Протест против високите цени 16 .04 . 2011
Модератор: Общи модератори
Re: Протест против високите цени 27.03.2011
пичове ние седим и си говорим и чакаме някой да излезе и да ни каже кога да протестираме,а организатори са ходили на среща с хора от лукойл и правителството и никой нищо не е казал за това ...!
явно се заформя някаква групичка,която взема решения от името на всички протестиращи,а аз съм против това,защото не е редно!
повече инфо в официалния сайт - gorivo.net и от него във форуме ще разберете за какво говоря,ако не сте го следили!
явно се заформя някаква групичка,която взема решения от името на всички протестиращи,а аз съм против това,защото не е редно!
повече инфо в официалния сайт - gorivo.net и от него във форуме ще разберете за какво говоря,ако не сте го следили!
ivoo написа:SMOKEN написа:Ет
Няма предаване. Битката продължава!![]()
Битка ? Това в БГ ако са стачки , значи на запад е война. С тези нещастни наченки на гражданско недоволство , по скоро ставаме смешни , но не и опасни. При стачки с национален характер властимащите трябва да изпитат страх от надигане на `Недоволството на народа` А тук какво ? Ще протестираме че бензина трябвало да стане 2 лв. И какво от това ? Ще цъфнем икономически ли ? И ще сложим 2л повече. Тръгнахме уж да стачкуваме , ама от полицията решили да разделят протестиращите на групи. Ами те следващият път може да решат че стачките в работно време са забранени , или да ни обяват точен час / примерно от 11.30 ч до 12.15ч а след този час да задържат протестиращите за :Нарушаване на общественият ред. Заблуден народ сме и това е . А управляващите пък как се стреснаха .![]()
![]()
Сигурно още си разказват вицове за стачката в кулоарите на парламента.
Открийте разликите от стачицата в БГ - на първите 2 снимки и СТАЧКИТЕ
Толкова смотан народ сме , че и една стачка неможем да направим като хората.
За това говорех няколко страници назад....стачките преминават с кръв, така както дедите ни са ляли кръв за тая земя. Ние позволяваме на някакви шибани еничари в униформи да ни цепят и да ни казват кога и как ще стачкуваме...стачките предизвикват ексцесии, така е навсякъде...ФАКТ. Лошото при нас е че трябва да свърши хляба за да почнем да хапем...иначе само си лаем.
- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Yanko Petrov написа:http://www.bulforums.com/bgprotest_2011/viewforum.php?f=9
Ако иска Ivoo да смени датата в заглавието.
Аз дата ще я сменя колега , но вече нищо няма да се промени. Огъня на протестиращите угасна.

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
ivoo написа:Yanko Petrov написа:http://www.bulforums.com/bgprotest_2011/viewforum.php?f=9
Ако иска Ivoo да смени датата в заглавието.
Аз дата ще я сменя колега , но вече нищо няма да се промени. Огъня на протестиращите угасна.
Нормално.Като не знаят за какво протестират

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
Re: Протест против високите цени 16 .04 . 2011
Факт е, че се опитват да ни потушат
, не позволявайте да се случи обаче! Между другото имам информация от няколко собственици на бензиностанции, че ако не бяхме излезли на протест, сега щеше да е бензина 3 лв! Друг е въпроса, че по медиите се опитват да ни изкарат смешници... Да не мислите, че е случайно бъгването на групата във фейсбук?! Да не мислите, че тия приказки, че има партия зад протестите и някои хора прибират пари, са случайни? А провокаторите във форума и фейсбук? Да не са случайни и те? Ето това прави българското правителство. Не спи! А тия, дето не знаят за какво протестират, сигурно не знаят и за какво живеят...

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Аз пак ще отида на протест и лично аз няма да се откажа лесно... Въпреки, че идеята да е пак почивен ден не ми харесва.
Както каза някой преди - това пак значи, че сме си робуващи (в случая обаче на работодателите си). Първия път беше ок да е Неделя, да се повдигне духът на хората и да видят, че не сме малко и следващия път, когато е делничен ден, наистина да излезе повече народ. Но повече от 1 път в почивен ден става безмислено. Айде не безмислено, но ефекта не е същия... Голямо важно, ако някой си вземе 1 ден отпуск. Всички работещи имат право на този 1 ден отпуск, защо да не се ползва за нещо смислено..? 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
За жалост моята кола е в бокса,и няма да мога да се включа с нея,но мога с колело
Тъйче и аз съм там 

Yanko Petrov"] Друг е въпроса, че по медиите се опитват да ни изкарат смешници...
Медийте не са виновни. Точно смешници сме си. Защо ли ? Защото никъде по света няма такива стачки като тук.
На 47 стр. от темата много точно съм го казал. Или пък това http://www.moreto.net/novini.php?n=127406 -- от 500 000 хилядна Варна , на протест излезли 30-40 човека. Ами браво , явно наистина са се уплашили управниците ни от тези 40 храбри българи , готови да защитят исканията на цяла България. Всичко което се прави в България , пълна пародия на това което наистина трябва да бъде. Като се започне от управляващите , да се мине през съдебната система , здравеопазването , социалното осигуряване , заплати , житие и битие на българина , абе изобщо смешна държава. Вече изобщо не ми дреме кое колко щяло да струва. Ще ставам емигрант ,

Както каза ivoo в предния пост - просто не можем да протестираме. Във Франция, есента, когато се вдигна пенсионната възраст, страната един месец беше блокирана и излязоха над 4 000 000 (!!) души на протест. В този случай е вярно, че не постигнаха нищо, но обикновено тези протести дават резултат. Но хората не ходят на работа, блокират университети, градският транспорт спира, влаковете спират и става мазало.
Ако не друго, то поне протестите да са в работен ден, за да се наруши трафикът и работата на хората и да вземе някой да обърне внимание.
А и другото, което си мисля (даже съм убеден) е, че хората ще излязат на протест когато опре ножът до кокала. Щом толкова малко хора се включват в протестите, просто правителството не ни е докарало до безизходица. Стана ли положението непоносимо и озверее ли народът, то той ще се вдигне на простест дори и да не му е в манталитета да стачкува за щяло и нещяло (както е във Франция).
Ако не друго, то поне протестите да са в работен ден, за да се наруши трафикът и работата на хората и да вземе някой да обърне внимание.
А и другото, което си мисля (даже съм убеден) е, че хората ще излязат на протест когато опре ножът до кокала. Щом толкова малко хора се включват в протестите, просто правителството не ни е докарало до безизходица. Стана ли положението непоносимо и озверее ли народът, то той ще се вдигне на простест дори и да не му е в манталитета да стачкува за щяло и нещяло (както е във Франция).

Трябваше да оставим цените да се вдигнат до 4лв. на литър да видим тогава дали нямаше да се събере половин България да протестира. Точно това е в българския манталитет, всеки е свикнал да си е в мизерия и няма да скокне докато нещо не го захапе отзад.... здраво.
Нищо де и дотам ще се стигне, а дотогава аз и още много ще се мъчим да събудиме народа, да го мотивираме. Дано поне този път да се съберем повечко, тамън без изискването на кола повече хора ще се отзоват.

Нищо де и дотам ще се стигне, а дотогава аз и още много ще се мъчим да събудиме народа, да го мотивираме. Дано поне този път да се съберем повечко, тамън без изискването на кола повече хора ще се отзоват.

I reject your reality and substitute my own!
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
el-ninho написа:пичове ние седим и си говорим и чакаме някой да излезе и да ни каже кога да протестираме,а организатори са ходили на среща с хора от лукойл и правителството и никой нищо не е казал за това ...!
А за това изобщо няма да се учудя ,все пак нали знаете приказката ,че в БГ двама са чета а трима са чета с предател

Аз и на стената на протеста във Фейсбук написах ,че следващият протест трябва да протече по схемата на пълния хаос -> в определен момент по всички възможни населени места автомобилите ,които се движат както обикновенно изведнъж спират на пътя ,заключват се и кой от къде е ! Ама да ми идват милиционерите мазни мазни и да ни викат учтиво както никога -> "дайте момчета насам колите , дайте , ей там много хубаво място сме ви измислили" и всичко живо слуша ли слуша , боже моооой

Георги Пенчев
- BiTurbo
- старши ентусиаст
-
- Кара: '04 BMW 330i // '96 BMW 320i
- Мечтае да кара: '96 BMW M3
MCar написа:Както каза ivoo в предния пост - просто не можем да протестираме. Във Франция, есента, когато се вдигна пенсионната възраст, страната един месец беше блокирана и излязоха над 4 000 000 (!!) души на протест.
тооо хууу тва 4 милиона, ама даваш ли си сметка колко е България и колко е Франция. Като направиш една съпоставка спрямо населението, да не излезе само, че в БГ протеста е бил по-голям

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
el-ninho написа:пичове ние седим и си говорим и чакаме някой да излезе и да ни каже кога да протестираме,а организатори са ходили на среща с хора от лукойл и правителството и никой нищо не е казал за това ...!
Тая групичка са 5 човека на кръст от Варна и така и не можахме да разберем какъв точно плик са получили (знам от първа ръка!). Та същите тия имат уговорена среща с ръководството на Лукойл тези дни... Случайно разбрах от интернет вчера. Същите тия 5 човека правят през ден протести във Варна уж да покажат колко са активни, всъщност целта им е хората да видят сами, че всеки следващ път са по-малко и да се откажат. Същите тия разпространяват слухове, че организаторите на двата национални протеста досега имат партия зад гърба си, което пък е най-голямата глупост, дето можеха да измислят. Та не си мислете, че с някакви измислени срещи могат да ни спрат и да ни замажат очите, че НЕЩО се прави. Нека си действат самоинициативно, щом така искат. Няма как те да вземат решения от името на всички! Пък колегите от Варна ако искат да ми пишат да им кажа кои са Убавците

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
Всъщност защо да протестираме.... ЕКСТРА СМЕ СИ:
Екстра сме си щом чак и за "пример" ни дават...
http://annews.blog.bg/novini/2010/04/13 ... iia.527603
Γιώργος Α. Παπανδρέου написа:Гръцкият премиер предупреди своите сънародници, че ако не са съгласни с антикризисните мерки на правителството ги чака съдбата на България: Нима каза той вие искате да получавате български заплати, където въобще не са чували за великденски и коледни премии, а какво остава за 14-та заплата? Нима- обърна се той към пенсионерите вие искате да получавате пенсии от по 50-100 евро вместо сегашните 6-700 ? Нима искате да си плащате изцяло цената на лекарствата, а не както досега само 25%? Нима искате да живеете като в лунно бунище защото точно на това прилича България с нейните дупки и боклуци, разхвърляни навсякъде от претендиращите за по-висока интелигентност българи? Нима искате децата ви да пушат, пият и вземат наркотици под зоркия поглед на полицията? Това ли искате? Аз знам, че ние винаги сме били по-цивилизована нация от нашите северни съседи и винаги сме успявали да се обединим в трудни моменти. Затова и сега съм убеден, че в този труден момент ще застанем един до друг, ще прежалим трийсетте процента от допълнителните възнаграждения, които получаваме и след няколко години, ще можем отново да се наредим сред страните с най-добър жизнен стандарт, докато българите ще си останат на положението в което са и сега. Защото нашата нация е изградена на основите на православната вяра и християнските добродетели, а българите са учени атеисти, сменящи на всеки четири години политическото си верую. Но намират ли там там спасение? Нека да се стегнем и да не позволим нашата младеж да напусне страната, така както българите напускат своята? И ще видите, че след 50 години, ние все още ще сме тука, а за българите ще се носят само легенди. Аз много се смях, когато разбрах, че управляващите в България плашат народа си, че щели да стигнат до нашето положение ако не вземат мерки! Та те нашето ниво могат само да го сънуват! Жалко за българите, че се оставят така лесно да ги манипулират, за да могат да ги грабят безпрепятствено! Но това си е техен проблем. Нека ние да решим нашите, пък те да се утешават, че не са ни стигнали. Кое е по-страшно Гръцката криза или Българската стабилност?
Екстра сме си щом чак и за "пример" ни дават...
http://annews.blog.bg/novini/2010/04/13 ... iia.527603