Всичко за електрическите автомобили

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Имат ли бъдеще електрическите автомобили?

Да
130
27%
Да - бих си взел
220
46%
Не
36
8%
Не - не бих си взел
92
19%

Общо гласове : 478
ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Всичко за електрическите автомобили

Мнение от Don_Diego » 15 Авг 2024, 16:43

Аз пак уточнявам, че не ми е проблем нуждата да зареждам хибрида. А това, че когато искам да го направя е невъзможно.
С хибрида като видя, че не мога да заредя…паля си моторчето и си заминавам. Ако обаче си на червено с електричката какво ще направиш? :dunno:
Голямата батерия…прекалено много и се доверявате на голямата батерия. Карали сме такива, не е баш както го описвате :wave:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 15 Авг 2024, 18:20

Пълни глупостите, не можеш да разбереш какво ти обяснява колегата. Аз до сега с двете ми електрички съм навъртял 132к км. и до сега не съм имал случай да не мога да заредя. С много малка батерия няма как да разчиташ, че всичко ще е ОК. Колкото е по голяма батерията толкова по малко се притесняваш за подобни драми. На бавни зарядни никога не съм разчитал, не са ми били в плана за зареждане.

Изпратено от моят SM-S928B с помощта на Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 15 Авг 2024, 18:30

Из Европа с голяма батерия наистина не е драма, тук обаче действителността е друга и това, което виждам и чувам от приятели няма нищо общо с това дето го говороте 2-3ма души тук :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от sssssl » 15 Авг 2024, 18:39

Ми айде де, сподели малко ЕЖК :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 15 Авг 2024, 18:49

Don_Diego написа:Из Европа с голяма батерия наистина не е драма, тук обаче действителността е друга и това, което виждам и чувам от приятели няма нищо общо с това дето го говороте 2-3ма души тук :bchug:
Май пак почваме с лафа "един приятел каза". Аз гледам моя опит и със сигурност имам доста повече от тебе приятели с електрички - Еми никой не се оплаква. Гледаш от твоята камбанария, която изобщо не описва действителността.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 15 Авг 2024, 19:05

А колко време отделяте за сметки преди да тръгнете, че да не увиснете някъде :mhihi:

Мойта камбанария гледа не само тук, занимавам се с фирмения автопарк и в Австрия и Германия. Всички електрички махнахме, а бяха по-хубави от прехвалената Тесла
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Всичко за електрическите автомобили

Мнение от steeN » 15 Авг 2024, 19:14

В момента на пазара единственото по-хубаво от моделите на Тесла е Порше Тайкан, всичко друго класи надолу, особено като drivetrain. Уж там има едни Lucid, които се напъват ама не е ясно ясно ли е.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 15 Авг 2024, 19:40

По-хубаво е относително… откъм зарядна инфраструктура тесла май нямат конкуренция, а тайканите са бавни :mrgreen:

Най-добре да се види в чий приятелски кръг електричките са сумарно най-много коне и това определя кой е прав :ok:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 15 Авг 2024, 20:06

Аз говоря за кола като цяло защото колата не е само задвижването и батерията. Там факт, че в момента може би нямат конкуренция, но сглобката им е на нивото на Дачия
Изображение

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Авг 2024, 20:07

Май ще си купя електричка по-бързо отколкото смятах четейки тук. Обнадеждихте ме. :mhihi: Ама няма да е Тесла.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 15 Авг 2024, 21:12

Аз отново искам да отбележа, че харесвам електричките,
не хейтя и скоро вероятно ще си купя такава, но съм обективен и споделям реален опит.

И с Теслата 3 и с iX-a.

Ето, нещо подобно ми се случи с теслата, като ходих до Балчик :mrgreen:

Tesla .png

Както каза един приятел (голям майтапчия), има фирма с камиони и баничарки - вика зарибяваха ме за електрички и ми дадоха ел. баничарка да тествам.

Прибрах се в Пловдив със стиснати задни бузи и напрегнат дали ще стигна :mhihi:

ПС. Не е въпрос на разход за мен, не ми пука колко гори, за мен е важен кефа - за справка, приятелката ми каза, че за последните няколко дни съм на 30+ л/100 :twisted:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от adovet » 15 Авг 2024, 21:39

Don_Diego написа:А колко време отделяте за сметки преди да тръгнете, че да не увиснете някъде :mhihi:

Мойта камбанария гледа не само тук, занимавам се с фирмения автопарк и в Австрия и Германия. Всички електрички махнахме, а бяха по-хубави от прехвалената Тесла
Какви сметки??? Явно някой не е карал съвременна електричка. Няма никакви сметки, задаваш къде отиваш в навигацията и всичко ти смята, къде да спреш и колко да зареждаш

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 15 Авг 2024, 22:01

Незнам каква е тази драма с "неработещите" зарядни станции, но предполагам се отнася за бавните АС на които зарежда колегата с PHEV-a. И от моя скромен опит бързите DC зарядни станции са супер актуални спрямо статуса си в приложенията и % на проблемни е пренебрежително малък.
Съпорта на Финес знам как работи от 1во лице и там оплаквания мисля че няма, Eldrive също отговарят навреме, последно звънях с почивен ден на EVpoint да питам за една станция дали изобщо съществува(морската гара в Бургас) които ми върнаха обаждане с 5 минути закъснение.
Иначе мисля че след последните ъпдеити и Hundai Ioniq 5 поддържа вече изчисляването на маршрута спрямо зарядните станции на Финес и ти показва всичко от до.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 15 Авг 2024, 22:10

adovet написа:Какви сметки??? Явно някой не е карал съвременна електричка. Няма никакви сметки, задаваш къде отиваш в навигацията и всичко ти смята, къде да спреш и колко да зареждаш

В края на краищата сметки все пак има. ;)
В края на краищата се оказва , че се съобразяваш малко или много, щото ако решиш да кривнеш нанякъде сметките могат да се объркат, ако се объркат все някъде бензиностанция ще има, а зарядна станция... ?
От написаното от Диего май пропускате " в София карам предимно на ток, щото съм си написал домашното".
Значи най-важното , заради което се натиска за преминаване към EV хибридът го прави: у градо , дето е важно колите да хвърлят най-малко л@йна той кара на ток.Л@йната ги хвърля извън града, и отделно има доста по-голяма независимост благодарение на ДВГ-то.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 16 Авг 2024, 8:38

По тази логика сметки винаги има.На дълъг път и аз си правя сметка къде да заредя/до-заредя/ понеже на някакви no name бензиностанций не стъпвам !Нищо,че с пълен резервоар при нормално каране извънградско спокойно правя 1200км

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата