Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
Знам, че има автоимунни заболявания, но чак пък хиляди...

Excellent! Steven is my name!
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
dr.peshev написа:Всички ще изкараме вируса.Идеята е да не стане наведнъж , а поетапно.Страните които късно наложиха карантина сега са с препълнени болници и не могат да се справят.Така скача и смъртността и срива на икономиката.
Ами то и сега повечето активни случаи са на домашно лечение. Препълнени са болниците в Италия, но това e страната с най-застаряващото население в Европа, в която близо 14 милиона са възрастни хора над 65 годишна възраст следвана от Германия и Франция! Макрон явно се е притеснил за жена си та за тва въведе военно положение и той милия

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Има има
Изпратено от моят Mi 9T Pro с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Mi 9T Pro с помощта на Tapatalk
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Borymeckata написа:Знам, че има автоимунни заболявания, но чак пък хиляди...![]()
Не говоря само за автоимунните , но това е друга тема.
Прост пример: качваш температура ,което е имунен отговор.Ако лекарят не я свали ще умреш не от причинителя , а от температурата.
В случая имунитетът ти те убива, а скапания лекар , с риск да се зарази , ти сваля температурата и те спасява.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
dr.peshev написа:Borymeckata написа:Знам, че има автоимунни заболявания, но чак пък хиляди...![]()
Не говоря само за автоимунните , но това е друга тема.
Прост пример: качваш температура ,което е имунен отговор.Ако лекарят не я свали ще умреш не от причинителя , а от температурата.
В случая имунитетът ти те убива, а скапания лекар , с риск да се зарази , ти сваля температурата и те спасява.
За температурата... По голяма глупост скоро не бях чел. Знаеш ли защо се показва тая температура?
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Заради диенцефалона
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
ID A написа:Снощи ми попадна и статия за таен документ от обсъждане на правителството на Великобритания и смятат, че корона епидемията ще продължи поне до пролетта на 2021 там с 80% заразени и поне 5% ще се нуждаят то болнично лечение.
Ще продължи дълго, да. Единственият начин да бъде кратко е всички ударно да се заразим, болниците да не могат да поемат и спасят почти никой от критичните случаи, да измрат много хора от усложнения с висок процент смъртност.... Тогава може и до месец да е приключило всичко.
Тъй като е нормално да се вземат мерки в интерес на хората, ще продължи дълго, освен ако затоплянето не го спре...
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Аз мисля, че с високата температура организмът убива външните причинители на инфекцията - бактерии и вируси. Затова винаги съм се чудил на този стремеж веднага "да се свали температурата". Ще я свалиш и... инфекциата си остава в теб. Какво печелиш?
Разбира се, не говоря за "убийствена" за човека температура, но до 41 градуса няма проблеми, нали така?
Разбира се, не говоря за "убийствена" за човека температура, но до 41 градуса няма проблеми, нали така?
Excellent! Steven is my name!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
То такива автоимунни заболявания има , обаче на обществото не му харесва факта че човек не е идеално работеща машина . Стареенето не е просто че оплешивяваш и ти се сбръчква кожата . Има и други много по значими деструктивни промени в организма . Тия старци с неработеща имунна система си е напълно естествено да страдат от такива заболявания . И не само от такива .
Понеже гледам се коментира температура , да споделя и мойта версия . Температурата се покачва за да се засили кръвообращението в засегнатия орган . Това е реакция на организма на заразяването с вируса .
Понеже гледам се коментира температура , да споделя и мойта версия . Температурата се покачва за да се засили кръвообращението в засегнатия орган . Това е реакция на организма на заразяването с вируса .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
Опитах се само да обясня ,че имунната система не винаги ти е приятел и лекарят враг!
Много от лекарствата , прилагани в момента при коронавирус имат за цел да намалят имунния отговор заради тежките тъканни поражения до които той води.
Много от лекарствата , прилагани в момента при коронавирус имат за цел да намалят имунния отговор заради тежките тъканни поражения до които той води.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Borymeckata написа:Аз мисля, че с високата температура организмът убива външните причинители на инфекцията - бактерии и вируси. Затова винаги съм се чудил на този стремеж веднага "да се свали температурата". Ще я свалиш и... инфекциата си остава в теб. Какво печелиш?
За мен си абсолютно прав. Най-лошото е, че организмът тотално се обърква от това изкуствено сваляне на температурата. Но пък и не можеш да държиш до безкрай температура висока. Най-важното е да може да се хване кога нещо вирусно преминава в бактериално и да започне да се лекува вече с антибиотици, които нямат реално друго приложение, нищо че при нас джи питата ги предписват наляво надясно.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
dr.peshev написа:Опитах се само да обясня ,че имунната система не винаги ти е приятел и лекарят враг!
И на мен ми направи това впечатление. Това обаче не е ли терапия, която се прилага в краен случай само? Би трябвало да носи рискове да се разболееш от други неща, докато се опитваш да ограничиш автоимунния отговор и тогава наистина да си мега прецакан.
Освен това няма храни, които да ти "засилват" иммуната система. Може само да ти я върнат на нормалното състояние... За сметка на това има много неща, които я отслабват.
Последна промяна steeN на 17 Мар 2020, 10:25, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Jordana написа:То такива автоимунни заболявания има , обаче на обществото не му харесва факта че човек не е идеално работеща машина . Стареенето не е просто че оплешивяваш и ти се сбръчква кожата . Има и други много по значими деструктивни промени в организма . Тия старци с неработеща имунна система си е напълно естествено да страдат от такива заболявания . И не само от такива .
Ако покажете малко уважение към човешкото тяло,може и да разберете каква машина е. Като всяка друга машина то работи с предоставената му суровина,в допълнение и със заобикалящата го среда. С пръдня боя не става дет се вика. За температурата
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4703655/
Айде да четем и да мислим.
А мисля най-лесно е да правиш опити със себе си и сам да си доказваш някои неща.
- Pisobella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: таралясник
alx написа: само да се стопля времето по-бързо... да сте чули това индия/ пакистан да са се разболяли? а там живеят като сардели при страшна мизерия... ще отшуми лятото и късно на есен ще се чуе дали ще има 2ра серия...
https://www.worldometers.info/coronavirus/
Я виж на тоя линк колко са заболелите в Индия и Пакистан - имат по-голяма от нашата бройка.
alx написа:негови пари- негови условия. аз не виждам нищо нередно... защото можеше и да не купи нищо а да даде пари на ръка за неговите хора или направо да си купи крило от болницата само за неговите служители.... а така по тази схема и други хора могат да се възползват от дарението му.
Ми не, не е така. Ако правиш дарение - правиш го. Дава оборудване и задължава обучените вече лекари, работещи за народа, да работят само за него в случай на нужда. Да си създаде частна негова си клиника, да си обучи лекарите, да си му стоят с апаратурата (всякаквата) под ръка - да си ги има винаги. Да купи крило цяло, викаш - не мисля, че ще има кой да му работи в момента. Ама друго е да метнеш едни пари, и то в случай на криза, и да кажеш - ей ви ги тия пари и ще работите за мен когато аз ви кажа. И да се правиш на Господ. Да решаваш кой да живее и кой не. Някой може да се възползва от апаратурата, докато не бъде казано "На мене ми трябва за е те тоя, щото е мой човек". Айдеееее........

Няма да мине за месец цялата история, няма и за два. Кво ще стане, ако всички излезем след месец - същото. Най-вероятно. Има хора да го измислят как и какво да се направи, за да не стане погром. Далеч съм от конспирациите за убиване на икономика, население и прочее. Не, няма да си живеем вечно с дезинфектанта в ръчичка. (А аз си имам едно чудно пръскало, което ако не убива бацилите, мен ще ме утрепе

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
magareto_yori написа:Jordana написа:То такива автоимунни заболявания има , обаче на обществото не му харесва факта че човек не е идеално работеща машина . Стареенето не е просто че оплешивяваш и ти се сбръчква кожата . Има и други много по значими деструктивни промени в организма . Тия старци с неработеща имунна система си е напълно естествено да страдат от такива заболявания . И не само от такива .
Ако покажете малко уважение към човешкото тяло,може и да разберете каква машина е. Като всяка друга машина то работи с предоставената му суровина,в допълнение и със заобикалящата го среда. С пръдня боя не става дет се вика. За температурата
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4703655/
Айде да четем и да мислим.
А мисля най-лесно е да правиш опити със себе си и сам да си доказваш някои неща.
Добре , прочетох го . Но аз съм наясно какво представлява високата температура при възпалителни процеси . Натоварване на сърдечно съдовата система , повишаване на кръвното налягане и т.н Това изтощава организма при продължително боледуване . Изобщо не претендирам че познавам в детайли механизма на действие при вирусите , но в случая става въпрос за автоимунна реакция . Клетките в организма при заразяване минават в режим на самоунищожение . В дробовете се получават дупки които организма запълва със фиброзна тъкан . Това е тъкан пълнеж , съединителна тъкан която прави сраствания в дроба и това е причината за намаления капацитет на дробовете . Защо не се случва при млади хора ? Ами защото имунната система убива вируса много по рано и ефективно преди да е заразил всички клетки . Тука трябва да се има предвид и факта че клетките в човешкото тяло с изключение на мозъчните се размножават чрез делене в определен брой пъти през живота на човека. При заразените клетки това делене се прекратява и те умират . При старите хора този потенциал е изчерпан , не е въпрос само на правилно хранене и градиенти за тялото а в голяма степен на физиология .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !