По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

По-добре ли бяхме през соца?

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
големия брат на Монтоя
Аватар

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от BMW_POWER » 02 Сеп 2018, 19:13

alekangg написа:
BMW_POWER написа:
alekangg написа:
K_Ilkov написа:КъдЯ да ида бре мен?

Аз съм там където мога да си позволя и искам да съм :idea:

Ти си тоя дето е там ама не иска да е там, а тук ама не сега ами тогава :ok:

Следиш ли ситуацията :lol:

Стига, че съвсем ще получи раздвоение на личността и ще се обърка съвсем. :D

“Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто - да го направиш.”

― Николай Хайтов

Това за теб ли се отнася??? :D
Ти си тоя дето реве като не казвам какво, колко лошо е в Канада, но седи там, иначе! Типично по ганьовски се реве против мястото където живееш и се възхвалява стария СОЦ.
С две думи точно ти, хем не знаеш какво искаш, хем не знаеш къде да идеш и какво да направиш, че да си добре, пък дали можеш или не все едно. Единствения ти отдушник е форума, видно и колко висиш в него, ама ти си вярвай колко си добре и как си бил тая година до Куба :clap:
Пълно объркване и късо в главния мозък имаш.

"По добре недоволен човек, отколкото доволна свиня"

Пропомняй си го всеки път, преди да драскаш подобни пасквили. Това, че не си чел Алеко Константинов си го оставям за твоя сметка. Аз (както още хиляди канадци тук) знам какво искам. Голямата част от хората изразяват недоволствието си от политиката и в много отношения не са овце, както онези в бг. Три мандата бб и ще си го изберете пак. Какво повече да говорим?

Бях в Куба, защото изпадна Last Minute Deal. Не бяхме ходини там 6-7 години и отидохме пак. Годишно около 1 000 000 канадски граждани ходят там. Честно казано, не мога да разбера, какъв ти е проблема.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Сеп 2018, 19:19

Първо трябва да разбереш какъв е твоя проблем и какво точно искаш и целиш с бръщолевенията в тукашния форум по цял ден.
Пишеш ли по канадски форуми и жалваш ли се от политиците там?? :mhihi:

Не се прави на по-умен от колко си и да си мислиш, че тука пасем трева и сме с 4 клас и да си мислиш, че знаеш кой какво е чел и какъв е.

Ама изобщо не ме интересува-вероятно и другите тук, как си стигнал до Куба, с коя оферта и т.н., само мога да ти гарантирам, че аз от дръглива България съм ходил на много повече места на почивка тази година от теб, великия канадец. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 02 Сеп 2018, 19:27

Прекалено много време му отделяте на бронтозавъра и форумен шут a.k.a. Пауърката :dunno: Ако не му пишете, най-много да се пробва да замине за Марс, че и у Кенъда ще му се види непоносимо, като няма къде да си излива жлъчта по всеки и по всичко. Тъкмо ще е първият там :ok:

Ето, можете да го припознаете доголяма степен в следните редове и си мислете дали има смисъл да се хаби дисково пространство заради една изперкала пенсия. Сложна смесица от хейт, демагогия, Ганьовщина и т.н. е чУвекУ :ok: Определено прецедентен случай и достоен предмет на изследване пред съвременната наука :yes:

Всеки човек, който по някакъв начин пише, споделя или изразява нещо в Интернет, рано или късно се среща с една от социалните деформации на онлайн общуването – хейтърите. Всяко общество има своите маргинални прослойки. Интернет обществото не прави изключение. Маргиналите са недоволни, защото светът не ги разбира. И те имат един начин да изразят своя протест – като обиждат, ругаят и негодуват, скрити зад маската на анонимността.

Любимото място на хейтъра са най-популярните форуми, блогове и чатове. Там той има несравнимата възможност да общува публично с голямо количество хора и по този начин да намери аудитория за своята неприязън.
Да си хейтър е нещастие, защото никой не те разбира. И никой няма да те разбере. Ти си просто една електронна капка в разширяващото се технологично море на глобалната мрежа. Дори да можеш да пишеш убедително, дори да си абсолютно прав в своя негативизъм, ти си един нещастен хейтър, защото никога няма да разкриеш своята самоличност и по този начин хората никога няма да осмислят твоята болка. Защо го правиш ли? Ами от страх и от гняв, ето защо. Страхът и гневът са твоите демони и единствените спътници в самотното ти онлайн битие.

Преди да си направя блог обичах да пускам текстчета тук-таме из разни форуми, за да си сравня часовника, да видя дали хората ги интересува това, което пиша. Тогава не знаех за хейтърите. Всеки човек, който споделя своето творчество, има нужда от някаква обратна връзка. Дори най-злостната критика е за предпочитане пред анонимното мълчание на тълпата. Но хейтърите не са критици. Силата на критика е в неговите аргументи. Той може и да не е справедлив, но ще намери достатъчно аргументи и правилни думи, за да убеди другите, че ти не ставаш. Аз обичам критиците. Обичам ги, защото имам по-силни аргументи и думи от тях. Обаче, както казах, хейтърите не са критици. Те са просто ненавистници.

Случвало ми се е да срещам коментари като „Да си счупиш и двата крака, дано”, „Авторът е ебал майка си”, „Ти си малоумник, кретен и простак”, „Така пишат децата в детската градина” и какво ли още не. В отговор на някакво кратко есе, например. Едно есе, което не претендира за нищо, получава пожелание авторът му да си счупи и двата крака?! Ето това е живият абсурд на хейтърството. То е непровокирано, неочаквано, анонимно зло.

Забелязъл съм, че по принцип тонът на повечето български онлайн дискусии е доста краен и заплашителен. Тази традиция започна от масовата практика на неадминистрираните форуми, после се прехвърли в блоговете, социалните мрежи и т.н. Българското общество е пълно с фрустрирани хора и това дава отражение върху начина, по който те общуват помежду си. Дори на улицата хората са намусени, тъжни, сприхави или просто нелюбезни. А там все пак ги гледаш в очите. Защо да бъдат различни като седнат пред компютъра? Така са дори още по-истински.

Хейтърството е интересен социален и психологически феномен, който аз обичам да изследвам. В реалния живот можеш да постигнеш такава степен на омраза само под влиянието на големи количества алкохол и наркотици, или пък в състояние на дълбока хипноза. В интернет ти трябва само псевдоним. И можеш да махнеш бариерите, да отпушиш тапата на социалното си недоволство, да разрушиш всички табута. Свободата ти е ограничена единствено от размерите на речниковия ти запас, който в повечето случаи е доста скромен, но пък за сметка на това си искрен.
Всяко човешко действие под слънцето има някакъв мотив и преследва някаква цел. Мотивът на хейтърите е ясен. Те са вбесени от недостатъците на чекиджийската си реалност, затова си го изкарват на другите. Но какво целят? Дори хейтърите преследват някаква цел. Подобно на вампирите, те целят да се нахранят с теб и после да те превърнат в един от тях. Омразата, с която ще им отговориш, е тяхната най-голямата награда. Те ще влизат отново и отново в местата, където са посели семената на ненавистта, тръпнещи в очакване да видят какъв плод е дала тя. И ако ти, бидейки съвсем неподготвен, вземеш, че им се вържеш на акъла, хейтърите триумфират. Продължават да те затрупват с нападки и вулгарни обиди, докато не отровят душата ти напълно и докато не те превърнат в един от тях.
Има много ефикасно оръжие срещу хейтърите, по-лошо от спам-листите и блокираните домейни. Дори да им спреш достъпа до твоята нива, те ще отидат да засеят бурените си другаде. Така че забраните не помагат. Помага тоталното игнориране на хейтъра. Той е толкова краен, рязък и несправедлив в нападките си, че ти просто се чувстваш длъжен да избухнеш и да му го върнеш тъпкано. Така докарваш хейтъра до душевен оргазъм, а всъщност трябва да му спреш „секса”. Онлайн изнасилвачи като хейтърите могат да бъдат унищожени единствено с пълно мълчание. Те също са творци, които чакат своето признание. Твоята омраза е наградата за техния умопомрачителен и безсмислен труд, за десетките часове прекарани в сеене на омраза по форуми, блогове, чатове и социални мрежи. Твоето мълчание е тяхната гибел.

Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Сеп 2018, 19:31

alekangg написа:Първо трябва да разбереш какъв е твоя проблем и какво точно искаш и целиш с бръщолевенията в тукашния форум по цял ден.

Не се прави на по-умен от колко си и да си мислиш, че тука пасем трева и сме с 4 клас и да си мислиш, че знаеш кой какво е чел и какъв е.

Ама изобщо не ме интересува-вероятно и другите тук, как си стигнал до Куба, с коя оферта и т.н., само мога да ти гарантирам, че аз от дръглива България съм ходил на много повече места на почивка тази година от теб, великия канадец. :yes:

Темата за Канада тук не я подхванах аз и дори предложих да я продължим на друго място. Можеш да провериш. Аз никъде в темата давам наклон на никого и не гледам в канчето на никого. Шапки долу пред всеки, който се бори и успява. Където и да е по света.

Това че си ходил на повече места от мен (много ме е срам за което), не виждам какво общо има с темата :dunno:

Това за "дръглива българия", поне казваш наистина какво мислиш :yes:

Nickelback написа:...

Крайно време беше да се появи и тежката артилерия. Човекът "ходил в Канада" и пишещ за себе си с червени букви и в първо лице, множествено число. Сега да видим, дали някой ще посмее да добави нещо към тези велики мисли :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Сеп 2018, 19:35

BMW_POWER написа:
alekangg написа:Първо трябва да разбереш какъв е твоя проблем и какво точно искаш и целиш с бръщолевенията в тукашния форум по цял ден.

Темата за Канада тук не я подхванах аз и дори предложих да я продължим на друго място. Можеш да провериш. Аз никъде в темата давам наклон на никого и не гледам в канчето на никого. Шапки долу пред всеки, който се бори и успява. Където и да е по света.

Това че си ходил на повече места от мен (много ме е срам за което), не виждам какво общо има с темата :dunno:

Това за "дръглива българия", поне казваш наистина какво мислиш :yes:

Ти кажи какво общо има, нали ти взе да казваш къде си бил и как, като си мислиш, че тука повечето стигат най-много до село да вземат буркани, щото нали умират от глад и са на 200лв.
За това и казах как от дръглива България ходя повече от тебе, понеже нали тука е мега злето и спрялото, а ти си в топ страната и града или пак не съм разбрал нещо?

Не каза дали се жалваш в канадските форуми и дали пишеш какво искаш!
Последна промяна alekangg на 02 Сеп 2018, 19:38, променена общо 1 път

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Сеп 2018, 19:38

[quote="alekangg"

Ти кажи какво общо има, нали ти взе да казваш къде си бил и как, като си мислиш, че тука повечето стигат най-много до село да вземат буркани, щото нали умират от глад и са на 200лв.
За това и казах как от дръглива България ходя повече от тебе, понеже нали тука е мега злето и спрялото, а ти си в топ страната и града или пак не съм разбрал нещо?[/quote]

Как очакваш да отговоря на хора, които дават за пример неща, които никога не са виждали? Да, 10-100 или 100 000 човека може да имат възможности да идат тук или там. Това представителна извадка за 7 000 000 ли е?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Сеп 2018, 19:41

BMW_POWER написа:[quote="alekangg"

За това и казах как от дръглива България ходя повече от тебе, понеже нали тука е мега злето и спрялото, а ти си в топ страната и града или пак не съм разбрал нещо?

Как очакваш да отговоря на хора, които дават за пример неща, които никога не са виждали? Да, 10-100 или 100 000 човека може да имат възможности да идат тук или там. Това представителна извадка за 7 000 000 ли е?[/quote]

А ти какво си виждал ми кажи само. Всичко и на всякъде ли си бил, че си така вещ по всички въпроси или няма бездомни канадци и гета дето няма да влезеш?
Ти от кои извадки спадаш, представител на какво си?
Пак питам, жалваш ли се по канадските форуми или още не си дорасъл да пишеш по тях?
Отделих ти много време, аз приключвам за месец-два, ти поддържай огъня.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Сеп 2018, 19:58

alekangg написа:
А ти какво си виждал ми кажи само. Всичко и на всякъде ли си бил, че си така вещ по всички въпроси или няма бездомни канадци и гета дето няма да влезеш?
Пак питам, жалваш ли се по канадските форуми или още не си дорасъл да пишеш по тях?

За съжаление не съм бил навсякъде. Все пак е въпрос на възможности, време и пари. Има и места, където не бих отишъл.

Извадка съм на средната класа. Хората които бачкат и носят на гръб тази страна.

Пиша в един риболовен форум тук, дано да те задоволява.

Не е лошо да приемеш, че има и хора, мислещи различно от теб. Това е нормално и не е никак срамно. Ако не си съгласен с това, заприличвате на оня строй, който остана назад преди 29г

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Сеп 2018, 20:01

BMW_POWER написа:
alekangg написа:

За съжаление не съм бил навсякъде. Все пак е въпрос на възможности, време и пари. Има и места, където не бих отишъл.

Извадка съм на средната класа. Хората които бачкат и носят на гръб тази страна.

Пиша в един риболовен форум тук, дано да те задоволява.

Не е лошо да приемеш, че има и хора, мислещи различно от теб. Това е нормално и не е никак срамно. Ако не си съгласен с това, заприличвате на оня строй, който остана назад преди 29г

Оф ще наруша обещанието, не се сдържах!
Коя страна носиш на гърба си бе батин? Тази или оная дето си сега?
Ти ли бяга да хващаш самолета преди години, за да ти правят някаква операция тук, дето всичко е зле??
Хайде, че омръзна..
Проблема ти е, че хем те няма от години тук, но се опитваш да ни убедиш от разстояние колко е зле сега, е това е анекдота ти.
В рибарския канадски форум жалваш ли се не разбрах или само тука?

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Сеп 2018, 20:23

alekangg написа:Оф ще наруша обещанието, не се сдържах!
Коя страна носиш на гърба си бе батин? Тази или оная дето си сега?
Ти ли бяга да хващаш самолета преди години, за да ти правят някаква операция тук, дето всичко е зле??
Хайде, че омръзна..
Проблема ти е, че хем те няма от години тук, но се опитваш да ни убедиш от разстояние колко е зле сега, е това е анекдота ти.
В рибарския канадски форум жалваш ли се не разбрах или само тука?

Aз и тези като мен носим тази страна на гръб. Ние сме тези, дето плащаме данъци. На богатите всичко им минава разход през фирмите, бедните не плащат нищо. Това нещо ново ли е за теб?

Да, преди години имах медицински проблем, за който тук отказаха да ме лекуват. Отидах в частна клиника в бг и се реших проблема. Това осъдително и срамно ли е?

Говоря за народа като цяло, не за 1000 или няколко пъти по толкова, които имат доходи и възможности.

Да, и в рибарския форум се жалвам, когато времето е лошо или рибата не кълве. И това ли е срамно :shock:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 02 Сеп 2018, 20:28

Не е срамно, само показва че си мрънкялник :ok:

Понеже нали си по цитатчетата

Да цитирам мисленето на социалиста пак :mhihi:

BMW_POWER написа:как за минимален бакшиш тичат през глава.

Ако внимава човек ще види дълбоко някъде идеята за равенство, равноправие и уважение към работническата класа :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Сеп 2018, 22:33

И какво - социалист обидно и принизително понятие ли трябва да бъде? :winky:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Сеп 2018, 22:38

K_Ilkov написа:Не е срамно, само показва че си мрънкялник :ok:

Понеже нали си по цитатчетата

Да цитирам мисленето на социалиста пак :mhihi:

BMW_POWER написа:как за минимален бакшиш тичат през глава.

Ако внимава човек ще види дълбоко някъде идеята за равенство, равноправие и уважение към работническата класа :mhihi:

Няма нищо срамно да дадеш бакшиш. Това е един вид благодарност за сервиза и добре свършената работа. Когато гледаш как служителите се крият зад бара на басейна и пият ром или бира, как в 10:30 сутринта бара на басейна не е отворен, как служители, които не са на работа сядат и омитат храната за секунди, какво очакваш да напиша? "Идете и почивайте там!". Сори, ама няма да съм аз :OT:

Идеята за равенството, равноправието и уважението към всеки, който бачка нещо и допринадя за обществото е нещо добро. Няма нищо срамно в това да се трудиш и няма срамен труд. Какво не ти харесва в това?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Сеп 2018, 23:41

BMW_POWER написа: Отидах в частна клиника в бг и се реших проблема. Това осъдително и срамно ли е?

Защо да е срамно... напротив. Но илюстрира недостатъците на модела здравеопазване, който ти възхваляваш толкова. Явно ти го харесваш, но теб то не те.
В крайна сметка те е излекувал лекар от частна болница. Такъв като тези, които постоянно оплюваш.

cod-cdbp написа:И какво - социалист обидно и принизително понятие ли трябва да бъде? :winky:

Човек, които иска да прилага насилие и да краде от други хора нещо, което трябва да се възхвалява ли е според теб?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Сеп 2018, 23:55

Социалист по определение няма общо с тези понятия. Като ще си говорим малко или много с терминология, нека е коректна, а не както ни изнася ;)

От моята гледна точка - всред приятелите и познатите ми, тези които най-много осъждат тези страници на предишният строй, имат най-голямо желание за физическа чистка на голяма част от политическата каста. Парадокс или не съвсем. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Но поне е забавно да ги майтапя постоянно.

ПС И във форума се среща същата тенденция :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата