какво според вас е "средна класа в българия"?
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: какво според вас е "средна класа в българия"?
flame написа:[:
Точно така,само че изглежда беше преди време,предишната сметка вече е 187 лева,за януари май ще е около 150
alx написа:.....
какво купуват 2000 лева на месец и в кои град - е без значение. купуват/ не купуват- семействата на тия пари са средната класа.
а ти като знаеше отговора за кво се ебаваш с юзърите и им пускаш тема да се хабят да дискутират 40+ страници?
пишеш заглавие "2 бона на семейство=средна класа" и локваш темата веднага, за да не коментират заблудените БГ души...
темата веднага се прави ВАЖНА за да е отгоре и написаното се приема за аксиома ...

п.с. така ще се затвърди и божествения ти статус в тоя форум

zazomazo написа:alx написа:.....
какво купуват 2000 лева на месец и в кои град - е без значение. купуват/ не купуват- семействата на тия пари са средната класа.
а ти като знаеше отговора за кво се ебаваш с юзърите и им пускаш тема да се хабят да дискутират 40+ страници?
пишеш заглавие "2 бона на семейство=средна класа" и локваш темата веднага, за да не коментират заблудените БГ души...
темата веднага се прави ВАЖНА за да е отгоре и написаното се приема за аксиома ...![]()
защото може би искам да видя какво мислят хората по въпроса?
пък и мисля, че с малки изключения темата се получи доста информативна, не?
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Да,интересна тема се получи и да,и аз смятам че 2 бона на човек на месец си е средна класа,5 бона на месец вече си "Капитан на кораб" в България,под 2 бона на човек на месец си е ..под средната класа 

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Ами не,темата се получи ''един срещу всички,всички срещу един'' ама този един не ще и да вдене.
Аз се надявах АЛХ да дадеш един поне златен съвет как ние раята в БГ да си рационализираме разходите така,че да качим стандарта си на живот със същите доходи.Ама ти си гаден и само гледаш от собствения си пиедестал.Е може ли така,споко,няма да те минем,поне малко да докоснем сянката на твоето величие.Тъкмо бях ентусиазиран да запаля в твоя чест божествения огън в храма на администрацията на форума и ти пак си със син никнейм.
Да те питам,средната класа при вас там как се справя със схващането на врата когато шофирате със свален таван кабриото?клинични пътеки поемат ли това лечение?Питам теб,щот по твойте цифри имал съм доста познати влизащи според теб в средната класа,но никой не кара кабрио че да го питам.
Аз се надявах АЛХ да дадеш един поне златен съвет как ние раята в БГ да си рационализираме разходите така,че да качим стандарта си на живот със същите доходи.Ама ти си гаден и само гледаш от собствения си пиедестал.Е може ли така,споко,няма да те минем,поне малко да докоснем сянката на твоето величие.Тъкмо бях ентусиазиран да запаля в твоя чест божествения огън в храма на администрацията на форума и ти пак си със син никнейм.
Да те питам,средната класа при вас там как се справя със схващането на врата когато шофирате със свален таван кабриото?клинични пътеки поемат ли това лечение?Питам теб,щот по твойте цифри имал съм доста познати влизащи според теб в средната класа,но никой не кара кабрио че да го питам.
alx написа:zazomazo написа:alx написа:.....
темата веднага се прави ВАЖНА за да е отгоре и написаното се приема за аксиома ...![]()
защото може би искам да видя какво мислят хората по въпроса?
пък и мисля, че с малки изключения темата се получи доста информативна, не?
разбира се

резултатите от анкетата обаче показват, че 2/3 от гласувалите не са съгласни с теб /дават отговор 3к и нагоре/... но ти все пак продължаваш да твърдиш, че ти си правият?
от амвона на подредения си живот в УСА и правещ изводите си основно от официалните статистики?
докато хората, които така да се каже "пият от извора" са заблудени и неориентирани, въпреки ежедневието си?
айде стига...

докато хората, които така да се каже "пият от извора" са заблудени и неориентирани, въпреки ежедневието си?
айде стига...
ми... да. щом хората не осъзнават основния факт, че битието няма нищо общо с дефиницията на "средната класа".
а темата е пуснах защото понятието "средна класа" се спряга напоследък много та ми беше интересно какво хората мислят по въпроса. сега вече знам

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
jordanpar написа:Ами не,темата се получи ''един срещу всички,всички срещу един'' ама този един не ще и да вдене.
Верно, аз мислех, че колегата е с теб, ама след последния му пост, май оставаш 1

Е.Димитров написа:Да,интересна тема се получи и да,и аз смятам че 2 бона на човек на месец си е средна класа,5 бона на месец вече си "Капитан на кораб" в България,под 2 бона на човек на месец си е ..под средната класа
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Да не стане грешка,казвам 2 бона на човек/един брой човек!
alx написа:ми... да. щом хората не осъзнават основния факт, че битието няма нищо общо с дефиницията на "средната класа".
а темата е пуснах защото понятието "средна класа" се спряга напоследък много та ми беше интересно какво хората мислят по въпроса. сега вече знам
С други думи:
1. Ниска класа (бедни) - не им стигат парите и за храна, ток и дрехи, поне един безработен, другия бачка много за никви пари или нещо подобно...
2. Средна класа (оправят се с лишения) - двама работещи, взимат средната заплата за страната, успяват да си покрият минималните нужди от храна и покрив, даже ако имат късмет да нямат големи извънредни разходи могат да идат и на почивка...
3. Висша класа (живеят охолно) - двама работещи с добро образование и хубави кариери, правят заедно доста пари и могат да си позволят да не цепят стотинката, почивки, нови коли и т.н.
4. Богати - тук няма нужда от обяснение
Ако това е разбивката, то 2к се връзва така, че 4 членно семейство се пада в средната класа ...
Явно представите за средна класа се разминават в БГ и в ЮСА.
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
pampo написа:Явно представите за средна класа се разминават в БГ и в ЮСА.
Много ясно, то там средната класа е 80% от населението сигурно, докато тук е под 10% - според мен!
Е.Димитров написа:Да не стане грешка,казвам 2 бона на човек/един брой човек!
Ти па и ти! Остави го малко колегата да се газира, пък тогава го кажи това

pampo написа:alx написа:ми... да. щом хората не осъзнават основния факт, че битието няма нищо общо с дефиницията на "средната класа".
С други думи:
1. Ниска класа (бедни) - не им стигат парите и за храна, ток и дрехи, поне един безработен, другия бачка много за никви пари или нещо подобно...
2. Средна класа (оправят се с лишения) - двама работещи, взимат средната заплата за страната, успяват да си покрият минималните нужди от храна и покрив, даже ако имат късмет да нямат големи извънредни разходи могат да идат и на почивка...
3. Висша класа (живеят охолно) - двама работещи с добро образование и хубави кариери, правят заедно доста пари и могат да си позволят да не цепят стотинката, почивки, нови коли и т.н.
Ако това е разбивката, то 2к се връзва така, че 4 членно семейство се пада в средната класа ...

pampo написа:alx написа:С други думи:
точно. в бг "средната класа" живее по един начин, в америка- по друг. във всяка държава средната заплата позволява различен начин на живот.
за представите за средна класа, че са различни - да. това го знаех, просто исках да се уверя че е така. какъв е процента на средната класа в бг? не зная- това е процента на семействата където дохода е средно 2000 лева. колко са? не зная.
българина не е глупав, но са му спуснати дефиниции които не са коректни. класовото разделение е едно от тях.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:докато хората, които така да се каже "пият от извора" са заблудени и неориентирани, въпреки ежедневието си?
айде стига...
ми... да. щом хората не осъзнават основния факт, че битието няма нищо общо с дефиницията на "средната класа".
глобално погледнато под понятието "средна класа" се разбират хората, които живеят добре /без охолство, но и без лишаване от елементарни неща/...според мен
проблема идва от там, че изхождаш от живота в САЩ, където "средната заплата" позволява на хората да живеят именно по тоя начин
докато в БГ заплащането принципно е мизерно и от там "средната заплата" също...и съответно средната за страната заплата принуждава хората да се ограничават от немалко неща...което автоматично ги дефинира като ниво "под средна класа"
това е и причината гласувалите да посочват цифри над определените от теб 2к за семейство
просто ти приемаш за даденост, че след като в САЩ средната заплата определя средната класа, това трябва да е така навсякъде

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Ето данни малко:
50% от средната класа в УСА има приходи за семейството между 51 000$ до 123 000$,средната линия била 81000$.Средната цена на жилището била 231 000$ със средна площ 210 квадратни метра/сами си сметнете в БГ колко би струвало толкова голямо жилище и колко пъти по дохода на семейството се пада/.Средната класа в УСА имали по два седана на средна стойност всеки по 45000$ за целия период на лизинга .Повечето семейства средна класа в УСА си позволявали по две седмици почивка лятото което средно струвало по 6100$.14200$ на година стрували дрехите,храната,удобства и забавления.Средно 18% от дохода на домакинството отивали за кредити и ипотеки.The typical household has a net worth of about $84,000- това не можах да го разбера със сигурност какво значи.
На мен ми се струва че средната класа в УСА си е направо богата според нашите разбирания.А тъй като самия АЛХ многократно е изтъквал в други теми че е много над това ниво,не ми се мисли какъв богаташ е той в нашите очи.И колко лицемерно звучи той да ни определя колко ни е достатъчно според него на нас тук да се наречем средна класа.
Източник: http://money.usnews.com/money/business-economy/slideshows/how-to-gauge-your-middle-class-status/2
50% от средната класа в УСА има приходи за семейството между 51 000$ до 123 000$,средната линия била 81000$.Средната цена на жилището била 231 000$ със средна площ 210 квадратни метра/сами си сметнете в БГ колко би струвало толкова голямо жилище и колко пъти по дохода на семейството се пада/.Средната класа в УСА имали по два седана на средна стойност всеки по 45000$ за целия период на лизинга .Повечето семейства средна класа в УСА си позволявали по две седмици почивка лятото което средно струвало по 6100$.14200$ на година стрували дрехите,храната,удобства и забавления.Средно 18% от дохода на домакинството отивали за кредити и ипотеки.The typical household has a net worth of about $84,000- това не можах да го разбера със сигурност какво значи.
На мен ми се струва че средната класа в УСА си е направо богата според нашите разбирания.А тъй като самия АЛХ многократно е изтъквал в други теми че е много над това ниво,не ми се мисли какъв богаташ е той в нашите очи.И колко лицемерно звучи той да ни определя колко ни е достатъчно според него на нас тук да се наречем средна класа.
Източник: http://money.usnews.com/money/business-economy/slideshows/how-to-gauge-your-middle-class-status/2