По-добре ли бяхме през соца?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Да
137
41%
Не
144
43%
Не мога да преценя
51
15%

Общо гласове : 332
кандидат ентусиаст
Аватар

Re: По-добре ли бяхме през соца?

Мнение от alekangg » 01 Сеп 2018, 17:35

Остави как е било преди 89 или след, кажи сега как е?
Като гледам сега не ти е добре нито тук, нито там, защо се мъчиш така?

Пак да питам, защо след като 4-те ти основни изисквания са изпълняват в Куба не си там? За трети път не отговаряш!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 01 Сеп 2018, 18:10

Ше чЕкаш пИсмо от Канада ми се чини :mhihi:

ukelichko написа:ти да мислиш само как тъъъъънко да преЕбеш системата и да заспиш спокойно, защото си някаква симбиоза между хитър и умен индивид с леко лош късмет.

Описание на любещия соца :mhihi:

В десетката!
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 01 Сеп 2018, 18:32

Неква некрофилия се вихри тука ....върху трупа на социализма . ... върху 30 годишния труп на социализма . Иначе добре че удряте по едно рамо на Стинката като преплете реалноста с желаното , няма да си оставяте магарето в калта я... :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 01 Сеп 2018, 18:33

ukelichko написа:
Материално нещата нямат нищо общо. Да, днес човек е презадоволен и има огромен избор. Въпросът е в това, което няма. Огледай се около себе си. Огледай всичко материално и си помисли, с какво би се разделил, за да имаш нещо от следните неща:
- здравеопазване във всичките му аспекти
- образование
- спокойствие и липса на стрес
- нормална храна
- чиста природа

Точно пък ако си материално осигурен, не ти се налага да се разделяш с нищо, за да имаш тези неща в БГ. Ако си глупав и материално осигурен, където и да си, все ще ти е гадно. Не е като да няма добри болници в България. Има и спокойни места. Стреса е както си го направиш. Голяма част от унитата ни са пълни с чужденци, което значи, че не са чак толкова лоши. Нормална храна можеш да си купиш от много места. Чиста природа има на много места. Единствено няма пастир, който да мисли вместо теб и да те води, а ти да мислиш само как тъъъъънко да преЕбеш системата и да заспиш спокойно, защото си някаква симбиоза между хитър и умен индивид с леко лош късмет.
В повечето случаи лекарствата месечно на болните са по-евтини от цигарите им. В повечето случаи студентите учат за да вземат документ, с който после вуйчо да ги уреди на работа и изобщо не им дреме какво им преподават. В повечето случаи тези, които реват по селата за чиста природа, си палят боклука на средата на двора или го хвърлят в реката. А тези в градовете, които реват за чиста природа са направили паркинга пред блока на далматинец от маслени петна и тревните плоши на сметище. В повечето случаи същите са се набозили с бързи кредити за дънки, телефони, маратонки, премиум кенефи - нов внос и ходене на море и им идва повече стреса на края на месеца. Норамалната храна е два пъти по-скъпа от ненормалната и трябва понякога да се чете етикета. А и от евтината трябва да се купи повече, да се яде повече, за да се трупа мускулна и не мускулна маса, защото Ленин е бил казал, че за да има, трябва да остане. На същите тези индивиди им е тесен манастира за тяхната душа и е реване, реване, реване. Реване по новините, реване по Фейсбук, реване по заведенията, реване пред телевизора. Ленин всички знаят какво е казал (за да има трябва да остане), но думите на Кенеди за страната и даването всички се правят, че не са ги чули.

Защо пишеш неща, за които знаеш, че не си прав?

Размерът на пенсията за инвалидност поради общо заболяване не може да бъде по-малък, според степента на трайно намалената работоспособност/вид и степен на увреждане, както следва:

от 50 до 70,99 на сто – 85 на сто от минималния размер на пенсията за осигурителен стаж и възраст - от 1 януари 2018 г. - 170,00 лв., а от 1 юли 2018 г. - 176,46 лв.

WOW - инвалид по болест с рак на физиотерапия, 176 лева пенсия. Какви цигари при тия доходи? Имаш ли идея колко струват само лекарствата? Отпускани безплатно на държавата и тя ги продава "законно" на болните? Не никого не пожелавам да стига до там.

Унитата са толкова пълни, че даже не могат да се напълнят, стига бе, бъди сериозен :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

https://www.economic.bg/bg/news/10/svob ... sitet.html

https://www.dnes.bg/obrazovanie/2018/08 ... -ni.386038

Какво е качеството на обучението няма да коментирам. Колегата Илков да иде да си паркира Е30-ката в двора на ТУ и след 4 години ще я изкарат машинен инженер. Даже можи и паркинг да не плаща :mhihi: :mhihi:

https://www.timeshighereducation.com/wo ... cols/stats

да намираш познато име тук?

Няма нищо лошо да преебеш системата. За каквото и да е. Овцете ли имат ред и си вървят по него. Тези с нестандартното мислене ги адмирирам винаги. Какво срамно има в тора да платиш 25-50% от цената на едно нещо? Че някой от тези на опашката ще ме сочи с пръст? Ми "срамувам се" :mhihi: :mhihi: :mhihi:

alekangg написа:Остави как е било преди 89 или след, кажи сега как е?
Като гледам сега не ти е добре нито тук, нито там, защо се мъчиш така?

Пак да питам, защо след като 4-те ти основни изисквания са изпълняват в Куба не си там? За трети път не отговаряш!

Кастро умря и Куба и тя. Там не е същото. Преди няма и три месеца бях там и съм тотално разочарован. Въпрос на време е, да им направят всички мои основни изисквания платени. Иначе ми беше в топ дестинациите за след пенсиониране. Хубаво време, добри хора, спокоен живот. За съжаление там промените не отиват на добре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 01 Сеп 2018, 19:07

Е за това ти викат радио Канада. Ти си като новините, които вече не гледам. Вадиш някакви частни случаи и ореваваш колко скапано живеят всички. Да живеята, но не заради това, за което ти ревеш. Ела, заповядай и запиши медицина в България. Нали е лесно. Ама ако искаш даже ветеринарна. И след това я завърши. В моята работа има инвалиди със 750 лева инвалидна пенсия. Казвам ли, че всики инвалиди в БГ взимат по толкова? Аз съм тук, обиколен от инваллиди, студенти, администрация, климат, реки, върхове, БМВ-та, кемпери, плеймейтки, шефове, земеделски производители, трактори, комбайни, геЕве, джендъри, доктори и всичко, за което ти гледаш само по новините. Не ми казавай какво знам и къде греша. Ти не, Джордана може, защото живее тук(ако не се лъжа).
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 01 Сеп 2018, 19:27

Радио Канада е най-сериозната информационна агенция тук, така че не се засягам ни най-малко. Приемам го като комплимент, защото те не ближат задници на никого и пишат истината.

За това до тук.

С какво си заобиколен, колко инвалиди видя на улицата? Нула, защо ли? Какви "частни случаи", като това са реални хора? Цялото население е съвкупност от няколко милиона частни случаи. Сто или хиляда човека със сериозни доходи не правят държавата.

155 664 дyши в момента взимат пенсия под 180 лв.

Частни случаи? Тези "частни случаи" получиха по 6 лева увеличение. Да продължавам ли с другите такива?

Не питам какви цигари пушат, та лекарствата им са по-евтини

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 01 Сеп 2018, 19:49

Умрял Кастро и Куба! Ами ти защо не избяга преди 20 год или поне преди 10 там, когато беше жив??
Май няма да можеш да кажеш..
Ти си типичната лопата, върти се както му е удобно, навсякъде му е зле, но където уж е добре не иска да иде.

Пак ти казвам, ти си психично зле.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 01 Сеп 2018, 20:04

Лопата ли е не знам ама е типичен дървен философ :mhihi:

Всичко знае, вечно недоволен ...
И у БГто и у Канада хората се справят и са доволни от живота
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 01 Сеп 2018, 20:12

Най-малкото който е недоволен прави нещо, като минимум сменя град, държава, а ония само рев по всички параграфи включително за капиталистическата страната в която седи от 15 години, но седи там все едно е вързан!

Обаче е първа пушка в темата как е било преди 89, уникална работа.
Виждал съм много като него и няма нищо ново под слънцето. До де умре ще си пее едно и също.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 01 Сеп 2018, 22:06

Ми аз смених и град, и държава. През 2015 смених Канада с Холандия, налюбувах се на бг-то за 45 дни, после се върнах обратно в Канада. Смених Кебек с Онтарио преди три години.

Други въпроси?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 01 Сеп 2018, 22:16

Трябвало е да смениш с Куба, това ти е грешката, ти от един пробит капитализъм отиваш в друг, но се тръби колко добре е било по соца, нищо че си избягал от него! Противоречие и раздвоение както и да го погледна, щом като сменяш, сменяш и пак си в изходна позиция и недоволен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 02 Сеп 2018, 1:38

BMW_POWER написа:Радио Канада е най-сериозната информационна агенция тук, така че не се засягам ни най-малко. Приемам го като комплимент, защото те не ближат задници на никого и пишат истината.

