Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: BCAA и изобщо фитнес...
Mollov написа:BSN са добри.... ако направиш Mega Stack-а - NO-E, CellMass и Nitrix ставаш на лудница... мен ми идваше да хващам да премествам залата на ръце...
Голямо ставаше теглото и затва се ограничих с тия двата, щото исках да зема количество за 2 месеца, че обикновено чакам поръчката над месец, иначе щях да зема и Нутрикс.
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Да вдигна малко темата.... 
Малко обяснения
....колеги тия дни най-накрая се реших да почна освен просто да си ходя на фитнес и да взимам нещо. Хубавото е, че близо да нас се намираше магазин за добавки (Double Biceps
). И така отидох аз там, гледам няк'ви купи и медали на една лавица и се зарадвах, че човека не е случаен - обясних му, че си ходя на фитнес от 2-3 години, но без програми, без нищо и т.н., т.е. на автопилот
- направи ми програма за упражнения и си купих някои неща
И сега по същество
. Разбира се, се сетих веднага за тази тема
и реших да питам какво мислите за качеството на моите покупки и за начина на взимане, който ми даде човека
! Аз тъй като грам не отбирам от тези неща, 3 пъти като идиот му казах, че искам само качествени неща и не става въпроса за 20-30лв отгоре, да си навредя нещо на здравето - каза ми, че лично гарантира за всичко
. Но, дет се вика, аз съм Тома Неверни и ето ме в темата
Може би трябва да спомена и целта, която гоня - искам да изчистя главно, имам излишни мазнинки (не са много, но не са и малко) в долната част на корема и ханша, и може би да кача малко мускули, но това е второстепенно. Наясно съм, че двете не стават едновременно...
Та след доста въведение ето ги и нещата:
1) Протеин (отзад пише суроватъчен) - каза ми сутрин на гладно по 1 мерна лъжица (30г.) и след тренировка по 1

2) Аминокиселини - 3 капсули 1 час преди тренировка и 3 след (заедно с протеина)

3) Витамини - по 1 на ден заедно с храна

Пп. Очаквам с нетърпение мненията на Mollov и bum_bum
, но разбира се и на останалите колеги - гледам има доста хора навътре в материята 

Малко обяснения

И сега по същество

Може би трябва да спомена и целта, която гоня - искам да изчистя главно, имам излишни мазнинки (не са много, но не са и малко) в долната част на корема и ханша, и може би да кача малко мускули, но това е второстепенно. Наясно съм, че двете не стават едновременно...
Та след доста въведение ето ги и нещата:
1) Протеин (отзад пише суроватъчен) - каза ми сутрин на гладно по 1 мерна лъжица (30г.) и след тренировка по 1

2) Аминокиселини - 3 капсули 1 час преди тренировка и 3 след (заедно с протеина)

3) Витамини - по 1 на ден заедно с храна

Пп. Очаквам с нетърпение мненията на Mollov и bum_bum

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
С риск да прозвуча незапознат - тия марки не ми говорят нищо... т.е. за сефте ги срещам, а в сайта на netrition съм виждал кво ли не... та ако някоя от тия марки е световно известна.... значи съм с ограничени представи за световноизвестните марки....
ТОВА ОБАЧЕ НЕ ЗНАЧИ, че тия продукти са калпави. Протеина обаче интересно се казва "ZERO CАRB", а отдолу пише LOW CARB"
Ех тия маркетингови простотии... дано само да не е с повече от 10-12гр въглехидрати... за мазнини няма да говорим 
Тия аминки в такава опаковка....
абе no comment
дано са читави... витамините вероятно са ок 
ТОВА ОБАЧЕ НЕ ЗНАЧИ, че тия продукти са калпави. Протеина обаче интересно се казва "ZERO CАRB", а отдолу пише LOW CARB"

Тия аминки в такава опаковка....

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
И аз пиех от тея витамини на Universal Naturals - пикаех във всички цветове на дъгата
Иначе са добри.
Абе я кажете за тоя cell loader?

Абе я кажете за тоя cell loader?
Si non confectus, non reficiat.
- Mollov
- Мародератор
-
Пикаеш цветно, щото витамините като количество са във хиляди % над дневната доза... няма да ти навреди, ама излишните витамини дето си изхвърлил ти оцветяват пикото

а cell loader-а за кво става дума, нещо съм изтървал...?

а cell loader-а за кво става дума, нещо съм изтървал...?
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- Zagy
- нафтения
-
Ми bum_bum на предната страница е пуснал разни благинки, които си е купил, та ми се стори, че едната е cell loader. А един приятел ми разправяше, че било доста ефективно...
- Mollov
- Мародератор
-
тва дето му викаш cell loader е Cell Mass... препарат на базата на AAKG - аргинин алфа-кетоглутарат (молекула аргинин и молекула алфа-кетоглутарат), ама има още разни-безобразни вътре - креатинови матрици, глутамин AKG и т.н..... последните 2-3 години тоя тип препарати са голяма работа... помпиш се кат жувотно, дава сила и т.н. и т.н.... абе чудо химия 
L-Arginine е основата на AAKG, но в чиста форма не е чак толкова ефективен... а и трябва да се взима в по-сериозни дози, та по-добре AAKG базирани препарати...

L-Arginine е основата на AAKG, но в чиста форма не е чак толкова ефективен... а и трябва да се взима в по-сериозни дози, та по-добре AAKG базирани препарати...
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
Mollov написа:С риск да прозвуча незапознат - тия марки не ми говорят нищо... т.е. за сефте ги срещам, а в сайта на netrition съм виждал кво ли не... та ако някоя от тия марки е световно известна.... значи съм с ограничени представи за световноизвестните марки....
ТОВА ОБАЧЕ НЕ ЗНАЧИ, че тия продукти са калпави. Протеина обаче интересно се казва "ZERO CАRB", а отдолу пише LOW CARB"![]()
![]()
Ех тия маркетингови простотии... дано само да не е с повече от 10-12гр въглехидрати... за мазнини няма да говорим
Тия аминки в такава опаковка....абе no comment
дано са читави... витамините вероятно са ок
Ето отстрани какво пише на протеина

Честно казано амините и мен ме притесняват най-много с тази опаковка тип "гаражно запечатване"

Иначе като цени нещата са: 75лв за 1кг протеин, 5.60 блистера амини

По начина на вземане да кажеш нещо

Пп. Заги, аз ги взимам от 3 дни витамите и все още не пикая в цветовете на дъгата...ще видим в бъдеще

- Zagy
- нафтения
-
Maverick_VS написа:Пп. Заги, аз ги взимам от 3 дни витамите все още не пикая в цветовете на дъгата...ще видим в бъдеще
Споко, Mollov е прав - няма страшно. Аз леко се бях панирал отначало, та затова ти казвам

- Mollov
- Мародератор
-
Аминокиселините са най-лесни за намиране... т.е. читави... примерно Universal Amino 2222 е един от най-често използваните варианти на комплексни аминокиселини и не са много скъпи... и са добри... няма да е лошо да се комбинират с BCAA, така ще заредиш най-добре с амини...
Иначе да те помоля нещо, може ли - не купувай повече неясни марки и препарати... поне провери първо във форума на bb-team.org дали някой изобщо ги е взимал... там можеш да се ориентираш много добре за актуални цени и места, където да си намериш химия в София на най-добри цени.
Подобна концентрация на витамини не ти е нужна всеки ден... не сте някви hard builders, че да трябва чак толкова... пийте ги през ден, достатъчно ще е.
Иначе да те помоля нещо, може ли - не купувай повече неясни марки и препарати... поне провери първо във форума на bb-team.org дали някой изобщо ги е взимал... там можеш да се ориентираш много добре за актуални цени и места, където да си намериш химия в София на най-добри цени.
Zagy написа:Споко, Mollov е прав - няма страшно. Аз леко се бях панирал отначало, та затова ти казвам
Подобна концентрация на витамини не ти е нужна всеки ден... не сте някви hard builders, че да трябва чак толкова... пийте ги през ден, достатъчно ще е.
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
Сега ще го разгледам тоя форум -мерси
!
А какво имаш предвид под комбиниране на тези амини Universal 2222 с BCAA, нали и BCAA са амини - сори са евентуално идиотския въпрос, но както споменах тепърва навлиза в тази материя
! И какъв е принципа на приемане тогава при това комбиниране ?

А какво имаш предвид под комбиниране на тези амини Universal 2222 с BCAA, нали и BCAA са амини - сори са евентуално идиотския въпрос, но както споменах тепърва навлиза в тази материя

- Mollov
- Мародератор
-
BCAA са само тия с разклонена верига... леуцин, изо-леуцин и валин... в тия комплексните може и да има от тях, ама не е в същото количество... а BCAA-тата са доста важни... и така приемаш хем разклонените, хем и останалите (чрез 2222 например).
За дозировката - зависи кви BCAA вземеш... на прах или на хапове... но общо взето ги пий според указанието... с едно уточнение - амините ги пий само преди и след тренировка... за бързо усвояване и полза... през другото време пий протеина... имай в предвид, че организма трудно (т.е. без зоб
) усвоява повече от 30-35гр протеин на един прием... така че ти препоръчвам амините да ги пиеш 30 мин преди тренировка и 10 мин преди приключването й, а протеина за след тренировка да го пиеш около 40 мин след като я приключиш...
Аз лично съм на мнение, че след тренировка трябва да се пие по-голяма доза амини, така че примерно преди тренировка взимаш 2 хапа 2222, след тренировка взимаш 3 или дори 4... много зависи от килограми, начин на трениране и т.н. Предполагам, че за теб 2 преди тренировка и 3 след ще е достатъчно, комбинирано с BCAA. За прием на BCAA не мога да ти кажа директно, щото зависи от дозировката на съответният хап/прах в съответният продукт. Като купиш някви ще ти кажа. Ако искаш си потърси на NOW - цената е добра и вършат работа
За дозировката - зависи кви BCAA вземеш... на прах или на хапове... но общо взето ги пий според указанието... с едно уточнение - амините ги пий само преди и след тренировка... за бързо усвояване и полза... през другото време пий протеина... имай в предвид, че организма трудно (т.е. без зоб

Аз лично съм на мнение, че след тренировка трябва да се пие по-голяма доза амини, така че примерно преди тренировка взимаш 2 хапа 2222, след тренировка взимаш 3 или дори 4... много зависи от килограми, начин на трениране и т.н. Предполагам, че за теб 2 преди тренировка и 3 след ще е достатъчно, комбинирано с BCAA. За прием на BCAA не мога да ти кажа директно, щото зависи от дозировката на съответният хап/прах в съответният продукт. Като купиш някви ще ти кажа. Ако искаш си потърси на NOW - цената е добра и вършат работа

- Maverick_VS
- ентусиаст
-

Веднага щом се оборудвам с тези амини (понеделник сигурно) ще ти пиша

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
лично мое мнение че с тея неща дето са ти препоръчали е по-възможно да качиш някой килограм отколкото да свалиш(аз тези добавки обикновенно ги вземам за маса)