Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от spower » 05 Дек 2016, 9:55

nqmam_bmw написа:
spower написа:Някой, ако има желание да прочете "Тайната на коремната преса" на Лазар Ангелов мога да му я изпратя имам я сканирана. Има хубави диети и разнообразни упражнения за корем, с които да се разбие тривиалната тренировка на корема. Пишете ми на ЛС и ми пускайте мейли за да я изпратя.

Не ми казвай, че не си гледал в youtube за тази книга? :mrgreen:

Не не съм наистина :) Пусни ми клипа, ако не те затруднява :)
За мен диетите, които е дал Лазар Ангелов са малко трудно постижими, дори някой от храните са абсурдни.. Визирам "платика", или трябва да си рибар и да клечиш на яз. Искър на фидер или от мрежарите да пазаруваш, отделно не е и вкусна риба.
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 05 Дек 2016, 14:16

nqmam_bmw написа:Аз сезон "лято 2017-та" го започнах на 7.11.2016 г. Има ли други? :mrgreen:

След три години "отпуска" влизам пак в играта :mhihi: 21.11.2016 ми беше първата тренировка в залата.
Спазвам ниско калориен хранителен режим. Въглехидрат само сутрин и на обяд, като общо за целия ден няма и 200 грама (черен хляб, пълнозърнести макарони, овес, картоф и ориз са основните източници).

Откъм добавки - позната схема:

1. Липотропни бърнъри;
2. Ацетил Л-Карнитин;
3. Алфа липоева киселина;
4. Витамини А-З;
5. БЦАА;
6. Л-Глутамин;
7. Суроватъчен протеин;
8. Swanson - Water Pills.

Ще видим какво става след 5-6 месеца, ако има резултат ще споделя мерки - преди/след.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 05 Дек 2016, 19:59

spower написа:Не не съм наистина :) Пусни ми клипа, ако не те затруднява :)

Нещо не ми се получава линка, но пишеш в youtube - "Vegan gains vs Lazar".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 07 Дек 2016, 8:50

deyan-enchev написа:
nqmam_bmw написа:Аз сезон "лято 2017-та" го започнах на 7.11.2016 г. Има ли други? :mrgreen:

След три години "отпуска" влизам пак в играта :mhihi: 21.11.2016 ми беше първата тренировка в залата.
Спазвам ниско калориен хранителен режим. Въглехидрат само сутрин и на обяд, като общо за целия ден няма и 200 грама (черен хляб, пълнозърнести макарони, овес, картоф и ориз са основните източници).

Приемам, че имаш предвид нетни 200гр. въглени? Ако целта ти е да се стегнеш и да чистиш, няма да ти се получи много с тая храна. Ако ще ставаш културист, може, но това пък не се връзва с ниско-калоричното хранене ;) Много зависи от метаболизма, но ако съм те разбрал правилно каква ти е целта, имаш само един начин на хранене - месо + зеленчуци с някой и друг въглехидратен чийт. Така е и по-здравословно, а и ще си спестиш половината прахчета, които си нарочил. С 200гр. въглехидрати от картофи и ориз на ден ставаш фабрика за инсулин с всички гадни последствия. Тая масова заблуда как трябва да се тъпчем с пиле и ориз, за да тренираме във фитнеса нанася повече щети от макдоналдс и kfc. Пак подчертавам - добрата форма няма нищо общо с културизма откъм хранене.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 07 Дек 2016, 9:09

Хранителния режим, добавките и тренировките са разписани от треньора ми.
Като мине месец и излязат резултатите ще се усъвършенства и хранителния режим.

Казвам "няма и 200 грама" като това е абсолютния пик на грамаж който съм достигал за 2 седмици.
Въглехидрата ми варира от печен картоф на ден до 100 грама варен ориз на обяд, или пък 2 филии черен хляб.

200 грама картофи имат около 150 калории, при ориза са х2.
Здравословно е и организма да не се стресира, не мисля че е редно да вляза с 5 тренировки на седмица без въглехидрат.
Времето ще покаже.

Въглехидратния "чийт" е много далеч по смисъл от това което правя.
Той би бил, бял хляб, протеинов бар, сникерс, торта гараш - като, ако някога приема подобна храна пропускам следващото хранене.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Benord » 07 Дек 2016, 15:46

Таман започвате със залата и започвате веднага с химията и мъките по храненето.Сега е началото на зимата,което съвпада и с вашето ново начало в спорта.На организмът му трябва мазнинка и обилна енергия.То без енергия не знам как се дотътряте до залата без да Ви водят насила.Вкарайте няколко кебапчета с половинка хляб и две-три бири,например,за да Ви дойде и силата,и самочувствието.В началото е позволено всичко,пък напролет,ако се налага идват и диетите.

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 08 Дек 2016, 0:24

deyan-enchev написа:

Откъм добавки - позната схема:

1. Липотропни бърнъри;
2. Ацетил Л-Карнитин;
3. Алфа липоева киселина;
4. Витамини А-З;
5. БЦАА;
6. Л-Глутамин;
7. Суроватъчен протеин;
8. Swanson - Water Pills.

Ще видим какво става след 5-6 месеца, ако има резултат ще споделя мерки - преди/след.

И каква е тази "диета" - въглехидрати само сутрин и обед? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 08 Дек 2016, 1:28

Като за дебелаци

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 08 Дек 2016, 17:52

Benord написа:Таман започвате със залата и започвате веднага с химията и мъките по храненето.Сега е началото на зимата,което съвпада и с вашето ново начало в спорта.На организмът му трябва мазнинка и обилна енергия.То без енергия не знам как се дотътряте до залата без да Ви водят насила.Вкарайте няколко кебапчета с половинка хляб и две-три бири,например,за да Ви дойде и силата,и самочувствието.В началото е позволено всичко,пък напролет,ако се налага идват и диетите.

:yes: абсолютно съм съгласен...

и понеже вече започвам 3-ти сериозен месец ще се разпиша и следя темата...

пък и съм надебелял в последно време :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 08 Дек 2016, 18:34

deyan-enchev написа:Като за дебелаци

Те "дебелаците" май беше добре да поизключат въглихидратите, ама ти си знаеш. :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 08 Дек 2016, 22:51

Май ще се връщаме на въпроса - как се горят мазнини. С прием или без прием на въглехидрат. Щото нещата не са черно и бяло - стоя гладен и слабея.
Идеята е не да свалиш килограми като съвкупност от мускулна маса, мазнини и вода, а да се запази максимално мускула да се тонизира. Пък тренировките, добавките и хранителния режим целят няколко неща: забързване на метаболизма, набавяне на нужната енергия, после издържливост и много други.

Но тук противоречия много из темата, аз мисля да се доверя на моя човек, пък докато не си снимате и покажете пресите коментарите са много лесни за писане на клавиатурата :mhihi: :mhihi:

Вариант 1 - Не взимай никаква химия ... не яж въглехидрат и тренирай -> О да идеалния вариант с 1 час кардио на ден и кръгови тренировки да свалиш редом с мазнините и мускула - кое се сваля първо и в какъв % сигурно знаете или сте го изпитвали. Преди 4 години свалих 20 килограма, с кардиота по 1:45 минути, ама тия килограми не бяха мазнини ;)

Отделно при режим без никакъв въглехидрат и без никакви добавки - ефективната тренировка става тотален мит.

Вариант 2 - Взимаш химия - доколкото екстракти от растения и животински продукти са химия (ако някой изобщо си направи труда да види какво приемам) - зареждаш през деня въглехидрат за енергия по време на тренировката и се цедиш на 70-80% от потенциала.

Истина еднаква за всички няма. Различни организми, ген, мускулна памет, ежедневие, хранене, сране и пиене на вода. Един милион фактори, които обуславят липсата на една истина. Пробва се един месец с един режим, ако не се постигне ефекта се донаглася правят се промени, опитва се пак и има силен шанс да се случат нещата.

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 08 Дек 2016, 23:33

Щом имаш "стаж" във фитнеса не знаеш ли вече какво работи за теб, като хранене и тренировки? :dunno:
Аз ти пожелавам да си постигнеш целите си в максимална степен, все пак (с въглехидрати или без).

п.с. Кардио от 1:45 мин. изобщо даже не мисля, че трябва да се коментира. :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 08 Дек 2016, 23:38

Много години съм вдигал, спирал съм, отслабвал съм, надебелявал съм. Никога обаче не съм имал знанията и погледа на един човек, който за това е учил, това преподава и това работи ... лаик съм. Нито пък съм имал кой знае какви постижения и завидни резултати.

Затова реших и да експериментирам по друг път какво ще стане. Не очаквам да изкарам плочки, не очаквам да бутам 160 от лежанка. Искам да се тонизирам, да сваля 20-30 кг за 6 месеца и да си спестя срещи с кардиолози в бъдеще.

Какво ще стане не знам, знам че от 21.11 до сега имам 11-12 тренировки и вече се чувствам по-добре и вероятно съм изхвърлил няколко кила вода.
Мерси.

Потребител
Аватар

Мнение от nqmam_bmw » 08 Дек 2016, 23:44

Съгласен съм. Ако здравето е фокусът всичко се постига с малко постоянство (дори и да има грешки тук-там). :bchug:
А и да си здрав, далеч не означава да си с плочки и да правиш 160 кг. на лежанка. :lol:

п.с. Ако искаш все пак, направи си някакви стандартни изследвания сега, за да знаеш каква ти е стартовата позиция. И след 6 месеца пак и така.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 09 Дек 2016, 12:00

Мислех да не пиша повече по въпроса, щом питаш би някой ти отговаря не виждам смисъл да му се караш. Пиша за други в подобна ситуация, не ми обръщай внимание. С нишестени храни няма да свалите килограми. Под чийт имах предвид един ден с повече въглеидрати, а не пици и тесто. Не знам параметрите и метаболизма, но всичко, което стимулира секреция на инсулин пречи да гориш мазнина. Тоест трябва калориен дефицит и нисък инсулин. Високият инсулин го ползват културистите за мускулен растеж, които ядат на строг режим и броят всеки грам храна. Ако имате 30кг за сваляне, най-добре вижте темата за ВМ-НВХ. Ако този режим не ви кефи, яжте въглехидрати, но само бавни и вечер ги избягвайте изобщо. Организмът си секретира инсулин нощем за собствени нужди, не ви трябва да го помпате още. Реално само 50% от секрецията на инсулин зависи от храната, та каквото му спестим е само в полза. Прахчета ви трябват само във вид на аминокиселини, реално + омега 3 и ZMA (вярвайте ми, трябва ви и без да тренирате). Като постигнете някакъв резултат с това начало, четете и се развивате или се консултирате със специалист.
Never mistake motion for action...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата