Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
Модератор: Общи модератори
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Re: Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
nCuXoHeBpo3eH написа:ivoo написа:randity написа:K'ви проверки бре колеги. Зад блока имаше 2 лица, които пушеха, докато беше пълно с деца + употреба на марихуана. Звъннах на
Да, ще се радвам като падне забраната, но мога с ръка на сърцето да кажа, че и преди и след забраната не съм пушил, когато е имало деца около мен. По повод подписа ми, не знам къде е общото ?
@ivoo - Звъннах в полицията, защото ми беше интересно какво ще стане, дали въобще ще дойде патрулка. А и плюс това да си запалиш тревата на място, където е бъкано с деца - не мислиш ли, че е леко тъпо ? А това, че вие, които сте израснали сред "пушаци от цигари , работещи на 100% заводи , фабрики и т.н , сред автомобили бълващи газове" не значи, че твоите и изобщо на всички децата е нужно да израснат в такава среда. Много се радвам, че в болница не си влизал, пожелавам ти още поне два пъти по твоите години да не стъпиш в такава.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
makaveli316 написа:.....................Абсолютно никакъв шанс тая държава да се оправи и не е виновен политика, а бездушния народ.
А така им кажи

spacepl написа:Аз съм на принципа, че като нарушаваш някакво правило трябва да си готов да си понесеш наказанието. Щото всеки е по-тарикат от другия и всеки е по-важен и не го е*е че с тоя фас кади на другите или че с тоя ксенон свети на другите в очите или още хиляда примера, общо взето все забранени по белия свят. Само мрънкаме за немските заплати, но всичко друго да ни е българско

- jordanov
- кандидат ентусиаст
-
До сега не бях писал в темата, но ето че дойде време.
Не пуша, но излизам често по столичните нощни заведения(1-5 пъти седмично). Петък и събота бях пак по дискотечките и е несравнимо. Много по-добре е без цигари! Чувстваш се доста по-добре през цялата нощ и на следващия ден. Подкрепям забраната с 2 ръце и много се радвам, че към момента има засилен контрол.
Петък се стъписах като видях пред заведението 50 човека ... викам ква е тая опашка никога не е било, а те излязли да пушат
Не пуша, но излизам често по столичните нощни заведения(1-5 пъти седмично). Петък и събота бях пак по дискотечките и е несравнимо. Много по-добре е без цигари! Чувстваш се доста по-добре през цялата нощ и на следващия ден. Подкрепям забраната с 2 ръце и много се радвам, че към момента има засилен контрол.
Петък се стъписах като видях пред заведението 50 човека ... викам ква е тая опашка никога не е било, а те излязли да пушат

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
makaveli316 написа:То да беше проблема тая забрана за пушенето, ми не знам дали забелязвате, че какъвто и закон да се въведе, всеки мрънка все едно му режат единия крак.
На тоя му било студено зимата да си дотътри гъза навън да пуши, на ония пък му криви мъдите и не иска да излезне, че да не му се размърдат още повече![]()
Толкова ли е трудно да даде човек нещо малко от себе си, за да направи нещо "добро" било то за хората покрай него или за околната среда?
Толкова ли е мързелив българина, че всичко му е криво, когато трябва да си мръдне гъза?
В много държави отдавна го има този закон и как не видях някой да се оплаква или да умрял от това. Ама то и за това си живеят добре хората, щото разсъждават по друг начин, а ние си знаем "дай аз тука, пък ти там си еби майката". Друго си е да седнеш с цигарката в уста, да джаснеш що имаш по тебе на масата и да си с физиономия "вижте ме"? Няма да си тарикат вече ако излизаш навън да дръпнеш една, нали?
После тия същите мрънкат що е им е лошо и що няма оправанка.
Как да се оправи държавата, като всеки гледа далаверата и тарикатщината?
Абсолютно никакъв шанс тая държава да се оправи и не е виновен политика, а бездушния народ.

Как няма да мрънкат всички - милата ни родина на 2ро място по пушене в СВЕТА ... а много хора са на мнение че зависимостта от цигарите е наркомания . Лек парадокс е че много хора се гордеят с тази си зависимост и реагират изключително остро на всеки опит да се ограничат гъстит облаци лют дим из местата за хранене/пиене/забавление .
Че даже и някои се възмущават , що не се пуши в кина и театри

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
Тази забрана е най-якото нещо евър. Просто ебати разликата. Отивам в заведенията се диша, далеч по прохладно е, далеч не са празни(поне тези в които бях). Какви загуби бе? Вътре пълно, вънка пълно, даже приятелите ми пушачи се оплакват ,че понеже пушат по малко им се пие повече! А докато придружаваш някой да пуши навънка е далеч по социално и завръзваш много повече контакти, отколкото като си викате в ушите до колоните в заведението. А най-якото е като се прибереш - не си свалям катран от лицето, косата ми и тази на приятелката не миришат на скара. Просто и пушачите ще видите ,че е по добре
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- julandroid
- Потребител
-
jordanov написа:Петък се стъписах като видях пред заведението 50 човека ... викам ква е тая опашка никога не е било, а те излязли да пушат
Хаха, така е колега! Даже кефа е още по-голям, тъй като винаги 1/3 от заведението е на вън и така може да диша нормално вътре, а не да е претъпкано като в маршрутка

аз имам приятел със заведение
каза, че дните на заведенията в центъра са преброени, тъй като пушещите отвън вдигат много шум и съседите се оплакват
идва полиция и т.н.
пък и каза, че из целия квартал си е търсил чашите
каза, че дните на заведенията в центъра са преброени, тъй като пушещите отвън вдигат много шум и съседите се оплакват
идва полиция и т.н.
пък и каза, че из целия квартал си е търсил чашите

No bling at the Ring
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Ще вкарат една промяна в закона с която ще се забрани говоренето по време на пушене и проблема ще се реши ... 

BMW_RIDER написа:Тази забрана е най-якото нещо евър. Просто ебати разликата. Отивам в заведенията се диша, далеч по прохладно е, далеч не са празни(поне тези в които бях). Какви загуби бе? Вътре пълно, вънка пълно, даже приятелите ми пушачи се оплакват ,че понеже пушат по малко им се пие повече! А докато придружаваш някой да пуши навънка е далеч по социално и завръзваш много повече контакти, отколкото като си викате в ушите до колоните в заведението. А най-якото е като се прибереш - не си свалям катран от лицето, косата ми и тази на приятелката не миришат на скара. Просто и пушачите ще видите ,че е по добре
Пич , имаш сериозна нужда от лекар

- r19
- младши ентусиаст
-
- Кара: 412 Turbo/323ti
- Мечтае да кара: Mig-29
- Детайли за колата: Old school!
Всъщност ТИ имаш нужда от лекар
Колега незнам как може да си такъв промит мозък.(не говоря лично и само за теб)
Толкова да сте се наркоманизирали с тея цигари, че вече няма да твърдите че са безвредни, ами направо ще почнете да твърдите че са полезни..
Много съм доволен от забраната!

Колега незнам как може да си такъв промит мозък.(не говоря лично и само за теб)
Толкова да сте се наркоманизирали с тея цигари, че вече няма да твърдите че са безвредни, ами направо ще почнете да твърдите че са полезни..

Много съм доволен от забраната!

- julandroid
- Потребител
-
BadAngel написа:каза, че дните на заведенията в центъра са преброени, тъй като пушещите отвън вдигат много шум и съседите се оплакват
Това ще бъде временен ефект. В смисъл - със сигурност ще изгорят някаква част от заведенията - тези които се намират на погрешното място и имат грешната нагласа, респективно не обичат да се приспособяват.
За сметка на това общият брой на заведенията няма да се намали. Просто след няколко месеца (до година) ще се пръкнат други заведения, които ще покриват изискванията и ще задоволят интереса/нуждите на хората.
В дългосрочен план нещата са дори още по-добре - след година-две никой няма да си спомня, че е имало "проблем" - заведенията ще си работят нормално, като бройката им може да се увеличи.
Всеки нормален човек, като влезне в болница, магазин или училище не си и помисля да запали цигара - не изпитва нужда и не квичи като ранена мечка, че не трябва да пали. Хората са се научили, че не е редно и обикновенно уважават тези правила, без да трябва да стои полицай на главата му. Така ще стане и със заведенията. Или поне трябва

Нуждата да запалиш цигара няма нищо общо с това да се събереш с приятели, да бъдеш социален и да си изкараш добре. Не виждам логика, това да не трябва да се пуши да промени бизнеса в заведенията.
При повечето събирания с приятели съм забелязал, че от 10на души не повече от 2-3ма са пушачи, но в 99% от случаите непушачите се съобразяват с тях - ходи се в залата за пушачи или пък на място където обикновенно не се пуши се иска "разрешение" от останалата част на компанията да се пуши. С други думи пушачите стават особено нагли (без да се осещат обикновенно) заради никотиновото си пристрастяване.
Това което се случваше винаги е, че непушачите се изнервят всеки път заради лошите пороци на пушачите. Когато пък съм правил забележка на пушач да не пали в компания където 9 от 10 са непушачи обикновенно този човек се сърди, обижда и прави всичко възможно да се почувстваш адски неудобно за това, че си го лишил от циграта, така все едно си го лишил от храна за една седмица.
Тази никотинова зависимост превръща един иначе добър и приятелски настроен човек в егоцентрик, който може да стане гаден и особено неприятески настроен индивид. Не е нормално да излезнеш някъде да се позабавляваш и винаги да има някой който да умира за цигара, което да означава, че непушачите винаги трябва да правят компромиси. Не помня до сега в животът си да съм излизал с малко по-голяма компания и да не е запалвал цигара никой и аз да не се е налагало да бъда пасивен пушач. Това сега става възможно и съм наистина радостен

В крайна сметка тази забрана прави страхотна услуга на всички, като трябва малко време да мине за да може хората да се насърдят, да се поцупят малко

BMW_RIDER написа:докато придружаваш някой да пуши навънка е далеч по социално и завръзваш много повече контакти, отколкото като си викате в ушите до колоните

Аз съм останал с впечатлението, че по-плахите младежи и девойки пушат, защото често не знаят какво да правят и за да избегнат неловкото стоене с ръцеве в джобовете. Пък и цигара придава малко или много самоувереност

Пък за другите, за които говори колегата, цигарата е просто повод да се премине към други действия

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Всичко е по-добре сега.. Подкрепям с 2 ръце! Самият въздух в заведениетог е по-чист! И както каза бмв райдъра, повод за създаване на повече контакти! 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
BMW_RIDER написа:Тази забрана е най-якото нещо евър. Просто ебати разликата. Отивам в заведенията се диша, далеч по прохладно е, далеч не са празни(поне тези в които бях). Какви загуби бе? Вътре пълно, вънка пълно, даже приятелите ми пушачи се оплакват ,че понеже пушат по малко им се пие повече! А докато придружаваш някой да пуши навънка е далеч по социално и завръзваш много повече контакти, отколкото като си викате в ушите до колоните в заведението. А най-якото е като се прибереш - не си свалям катран от лицето, косата ми и тази на приятелката не миришат на скара. Просто и пушачите ще видите ,че е по добре
Трябва да има LIKE бутон във форума като у Сураттефтера! Много добре изказано мнение. Дето се вика: "Взе ми го от клавиатурата!".

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията