Режеш плодовете на ситно и ги замразяваш напълно, сметаната е хубаво да е добре охладена в хладилника. После слагаш всичко в блендера. Яде се направо без да се замразява, защото има много несвързана вода и ще стане на кристали, ако го замразиш после.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Мерси, сега ще ги разгледам.bum_bum написа:Не, малка е. Купата е само литър. Cusinart ICE100CBU.
Тази вкарва най-много въздух от домашните машини, което ни беше важно. Иначе, ако имаш място във фризера тази със замразяващата се купа ICE-21 също е много добра и много по-евтина.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не е скорошна покупка, но исках да проверя дали съм доволен. 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Never mistake motion for action...
Leon написа:Не е скорошна покупка, но исках да проверя дали съм доволен.
надявам се да си доволен щото на мене всичките фокал-и са ми толкова верни, че чак плоско-скучни... та за мене за слушане не са кой знае, но примерно за студийни монитори са си точно ми се струва...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Focal-а свири супер, много балансирано, в каквото и да го включиш, кажи-речи. Да, верни са и разлика от колоните им не ми режат ушите във високите, а са и много удобни. Имам и Dan Clark Aeon планари, там без усилвател не става, и то си иска мощност, за да извадят какво могат.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Never mistake motion for action...
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Пролетта си накупих малко препарати за поддръжка на колата. Доволен съм! Почти изцяло са на Koch Chemie
- Koch Chemie Green Star - APC - разрежда се супер много и 1л сигурно ще стигне за - години. С него бутам интериора, джанти, всякакви неща из гаража чистя - работи доста добре. Особено интериора свети след това и стои дълго време така.
- Q2M Glass на Gyeon - в комбинация с вафлени кърпи за стъкло на Koch Chemie - стъклата стават перфектно. Години наред се чудя що като бърша стъклата и на другия ден не си личи - ми от смотани препарати.
- Koch Chemie – Allround Surface Cleaner - чисти чудесно дисплей, инструментално табло - препоръчвам с две ръце.
- Koch Chemie Gentle Snow Foam - страхотен за външно измиване. После като се случва да мия набързо колата на 5-минутките се вижда, че има някаква вакса в него, водата се стича различно.
- Koch Chemie – Ts – Top Star - с него мажа пластмасите - оставя приятен матов финиш
продуктите за почистване на кожа и поддръжка не са лоши също, кожата на салона стана осезаемо по мека, макар визуално да не виждам разлика и някои петна не изчезнаха, но салонът е на 23 години, та може да си е поизносен вече.
Общо взето до преди това само съм се мъчел с никакъв резултат.
- Koch Chemie Green Star - APC - разрежда се супер много и 1л сигурно ще стигне за - години. С него бутам интериора, джанти, всякакви неща из гаража чистя - работи доста добре. Особено интериора свети след това и стои дълго време така.
- Q2M Glass на Gyeon - в комбинация с вафлени кърпи за стъкло на Koch Chemie - стъклата стават перфектно. Години наред се чудя що като бърша стъклата и на другия ден не си личи - ми от смотани препарати.
- Koch Chemie – Allround Surface Cleaner - чисти чудесно дисплей, инструментално табло - препоръчвам с две ръце.
- Koch Chemie Gentle Snow Foam - страхотен за външно измиване. После като се случва да мия набързо колата на 5-минутките се вижда, че има някаква вакса в него, водата се стича различно.
- Koch Chemie – Ts – Top Star - с него мажа пластмасите - оставя приятен матов финиш
продуктите за почистване на кожа и поддръжка не са лоши също, кожата на салона стана осезаемо по мека, макар визуално да не виждам разлика и някои петна не изчезнаха, но салонът е на 23 години, та може да си е поизносен вече.
Общо взето до преди това само съм се мъчел с никакъв резултат.

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Като стана въпрос за вакса,на автомивките на самообслужване има бутон вакса.Ама никога не съм го пробвал,как се ползва 

- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Цъкаш и пръскаш... Не тече нещо специално...гъсто да речем. Се едно си е вода за изплакване.
Хм,хм...
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Вода примесена с вакса, после водата се стича все едно е прясно пастирана колата. Поне до следващото измиване/дъжд.
Направили са нова автомивка на самообслужване на отбивката за Камбаните, зад Пощенска. Голяма, с доста програми, и цените са прилични. Доволен съм, макар и да ми е малко далеч, но пък чат пат ходя натам, че жената работи наблизо и я взимам, та докато я чакам приплаквам колата.
Направили са нова автомивка на самообслужване на отбивката за Камбаните, зад Пощенска. Голяма, с доста програми, и цените са прилични. Доволен съм, макар и да ми е малко далеч, но пък чат пат ходя натам, че жената работи наблизо и я взимам, та докато я чакам приплаквам колата.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Моджо написа:Цъкаш и пръскаш... Не тече нещо специално...гъсто да речем. Се едно си е вода за изплакване.
Ама подсушавам ли първо?Или след изплакването пускам ваксата и после подсушавам?
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
streetz написа:Вода примесена с вакса, после водата се стича все едно е прясно пастирана колата. Поне до следващото измиване/дъжд.

Тази вакса се води за допълнителен блясък и по-лесно подсушаване. Аз не я харесвам защото след нея чистачките мажат.
По темата за покупките - няколко неща ме радват напоследък.
1. Една машинка за вода

2. Mesh система за вкъщи - имаме драма с покритието на Wi-Fi мрежата вкъщи и по-точно със скоростта. Какви ли врътки не мислих с точки за достъп, нов рутер, допълнителни рутери, но от А1 имат най-тъпата възможна мрежа създавана някога, а като бонус в нашия район в момента не може да се мине и на по-новите безжични устройства за телевизия

Взех от приятел TP-Link Deco S7 за проба и проблема се реши откъм покритие и скорости, но остана този с монтажа им. Първата, която се връзва с кабел с рутера трябва да е някъде около него, а той е на супер куцо място

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Don_Diego написа:...
2. Mesh система за вкъщи...
Взех тези: Tenda MW3 заради размера най-вече. Всичко работи идеално в момента...
Аз също имам драми с покритието в единия край на апартамента, та мисля за нещо подобно, понеже не можем почти нищо да гледаме на лаптопа без прекъсване по два пъти на минута поне

По препоръка ли взе Tenda-та, гледал ли си и други алтернативи?
Иначе по темата - поредните малки сладки китайски туулчета

Те един векторен анализатор и един спектрален анализатор още на черния петък бях заръчал, та тия дни чак намерих време да им обърна внимание

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Nickelback написа:Don_Diego написа:...
2. Mesh система за вкъщи...
Взех тези: Tenda MW3 заради размера най-вече. Всичко работи идеално в момента...
По препоръка ли взе Tenda-та, гледал ли си и други алтернативи?
Искаше ми се TP-Link да взема, че имах най-много препоръки за тях. Приложението на TP-Link за инсталиране и работа с устройствата също е по-добро от това на Tenda (тенденското в един момент решава, че повече няма да ти показва отделните устройства, колко неща са закачени на всяко едно и връзката помежду им, докато при TP-Link си работи без грешка и вади доста информация).
При мен водещо беше размера защото рутера е над входната врата и монтажа беше импровизация (всячески исках да избегна опъване на метри кабел дето да се чудя как да скрия). Късмет, че контакта до него е с голяма кутия и като закачих тройния разклонител имаше къде да поставя Тенда-та без опасност да падне.
В магазина бях взел кутия с 3бр TP-Link S4, но видях малката Tenda и взех тях. Като технология уж са едно и също, но имай предвид, че Тенда-та е с по-малък обхват - 200кв.м, докато 2бр S7 ги дават за до 370кв.м