Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
Модератор: Общи модератори
Re: Одобриха пълната забрана за пушене от 1 юни (+ Анкета)
M3 E92 написа:Тоя първи ден със забрана не го усетих, въпреки че по кафенетата си беше епично - отвън пълно, вътре празно
Не че нещо, ама е лято? И времето е топло и приятно. Струва ми се, че е напълно нормално хората да са навън. Непушач съм, а и аз бях навън из кафетата днес.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
„Забраната за тютюнопушене ще се спазва строго. Лично аз при обиколките си в следващите дни по морето ще наблюдавам за нарушители”. Това каза вицепремиера Симеон Дянков по време на откриването на първия от 30 гоини ремонт на пъ тя Ахтопол – Резово.
мисля, че някой надуши нов начин да прибира кинти. да го видим колко е сериозен.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
steeN написа:„Забраната за тютюнопушене ще се спазва строго. Лично аз при обиколките си в следващите дни по морето ще наблюдавам за нарушители”. Това каза вицепремиера Симеон Дянков по време на откриването на първия от 30 гоини ремонт на пъ тя Ахтопол – Резово.
мисля, че някой надуши нов начин да прибира кинти. да го видим колко е сериозен.
Цялото `бла` `бла` - глоби , пушачи , инспектори , проверки и т.н след 1 месец ще е вече минало. Много шум за нищо. То и за продажба на алкохол и цигари на лица под 18 год се налагат глоби по закон , ама той `закона` стар и никой го е..е нали ?
- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
steeN написа:„Забраната за тютюнопушене ще се спазва строго. Лично аз при обиколките си в следващите дни по морето ще наблюдавам за нарушители”. Това каза вицепремиера Симеон Дянков по време на откриването на първия от 30 гоини ремонт на пъ тя Ахтопол – Резово.
Защо да е начин да се прибират кинти?
Ако ти спазваш законите, "те" няма да ти прибират кинтите. Общо взето тва е проблема и като се вкара нов закон и всеки мрънка, че ще трябва да го спазва.
Аз пък се радвам, че има такива закони и се надявам да стават все повече и по-строги, докато типичния Ганьовец стане човек.
От такива закони само добро може да има за напред, но това никой не го вижда, всеки гледа на метър от носа си и само мрънка, щото му е по-лесно да не се напъва за нищо и после щяли да оправят държавата тия дето са били останали в нея, а не са избягали като страхливци.
Българина едно "Добър Ден" или "извинявам се" не знае какво е, пък щял да оправя държавата....сигурно.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
Според мен ще се спазва, просто е нужно малко време да се свикне/за пушачите/. Но петък и събота ходих по кафета, кръчми в един клуб - навсякъде имаше хора, пушачите излизаха отвън/където им е мястото/ и всичко си беше ок .......
P.s. Не разбирам как е възможно човек, който с поведението си вреди сериозно освен на себе си и на всички, които го заобикалят, да твърди, че е неоправдан, дискриминиран и т.н.
P.s. Не разбирам как е възможно човек, който с поведението си вреди сериозно освен на себе си и на всички, които го заобикалят, да твърди, че е неоправдан, дискриминиран и т.н.
armagedon01 написа:... да твърди, че е неоправдан, дискриминиран и т.н.

никой не твърди, че е "неоправдан" защото никой не е съден, за да бъде съответно "оправдан" или "неоправдан"

вероятно си имал предвид "онеправдан"...но е препоръчително да избягваш да използваш думички, чието значение не ти е ясно или поне да ги проверяваш преди това в тълковния речник

- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
K'ви проверки бре колеги. Зад блока имаше 2 лица, които пушеха, докато беше пълно с деца + употреба на марихуана. Звъннах на полицията, дойде една патрулка, само ги погледна от далече /в това време не пушеха/ и си замина. Звъннах пак и ми казаха, че ще проверят - паца. Звъннах от друг телефон и им обясних, че вече са 4 лица и употребяват марихуана. Свързаха се с районното, казаха ми, че има подаден сигнал, аз казах, че знам и ги помолих да пратят пак патрулка да провери лицата, на което ми се отговори: Ами има сигнал. Казах, че знам и пак ги помолих за патрулка и .. паца. Патрулка няма.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

zazomazo написа:вероятно си имал предвид "онеправдан"...но е препоръчително да избягваш да използваш думички, чието значение не ти е ясно или поне да ги проверяваш преди това в тълковния речник
Аз веднъж го бях споменал на майтап, но ако продължаваш така наистина може да ти излезе някой прякор от сорта на "човекът-речник"

flame написа:zazomazo написа:вероятно си имал предвид "онеправдан"...но е препоръчително да избягваш да използваш думички, чието значение не ти е ясно или поне да ги проверяваш преди това в тълковния речник
Аз веднъж го бях споменал на майтап, но ако продължаваш така наистина може да ти излезе някой прякор от сорта на "човекът-речник"
дреме ми, просто когато видя някой да се опитва да дава напътствия на останалите, а всъщност да няма елементарни речникови или граматически познания не мога да се стърпя да не направя забележка

randity написа:K'ви проверки бре колеги. Зад блока имаше 2 лица, които пушеха, докато беше пълно с деца + употреба на марихуана. Звъннах на полицията, дойде една патрулка, само ги погледна от далече /в това време не пушеха/ и си замина. .
Аз пък се чудя , как може да има такива малки злобни душички да звънят в полицията, затова че някой си пушил трева или лайна все тая.

- nCuXoHeBpo3eH
- Потребител
-
- Кара: CBR 900RR
ivoo написа:randity написа:K'ви проверки бре колеги. Зад блока имаше 2 лица, които пушеха, докато беше пълно с деца + употреба на марихуана. Звъннах на полицията, дойде една патрулка, само ги погледна от далече /в това време не пушеха/ и си замина. .
Аз пък се чудя , как може да има такива малки злобни душички да звънят в полицията, затова че някой си пушил трева или лайна все тая.Ама защо изобщо звъниш в полицията ? Звъни направо в ДАНС или на Главния прокурор , да ги заловят там на място гадните пушачи, да им образуват едно бързо производство , и да ги тикнат за по 20 год в затвора . Да ги видим Ша пушат ли пак друг път
![]()
![]()
шЪ сЪ спукам
![]()
И то не за друго , ами защото видите ли -от вчера пушенето на обществени места е забранено. Никъде не се казва че е забранено и `зад блока` разби`йш ли
И как така стана , че ние израснахме сред пушаци от цигари , работещи на 100% заводи , фабрики и т.н , сред автомобили бълващи газове , при които думата ` катализатор` още не беше измислена , и да сме здрави и прави - като за 43 г не знам какво е болница. И сега изведнъж / от 2 дни/ , цигареният дим стана по страшен и опасен от чумата и СПИН -а
Някой започвате да преекспонирате нещата вече .
Подписът на дадения индивид до преди едно известно време беше "Има трева, имаш хаш, има бом бом бом бом"

Да ти писне от моралисти

П.с. Има заведения в които се сервира алкохол, има такива в които няма. Защо да няма такива в които се пуши и такива в които не се пуши? Щото непушачите ще се умирисват сигурно

- Radinka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се
randity написа:K'ви проверки бре колеги. Зад блока имаше 2 лица, които пушеха, докато беше пълно с деца + употреба на марихуана........
забраната е за тютюнопушене на обществени места, а не за марихуанопушене

давайте го по-спокойно

never drive faster, than your guardian angel can !
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Radinka написа:randity написа:K'ви проверки бре колеги. Зад блока имаше 2 лица, които пушеха, докато беше пълно с деца + употреба на марихуана........
забраната е за тютюнопушене на обществени места, а не за марихуанопушене![]()
![]()
давайте го по-спокойно

Иначе забраната се спазва. Вчера цяла вечер излизах навън да пуша. Дано скоро да почне да се "заобикаля", че зимата ще е много кофти да висим на студа

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

ivoo написа:randity написа:K'ви проверки бре колеги. Зад блока имаше 2 лица, които пушеха, докато беше пълно с деца + употреба на марихуана. Звъннах на полицията, дойде една патрулка, само ги погледна от далече /в това време не пушеха/ и си замина. .
Аз пък се чудя , как може да има такива малки злобни душички да звънят в полицията, затова че някой си пушил трева или лайна все тая.Ама защо изобщо звъниш в полицията ? Звъни направо в ДАНС или на Главния прокурор , да ги заловят там на място гадните пушачи, да им образуват едно бързо производство , и да ги тикнат за по 20 год в затвора . Да ги видим Ша пушат ли пак друг път
![]()
![]()
шЪ сЪ спукам
![]()
И то не за друго , ами защото видите ли -от вчера пушенето на обществени места е забранено. Никъде не се казва че е забранено и `зад блока` разби`йш ли
И как така стана , че ние израснахме сред пушаци от цигари , работещи на 100% заводи , фабрики и т.н , сред автомобили бълващи газове , при които думата ` катализатор` още не беше измислена , и да сме здрави и прави - като за 43 г не знам какво е болница. И сега изведнъж / от 2 дни/ , цигареният дим стана по страшен и опасен от чумата и СПИН -а
Някой започвате да преекспонирате нещата вече .

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- makaveli316
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320d E46 2002г.
- Мечтае да кара: 2010 e92 335i
То да беше проблема тая забрана за пушенето, ми не знам дали забелязвате, че какъвто и закон да се въведе, всеки мрънка все едно му режат единия крак.
На тоя му било студено зимата да си дотътри гъза навън да пуши, на ония пък му криви мъдите и не иска да излезне, че да не му се размърдат още повече
Толкова ли е трудно да даде човек нещо малко от себе си, за да направи нещо "добро" било то за хората покрай него или за околната среда?
Толкова ли е мързелив българина, че всичко му е криво, когато трябва да си мръдне гъза?
В много държави отдавна го има този закон и как не видях някой да се оплаква или да умрял от това. Ама то и за това си живеят добре хората, щото разсъждават по друг начин, а ние си знаем "дай аз тука, пък ти там си еби майката". Друго си е да седнеш с цигарката в уста, да джаснеш що имаш по тебе на масата и да си с физиономия "вижте ме"? Няма да си тарикат вече ако излизаш навън да дръпнеш една, нали?
После тия същите мрънкат що е им е лошо и що няма оправанка.
Как да се оправи държавата, като всеки гледа далаверата и тарикатщината?
Абсолютно никакъв шанс тая държава да се оправи и не е виновен политика, а бездушния народ.
На тоя му било студено зимата да си дотътри гъза навън да пуши, на ония пък му криви мъдите и не иска да излезне, че да не му се размърдат още повече

Толкова ли е трудно да даде човек нещо малко от себе си, за да направи нещо "добро" било то за хората покрай него или за околната среда?
Толкова ли е мързелив българина, че всичко му е криво, когато трябва да си мръдне гъза?
В много държави отдавна го има този закон и как не видях някой да се оплаква или да умрял от това. Ама то и за това си живеят добре хората, щото разсъждават по друг начин, а ние си знаем "дай аз тука, пък ти там си еби майката". Друго си е да седнеш с цигарката в уста, да джаснеш що имаш по тебе на масата и да си с физиономия "вижте ме"? Няма да си тарикат вече ако излизаш навън да дръпнеш една, нали?
После тия същите мрънкат що е им е лошо и що няма оправанка.
Как да се оправи държавата, като всеки гледа далаверата и тарикатщината?
Абсолютно никакъв шанс тая държава да се оправи и не е виновен политика, а бездушния народ.

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"