Криминална тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Ееее шейсе
Мечтае да кара: кънки

Re: Криминална тема

Мнение от E34 » 09 Фев 2023, 20:25

Относно това убийство прочетох един уникален коментар, който описва всичко и много ми хареса - " Бай Ганьо пак уби Алеко "
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 09 Фев 2023, 21:47

Jordana написа:
Защо поне това не взехме от соца? Като се оплачеш в полицията и да нямат нужда от това да те убият за да го приберат за съветване.
Последно срещу кого е имало 12 сигнала в полицията ? :roll:

Покажи един път малко човещина и спри с тия подмятания!

Ясно е, че бившето ченге е подавало нелепи сигнали срещу жертвата. Например, че е наел трима да му откраднат хартията?!
Боклуци оставени във входа на блока! И боклуците ченгета са завели сигнал за това, че някой е наел хора да почистят?!
Ти осъзнаваш ли какъв връх на българската простотия е това???

Все едно някой да подаде сигнал, че съм почистил общите части на блока, или да ме застреля заради това!
Защото съм го правил!

И още нещо. Защо мислиш, че има сигнали срещу жертвата, а не срещу убиеца?

Щото 99% от полицаите в България са боклуци. Когато тероризираш някой, пусни сигнал срещу него, да може да имаш оправдание.
Тия там се подкрепят и знаят всички номера как да стъжнят живота на обикновените граждани :idea:

Та вземи покажи уважение малко и си спести подмятанията! Поне един път.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 09 Фев 2023, 22:14

И още нещо. Защо мислиш, че има сигнали срещу жертвата, а не срещу убиеца?
Не знам , не съм психолог :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 09 Фев 2023, 22:24

Убиеца е осъщяствявал психически тормоз над жертвата ,методичен и редовен.Само не разбрах защо е бил уволнен от КАТ и защо все още им позволяват да си купуват оръжие толкова свободно на бивши кадри от МВР ,МО и МП .За какво им е след като са се пенсионирали или напуснали системата ,реално режима за придобоване при тях е много лек .Обикновен гражданин трябва да докаже необходимост ,освен стандартните документи се описва необходимостта в "мотивационно писмо " .Има вариант и да си член на стрелкови клуб или на юридическо лице като пишеш себе си отговорник .

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Фев 2023, 8:22

Ако е уволнен защото е осъден преди това за някакво престъпление, няма как да има оръжие. Но явно случаят не е такъв. Аз също съм против полицаите да запазват оръжията си след пенсиониране без да докажат необходимостта от това. Да не говорим, че ако някой от тях одъртява или го осъдят в последствие за нещо прави номера да прехвърли оръжието на син, зет, внук, които лица не е важно дали имат нужда от оръжие, а го вземат просто защото имат връзки. Едно време като кандидатстваш за ченге някои хора дори това описваха като плюс - имаш право цял живот да носиш оръжие.
Бая неща им знам за привилегиите, понеже си бях на една крачка да не се откажа от изпитите и да влезна когато му беше времето.
Нямате идея колко бивши ченгета оставят оръжията си на роднини. Когато вече е много дърт и няма абсолютно никаква нужда от оръжие, той директно го засилва на някой роднина, който минава изпит и е одобрен по втория начин. В противен случай той трябва да продаде Макарова(най-често е такъв)защото иначе трябва да го предаде на държавата в определен срок и сакън да не се порежат няколко стотачки. В някои случаи роднините се отказват защото сине ангажимент, всяка година проверяват оръжието, идват ти да ти гледат касата, колко патрона имаш и т.н.
Последна промяна Top Gun Maverick на 10 Фев 2023, 8:24, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 10 Фев 2023, 8:23

Само не разбрах защо е бил уволнен от КАТ и защо все още им позволяват да си купуват оръжие толкова свободно на бивши кадри от МВР ,МО и МП
И аз не знам що е уволнен . Обаче знам със сигурност че не е за пребиване на човек , насочване оръжие потрошаване на автомобил ако не спре на стоп палка . Сигурно за нещо по сериозно е уволнен . Оръжието се полага по закон над 10 години служба в силовите структури , имаш право да закупиш такъв е закона . Така е по цял свят , това е в основата на гражданското общество където хората бранят свободата и демокрацията с оръжие в ръка . Справка темата за оръжията , вероятно си я пропуснал . :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 10 Фев 2023, 8:34

Кой демократични държави :).Ония в които луди избиват хора по улиците или деца в училищата ли? В Япония е забранено и там няма практика цивилни да притежават късоцевно оръжие, те комунистическа държава ли са ?Имаш ли обяснение защо му е на един пожарникар пистолет примерно?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 10 Фев 2023, 8:49

В Япония причината да нямат оръжие са исторически и културни особености . В източна европа оръжието е било неизменна част от бита и културата и оръжие е имало във всяка къща само до преди 50 години . Комунистите нямат нищо общо , в България първия закон за принудително отнемане на оръжието от населението е 30те години на ХХ век . Царя първи лишава гражданите да притежават оръжие , не комунистите .

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Фев 2023, 9:05

Тука най-често срещаният мотивационен набор от думи когато попълват наши хора е "боравя с големи суми пари". :mhihi: Нищо, че няма да пуснат писмо до НАП както е възможно ако си обикновен човек, пък видимо не боравиш, нищо че може въобще да не боравиш, просто ти казват в никакъв случай да не попълваш, че имаш притеснения за живота си както и че някой те заплашва защото така е сигурно, че ще ти откажат. Един вид сега психологът след предупрежденията, че се страхува за живота си ако беше пуснал молба за оръжие до полицията, те щяха да му откажат. :ok: Все пак, че някой луд с оръжие може да те застреля не е повод да ти издадат оръжие нищо, че си психолог, уравновесен човек и е ясно, че няма да думнеш някой ей така. Друго си е да си внук на някой пенсиониран отдавна полицай, пък ако ще да приличаш на Семерджиев. А полицията ще ти откаже за да не допусне да се отнеме човешки живот. :ok:
Работата е тотаааааално сбъркана с тия оръжия. Един тука знам, който е много конфликтен и имаше скандали в едно село с бая народ там от комшиите, трепе котки тоя боклук и му издадоха оръжие защото има близък приятел в криминална. Добре, че стана две-три години след като бях оправял жена му, та идваше да се мъчи да ми вдига гири, ама се стресна като не му дадох задна, а оная се похвалила на приятелка, пък тя му казала...как да е. Сега ми е смешно, ама тогава го наблюдавах какво ще предприеме. Добре, че минаха отдавна тия години и тоя я ревнуваше от други, още по него време плющеше братовчедка и която им била кума на сватбата, абе турски сериал . :ok: Пък и я заряза накрая. Прост помак си беше от тия дето викат, че са турци.
Та да, най-добре да нямат право. Преди години(4-5)бивш полицай тука от ревност гръмна жена си и после себе си като остави 15 годишната им дъщеря сама така. А беше нормален като говориш с него, но няколко пъти хваща жена си с един и същ и накрая вместо да и бие шута...

П.п: На баща ми преди 10-12 години му отнеха оръжието защото го осъдиха за подправяне на словенски талон на кола, като нямаше кражба или нещо такова, просто подмладяване на година с цел БМВ-то да е такси, имаше и още бая изгърмели колеги, ама той обра парсата за "трябва да има един осъден". На мен тогава не ми дадоха разрешително като кварталния се мотивира, че съм "имал познанства с криминалния контингент" сякаш криминалните нямаха и лично той. :kuku: Та на лудите дават оръжия, стига да бутнат и да имат правилните хора, но на нормалните не. Сега мога с връзки да си взема, но вече не желая. Някога може би. Та аз и тогава не исках, ама млад да наследя пищова, че нямаше на кой и го беше яд бащата, че му го взеха сякаш е осъден за нещо чак толкова кофти. Е, подарихме го на едно ченге да не е на държавата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Фев 2023, 9:28

Top Gun Maverick написа:Тука най-често срещаният мотивационен набор от думи когато попълват наши хора е "боравя с големи суми пари". :mhihi:

Това не е причина за пред КОС. Директно ти връчват отказ със съвет да използваш инкасо.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 10 Фев 2023, 9:45

Аз не знам за държава ,в която пенсионирани или напуснали полиция или армия да си закупуват късоцевно огнестрелно оръжие с предимство през останалите граждани.Този двоен стандарт отдавна трябваше да бъде забранен,да не говорим че забранено да се ползва лично оръжие по служба в охранителна фирма.Промениха закона за ЧОД , вече ако има нужда от въоръжена охрана то оръжието трябва да е служебно ,собственост на фирмата -дава се преди дежурство и се предава след края на смяната.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 10 Фев 2023, 9:54

е добре де ти май работиш в СОТ, толкова ли нямаш колеги пенсионирани от МВР, та да се чудиш на горните съждения

Изпратено от моят moto e6 play с помощта на Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 10 Фев 2023, 10:07

Имам ,някои имат собствено оръжие някои не са си купили.Шефа им е забранил да го носят на работа ,да не се "насерат" случайно та фирмата да носи отговорност.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 10 Фев 2023, 10:16

Убиецът, а явно и майка му са били от тоя тип, който събира всякакви боклуци и ги трупа навсякъде.
И ние имахме един такъв, ама се премести. Терасата му беше до горе с боклуци, не можеше да се излезе на нея.
И не само терасата.

Подобно на жертвата един път наех ромляни с бус да изхвърлят супер много боклуци от общите части, които тоя беше натрупал.
После идваше да му вдига скандали, че щял да ги ползва и т.н. Явно съм имал късмет, че е бил без оръжие и т.н. :shock: :shock: :shock:

Най-скапаното в тая помиярщина тук е, че няма на кой да се оплачеш. Трябва да решаваш всичко сам и не знаеш кой луд ще те изчака вечер във входа и ще те гръмне :help:

Вчера един приятел ми разправя за случай в Пловдив от същия ден. На някакъв колега двете гуми спукани пред завода, където работи.
Гледат на камерите, някакъв чичка го изчаква да спре колата и му пробива гумите. Очевидно луд, очевидно го е чакал супер много време в засада :shock:
А му бил спукал гумите, щото ония не му дал предимство, въпреки, че чичакът е бил в нарушение :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

И ако някой ми каже, че тук хората са нормални? Населението е тотално изтрещяло и по-зле ще става....

"Майката на Румен Тонев е събирала боклуци и вехтории отвън. Беше задръстила апартамента дори неговия. Беше много неприятно, мръсно. Лятото миришеше много силно от тези боклуци, които бяха складирали в и пред апартамента. Съседи бяха направили забележка на майката и синът бе реагирал много агресивно"
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Фев 2023, 10:27

Тука един такъв клошар запали апартамента си и това даде отражение и на съседните такива. Гледам я тая сграда я пооправиха, ама бая време си стоя черно, представям си как е миришело дълго време. За опасността докато гореше да не говорим.

Бум -бум, какво инкасо за дюнери примерно. Взеха бая така, но всичките ли втория начин. Тоест мотивацията е фиктивна, косаджиите знаят кой трябва да получи.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата