Какво да правим, когато започне война?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Re: Какво да правим, ако започне война?

Мнение от Dextuar » 10 Сеп 2016, 8:52

Phil написа:
K_Ilkov написа:
Phil написа:Въпросът е, че в момента ако имаш незаконно оръжие и те хванат ще гризнеш дървото.

Ако си достатъчно тъп за да го разнасяш или не го кашираш добре, да ... ама иначе как и кой ше дойде да ти търси оръжие :dunno:

Доброжелателни съседи колкото искаш :mhihi:

Нали идеята е да сме готови, а не да ни завари по бели гащи :mhihi:

Отделно си трябва нещо по-сериозно от патлак, нещо стил АК47. Това надали толкова лесно може да се набави...

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Сеп 2016, 9:05

Phil написа:
K_Ilkov написа:
Phil написа:Въпросът е, че в момента ако имаш незаконно оръжие и те хванат ще гризнеш дървото.

Ако си достатъчно тъп за да го разнасяш или не го кашираш добре, да ... ама иначе как и кой ше дойде да ти търси оръжие :dunno:

Доброжелателни съседи колкото искаш :mhihi:

:dunno:
как ше знаят съседите, че имаш патлак ...
тия неща не се правят на всеослушание имам предвид
Ся ако имаш некви специални отношения със съседите и ти пращат ченгета през седмица ОК :mhihi:

dextuar написа:Отделно си трябва нещо по-сериозно от патлак, нещо стил АК47. Това надали толкова лесно може да се набави...

А има ли законен начина да имаш АК47?
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 10 Сеп 2016, 9:40

Наръчник в няколко действие, как да се сдобиеш с оръжие при проблем :mhihi:
А) Сприятеляваш се с полицаи или ловец (да не е далеч от дома в който живееш) още в мирно време
Б)инвестираш сума в алкохол и заведения за почерпка на горепосоченият нов приятел
В)Още при първият повей на промяна в обстановката (спиране на тока или друга неестествена аномалия) отиваш на гости на ловеца/ или полицая с бутилка ракия и мезе, привидно добри намерения и версия "майна та му, дай да се напием"
Г) обираш му боеприпасите и въоръжението :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 10 Сеп 2016, 11:40

K_Ilkov написа:
dextuar написа:Отделно си трябва нещо по-сериозно от патлак, нещо стил АК47. Това надали толкова лесно може да се набави...

има, но само ако е преправен на полуавтоматичен.

иначе незаконно оръжие бол във всяка държава, но може би от към избор и количество при нас е по-добре от малко по на запад да речем, въпреки че това ние, обикновените хора, сигурно бихме могли да го усетим, когато евентуално обстановката в страната доста се разсмърди :mhihi:

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Сеп 2016, 12:27

JOGI написа:
K_Ilkov написа:

Няма нужда да се преправя ... има карабина Калашников за тази цел,
всеки ловец с тескере за подборен отстрел може да си вземе легално ...

Въпроса беше за автоматично оръжие :yes:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

Аватар

Мнение от Хаос » 10 Сеп 2016, 12:47

K_Ilkov написа:
JOGI написа:
K_Ilkov написа:

Няма нужда да се преправя ... има карабина Калашников за тази цел,
всеки ловец с тескере за подборен отстрел може да си вземе легално ...

Въпроса беше за автоматично оръжие :yes:

автоматично оръжие не ти е нужно
така или иначе се стреля на единична стрелба
само арабелите поливат с натиснат спусък
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Сеп 2016, 13:25

Не разбирам :dunno: Не съм военен нито специалист по оцеляване :dunno:
Аз бих заложил на нещо по преносимо и късо за "обливане" на лошите :mhihi:
Ама като цяло бих предпочел да не се налага ...

Въпроса беше като стана реч за законно оръжие и после за АК някак, че не става току така тая раЛта :yes:
Изображение

...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Сеп 2016, 13:52

И аз съм на това мнение от преди 10 страници ама ми казаха че не става :mhihi: само арабелите правили така .....ами нали точно с арабели ще се "поливаме " :bang:
Jordana написа:Това с изгорелите газове и маслен филтър е ясно :mhihi: Обаче за градски условия ти трябва нещо да насища противника с куршуми а не прицелна стрелба с винтовки . Втори сталинград да се дебнат снайпери един друг няма да има пък и да има някой такъв дето чисти цивилни не виждам как ще се справи не професионалист . Класическия вариант някоя помпа или " ютия" с голям пълнител си е напълно достатъчно . Ако не сте фен на грубата сила един пистолет тип деринджър за скрито носене и самоотбрана може да е доста ефективно в критични ситуации.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар

Мнение от Хаос » 10 Сеп 2016, 14:03

Jordana написа:

И аз съм на това мнение от преди 10 страници ама ми казаха че не става :mhihi: само арабелите правили така .....ами нали точно с арабели ще се "поливаме " :bang:
Jordana написа:Това с изгорелите газове и маслен филтър е ясно :mhihi: Обаче за градски условия ти трябва нещо да насища противника с куршуми а не прицелна стрелба с винтовки . Втори сталинград да се дебнат снайпери един друг няма да има пък и да има някой такъв дето чисти цивилни не виждам как ще се справи не професионалист . Класическия вариант някоя помпа или " ютия" с голям пълнител си е напълно достатъчно . Ако не сте фен на грубата сила един пистолет тип деринджър за скрито носене и самоотбрана може да е доста ефективно в критични ситуации.

вземи гледай как се водят военни действия в градски условия, поне в това имат опит арабелите
снайпери навсякъде
това да не е щурм на окоп, зад всеки ъгъл е мина и снайпер, какво поливане...

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 10 Сеп 2016, 14:20

да бе ако се стигне до там, всеки така ще си пази патроните, че не знам какво обливане ще има.. но все пак ако е за това най-достъпното е някой глок, имат и оригинални пълнители по 33 патрона май бяха, а селектори се продаваха и в ибей преди или от чертежи в нета сам можеш да си направиш. пистолет за война както казват
Последна промяна JOGI на 10 Сеп 2016, 14:52, променена общо 1 път

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 10 Сеп 2016, 14:38

Аз мислех, че говорим за оцеляване, а не за водене на бойни действия?

Демек ако ножа е до кокала няма да ги броя патроните, а в такава ситуация мисля, че ще гледам да съм далеч от бойните действия ...

JOGI написа: селектори се продаваха и в ибей преди или от чертежи в нета сам можеш да си направиш.

Кво става с тоя селектор, че не съм запознат както казах ... 10х :yes:
Изображение

...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Сеп 2016, 14:40

А вариант за газово и преправяне ? Някой по-разбиращ да каже сложно ли е. Защото реално в момента можеш да си купиш газово и онлайн. Има револвери, полу-автоматични, автоматични. Даже май и някакви узи-та има газови :lol: Колко сложно е да се преправи, да действа с бойни патрони ? А момента със запасяването с бойни патрони... няма ли някакво ограничение за бройката, която можеш да притежаваш ? И ако е възможно... какво е по-добре да се взима ? Достъпните по 50лв надали са от най-качествените, но пък револверите са по-просто устроени. При тях дори и по-евтин би трябвало да е издръжлив или бъркам ? Вместо гранати, едни пиратки от най-големите ще свършат ли работа за нещо ? :lol: Сериозни са ми въпросите, не съм запознат с оръжията. Опит имам само със стара въздушна пушка и с халосни патрони на газов пистолет по нова година :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от JOGI » 10 Сеп 2016, 14:51

K_Ilkov написа:
JOGI написа: селектори се продаваха и в ибей преди или от чертежи в нета сам можеш да си направиш.

всеки глок може да се направи автоматичен, така както е глок 18 примерно

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Сеп 2016, 14:54

Газово се преправя но не всички стават и си е доста сложна стругарска работа . Набива се нова цев и се преправят други неща така че това е вариант за хора с опит . Резултата също не е нещо особено . Газовите оръжия се правят изцяло от слаби материали и сплави за да се строшат при стрелба със бойни патрони . Дори преправен газовия не е надеждно оръжие защото допуските в изработката и материалите не отговарят за бойно оръжие . Преди години имаше образци подходящи за преправяне но в момента такива трудно се намират . Оръжията се делят условно на 3 категории - за граждански цели , спортно и ловно , бойно оръжие . Различни категории с различни изисквания към материалите и изработката . Газовите пистолети не влизат в нито една от тези категории а по скоро са сигнално газови защото при тях няма изстрелване на твърда част през цевта а само газова струя . При сигналните и това дори липсва .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар

Мнение от Хаос » 10 Сеп 2016, 15:44

K_Ilkov написа:Аз мислех, че говорим за оцеляване, а не за водене на бойни действия?

Демек ако ножа е до кокала няма да ги броя патроните, а в такава ситуация мисля, че ще гледам да съм далеч от бойните действия ...

селектора се държи на единична стрелба, защото в паниката натискаш спусъка, поливаш, свършват ти патроните и те гръмват

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата