Черен петък ли е черния петък в България?
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Черен петък ли е черния петък в България?
Я като сте подхванали темата, ще билдвам и аз едно PC и си харесах кутия, ама никъде не я намирам.
Някой знае ли откъде може да се поръча
https://www.asus.com/motherboards-components/cases/proart/proart-pa602-wood-edition-tempered-glass-panel/
Някой знае ли откъде може да се поръча

https://www.asus.com/motherboards-components/cases/proart/proart-pa602-wood-edition-tempered-glass-panel/
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Това не знам защо още учудва някой. Сравняваш с Германия, 90 милиона души, силен пазар. Цените, на които техните дистрибутори купуват от производителя, са несравними с цените, на които купува българския такъв, заради мащабите. Нашият поръчва по 300-400 броя на месец, немския по 3000-4000. Цените са несъпоставими при такива количества, не е до алчност. Специално ИТ бизнеса в България е сигурно с най-ниският размер на печалбата, не повече от 10%.Nickelback написа:Гледам тука за два диска да си взема, и викам чакай да видя на местна почва дали няма някоя черно-петъчна "промоция"Случайно някой търговец дали не се е "объркал" нещо, евентуално
![]()
Средни цени из Германия - около 250 евро бройката, а има и по-ниски, немалко оферти.
Минимална цена дето откривам с България - 614лв. като в Ардес е на 695лв.
![]()
![]()
Та да, ни'къв черен петък е черния петък в България. Пак ще пропусна да е оттук и тая покупка - ще мине и без мен БГ търговийката, и тая година
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Anthony_J написа:Това не знам защо още учудва някой. Сравняваш с Германия, 90 милиона души, силен пазар...Nickelback написа:Та да, ни'къв черен петък е черния петък в България. Пак ще пропусна да е оттук и тая покупка - ще мине и без мен БГ търговийката, и тая година
Не съм съвсем съгласен, или поне не разбирам какво точно се е променило за 3 години...
Предната ми конфигурация беше сглобена (януари 2022-ра) изцяло с компоненти от Vario.bg. Само RAM модулите дойдоха от друго място (май от Ардес), понеже нямаха налични във Vario. Точно бяха излезли първите дъна с DDR5 и LGA1700 - тоест топ най-актуалното на пазара. И цените тогава са били с не повече от 5% нагоре, спрямо популярните немски магазини. Напоследък е някакъв deadmatch с цените тука, и аз лично, така като гледам, в скоро време с БГ търговец няма да имам вземане-даване

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Емаг имаха една брошурка с доста намалени неща, ама са ги изкупили сигурно на 2-рата минута от старта. Останалите им артикули, които уж също бяха в кампанията гледам отново са на черно-петъчната цена под "крейзи дейс". Мижи да те лажем
Това, което ми направи впечатление като сравнително добра оферта от тях бяха Конти 870-ки 205 55 16 за по 187лв, ама докато се начудя (най-вече какъв дот ще са) свършиха.
Иначе поръчах една фурничка за пица от друг сайт, която днес отново са я пуснали на "петъчната" цена.
Поне не са я свалили още да ме е яд

Това, което ми направи впечатление като сравнително добра оферта от тях бяха Конти 870-ки 205 55 16 за по 187лв, ама докато се начудя (най-вече какъв дот ще са) свършиха.
Иначе поръчах една фурничка за пица от друг сайт, която днес отново са я пуснали на "петъчната" цена.

Поне не са я свалили още да ме е яд

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Хайде пак малкият пазар, субсидиите и положението на Луната.
За всичко има обяснение защо е скъпо у нас. Нищо, че има не една и две страни с подобно население, ама там не е скъпо.
После идва ред на субсидиите или няма или има, ама се губят и усвояват, важното е че във всички случаи е скъпо!
Някои хора все още не виждат какво се случва, няма бизнес или са единици, които да не усвоявят нещо от някъде, да нямат наш човек или нещо подобно. Където и да погледна има схема от А до Я.
Скъпите возила и имоти са представителна извадка, ама явно не се забелязват.
За всичко има обяснение защо е скъпо у нас. Нищо, че има не една и две страни с подобно население, ама там не е скъпо.
После идва ред на субсидиите или няма или има, ама се губят и усвояват, важното е че във всички случаи е скъпо!
Някои хора все още не виждат какво се случва, няма бизнес или са единици, които да не усвоявят нещо от някъде, да нямат наш човек или нещо подобно. Където и да погледна има схема от А до Я.
Скъпите возила и имоти са представителна извадка, ама явно не се забелязват.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
В емаг нещата от поне 5 години не са даже на цената на нормалните магазини без промоции.
Много пъти съм търсил това или онова и съответно от емаг са си платили реклама да излиза най-отгоре и се оказва, че там са им най-скъпи нещата.
Така, че емаг го зачертавам от магазини, които пазарувам.
Иначе идеята им беше страхотна в началото!
Много пъти съм търсил това или онова и съответно от емаг са си платили реклама да излиза най-отгоре и се оказва, че там са им най-скъпи нещата.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Сигнал в КЗП съм пускал само за Емаг. Там гаранция няма.

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Поръчките от ЕМАГ не може да се плащат с карта, само кеш вече. Поне така казват служителите в куриерския офис. Оня ден чаках половин час в Спиди, дойде ми реда и греда - не може с карта. Айде ходи търси банкомат, чакай пак на опашката ... отиде 1 час. На всичкото отгоре слагат и такса ако искаш наложен платеж, а не платиш предварително онлайн.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
То това с таксата вече почти всички го правят ..streetz написа:Поръчките от ЕМАГ не може да се плащат с карта, само кеш вече. Поне така казват служителите в куриерския офис. Оня ден чаках половин час в Спиди, дойде ми реда и греда - не може с карта. Айде ходи търси банкомат, чакай пак на опашката ... отиде 1 час. На всичкото отгоре слагат и такса ако искаш наложен платеж, а не платиш предварително онлайн.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Нека ми дойде в еконта па да видим дали нема да го платя с картата... Ножо го платих веднага през сайта, което пък не е ок за мен...първо да го видя па после ще го платя - демек наложен платеж. Не си спомням откъде поръчвах - само в брой можело...ъхъ баш..платих си с картата и толкова.
Плащането с карта е приравнено на плащане кеш...ма имало такси...ми включете си ги в цената, не е много сложно. Нямам представа дали ПОС-а може да се натрои да ти зима таксата от клиента в такива случаи. Нямам против да дам стотинки, левче отгоре, вместо да търся банкомат наоколо ми.
Плащането с карта е приравнено на плащане кеш...ма имало такси...ми включете си ги в цената, не е много сложно. Нямам представа дали ПОС-а може да се натрои да ти зима таксата от клиента в такива случаи. Нямам против да дам стотинки, левче отгоре, вместо да търся банкомат наоколо ми.
Хм,хм...
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Е.Димитров написа:В емаг нещата от поне 5 години не са даже на цената на нормалните магазини без промоции.
В емаг много е важно кой доставя стоката дали е самия Емаг или партньори. Има доста прилично промоции при тях, важното е да знаеш как да търсиш!
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Моджо написа:Нека ми дойде в еконта па да видим дали нема да го платя с картата... Ножо го платих веднага през сайта, което пък не е ок за мен...първо да го видя па после ще го платя - демек наложен платеж. Не си спомням откъде поръчвах - само в брой можело...ъхъ баш..платих си с картата и толкова.
В еконт плащането с карта дори носи отстъпка. Мисля, че беше 2 лева от стойността на доставката.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Защо си искам наложен платеж.
Ножа го платих в емаг, не ща да ми го носят на адрес, и понеже не знам с коя фирма ще го доставят /може и да пише некъде ама не съм прочел/ съм написал адреси на офиси и на еконт и на спиди....то било некъв sameday и ся получвам смс, че не можели да ми доставят пратката..явно щото има 2 адреса
Да се свържеш по телефона - нема свободни оператори 10 пъти звънях
Писах им там нещо на сайта дано некой се присети да се обади.
Нкарая нема да има ни нож, ни пари ще върнат
Ножа го платих в емаг, не ща да ми го носят на адрес, и понеже не знам с коя фирма ще го доставят /може и да пише некъде ама не съм прочел/ съм написал адреси на офиси и на еконт и на спиди....то било некъв sameday и ся получвам смс, че не можели да ми доставят пратката..явно щото има 2 адреса
Да се свържеш по телефона - нема свободни оператори 10 пъти звънях
Писах им там нещо на сайта дано некой се присети да се обади.
Нкарая нема да има ни нож, ни пари ще върнат
Хм,хм...
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
emag са страшни педераси, 3 пъти ми се случва да поръчам нещо и то изобщо да не дойде. Хубаво случва се, ама пиши ми един мейл кажи "нямаме го това" и най-важното ВЪРНИ МИ ПАРИТЕ. Тея за да върнат пари трябва изрично да им пишеш да им се молиш. Което е идиотско, щото често изобщо съм забравил, че съм поръчал нещо...