Препоръчайте кафемашина за еспресо
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Препоръчайте кафемашина за еспресо
Като видях цените в последните мнения и ми се прииска да си сложа кафеварката на котлона

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Може и джезве, по-евтино е от кафеварката.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Препоръчайте кафемашина за еспресо
Всичко нещо е различно, методи за правене на кафе има доста. От почти безплатни, до доста скъпи.
Темата за кафемашини за еспресо, защо трябва да се разискват кафеварки и други?
Ама все пак това се случва във всяка тема.
Темата за кафемашини за еспресо, защо трябва да се разискват кафеварки и други?
Ама все пак това се случва във всяка тема.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Exclusive89 написа: Като направя сета, ще се похваля
Има развитие относно избора
И отново няма как да не спомена колегата, @alekangg! за насоките и информацията
Чакам дядо Мразо да ги достави в началото на следващата седмица

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bereta
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F07, 258 k.с. Bang & Olufsen
- Мечтае да кара: Към следващия концерт на AC/DC
Много добър и разумен избор. Може ли инфо от къде са поръчани. Поръчай и везна, тампер, цедки и добри чаши (много са важни за вкуса на напитката).
Ride on
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
Машината е от тук coffeefriend.FR, а мелачката от coffeefriend.DE.
В немският им сайт нямаше въпросната машина.. сега погледнах какво се случва с поръчките, франсетата действат доста по-бързо, поръчката се обработва. Мелачката е поръчана ден по-рано от машината, плащането е прието, поръчката е потвърдена, все още не се обработва.
Тампер и т.н. задължително ще се купуват
В немският им сайт нямаше въпросната машина.. сега погледнах какво се случва с поръчките, франсетата действат доста по-бързо, поръчката се обработва. Мелачката е поръчана ден по-рано от машината, плащането е прието, поръчката е потвърдена, все още не се обработва.
Тампер и т.н. задължително ще се купуват
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
Лека полека нещата се получват. Някои аксесоари все още липсват, понеделник - вторник се очаква доставката на тампер 41мм, цедка за единична доза, везна и кутийка за утайки.
Вчера след 4-5 неуспешни опита с настройките на мелачката, изгледах това видео https://www.youtube.com/watch?v=RLdQXlhUX8M&t=173s и нещата започнаха да се получават
Общо взето съм МНОГО доволен от покупката.
Хубавото е че се сетих за тази тема преди покупката, ако не бях драснал тук за мнения и препоръки, със сигурност щях да купувам Sage Barista Pro
Понеже от този сайт поръчах някакви аксесоари, реших да поръчам и това кафе https://koffiekompaan.nl/winkel/koffiek ... klc_P3wYbH и никак не е зле, има доста приятен вкус.
Отново благодаря за препоръките на всички, и най вече на @alekangg, за насоките и че отговори на всичките ми аматьорски
въпроси.
Общо взето съм МНОГО доволен от покупката.
Хубавото е че се сетих за тази тема преди покупката, ако не бях драснал тук за мнения и препоръки, със сигурност щях да купувам Sage Barista Pro
Понеже от този сайт поръчах някакви аксесоари, реших да поръчам и това кафе https://koffiekompaan.nl/winkel/koffiek ... klc_P3wYbH и никак не е зле, има доста приятен вкус.
Отново благодаря за препоръките на всички, и най вече на @alekangg, за насоките и че отговори на всичките ми аматьорски
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Много добра комбинация се е получила. Добре че не взе някоя от първите две комбинираните с мелачка на Sage. Не че нещо, дори те правят много по добро кафе от автомат, но особено втората идва доста дебело, за същите пари може да се вземе нещо професионално и да остане за мелачка.
А иначе мен от няколко месеца ме е обхванала идеята да взема чисто ръчна си машина, т. нар lever operated. Само се двоумя кой от двата вида да е :

Първия модел са доста по скъпи в диапазона $ 2700-3200 има ги на Bezzera Strega и Profitec Pro 800. Вторите са на Ла Павони основно, за които преди време също имаше дискусия и Данчо ги нарече "Викториански бойлер" те са в диапазона $ 1100 - 1400 и като че ли клоня към тях, не за друго ми като за начинаещ с този тим машини май не ми трябва друго за момента. Така или иначе и тази ми страст трябва да се задоволи. То при мен подготовката и правенето на сутрешното еспресо (както вечерното уиски с пура) си е ритуал особено сега както и при мен леко захладня и си пускам и камината ми идва много добре.
P. S. Бе преди време някой беше писал за някакви "гърците" дето правели много хубаво еспресо, може би най-доброто в София. Та ако може да кажете къде е това заведение, че януари ще си бъда за две седмици та да намина да опитам, че последния път като си бях където и да пих еспресо все не ми хареса.
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
А иначе мен от няколко месеца ме е обхванала идеята да взема чисто ръчна си машина, т. нар lever operated. Само се двоумя кой от двата вида да е :

Първия модел са доста по скъпи в диапазона $ 2700-3200 има ги на Bezzera Strega и Profitec Pro 800. Вторите са на Ла Павони основно, за които преди време също имаше дискусия и Данчо ги нарече "Викториански бойлер" те са в диапазона $ 1100 - 1400 и като че ли клоня към тях, не за друго ми като за начинаещ с този тим машини май не ми трябва друго за момента. Така или иначе и тази ми страст трябва да се задоволи. То при мен подготовката и правенето на сутрешното еспресо (както вечерното уиски с пура) си е ритуал особено сега както и при мен леко захладня и си пускам и камината ми идва много добре.
P. S. Бе преди време някой беше писал за някакви "гърците" дето правели много хубаво еспресо, може би най-доброто в София. Та ако може да кажете къде е това заведение, че януари ще си бъда за две седмици та да намина да опитам, че последния път като си бях където и да пих еспресо все не ми хареса.
Sent from my SM-A546E using Tapatalk
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Не съм чувал за гърците, зависи какво визираш под хубаво еспресо.
Има някоя и друга пекарна, но като цяло са средна към слаба работа.
Има някоя и друга пекарна, но като цяло са средна към слаба работа.
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Постоянно отварят нови места за спешълти кафе, сигурно са над 30 вече в София, като на повечето рейтинга по ревюта е до максималния, така че явно въпрос на вкус. И аз не съм чувал за гърците. Скоро отвориха едно до Chucky's на Белчев (на мястото на Boho), където капучиното беше 9.50. Аз сходна цена не помня да съм плащал в никоя европейска столица.
За да не се отклонявам от заглавието, онзи ден мернах, че и Ninja са пуснали кафе машини. Базовата беше 800 кинта с вградена мелачка и везна, доста добра цена за потребители с ограничено пространство и бюджет, които искат да избягат от автомат.
За да не се отклонявам от заглавието, онзи ден мернах, че и Ninja са пуснали кафе машини. Базовата беше 800 кинта с вградена мелачка и везна, доста добра цена за потребители с ограничено пространство и бюджет, които искат да избягат от автомат.
peshehodetz написа:А иначе мен от няколко месеца ме е обхванала идеята да взема чисто ръчна си машина, т. нар lever operated. Само се двоумя кой от двата вида да е :
Приветствам ти идеята, няма по-голям кеф от това да пуснеш перфектен шот в пълна тишина и ще ти вдигне нивото на ритуала. Не бих гледал малката обаче, прави кафето с вода от бойлера и самия бойлер е много малък и особено ако и други у вас пият кафе, няма да ви свърши работа, щото трябва да чакаш да изстине преди да можеш да го отвориш и напълниш. Отделно, трябва здраво натискане на ръчката и малката се повдига цялата и нагоре и надолу и разваля кефа. Големите са с топлообменник и са бая тежки и солидни и можеш да правиш много кафета. Тия машини са практически вечни, правени са за лесно обслужване, та цената я раздели на едни 20 години примерно…
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
CoffeeLab е гръцка верига и си бутат само тяхно кафе. Хубаво е, на мен ми допада
Където е сега The Esspressonist преди също беше някакъв гръцки франчайз, сега не знам дали е така
Където е сега The Esspressonist преди също беше някакъв гръцки франчайз, сега не знам дали е така
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Пешеходец, ПАВОНИ-то е твоята машина. Страхотна машина, не само за парите си!
Приятел, който пече сериозно и скоро ще отваря кафене, точно с такова почна. Незнам си коя употреба, малко ремонти ѝ прави и от там нещата ескалираха да си ЕПМ!
Аз точно с лостова играчка пък си реализирах една отдавнашна мечта - еспресо по чукарите!
Взех и двете приставки, за мляко и за капсули! Миналия месец в Гърция направих кафе на камъняка на 6 човека, които не им се повервА какво виждат.
Приятел, който пече сериозно и скоро ще отваря кафене, точно с такова почна. Незнам си коя употреба, малко ремонти ѝ прави и от там нещата ескалираха да си ЕПМ!
Аз точно с лостова играчка пък си реализирах една отдавнашна мечта - еспресо по чукарите!
Взех и двете приставки, за мляко и за капсули! Миналия месец в Гърция направих кафе на камъняка на 6 човека, които не им се повервА какво виждат.