Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: BCAA и изобщо фитнес...
С аминокиселини няма как да качиш кила... а протеина ако се пие правилно също не може да ти добави кг... освен килограми мускул

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
White 1913 Power написа:лично мое мнение че с тея неща дето са ти препоръчали е по-възможно да качиш някой килограм отколкото да свалиш(аз тези добавки обикновенно ги вземам за маса)
Като спомена, тука покрай празниците отпрах един тумбак и сега ще се потя да го свалям. Имам останал протеин, как да го включвам към режима за отслабване. Да бягам сутрин без да съм закусвал на един шейк само?
- amd
- клавиатурен мунингист
-
- Кара: E39 520i 1997
- Мечтае да кара: E36 323ti
За протеина срещам противоречиви мнения, относно количеството, което е небходимо на физически активен човек. Ясно е, че с храната също се добива, ама там кой колкото хапнал, хапнал. Аз в момента пия суроватъчен протеин (концентрат+изолат) по 60 грама на ден - най-вече, защото не е особено евтин. В няколко приема 2, 3 или 4 ги разделям тези 60 грама. Има ли ефект от тази дозировка ? Тежа 77 килограма в момента, тренирам през ден. Понеже суроватъчния се води протеин с бързо усвояване, гледам да го пия на повече приеми. Но ме тревожи факта, че някои съветват по поне 2 грама на 1 килограм телесно тегло - което означава за мен 150-160 грама на ден, или 4 и половина кила на месец, което си е цифра. Други казват, че неусвоения протеин се превръща във въглехидрати, което също не било добре. Макар, че аз така или иначе търся маса на този етап, така, че и малко повече въглехидрати няма да са проблем? Гейнъра го спрях, щото има твърде малко протеин в него, а не правя кой знае какви тренировки, за да са ми нужни много въглехидрати.
BMW only!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- Mollov
- Мародератор
-
Човек трябва да приема по около 2гр протеин на 1кг. тегло, ама ОБЩ прием на белтъци за целия ден... не само в протеинови шейкове... т.е. ако изядеш 1 пилешка пържола от 250гр, в която се предполага че има около 50гр протеини, те се изваждат от общата нужда... т.е. вече трябва да изпиеш само 100гр прах (за 75 кила индивид)...
Това казвам е най-принципно, общо пресмятане...
Това казвам е най-принципно, общо пресмятане...
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
Mollov написа:С аминокиселини няма как да качиш кила... а протеина ако се пие правилно също не може да ти добави кг... освен килограми мускул![]()
![]()
добре че ми каза-според тебе за какво са аминокиселините,за изгаряне на мазнини?Не те предпазват от загуба на мускулна тъкан по време на тренировка и естествено спомагат изключително много за по-доброто възтановяване,което от своя страна неминуемо води до по-добри постижения в залата

- Mollov
- Мародератор
-
Ти май четеш избирателно и между редовете.... аз имах в предвид, че с амините няма просто да трупаш килограми... както се получава с геймъра, например.... но можеш да качиш полезни килограми под формата на мускул... а чети какво пиша в постовете си, че да не изпадаш в състояние да ми обясняваш някви неща, дето (е виж кво съм писал в първият пост на тази страница)... най-просто казано няма смисъл да ми обясняваш на мен... 

- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
Jim Beam написа:Като спомена, тука покрай празниците отпрах един тумбак и сега ще се потя да го свалям. Имам останал протеин, как да го включвам към режима за отслабване. Да бягам сутрин без да съм закусвал на един шейк само?
Някой ползвал ли е това: NOW Energy? http://www.silabg.com/bg/product/detail ... 0%2090caps
И какви впечатления има?
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
Jim Beam написа:White 1913 Power написа:лично мое мнение че с тея неща дето са ти препоръчали е по-възможно да качиш някой килограм отколкото да свалиш(аз тези добавки обикновенно ги вземам за маса)
Като спомена, тука покрай празниците отпрах един тумбак и сега ще се потя да го свалям. Имам останал протеин, как да го включвам към режима за отслабване. Да бягам сутрин без да съм закусвал на един шейк само?
не в никакъв случай не бягай рано сутрин на гладно(тялото и сърцето ти още спят)-спри въглехидратите(всички)и яж повечко мазнинки,които да заместват основния доставчик на енергия,а шейка го вземай веднъж между закуската и обяда и веднъж между обяда и вечерята но в по-малка доза
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
White 1913 Power написа:Jim Beam написа:White 1913 Power написа:лично мое мнение че с тея неща дето са ти препоръчали е по-възможно да качиш някой килограм отколкото да свалиш(аз тези добавки обикновенно ги вземам за маса)
не в никакъв случай не бягай рано сутрин на гладно(тялото и сърцето ти още спят)-спри въглехидратите(всички)и яж повечко мазнинки,които да заместват основния доставчик на енергия,а шейка го вземай веднъж между закуската и обяда и веднъж между обяда и вечерята но в по-малка доза
С това изобщо не съм съгласен. я се обоснови? реално доколкото четох сега протеина е добре да се взима след кардио тренировка
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
Mollov написа:Ти май четеш избирателно и между редовете.... аз имах в предвид, че с амините няма просто да трупаш килограми... както се получава с геймъра, например.... но можеш да качиш полезни килограми под формата на мускул... а чети какво пиша в постовете си, че да не изпадаш в състояние да ми обясняваш някви неща, дето (е виж кво съм писал в първият пост на тази страница)... най-просто казано няма смисъл да ми обясняваш на мен...
виж сега-има го ясно написано от теб малко по-нагоре,че с аминокиселините няма как да качиш сила.Понеже пишеш много в тая тема явно и забравяш много какво си написал и след това се възмущаваш че те поправям и ме казваш неща от сорта на "аз имах впредвид че...".Аз коментирам това което си написал а не това което си имал впредвид и си си мислел да напишеш.
Най-просто казано ти обяснявам на теб,защото не друг,а ти написа че аминокиселините не дават сила.Да четеш между редовете е много ценно качество,което много малко хора притежават и ти благодаря за похвалата.Другия път вместо да ми казваш да чета какво си написал в постовете,вземи ти да си ги прочетеш първо и след това си напиши словесното творение.Неща спорове!!!
- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
Jim Beam написа:White 1913 Power написа:Jim Beam написа:White 1913 Power написа:лично мое мнение че с тея неща дето са ти препоръчали е по-възможно да качиш някой килограм отколкото да свалиш(аз тези добавки обикновенно ги вземам за маса)
С това изобщо не съм съгласен. я се обоснови? реално доколкото четох сега протеина е добре да се взима след кардио тренировка
самият факт,че питаш ме навежда на мисълта,че не знаеш.Когато зазаде въпроса искаше да взимаш протеин преди тренировка,сега ми казваш че доколкото си чел се взима след тренировка??С кое изобщо не си съгласен-с това че трябва да взимаш протеин между закуската и обяда и между обяда и вечерята?Обосновавам се защо трябва да е така.Когато си на режим редуциране тегло(изгаряне на мазнини от тялото) организма ти в никакъв случай не трябва да гладува,както и не трябва да се чувства прекалено сит,затова трябва да се храниш много често по-малко(максимум през 3 часа)това се прави с цел постоянно да достига енертия за тялото от протеина,защото когато организма гладува той започва да си набавя енертия като разграща мускули,а въглехидратите се спират защото при приема им те се отлагат като мазнини за разлика от протеина който ако се приема в умерени количества никога няма да се натрупа под формата на мазнина.След тренировка(независимо каква)също вземай,тогава се нуждаеш най-много от протеин който да предпази мускулите от разграждане.С две думи протеина е основната градивна единица на мускулната тъкан и когато храниш мускулите с протеин организма разбира че те са му нужни и при тренировка изгаря мазнините.Хапвай 6 пъти дневно и два пъти пий протеин като заместител на хранене и така.
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
За мазното не бях съгласен. А ако не бягам сутрин кога е най-добре? Сутрин като се прави кардио нивата на въглехидрати не са ли най-ниски и най-лесно организмът започва да топи мазнини?
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
White 1913 Power написа:Jim Beam написа:White 1913 Power написа:лично мое мнение че с тея неща дето са ти препоръчали е по-възможно да качиш някой килограм отколкото да свалиш(аз тези добавки обикновенно ги вземам за маса)
най-хубавото време, за тичане и за кардио, е точно сутрин на гладно, защото гори направо мазнини. Ако пиеш едно кафе без захар или пиеш л-карнитин преди тичането още по-добре

Tux0 Ca !

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
ти може и да гориш мазнини но сърцето и целия ти организъм страда,защото все още СПИ,това е все едно да запалиш сутрин колата като е напълно студена и да я караш у червеното.Просто организма не е настроен за интензивни натоварвания рано сутрин.Ще те питам някой път като тичаш така и ти прилошее и припадниш поради ниското кръвно.Знам че на никой не му се иска ма е така.Дори и лекоатлетите не тичат рано сутрин още повече на гладно.Не си играйте със здравето бе хора.