Войната започна ...
Модератор: Общи модератори
Re: Войната започна ...
BMW_POWER написа: Сега какво постигнаха? Всичко е леш. Дори да предположим, че руснаците се изтеглят, криминалното ниво ще остане в небесата. Раздаденото оръжие ще плъзне из континента. Противотанковите ракети и Стингър-ите, кой ще ги прибере обратно? Ето ги укрите, вече си свалиха един самолет. Скоро и на други места в Европа.
Ситуацията тепърва ще се утежнява. Няма русофили, русофоби и т.н. Нито в магазина, нито на бензиностанцията не ви питат, кой какъв е. 30% инфлация на хранителните продукти в Германия само за тази година. За какво говорим?
Въпросът е - руснаците какво постигнаха? Ти сам го каза - дали ще се изтеглят или не, Украйна остава едно хаотично криминално блато за години наред покрай границата им.
За бонус - още държави в НАТО и още повече въоръжаване.
Отделно с тебе май коментирахме и в Монголия и другите руски флангове какво става. Там сътрудничеството с американците беше основно по линия на Китай, но сега и това се променя.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Petrolhead
- Потребител
-
Орките са отвлекли почетния консул на България в Мелитопол.
Още ли сме неутрални?
Още ли сме неутрални?
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp

enigma написа:BMW_POWER написа: Сега какво постигнаха? Всичко е леш. Дори да предположим, че руснаците се изтеглят, криминалното ниво ще остане в небесата. Раздаденото оръжие ще плъзне из континента. Противотанковите ракети и Стингър-ите, кой ще ги прибере обратно? Ето ги укрите, вече си свалиха един самолет. Скоро и на други места в Европа.
Ситуацията тепърва ще се утежнява. Няма русофили, русофоби и т.н. Нито в магазина, нито на бензиностанцията не ви питат, кой какъв е. 30% инфлация на хранителните продукти в Германия само за тази година. За какво говорим?
Въпросът е - руснаците какво постигнаха? Ти сам го каза - дали ще се изтеглят или не, Украйна остава едно хаотично криминално блато за години наред покрай границата им.
За бонус - още държави в НАТО и още повече въоръжаване.
Отделно с тебе май коментирахме и в Монголия и другите руски флангове какво става. Там сътрудничеството с американците беше основно по линия на Китай, но сега и това се променя.
Постигнаха малка война сега, а не голяма след месец или година. Украйна и преди, и сега си е една и съща. Разликата е, че сега раздадоха прекалено много оръжия на населението. От друга страна, сега ще е малко по-тегаво за криминалите. Преди да започнат да грабят, ще знаят, че и другата страна може да е сериозно въоръжена. Сериозно. Аз ако имам достъп до Стингър или някаква противотанкова ракета или РПГ и да не си ги "запазя" за лично ползване, хехе, това няма как да стане. И това е за мене, не за продажба.
Помня alx преди много време обясняваше за оръжието. Предимство има този, който има "по-дългостволно и за предпочитане автоматично". Поне нещо от сорта беше. Та дови с БТР да влезеш, изстел от РПГ със сигурност ще те респектира.
Знам, че ме разбираш добре

Интересно, точно сега Турция блокира руските полети от/до Сирия.
Дали и там се готви нещо?
https://www.rt.com/news/554406-turkey-a ... sia-syria/
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Турците си ги знаем, че като седят, седят и на магарето "чуш" викат. Причината е загубата на "Москва", което изобщо не омаловажавам. Ще премислят..
Иначе, от нейде си:
"За да станат германците по-независими от руските доставки на петрол и газ, германският федерален министър на икономиката Роберт Хабек предлага хората да отопляват дома си по-малко, да използват по-малко сапун и да се къпят по-рядко. Според Bild мнозина може да смятат, че отказът от вана или душ, както и намаляването на честотата на посещенията в банята, е нарушение на хигиената, но това не е вярно, пише изданието. Оказва се, че по принцип е вредно за кожата да се търка ежедневно с кърпа и сапун. Дерматологът Яел Адлер казва на читателите на изданието, че пестенето на енергия води до нови открития, отбелязва изданието"
Спрете да се къпете и ще ги разкатаем руснаците, лесно е!
Иначе, от нейде си:
"За да станат германците по-независими от руските доставки на петрол и газ, германският федерален министър на икономиката Роберт Хабек предлага хората да отопляват дома си по-малко, да използват по-малко сапун и да се къпят по-рядко. Според Bild мнозина може да смятат, че отказът от вана или душ, както и намаляването на честотата на посещенията в банята, е нарушение на хигиената, но това не е вярно, пише изданието. Оказва се, че по принцип е вредно за кожата да се търка ежедневно с кърпа и сапун. Дерматологът Яел Адлер казва на читателите на изданието, че пестенето на енергия води до нови открития, отбелязва изданието"
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ivoaudi написа:Турците си ги знаем, че като седят, седят и на магарето "чуш" викат. Причината е загубата на "Москва", което изобщо не омаловажавам. Ще премислят..
Иначе, от нейде си:
Не знам, дали ви прави впечатление, но навън е 21-ви век. И разните псевдоучени-икономисти обясняват, че като не ядеш месо, консумираш много по-малко, като ходиш пеш или с колело (дистанциите изобщо не се обсъждат), държиш у дома зимата 19С, а някои дори препоръчват и 16С, то това ще навреди на Русия.
Не знам как го мислят, ама нещата отиват на зле. Тия зелените терористи трябва да бъдат очистени. Всичко започва от тях. Те са първопричината за всички ядове.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
enigma написа:Интересно, точно сега Турция блокира руските полети от/до Сирия.
Едно тримесечно споразумение на което е изтекъл срока и не е поискано удължаване.
А за да е по интересно: Иран е открил въздушното си пространство за руските военни: https://t.me/miroporyadok23/2604
Самолетите превозващи военна техника за Сирия ще преминават през Иран.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Турците пак подпукаха кюрдите в Сирия , стана седмица от началото на военната операция . И за да затруднят максимално доставките руснаците към Сирия затова правят тия въртели . Предполагам че скоро азерите пак ще се активизират , момента е много подходящ тъй като няма кой да помогне на Армения в момента . Има прогнози на западни анализатори че войната в украйна ще продължи поне до средата на 2023г .
Това съм убеден че вече го спазват много германци . И заради повишените цени и заради официалната пропаганда .
За да станат германците по-независими от руските доставки на петрол и газ, германският федерален министър на икономиката Роберт Хабек предлага хората да отопляват дома си по-малко, да използват по-малко сапун и да се къпят по-рядко
Това съм убеден че вече го спазват много германци . И заради повишените цени и заради официалната пропаганда .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
Тази война според мен изобщо няма да приключи скоро. Това страшилище е нужно и ще бъде ползвано за манипулации и контрол, а Ковида беше нежна прелюдия и тест. Така мисля аз и винаги съм го очаквал. Отделно от преразпределенията, които вече така или иначе текат. Иначе за турците точно тази е причината и сега е момента за тях, но както винаги мислят плитко. Пак според мен.
Аз не съм чел никъде, че Иран са предложили въздушни коридори, но те не за пръв път предлагат нещо на добра воля и не знам защо руснаците все игнорират това. В доста отношения са си дебели глави и те и си създават сами трудности с приоритетите.
Днес май пак е свален транспортен самолет и пак до Одеса, някой знае ли повече?
Аз не съм чел никъде, че Иран са предложили въздушни коридори, но те не за пръв път предлагат нещо на добра воля и не знам защо руснаците все игнорират това. В доста отношения са си дебели глави и те и си създават сами трудности с приоритетите.
Днес май пак е свален транспортен самолет и пак до Одеса, някой знае ли повече?
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
ivoaudi написа:...
...
Защото по правило в политиката, така и в живота няма нищо безплатно. Както гласи популярната фраза: "Безплатно е само сиренцето в капана за мишки." В политиката като ти предложат нещо, питаш какво ще искаш в замяна. Руснаците хич не са прости и си правят плановете много ходове напред. Това, че са пропуснали да се възползват от нещо далеч не означава, че е трябвало да го правят.
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
NGneer4eto написа:...Руснаците хич не са прости и си правят плановете много ходове напред. Това, че са пропуснали да се възползват от нещо далеч не означава, че е трябвало да го правят.
Тази е и причината по принцип дори да видя тяхна грешка (според мен) в политиката и поведението им да не си позволявам критика (а и кой ли съм да го правя), а да търся причина да ги оправдая пред себе си

Та, принципно си прав, вероятно тези са си причините. Говорим си просто.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Аз смятам, че Русия беше доста напомпана с хвалби каква мощна армия има и се създаде впечатление, че едва ли не е всесилна. Не смятам, че е възможна поддръжката на военни операции едновременно и в Украйна и на друг фронт (примерно Сирия). Дори и американците почти не си позволяват да воюват на два фронта едновременно. А Украйна е прекалено важна за да се разсейват. Там нещата не минаха толкова гладко, колкото се очакваше и се призна, че пораженията са доста големи. Там има доста още какво да превземат и едва ли на руснаците сега им е до други конфликти.
А иначе конфликта в Украйна имам предположение, че ще продължи, докато немците не си спрат газта и не се самоубият икономически. А може и след това да продължи, като наказателна акция за Европа. Както казват компетентните български анализатори: "Америка ще воюва с Русия до последния украинец".
Иначе относно немците и къпането - не бива да се подценяват. Немците все още изпитват този срам от втората световна война и към Украйна имат доста прегрешения от тогава. Затова няма да се учудя немецът да приеме да седи на студено, за да си изкупи част от наследствената вина. Естествено това че така ще повлияят някак на Русия е пълна идиотщина. Друг е и въпросът колко немци са истински немци и дали натурализираните немци няма да вземат думата в това отношение. А те са отишли там, за да седят на топло и да се къпят.
А иначе конфликта в Украйна имам предположение, че ще продължи, докато немците не си спрат газта и не се самоубият икономически. А може и след това да продължи, като наказателна акция за Европа. Както казват компетентните български анализатори: "Америка ще воюва с Русия до последния украинец".
Иначе относно немците и къпането - не бива да се подценяват. Немците все още изпитват този срам от втората световна война и към Украйна имат доста прегрешения от тогава. Затова няма да се учудя немецът да приеме да седи на студено, за да си изкупи част от наследствената вина. Естествено това че така ще повлияят някак на Русия е пълна идиотщина. Друг е и въпросът колко немци са истински немци и дали натурализираните немци няма да вземат думата в това отношение. А те са отишли там, за да седят на топло и да се къпят.