За това до тук.

С какво си заобиколен, колко инвалиди видя на улицата? Нула, защо ли? Какви "частни случаи", като това са реални хора? Цялото население е съвкупност от няколко милиона частни случаи. Сто или хиляда човека със сериозни доходи не правят държавата.

Частни случаи? Тези "частни случаи" получиха по 6 лева увеличение. Да продължавам ли с другите такива?

Ами продължи, защото два милиона вземат над 180 лева пенсия. Ти пак ми даваш за пример 7 процента. Не че пенсионерите вземат големи пенсии, даже напротив. Средната пенсия май беше около 340 лева, което си е мизерия отвсякъде. Аз лично не си спомням бабите ми и дядо ми през соца да са вземали големи пенсии и да са се разкапвали от почивки и шопинг. Благодарение на пенсионерския клуб в града, където има страхотно ненормални оферти, майка ми със средната за страната пенсия посети Италия, Австрия, Гърция, Сърбия и Румъния в рамките на три години. Това вече е еденичен частен случай.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Сеп 2018, 2:22

alekangg написа:Трябвало е да смениш с Куба, това ти е грешката, ти от един пробит капитализъм отиваш в друг, но се тръби колко добре е било по соца, нищо че си избягал от него! Противоречие и раздвоение както и да го погледна, щом като сменяш, сменяш и пак си в изходна позиция и недоволен.

Пак грешиш! Кой е пробития капитализъм? Внимавай, защото Стинката (втори път питам, дали някой го е виждал на живо) ще ти извади комикси и цифри, колко са добре хорта в капитализма. Е, доходите им не се удовяват на всеки 4 години, както в бг, но се ядва.

Не знам кой твърди, колко добре е било при соца. Аз твърдя, че сега сме (сте) по-зле, отколкото тогава. Който го твърди, обърни се към него.

Дали съм в изходна позиция? Не! Смених провинцията (Кебек с Онтарио), валиото на къщата ми е малко над 60% по-високо, отколкото на апартамента ми в Лавал, печеля повече, харча по-малко, къде виждаш изходна позиция, не знам :dunno: Да, живея в три пъти по-малък град, но това е по-скоро плюс.

Куба наистина ми беше опция за след пенсиониране, но умря. Винаги съм споделял, какъв добър сервиз имат и как за минимален бакшиш тичат през глава. Сега са както бг. Гола вода и само претенции. Честно казано, бях много неприятно изненадан.

ukelichko написа:С какво си заобиколен, колко инвалиди видя на улицата? Нула, защо ли? Какви "частни случаи", като това са реални хора? Цялото население е съвкупност от няколко милиона частни случаи. Сто или хиляда човека със сериозни доходи не правят държавата.

Ами продължи, защото два милиона вземат над 180 лева пенсия. Ти пак ми даваш за пример 7 процента. Не че пенсионерите вземат големи пенсии, даже напротив. Средната пенсия май беше около 340 лева, което си е мизерия отвсякъде. Аз лично не си спомням бабите ми и дядо ми през соца да са вземали големи пенсии и да са се разкапвали от почивки и шопинг. Благодарение на пенсионерския клуб в града, където има страхотно ненормални оферти, майка ми със средната за страната пенсия посети Италия, Австрия, Гърция, Сърбия и Румъния в рамките на три години. Това вече е еденичен частен случай.

Много пенсионери ходят по чужбина. Тъщата два пъти е пресичала Океана, а в Холандия е поне четири пъти годишно. Ама нали се сещаш колко хора са така. Много добре знаеш, че изключение на София и още 3-4 големи града, навсякъде си е сървайвър.
Последна промяна BMW_POWER на 02 Сеп 2018, 3:13, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Сеп 2018, 6:32

Аз с теб не мога да споря, а и няма смисъл.

Значи ти не казваш, че

3>2, ами че 2<3 и с това приключваме колко по-хубаво или по-малко лошо е било в соца.

Щом си толкова добре защо полвината тема з Канада е плюнки и жалби?

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 02 Сеп 2018, 8:41

BMW_POWER написа:как за минимален бакшиш тичат през глава.

Еманацията на соца ...

Ти искаш ли да си в позиция за минимален бакшиш да търчиш през глава?

Според теб защо са го правели, а сега не?
Изображение

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата