Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от zAcK » 05 Яну 2022, 1:13

ID A написа:Въпрос на възприятия.

Ето ти друг пример, къща на близо 100тина години в Такома, ВШ.

https://maps.app.goo.gl/EsreDq27FosUGGnC8

Къщата е известна и с участието си в един филм 98-99. Просто твоите и моите очаквания са различни.

Това ми харесва дори повече :bchug:

Ама и онова сравнено с почти всичко, което ни заобикаля тук е много приятно. И както казах, къщите не са еднакви.
И не се бъзикам. Това, че при нас всички прави каквото си иска и дори един блок е боядисан в 20 цвята много ме напряга дори като го гледам :dunno:
Но както ще каже Стийн, това явно не са проблеми. :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 05 Яну 2022, 1:53

Стина или някой друг ти го каза. Вглеждаш се прекалено много в несъществени детайли. Нещата и тук се затягат от година на година. Същата тази панелка, след едно саниране, би изглеждала, като бонбон. Но докато това не стане, всеки ще се спасява поединично. Да в някакъв момент ще лопне мандалото и за всякакви остъклявания и т.н. ще има глоби. Това си е част от прехода от една система към друга и възможността всеки да прави каквото си иска, поради липса на контрол. :bchug:

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 05 Яну 2022, 2:30

ID A написа:Стина или някой друг ти го каза. Вглеждаш се прекалено много в несъществени детайли. Нещата и тук се затягат от година на година. Същата тази панелка, след едно саниране, би изглеждала, като бонбон. Но докато това не стане, всеки ще се спасява поединично. Да в някакъв момент ще лопне мандалото и за всякакви остъклявания и т.н. ще има глоби. Това си е част от прехода от една система към друга и възможността всеки да прави каквото си иска, поради липса на контрол. :bchug:

Затягат се, ама ужким. Щом и в момента всеки може да си пристроява незаконно и никой да не му казва нищо.
Как каза Мечката? Тя държавата нищо не можела да направи. Трябвало да има сигнал, бла, бла...
Затягали се, ама като вземат кинтите и се оттягат :help:

Та така 32 години вече чакаме. Като се почне от чакането с часове на опашките с купоните за храна, на които се рядях като малък, та до днес :dunno:
Как беше. Чакаме влака с американската помощ, а от него се чува само "Помооощщщ".

Та аз вече не вярвам, че тук ще стане по-добре. Да, може да е малко по-добре от преди, ама ще си остане зле.
Само се разходи из новите подобия на квартали. Това ли ни е прогресът и промяната към по-добро :?:
Сега някой ще каже, едно време им е било лесно да има зелени площи, широки улици, детски градини и т.н.
Що, сега много сложно ли е? Или щото трябва да гепим подкупа на всеки с парцел и позволяваме този ужас да се случва?

Не вярвам аз, че тая мизерия тук ще се промени. Може малко да се позакърпи, ама като цяло поне обозримото бъдеще ще си остане мизерия...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 05 Яну 2022, 9:03

zAcK написа:
ID A написа:Стина или някой друг ти го каза. Вглеждаш се прекалено много в несъществени детайли. Нещата и тук се затягат от година на година. Същата тази панелка, след едно саниране, би изглеждала, като бонбон. Но докато това не стане, всеки ще се спасява поединично. Да в някакъв момент ще лопне мандалото и за всякакви остъклявания и т.н. ще има глоби. Това си е част от прехода от една система към друга и възможността всеки да прави каквото си иска, поради липса на контрол. :bchug:

Затягат се, ама ужким. Щом и в момента всеки може да си пристроява незаконно и никой да не му казва нищо.
Как каза Мечката? Тя държавата нищо не можела да направи. Трябвало да има сигнал, бла, бла...
Затягали се, ама като вземат кинтите и се оттягат :help:

Та така 32 години вече чакаме. Като се почне от чакането с часове на опашките с купоните за храна, на които се рядях като малък, та до днес :dunno:
Как беше. Чакаме влака с американската помощ, а от него се чува само "Помооощщщ".

Та аз вече не вярвам, че тук ще стане по-добре. Да, може да е малко по-добре от преди, ама ще си остане зле.
Само се разходи из новите подобия на квартали. Това ли ни е прогресът и промяната към по-добро :?:
Сега някой ще каже, едно време им е било лесно да има зелени площи, широки улици, детски градини и т.н.
Що, сега много сложно ли е? Или щото трябва да гепим подкупа на всеки с парцел и позволяваме този ужас да се случва?

Не вярвам аз, че тая мизерия тук ще се промени. Може малко да се позакърпи, ама като цяло поне обозримото бъдеще ще си остане мизерия...

Тъжно е, но е вярно.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 05 Яну 2022, 9:26

ID A написа:Вhttps://maps.app.goo.gl/EsreDq27FosUGGnC8

Мечта ми е да живея в такъв квартал, място.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 05 Яну 2022, 14:38

Зак, това въобще не е вярно. Работи се със сигнали от реални хора и тук и там. Аз построих къща последните години и точно за да нямам проблеми със съседите, винаги бях на 100% изряден. От друга страна мой съсед, в по-ниското, старата къща му се пропука и я събори. Направи нещо без разрешително и този над него, който е срещу мен веднага го изпя. Оттам глоби и премахна всичко и започна наново, чак когато си оправи документите. Смятай как си съскат двамата сега. Впрочем този срещу мене го недолюбват всички и дори и аз съм си изпускал нервите веднъж два пъти да му кажа нещо по-остро, просто ми се събира понякога, но все пак поддържам някакви отношения с тях.
Знам и случай в едно село, където се сдърпаха пак двама съседи и единия изпорти гаража на другия. Другия за да не остане по назад го изпорти, че къщата е надвиснала в неговия имот и бам половината къща я събориха. Този с гаража си вдигна нов гараж, като направи този път всичко по правилата, а онзи с половин съборена къща, седи и подсмърча, защото сега трябва да бута и законното.
Съседските войни не са нещо хубаво. Трябва да намериш начин, да се спогаждаш с хората. Тук като се строи, не се строи да се направят едни бързи пари и да отидеш другаде да живееш. Много по-различен ни е манталитета от там.
Малко пътуваш из страната и не правиш връзката какво е било и какво е сега.
По отношение на кварталите, които коментираме, аз не бих живял в такова предградие. Айде няма нужда всички да сме еднакви. За мене си е точно панелка - еднотипни къщи, малки дворчета. Предпочитам много по-уединена къща.
По отношение на вида, ами пак ти го написаха много правила! Дворът да се коси веднъж седмично, това да е боядисано еди какъв си цвят...защото сваляш стойността и на околните къщи иначе. Я пробвай една Швейцария, в жилищен блок да нямаш право да ползваш тоалетна или душ след 22:00 часа. Има страшно безумни ограничения, които никой не си и помисля да не спазва, че бъркането в джоба е дълбоко и накрая тук ще ти се види рай.

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 05 Яну 2022, 14:56

Не ме разбираш явно. Всичко това ми е ясно. Включително за душа след 22:00 в Швейцария. И точно това ми харесва - че има правила, които се спазват :!:

Безумни, или не, важат за всички. И това не им пречи да живеят спокойно. Напротив, това им помага да живеят спокойно и нормално. И повечето неща да са им ОК, включително шибаните тротоари :mhihi: :bchug:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 05 Яну 2022, 17:23

Чувал съм от поне две места за измиването на тротоари със сапун в Швейцария?
Това категорично е ненужно и прекалено, както и глоба за 4ри (четири) км над ограничението..
Но при нас положението е плачевно, хубаво поне, че се засилваме да правим завой, ако Осман Октай не сгреши, догодина нови избори, на които ПП може да вземат 120+ мандата. Тогава вече може да се говори за управление :yes: . Резултатите биха отнели 20на години, за които има деца, ще има смисъл да останат да живеят тук.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 05 Яну 2022, 17:28

Като цяло съм от тези, дето не искат да бЕгат, но положението с чистотата на улиците в София, предполагам и в България, е плачевно. Ако минат веднъж на година е празник. Направо не разбирам как е възможно град с такъв бюджет да тъне в такъв киреч и никой да не се сеща да разкара ботовете дето клатят метли и да пусне малко машини, за да бъде градът чист и спретнат поне 5 пъти повече от сега...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от Anthony_J » 05 Яну 2022, 17:36

Bogat-Beden написа:Чувал съм от поне две места за измиването на тротоари със сапун в Швейцария?
Това категорично е ненужно и прекалено, както и глоба за 4ри (четири) км над ограничението..
Но при нас положението е плачевно, хубаво поне, че се засилваме да правим завой, ако Осман Октай не сгреши, догодина нови избори, на които ПП може да вземат 120+ мандата. Тогава вече може да се говори за управление :yes: . Резултатите биха отнели 20на години, за които има деца, ще има смисъл да останат да живеят тук.
И за 1 км над ограничението глобяват. Самата глоба е на километър.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 05 Яну 2022, 17:55

Anthony_J написа:И за 1 км над ограничението глобяват. Самата глоба е на километър.

И за 2км./ч. над ограничението лежиш в панделата :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Яну 2022, 17:56

pampo написа:никой да не се сеща да разкара ботовете дето клатят метли и да пусне малко машини

Ми то това е програма за заетост, не програма за чистене на улиците, ма пак ще кажете, че са теории тва сигурно :mhihi:
Тия от общината ако можеха и с четки за зъби щяха да ги карат да чистят.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 05 Яну 2022, 22:47

Аууу значи Ганьо да не се къпе след 22:00 :mhihi:
Ако съм на автора на темата ,бих погледал имотите в Припят как вървят.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 05 Яну 2022, 23:25

madafaka_donkele написа:
Anthony_J написа:И за 1 км над ограничението глобяват. Самата глоба е на километър.

И за 2км./ч. над ограничението лежиш в панделата :mhihi:

В Швайц стационарните камери имат толеранс 5-10км/ч , на практика на магистралите е поне 10.
Т.е. ако те глобят за 1 отгоре си карал с поне 11 над ограничението...
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 06 Яну 2022, 7:52

Никъде в света не глобяват за 1км над ограничението, сега някой чул недочул в друг въпрос.
Да не говорим, че 90% от колите умишлено показават малко по-висока скорост от реалната точно заради това.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата