Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Re: Мотористите във форума!
Адвенчър мотор няма смисъл, не мога да го карам както трябва , преди години много се караха cagiva 350 лек, спокоен и стар мотор, обаче изчезнаха.grkv написа:От новите не знам дали има такова предлагане, но преди години имаше ЦРМ125/250, Кавазакитата и те имаха нещо такова пенсионерско.
Погледни все пак ДРЗ400, не е като големите тучове, плавен и комфортен.
Нагоре отиваме вече към адвенчър моторите...
Sent from my iPhone using Tapatalk
slatanic написа:Някой с поглед над сузуки sv 650/1000 гол вариант. Така с инфо от първа ръка.
Аз карах 3 сезона sv650n. Уникален мотор за парите си. Върви доста приятно за 74кончета. Здрав и икономичен. За звука да не говорим. Моя беше много много запазен и след като го продадох се юрнах да търся 1000ката обаче се разочаровах какви бангии се продават на пазара. Търсих няколко месеца и се отказах. Също на sv1000 масово лъжат с годините му. В БГ 90% са к3-ки, а ги продават като 2005-2006. 650-ки има по-голям избор ама и там трябва доста търсене за нещо читаво.
Като за по висок водач ще има ли проблеми с позицията. Килата са вече никакви към 75 ама височината си е все 190.
Та малко да не съм като костенурка, че имам ядове с кръста.А и теглото гледам да е максимално ниско затова и всъщност се насочих към модела.
Другото ми притеснение е седалката.Как е като ергономия?
Какво по специфично да му се гледа на модела,ако има такова.
Кое поколение е за предпочитане тъй като модела се прави вече 20 години в предвид бюджет не по-висок от 4к лв.
Ясно,че е най-добре най-запазеният на малко километри,но все пак?
Та малко да не съм като костенурка, че имам ядове с кръста.А и теглото гледам да е максимално ниско затова и всъщност се насочих към модела.
Кое поколение е за предпочитане тъй като модела се прави вече 20 години в предвид бюджет не по-висок от 4к лв.

slatanic написа:Като за по висок водач ще има ли проблеми с позицията. Килата са вече никакви към 75 ама височината си е все 190.
Аз съм 1.83 и ми беше горе долу удобен обаче да правиш трипове по 200-250км. Правил съм макс 400км на едно каране и после ме болеше всичко

Мотора няма да е първи,но ще се кара като такъв,защото спрях да карам към 2008-9.Проблеми с кръста си казаха думата тогава,а и живота беше друг.
Сега гледам да гоня стреса когато имам време с разходки.Затова и не се напъвам за 1000ката.Минало ми е времето да се гоня с някой,а пък и теглото на 650ката ме привлече.
Гледам го и от ергономична гледна точка в предвид височината си.Нямам и време на този етап да дълги преходи,а и не смятам,че мотора е за това.
От детските ми години харесвам мотори с кръгъл класически фар и визия.Ако имах парите за нов роял енфилд бих си го взел и карал до пенсия.
Благодаря за полезното инфо.
Сега гледам да гоня стреса когато имам време с разходки.Затова и не се напъвам за 1000ката.Минало ми е времето да се гоня с някой,а пък и теглото на 650ката ме привлече.
Гледам го и от ергономична гледна точка в предвид височината си.Нямам и време на този етап да дълги преходи,а и не смятам,че мотора е за това.
От детските ми години харесвам мотори с кръгъл класически фар и визия.Ако имах парите за нов роял енфилд бих си го взел и карал до пенсия.

Щом няма да правиш големи преходи това е твоя мотор. За 4к няма по-забавен мотор за каране. Пък и с тоя звук
А на 2ра като му насучеш масура кви дрифтове прави леле леле 

- ivokomandos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D 2004г.
- Мечтае да кара: M5
Здравейте, някой ползва ли масло на репсол и доволни ли сте от него?
BMW E36 318 93;BMW E36 328i 97; BMW E60 530D 2004; HONDA HORNET CB600F 2008
- feron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 dA Touring
- Мечтае да кара: BMW F11
Здравейте,
Аз ползвам за втори път при смяна масло РЕПСОЛ 4Т Racing 10W50. За момента не намирам разлика. Преди това съм карал с Касторол, Мотул и Бардал. На колите съм направил по 3 смени с Репсол. Темата за маслата е доста разтеглива. Цената е добра. Дали е оригинално е божа работа.
Аз ползвам за втори път при смяна масло РЕПСОЛ 4Т Racing 10W50. За момента не намирам разлика. Преди това съм карал с Касторол, Мотул и Бардал. На колите съм направил по 3 смени с Репсол. Темата за маслата е доста разтеглива. Цената е добра. Дали е оригинално е божа работа.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
slatanic написа:Мотора няма да е първи,но ще се кара като такъв,защото спрях да карам към 2008-9.Проблеми с кръста си казаха думата тогава,а и живота беше друг.
От детските ми години харесвам мотори с кръгъл класически фар и визия.Ако имах парите за нов роял енфилд бих си го взел и карал до пенсия.![]()
Добави 500лв,примерно, към бюджета и купи DL650 Vstrom ! Това е ендурото на Сузуки със същия двигател! За твоя ръст ще е перфектен! Мотора е ЧУК с няколко, добре известни, болежки, които се оправят бързо и евтино, когато и ако се появят...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Не ми се карат туристи за сега.Гледам да минимализирам теглото на мотора.А и нямам време да преходи от калибъра който предполага този мотоциклет. 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
VStrom-a изобщо не е тежък! Колко да е 'турист'? Колкото и SV-то... С него ще ти е по-удобно (доста си висок, не го забравяй) и ще правиш всичко, което и с другия, не е задължително прехода да е толкова дълъг (макар, че апетита идва с яденето). Ако решиш, ще можеш да качиш и втори човек или някое куфарче по някое време... Не се плаши от това, че е малко 'по-габаритен'...

Vstrom-a е само с 20 кила по-тежък не че е малко де, но и с висок център на тежестта и предполагам в завоите разликата ще е сериозна(не съм карал такъв). Инак дано не се обидят колегите с големите кораби, но за мен моторът не е за двама както и не е да му кичиш куфари. DL не е лош мотор, но не може да ти даде емоцията която ще изпиташ с SV-то.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
На 100% съм съглесен с една малка уговорка.... Колегата е 190см! SV-то ще му малее, както и да го мисли... На Встром-а центъра не е висок като на типичното ендуро, има алуминиева, пространствена рама и е с лети джанти! В завода по едно време имах 4-5 колеги с такива и гарантирам, че мотора ще му носи огромно удоволствие!

ildivvy написа:На 100% съм съглесен с една малка уговорка.... Колегата е 190см! SV-то ще му малее, както и да го мисли... На Встром-а центъра не е висок като на типичното ендуро, има алуминиева, пространствена рама и е с лети джанти! В завода по едно време имах 4-5 колеги с такива и гарантирам, че мотора ще му носи огромно удоволствие!
Може би ще му малее наистина най-добре да си го пробва на място. 1000ката е малко по-голяма, но там има други проблеми както споменах.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Предложете смазка за вегигата, без да ми осира брутално задната джанта. Става цялара в черни пръски.
Моите са светло сиви и става мазало, а и гадно се мие.
Ползвам спрей на Silkolene.
Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk
Моите са светло сиви и става мазало, а и гадно се мие.
Ползвам спрей на Silkolene.
Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk