Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Apple устройства, iOS и macOS тема

Мнение от bum_bum » 18 Яну 2023, 10:50

То това се подразбира.

Промених името. Някой ако има забележки да казва.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 18 Яну 2023, 13:25

Показаха новите чипове за МакБук про, както и за мак мини. Мак мини изглежда като доста добра опция особено като му свалиха цената, може това да е най-добрата опция да сложиш под телевизора, направо се замислям.

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Re: iOS тема

Мнение от Spunky » 18 Яну 2023, 19:03

zAcK написа:Второ, чаках най-вече заради това - https://lux.camera/iphone-14-pro-camera-review-a-small-step-a-huge-leap/

Начи... уау. Не бях гледал ревюта, мислех да пропусна тая реколта, но уау. Поръчах.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Лястовица с рамка

Мнение от Tenata » 20 Яну 2023, 16:20

На някой места подам на инфо, че ябълката скоро мисли да остави на заден план мобилният телефон и да набляга на "ай - цайси".
Определно не е потвърдено, но когато слуховете станат много, да се замисли човек.

https://www.youtube.com/watch?v=iGAPot-C9sc

https://www.youtube.com/watch?v=kgI7iF9YEao&t=195s

М/у другото с Iwatch Ultra, не е малък бро на хората който споделят, че с този часовник, не ти е нужен мобилен телефон!
Аз нямам пряко наблюдение, но това е пак в посока за "премахването" на телефона.

https://www.youtube.com/watch?v=SWrXT5X-Ke4&t=15s

https://www.youtube.com/watch?v=y6QATauzJbQ

https://www.youtube.com/watch?v=j0FlXQblNGQ

Какво мнение имате по въпроса, може да звучи абдурдно, но знае ли човек
ИзображениеИзображение
на пътя и пред БОГ, всички сме равни!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 20 Яну 2023, 16:24

Вероятно някой ден ще се стигне и до там. В следващите десетилетия примерно :dunno: За последните 25 години ръстът в мобилните технологии беше много голям. В последните 10-15... не особено. Може би е време за нещо ново.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 20 Яну 2023, 17:13

Хех, спомням си колко се бях навил за Google Glass, след като първоначално много ги хейтих, и накрая се оказа, че дори не успях да ги поръчам. Произведоха много малко и не се доредих изобщо. Определено с удоволствие ще скоча от телефон към очила, тъкмо едно нещо по-малко в джобовете.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 20 Яну 2023, 19:19

vixx написа:Хех, спомням си колко се бях навил за Google Glass, след като първоначално много ги хейтих, и накрая се оказа, че дори не успях да ги поръчам. Произведоха много малко и не се доредих изобщо. Определено с удоволствие ще скоча от телефон към очила, тъкмо едно нещо по-малко в джобовете.

Ами какво да ти кажа... Недей чак да съжаляваш, хаха :D
Аз лично съм ги пробвал, или поне едно от първите прототипи, служебно :D Тогава (2012-та) бачках по камерата на очилата. Грееха си доста прилично на слепоочието при стриймване/записване на видео. Отделно аудиото се предаваше по костта зад ухото, което беше малко странно на усещане :D Но... идеята беше изпреварила времето си тогава, май, май. Неслучайно Google се отказаха от OMAP4/5 за SoC тогава, и тръгнаха да търсят решение с Qualcomm, точно заради енергоефективността. Но един по-съвременен прочит на идеята с днешната елемента база и софтуерни асети, би бил доста успешен според мен. Помня имаше един гугълец в Google-X, седеше до мен. Та тоя по цял ден си говореше с очилата - "OK Google! Take a picture!", "OK Google! Where is...". Всякакви дивотии, явно бачкаше по гласовия контрол :ok: Имам предвид, че за 10 години доста се е развил AI-я и бихме могли да видим чудеса, еле пък ако излезе нещо подобно изпод ръката на Apple :)
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 23 Яну 2023, 9:47

Пичове, имам проблеми с телефона. Модела е SE 2020, имам го от две години и малко. От няколко дни при входящо обаждане звъни когато си иска. Веднъж звъни със звук и вибрация, след 10 минути все едно е на безшумен режим, без да съм пипал нищо по него. Идеи как да процедирам?
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 23 Яну 2023, 9:49

Предполагам поне си рестартирал телефона и е с най-новия софт. Ако не се оправи - преинстал през лаптопа.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kikko » 23 Яну 2023, 10:00

С най-новия е софт е. Не съм го ресетнал още, но това щеше да ми бъде следващ въпрос, дали проблема според вас е софтуерен или нещо хардуерно? Телефона е много пазен, не и изпускан, давен и т.н.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 23 Яну 2023, 10:03

На мен софтуерно ми изглежда. Дай му един рестарт, ако не се оправи рестор през лаптопа (там сваля целия софт, а не само новите неща при ъпдейт) и ще се оправи според мен. Виж си и копченцето за silent режима отстрани, да не е нещо застанало по средата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от kikko » 23 Яну 2023, 10:09

Ще опитам с рестарт. Копчето го оглеждах, но всичко изглежда наред.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 24 Яну 2023, 9:55

Има ли някой тук да е минал от 27 инчов мак на 24 с М1? Доволен/недоволен?

Трябва ми нещо за бюрото, ще се ползва на 90% за уърдовски файлове и текст, другите 10% са браузване и ютуб.
Това го казвам, защото не знам реално колко бенефит ще имам от новия им М1 процесор спрямо стария Интелски, основно ме интересува транзишъна 27>24 твърде разочароващ ли е?
24 мога да взема нов/почти нов на едни пари с ползван 27 инчов на не се знае колко години, дето трябва тепърва да се отваря и да се набиват SSD и РАМ. През USB3 отзад било бавно SSD-то май? :dunno:

Третия вариант е нов мак еър с някой 27" монитор, ама не знам как ше е скейлинга. Днес пробвах един макбук про 2020 с 4к монитор и нещата са ужасни именно заради скейлинга.
Вариант с новия им 27 инчов монитор отпада, 'щото нещата стават вече ненужно скъпи за целта.

Ходих да си играя с 24 ама в магазина не е като да седнеш на бюрото за някви часове...

Та, съвети, включвания са добре дошли.

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: F10 ///M5

Мнение от DriftoMania » 24 Яну 2023, 11:24

Купих 24-ка, докато го сетна и тествам ден-два ми беше ок. Единствения кусур е, че е лъскав екрана, ама пък си е супер шарп, някои ги кефи, не знам. Не го ползвам аз, та не мога да кажа за дълга работа как е, веднъж работих след това за няколко часа на същия аймак, но с още един 24-инчов монитор и нямах оплаквания. Основната ми работна станция си е с 2х27-ци и ми е най-добре разбира се, но не е кой знае каква разликата с 24. В другия ми офис, в който ходя от време на време, пък е 2х32 инча и не бих казал, че съм особено по-продуктивен. Да, на теория можеш да побереш много повече прозорци и програми наведнъж, но въпроса е дали го правиш. Аз никога не отварям повече от 2 на двумониторна система, та почти е без значение дали ще съм на 24ки или на 32ки. Само да са два :ok: (Занимавам се с видео продукция, може би е важно да отбележа)

Безумно е да се взима 27-ца, освен ако не е на цена близко до.. 1000 лв преко сили. Не ми се чува за Интел. Не че няма да ти върши работа, но е безсмислено в твоята ситуация да взимаш стара техника, като имаш парите за нова. Виж новите минита с М2 или някой М1 на промоция с хубав монитор, ако подбереш добър модел ще си доволен. Аз го мислих като вариант преди да взема 24-ката, но излиза същото като пари, даже малко отгоре, щото трябва да се купува и периферия, а и имах другия монитор, та си станаха 2 с аймака. Не държах да е 27ца. Относно скейлинга - има вариант да се направи нормален, скоро му се мъчих като включих служебния 32-инчов към лаптопа, има една отметка, която позовлява къстъм резолюции и оразмеряване.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 24 Яну 2023, 13:57

DriftoMania написа:
Безумно е да се взима 27-ца, освен ако не е на цена близко до.. 1000 лв преко сили. Не ми се чува за Интел. Не че няма да ти върши работа, но е безсмислено в твоята ситуация да взимаш стара техника, като имаш парите за нова.

Говорим за 2500-3000 диапазон :lol: Изкушава ме 5к дисплея, другото ми е все тая. Айде и чисто бюро без кабелаци и компютри в краката пак е готин плюс.
Ще мисля, междувременно - още мнения са добре дошли.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата