Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Re: Всичко за електрическите автомобили
TNT написа:carmanf1 написа:
Едвам се прибрах вкъщи
Е ти София - Пловдив не спираш ли 2-3 пъти да ядеш, пикаш, сереш и т.н.![]()
![]()

Не знам, за 1-2-3 часа, колко да пикаеш и сереш.

ПС. Моята приятелка, тъй-като вече ми е взела моя манталитет и моя начин на хумор, и ме бъзъка:

Повече от 4-ри пъти на ден, да не можеж да ме уважиш, нещо не е наред

Ще те пращам при колежките в урологията

Като чух, "колежките", рязко се съгласих

- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
"My BMW App предлага инструмент за вземане на решения за преминаване от двигател с вътрешно горене към електричество.
Новата функция за анализ на електрически превозни средства позволява на клиентите, които карат BMW с двигател с вътрешно горене, да симулират колко добре едно изцяло електрическо BMW би подхождало на личния им профил на шофиране."
Новата функция за анализ на електрически превозни средства позволява на клиентите, които карат BMW с двигател с вътрешно горене, да симулират колко добре едно изцяло електрическо BMW би подхождало на личния им профил на шофиране."
I love the sound of V8 in the morning...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
https://www.investor.bg/a/444-novini/39 ... l1DGasKS4w

Потушаването на пожар от 1 август, който започва спонтанно от електромобил на Mercedes-Benz, паркиран под жилищна сграда, отне осем часа, като огънят унищожи или повреди около 140 коли и принуди някои жители да се преместят в приюти.

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
TNT написа:carmanf1 написа:
Едвам се прибрах вкъщи
![]()
Даже това си е санитарния минимум

vixx написа:TNT написа:carmanf1 написа:
Едвам се прибрах вкъщи
![]()
В същото време колегите с теслите правят 900км с две дозареждания по 5 минути и раздават бинокли по магистралата

seimo написа:vixx написа:TNT написа:carmanf1 написа:
Едвам се прибрах вкъщи
![]()
В същото време колегите с теслите правят 900км с две дозареждания по 5 минути и раздават бинокли по магистралата
Аз София Пловдив не спирам ама до морето особено до Варна ако карам от София спирам поне два пъти… но както съм казвал и преди- на дълъг път не бързам …. Всъщност като се замисля въобще не бързам…
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
seimo написа:В същото време колегите с теслите правят 900км с две дозареждания по 5 минути и раздават бинокли по магистралата
Почти позна, 900км се минават с 2 дозареждания за по 20мин и скорост 130-140 с тесла модел 3 ЛР, с модел У ЛР е аналогично, вече с Х и С които са с по големи батерии и по-бързо зареждане ще намалиш времето за престой на под 15мин предполагам.

b_u_b_o написа:seimo написа:В същото време колегите с теслите правят 900км с две дозареждания по 5 минути и раздават бинокли по магистралата
Почти позна, 500км се минават с 2 дозареждания за по 20мин и скорост 130-140 с тесла модел 3 ЛР, с модел У ЛР е аналогично, вече с Х и С които са с по големи батерии и по-бързо зареждане ще намалиш времето за престой на под 15мин предполагам.
Почти позна, но все пак реших да ти го оправя

Сметката е елементарна при летен агресивен разход около 25kWh/100км и батерия с капацитет около 80kWh, пробега е нещо от сорта на 300-350км. Бързите зарядни станции правят 10-80% за около 20 минути което дава още едни 200-250км , т.е. с 2 зареждания спокойно покриваш едни 800км рейндж.
Ако се кара по-нормално магистрално със 130км/ч и не баш в 2ч следобед на 40гр. разхода може да падне около 20-22kWh , с което се усвеличава пробега. Тук говорим за Тесла, а не за корабите на БМВ които нямат никаква ефективност и харчат като луди.
Ако се кара по-нормално магистрално със 130км/ч и не баш в 2ч следобед на 40гр. разхода може да падне около 20-22kWh , с което се усвеличава пробега. Тук говорим за Тесла, а не за корабите на БМВ които нямат никаква ефективност и харчат като луди.
seimo написа:vixx написа:TNT написа:carmanf1 написа:
Едвам се прибрах вкъщи
![]()
Никога не ме е изпреварвала тесла на магистралата, може би има причина

don_gori написа:Сметката е елементарна при летен агресивен разход около 25kWh/100км и батерия с капацитет около 80kWh, пробега е нещо от сорта на 300-350км. Бързите зарядни станции правят 10-80% за около 20 минути което дава още едни 200-250км , т.е. с 2 зареждания спокойно покриваш едни 800км рейндж.
За разхода от 25 съм съгласен при тези условия, но не разбрах 80kWh как ги реши че са толкова. Първо никой не си зарежда теслата до 100 процента освен ако не е LFP. Обикновенно са на 80. Второ това 10-80 за 20 минути никакъв шанс в реалния живот и то два пъти подред един и същи ден. Трето тръгваш на дълъг път и на всяко зареждане ще я буташ до 10 процента ли

seimo написа:Второ това 10-80 за 20 минути никакъв шанс в реалния живот и то два пъти подред един и същи ден. Трето тръгваш на дълъг път и на всяко зареждане ще я буташ до 10 процента ли
10-80 за 20 минути е стандартно за 60 киловата зареждане (10-80% на 80кв батерия) при хубаво зареждало (150 киловата или повече)
И да- теслата гледа да те сложи да зареждаш като си на 10-15%….
За разхода- ако си карам нормално със 120-130 на магистралата с климатик плад-а ми дава 300 вата разход на миля … което е 190 вата на км… предполагам модел 3 е по- икономичен
Последна промяна alx на 13 Авг 2024, 22:18, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Е точно тук се наместват допълнителните спирания за храна и тоалетна и помежду другото да дръпне още 20-30 минути ток…те не се смятат за зареждане 
Ей сега бях в центъра на Бургас, точно до ресторанта се падна да има станция на ЕлДрайв, викам супер хем няма да търся къде да паркирам, хем ще си заредя ток…е станцията не работеше
. Съпорта на ЕлДрайв също
Голям карък съм явно само неработещи и блокирани станции да намирам

Ей сега бях в центъра на Бургас, точно до ресторанта се падна да има станция на ЕлДрайв, викам супер хем няма да търся къде да паркирам, хем ще си заредя ток…е станцията не работеше

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Don_Diego написа:Е точно тук се наместват допълнителните спирания за храна и тоалетна и помежду другото да дръпне още 20-30 минути ток…те не се смятат за зареждане
Ей сега бях в центъра на Бургас, точно до ресторанта се падна да има станция на ЕлДрайв, викам супер хем няма да търся къде да паркирам, хем ще си заредя ток…е станцията не работеше. Съпорта на ЕлДрайв също
![]()
![]()
Еййй ако не си бях поръчай челинджъра, щях да си взема една тесла да сложа една камера и да отворя юутуб канал, сигурно аз щях да съм най-големия късметлия на планетата

А относно 35-цата ... да моята беше около 400 коня , и понеже Зак спомена че е била пред разпад да гори толкова, Зак в колата са наляти само за ОЕМ части за едина година като пари , колкото ти си дал за всичко от до + гориво + документите от както имаш твоята (ако решиш пиши ще ти пратя на лично фактури за солидна 5 цифрена сума

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

alx написа:seimo написа:Второ това 10-80 за 20 минути никакъв шанс в реалния живот и то два пъти подред един и същи ден. Трето тръгваш на дълъг път и на всяко зареждане ще я буташ до 10 процента ли
10-80 за 20 минути е стандартно за 60 киловата зареждане (10-80% на 80кв батерия) при хубаво зареждало (150 киловата или повече)
И да- теслата гледа да те сложи да зареждаш като си на 10-15%….
За разхода- ако си карам нормално със 120-130 на магистралата с климатик плад-а ми дава 300 вата разход на миля … което е 190 вата на км… предполагам модел 3 е по- икономичен
Има един бг влогър който тества рейнджа на най различни електрички със 140 по Тракия. Общо взето и новия и стария Модел 3 ЛР минават около 300км от 100-10 процента. От 80 до 15-20 което е 100 пъти по реалистичния сценарий вие кажете колко ще е

В Америка незнам как е , но тук при положение че има толкова неработещи или блокирани станции не бих се вкарвал в тоя филм да чакам да падне до 10 процента и то подред пъти.