Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Re: Apple устройства, iOS и macOS тема

Мнение от empar » 03 Юни 2024, 17:20

А защо не пробваш да го съживиш тоя телефон?
Има си официални сервизи, има и едни нови странни птици по моловете.
Поне да го погледнат, може да не е фатално.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 04 Юли 2024, 12:36

Колеги, преди 20 дни се опитаха да ми източат дебитната и кредитната карта към пощенска банка. Миналата седмица си направих Револют и снощи от Револют ми изпратиха съобщение, че картата ми е спряна поради опит за съмнителна транзакция (12 долара) към Open AI :dunno: За тази една седмица имам няколко дребни плащанния в Billa за проба и една покупка в Aliexpress с временната карта през Револют. В тази връзка почвам да се съмнявам че телефона ми Iphone 13 е хакнат. Какви са ми полезните ходове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 04 Юли 2024, 12:38

gromovich написа:Колеги, преди 20 дни се опитаха да ми източат дебитната и кредитната карта към пощенска банка. Миналата седмица си направих Револют и снощи от Револют ми изпратиха съобщение, че картата ми е спряна поради опит за съмнителна транзакция (12 долара) към Open AI :dunno: За тази една седмица имам няколко дребни плащанния в Billa за проба и една покупка в Aliexpress с временната карта през Револют. В тази връзка почвам да се съмнявам че телефона ми Iphone 13 е хакнат. Какви са ми полезните ходове.

Еми factory ресет като за начало. Jailbreak-ван ли е ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 23 Юли 2024, 9:45

Някой може ли да препоръча добра външна клавиатура за макбуук? Не-оригинална, че не ми се дават 500 лева :roll:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 23 Юли 2024, 10:00

gromovich написа:Колеги, преди 20 дни се опитаха да ми източат дебитната и кредитната карта към пощенска банка. Миналата седмица си направих Револют и снощи от Револют ми изпратиха съобщение, че картата ми е спряна поради опит за съмнителна транзакция (12 долара) към Open AI :dunno: За тази една седмица имам няколко дребни плащанния в Billa за проба и една покупка в Aliexpress с временната карта през Револют. В тази връзка почвам да се съмнявам че телефона ми Iphone 13 е хакнат. Какви са ми полезните ходове.

Смени си паролите на всички акаунти, като преди това изключиш синхронизирането и запазването на пароли в браузъра от който го правиш, да направи го на компютър.
След това фактори ресет на телефона. После заявка за смяна на дебитните карти и си готов.
И внимавай как ползваш социални мрежи, линкове в чат приложения и имейли не отваряй току така.
И не си вкарвай картите пак в профилите за дигитално плащане...., поне известно време.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 23 Юли 2024, 10:07

Jorixa написа:Някой може ли да препоръча добра външна клавиатура за макбуук? Не-оригинална, че не ми се дават 500 лева :roll:

Satechi имат прилични клавиатури за сравнително тънки пари. Тази съм я ползвал и бях доволен: https://dice.bg/satechi-slim-x3-bluetoo ... item50350/

Склонен съм да се разделя с нея за 50лв :mhihi: , че вече имам няколко епълски :lol:

От няколко дни си разцъквам новия iPad Air с М2 - направо се родих! Никакво замисляне за нищо в сравнение със стария ми iPad. Real Racing 3 направо лети :lol: . Единствено след по-продължителна игра започва да грее ама то май няма устройство дето да не товари тая игра :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G05 LCI xDrive40i

Мнение от damian2112 » 24 Юли 2024, 15:35

Jorixa написа:Някой може ли да препоръча добра външна клавиатура за макбуук? Не-оригинална, че не ми се дават 500 лева :roll:

Аз ползвам Keychron K6 (старичък модел), като цяло много здрави механични клавиатури, ако това е нещо, което ти харесва. Иначе Logitech MX Keys S също е добра и се доближава до усещането на маковските клавиатури.

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 09 Авг 2024, 8:58

Колеги, решен ли е напълно проблема с прегряването на 15ката със софтуерния ъпдейт? Заслужава ли си да изчакам 16, където ще има и хардуерно подобрение относно проблема. Има ли съществена разлика в камерите на двата модела? Интересуват ме Про макс принципно.
Предполагам, че въпроса ми е доста лаишки, но..

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 09 Авг 2024, 9:01

16-ката излиза другия месец. Как да се каже колко е съществена разликата :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 09 Авг 2024, 9:08

Е, уж излиза някво инфо

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 09 Авг 2024, 11:53

Информациите са, че ще са с нов чип А18, с което целят да подкарат Apple AI на повече устройства. Дали ще грее този чип тепърва ще се види. Другото ново ще е камерата, която ще е съществени по-добра само при Про версиите. Аз може би ще изчакам известно време да видя отзиви и тогава бих сменил, тамън да си уредя пак доставка от Щатите :lol:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 09 Авг 2024, 16:44

Благодаря колега, да.. не е лошо да се видят първоначалните отзиви

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 11 Авг 2024, 14:59

FaceOff написа:Колеги, решен ли е напълно проблема с прегряването на 15ката със софтуерния ъпдейт? Заслужава ли си да изчакам 16, където ще има и хардуерно подобрение относно проблема. Има ли съществена разлика в камерите на двата модела? Интересуват ме Про макс принципно.
Предполагам, че въпроса ми е доста лаишки, но..

Батерията и охлаждането на 16-ките ще са с нов дизайн, та си струва да се изчака :bchug:

Аз бих си взел един 16 Pro Max, но първо ще видя дали най-накрая боклуците от БТК няма да пуснат дуал сим и т.н., че да взема един Watch Ultra 3 :help: :censored:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 29 Авг 2024, 14:06

A1 ни пуснаха оферта, служебно. Безплатен ифон 16 с план унлимитед ххх, според модела зависи и плана. То аз съм си на унлимитед некакъв така или иначе и ако нема да е повече пари месечната такса ще зема един да го дам на каката. На мен не ми требва. Само казвам че има вече налични даже може би.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 29 Авг 2024, 14:50

Това е pre-order :yes:

Няма как да има налични преди датата на официалното представяне (09.09), като тук ще дойдат може би седмица по-късно :bchug:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата