Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Re: Мотористите във форума!

Мнение от shlosera » 13 Сеп 2020, 14:02

grkv написа:От новите не знам дали има такова предлагане, но преди години имаше ЦРМ125/250, Кавазакитата и те имаха нещо такова пенсионерско.
Погледни все пак ДРЗ400, не е като големите тучове, плавен и комфортен.
Нагоре отиваме вече към адвенчър моторите...
Адвенчър мотор няма смисъл, не мога да го карам както трябва , преди години много се караха cagiva 350 лек, спокоен и стар мотор, обаче изчезнаха.

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 13 Сеп 2020, 16:14

slatanic написа:Някой с поглед над сузуки sv 650/1000 гол вариант. Така с инфо от първа ръка.

Аз карах 3 сезона sv650n. Уникален мотор за парите си. Върви доста приятно за 74кончета. Здрав и икономичен. За звука да не говорим. Моя беше много много запазен и след като го продадох се юрнах да търся 1000ката обаче се разочаровах какви бангии се продават на пазара. Търсих няколко месеца и се отказах. Също на sv1000 масово лъжат с годините му. В БГ 90% са к3-ки, а ги продават като 2005-2006. 650-ки има по-голям избор ама и там трябва доста търсене за нещо читаво.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 13 Сеп 2020, 16:44

Като за по висок водач ще има ли проблеми с позицията. Килата са вече никакви към 75 ама височината си е все 190.
Та малко да не съм като костенурка, че имам ядове с кръста.А и теглото гледам да е максимално ниско затова и всъщност се насочих към модела.
Другото ми притеснение е седалката.Как е като ергономия?
Какво по специфично да му се гледа на модела,ако има такова.
Кое поколение е за предпочитане тъй като модела се прави вече 20 години в предвид бюджет не по-висок от 4к лв.
Ясно,че е най-добре най-запазеният на малко километри,но все пак? ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 13 Сеп 2020, 17:31

slatanic написа:Като за по висок водач ще има ли проблеми с позицията. Килата са вече никакви към 75 ама височината си е все 190.
Та малко да не съм като костенурка, че имам ядове с кръста.А и теглото гледам да е максимално ниско затова и всъщност се насочих към модела.
Другото ми притеснение е седалката.Как е като ергономия?
Какво по специфично да му се гледа на модела,ако има такова.
Кое поколение е за предпочитане тъй като модела се прави вече 20 години в предвид бюджет не по-висок от 4к лв.
Ясно,че е най-добре най-запазеният на малко километри,но все пак? ;)

Аз съм 1.83 и ми беше горе долу удобен обаче да правиш трипове по 200-250км. Правил съм макс 400км на едно каране и после ме болеше всичко :mhihi: Седалката е гадна, но пак зависи колко мислиш да го караш. Като цяло няма как някой да ти каже дали ще ти е удобен отиваш на място и пробваш. Иначе мога да те посъветвам ако ти е първи мотор да забравиш за 1000ката. 650ката е добре за първи, но пак си е доста рязка трябва да се внимава. Също трябва много да се внимава с тоя мотор когато връщаш скорости лесно блокира задната гума. Най-добре търси 650 с черна рама те почват от 2005 или к4 като моя. К3-ката има разлика във височината спрямо останалите и е още по-неудобен. Ще го познаеш най-лесно по това че на резервоара пише suzuki докато на к4 и нагоре пише само едно S. Тея мотори нямат някакви хронични проблеми за които да гледаш специално.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 13 Сеп 2020, 19:28

Мотора няма да е първи,но ще се кара като такъв,защото спрях да карам към 2008-9.Проблеми с кръста си казаха думата тогава,а и живота беше друг.
Сега гледам да гоня стреса когато имам време с разходки.Затова и не се напъвам за 1000ката.Минало ми е времето да се гоня с някой,а пък и теглото на 650ката ме привлече.
Гледам го и от ергономична гледна точка в предвид височината си.Нямам и време на този етап да дълги преходи,а и не смятам,че мотора е за това.
От детските ми години харесвам мотори с кръгъл класически фар и визия.Ако имах парите за нов роял енфилд бих си го взел и карал до пенсия. :mhihi:
Благодаря за полезното инфо. :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 13 Сеп 2020, 19:47

Щом няма да правиш големи преходи това е твоя мотор. За 4к няма по-забавен мотор за каране. Пък и с тоя звук :mhihi: А на 2ра като му насучеш масура кви дрифтове прави леле леле :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 530D 2004г.
Мечтае да кара: M5

Мнение от ivokomandos » 13 Сеп 2020, 23:56

Здравейте, някой ползва ли масло на репсол и доволни ли сте от него?
BMW E36 318 93;BMW E36 328i 97; BMW E60 530D 2004; HONDA HORNET CB600F 2008

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 dA Touring
Мечтае да кара: BMW F11

Мнение от feron » 14 Сеп 2020, 16:16

Здравейте,
Аз ползвам за втори път при смяна масло РЕПСОЛ 4Т Racing 10W50. За момента не намирам разлика. Преди това съм карал с Касторол, Мотул и Бардал. На колите съм направил по 3 смени с Репсол. Темата за маслата е доста разтеглива. Цената е добра. Дали е оригинално е божа работа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 14 Сеп 2020, 19:07

slatanic написа:Мотора няма да е първи,но ще се кара като такъв,защото спрях да карам към 2008-9.Проблеми с кръста си казаха думата тогава,а и живота беше друг.
Сега гледам да гоня стреса когато имам време с разходки.Затова и не се напъвам за 1000ката.Минало ми е времето да се гоня с някой,а пък и теглото на 650ката ме привлече.
Гледам го и от ергономична гледна точка в предвид височината си.Нямам и време на този етап да дълги преходи,а и не смятам,че мотора е за това.
От детските ми години харесвам мотори с кръгъл класически фар и визия.Ако имах парите за нов роял енфилд бих си го взел и карал до пенсия. :mhihi:
Благодаря за полезното инфо. :yes:

Добави 500лв,примерно, към бюджета и купи DL650 Vstrom ! Това е ендурото на Сузуки със същия двигател! За твоя ръст ще е перфектен! Мотора е ЧУК с няколко, добре известни, болежки, които се оправят бързо и евтино, когато и ако се появят...
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 14 Сеп 2020, 20:03

Не ми се карат туристи за сега.Гледам да минимализирам теглото на мотора.А и нямам време да преходи от калибъра който предполага този мотоциклет. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 14 Сеп 2020, 21:06

VStrom-a изобщо не е тежък! Колко да е 'турист'? Колкото и SV-то... С него ще ти е по-удобно (доста си висок, не го забравяй) и ще правиш всичко, което и с другия, не е задължително прехода да е толкова дълъг (макар, че апетита идва с яденето). Ако решиш, ще можеш да качиш и втори човек или някое куфарче по някое време... Не се плаши от това, че е малко 'по-габаритен'...

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 14 Сеп 2020, 21:26

Vstrom-a е само с 20 кила по-тежък не че е малко де, но и с висок център на тежестта и предполагам в завоите разликата ще е сериозна(не съм карал такъв). Инак дано не се обидят колегите с големите кораби, но за мен моторът не е за двама както и не е да му кичиш куфари. DL не е лош мотор, но не може да ти даде емоцията която ще изпиташ с SV-то.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ildivvy » 14 Сеп 2020, 21:44

На 100% съм съглесен с една малка уговорка.... Колегата е 190см! SV-то ще му малее, както и да го мисли... На Встром-а центъра не е висок като на типичното ендуро, има алуминиева, пространствена рама и е с лети джанти! В завода по едно време имах 4-5 колеги с такива и гарантирам, че мотора ще му носи огромно удоволствие!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 14 Сеп 2020, 21:56

ildivvy написа:На 100% съм съглесен с една малка уговорка.... Колегата е 190см! SV-то ще му малее, както и да го мисли... На Встром-а центъра не е висок като на типичното ендуро, има алуминиева, пространствена рама и е с лети джанти! В завода по едно време имах 4-5 колеги с такива и гарантирам, че мотора ще му носи огромно удоволствие!

Може би ще му малее наистина най-добре да си го пробва на място. 1000ката е малко по-голяма, но там има други проблеми както споменах.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318td compact '03
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: с две порти

Мнение от vvasilev1 » 19 Сеп 2020, 8:21

Предложете смазка за вегигата, без да ми осира брутално задната джанта. Става цялара в черни пръски.

Моите са светло сиви и става мазало, а и гадно се мие.

Ползвам спрей на Silkolene.

Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата