Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Криптовалути
TNT написа:Интересно. Аз лично не бях наясно с това. Не виждам къде е проблема обаче, ако си плащат таксата. Таксите от тук нататък само ще растат. Както в момента се предлага от Strike по един безплатен превод ончейн за 24 часа, в един момент ще имаме един превод на достъпна цена. Щом има спам - значи цената е евтина. И 50$ ще стане транзакцията. На мен малко ми се струва, че го гледаш от твоята си камбанария и ако беше копач, щеше да го гледаш по-различно.
Мен пък друго ме притесни. Има някаква нова пирамида - BETL. Проект за преносими батерии под наем, достъпни на обществени места. Работата е, че има пакети на цени 540-9600$, за които "купуваш оборудване" и избиваш парите до 20-30 дена
После само луди печалби. Разбира се, печалбите идват от новите балъци. Те балъците нямат край, обаче ме притеснява, че сме по-напред в цикъла, отколкото си мислех
Е ти не чете ли...колко пъти писах за тая пирамида?

Тя от началото на лятото, не е толкова нова, хвалеха се, че до Нова година поне ще изкара. И нищо не купуваш и нищо не ти дават. "Инвестираш" в "компанията" докато достигне 30%-та адопцията на балканския полуостров

Неделин отдавна изкара видеа за тия скамове. Предлага ли са му го да рекламира и предлага продукти още рано-рано, но е отказал категорично:
https://youtube.com/shorts/SGs0MZpFLzw? ... o1Vba4D_To
https://youtu.be/IBPmi6SGxrE?si=ldO5eJKS7e8_ejrd
Ето ти схемата с доходността им. Лъжат на убиване тия, но парите ги плащат и ще ги плащат докато има нови маймунки да внасят свежи пари. Максът, който може да набиеш е 27к в долари и да вземаш по 1000 на ден. Това с максът разбира се е само за пред хората защото то като направиш на жена/приятелка, майка, баща акаунт и си готов.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Top Gun Maverick написа:
Е ти не чете ли...колко пъти писах за тая пирамида?![]()
Нямам време, форума ми е по-лесен, докато чакам отговори в Тиймс

- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
TheDriver написа:..
Аз го следя от самото начало, за да се поддържа тая "атака" си трябват сериозни кинти за такси, а те все от някъде трябва да дойдат, като няма от къде да дойдат, "атаката" приключва, както и се случи. Докато сме на softfork, няма нищо толкова драматично, стигнем ли до hardfork, то ако ти е трудно да избереш страна, просто задържаш и двата койна, и стария и новосъздадения.

TNT написа:Интересно. Аз лично не бях наясно с това. Не виждам къде е проблема обаче, ако си плащат таксата. Таксите от тук нататък само ще растат. Както в момента се предлага от Strike по един безплатен превод ончейн за 24 часа, в един момент ще имаме един превод на достъпна цена. Щом има спам - значи цената е евтина. И 50$ ще стане транзакцията. На мен малко ми се струва, че го гледаш от твоята си камбанария и ако беше копач, щеше да го гледаш по-различно.
.................
И в двата отбора съм

То всъщност трендът към централизация при копането е още по-сериозен.
Проблемът не са таксите сами по себе си. Един от основните проблеми беше(и вероятно пак ще е в един момент в бъдеще) е че се качваха снимки, NFT-та, рецепти за храна и т.н. неща които доста хора от обществото(включително и аз) възприемат като глупост. На повърхността това изглежда като положителен тренд - Биткойн мрежата вече има 'utility' различно от първоначалното(преди 3-4 години щях да му се радвам на това). Всъщност обаче придобива това 'Sh*t coin utility' за сметка на функцията 'store of value'.
Когато имаш такова наводняване със снимки, размерът на блокчейна расте изключително бързо. Синхронизацията върви бързо докато не стигнеш последните две години и тогава удряш стена. Ако това беше продължило или се върне, всички едноплаткови Node-ове бързо ще отпаднат. Не знам какъв процент са те от мрежата, но бих стрелял в тъмното с 80%. Голяма част от тези хора няма да вадят няколко стотин долара на всеки две години за новия модел Raspberry. Нито пък ще инвестират в по-сериозно оборудване.
Това би върнало децентрализацията сериозно назад. А както знаем мрежата без децентрализация става уязвима за овладяване/ атака и 'store of value' полезността е застрашена.
boris написа:TheDriver написа:..
Аз го следя от самото начало, за да се поддържа тая "атака" си трябват сериозни кинти за такси, а те все от някъде трябва да дойдат, като няма от къде да дойдат, "атаката" приключва, както и се случи. Докато сме на softfork, няма нищо толкова драматично, стигнем ли до hardfork, то ако ти е трудно да избереш страна, просто задържаш и двата койна, и стария и новосъздадения.
Мислиш ли, че Тръмп, Лумис и компания ще ги отчетат тези процеси?
Не мен доста наивно ми изглеждат проектозаконите. Не бих направил тази крачка без да видя накъде отиват нещата или без да съм заел позиция с която да ги насочвам.
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
И аз ги следя от началото тия ordinals и точно така мислех, че ще се развие цялата работ. В като ги пуснаха да има хайп и да задръстят мрежата с глупости. И после да разберат, че тия такси не се заслужават за да държиш картинка на блокчейна и да замре. Пазара си ги регулира тия неща и колкото по-малко му се месим, толкова по-добре го прави.
Очаквам още един пик в разгара на бул-а, когато ритейла пак ще реши, че от картинка на камък може да се направят пари, ама ще е за кратко.

- TNT
- младши ентусиаст
-
Както започва адопция от големи фирми и държави, според мен ще започне копане и от тях. Както има от вулкани, ще започне от водопади и т.н. Както съм писал и преди, копачите го правят за пари, в един момент държавите ще го правят с цел национална сигурност и тогава дали са на печалба няма да е от такова значение.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Почти $104000 е ударило, басиму

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- TNT
- младши ентусиаст
-
TNT написа:с цел национална сигурност и тогава дали са на печалба няма да е от такова значение.
това за нещастие никога няма да стане... нали знаеш, че при един глобален конфликт това валидатори, мрежи, дата центрове изобщо целия нет е първото дето заминава? ...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
TNT написа:Да, така е, то никой не се е сетил затова
те са се сетили и не го правят по тази причина с тази цел... а ти просто говориш малко наизуст- това ми беше мисълта..

всяко разплащателно средство си има мястото и времето. просто криптото не такова за като нещата си еват мамата...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Аз не знам на кого да вярвам сега, вярата ми се разклати, чакай да видим какво каза бомбаджията тия дни. Ще се опитам да не е на руски:
https://youtube.com/shorts/3AZoOAByZ-s? ... GBlV567pkj
Доминото падна хора, от тука нататък ще има някакви скоци и спадове, но дългосрочно е ясно, а това Биткойн да умира отдавна не е на картата. Беше тя едно време. Отървали са го без да искат да го спрат или умишлено. Все тая, важен е резултата.
П.п: Ей тука след Киро сърп и чука пак неговия лидер го опровергава на руски даже:
https://www.facebook.com/groups/cryptor ... MRpPNNS%2F
https://youtube.com/shorts/3AZoOAByZ-s? ... GBlV567pkj
Доминото падна хора, от тука нататък ще има някакви скоци и спадове, но дългосрочно е ясно, а това Биткойн да умира отдавна не е на картата. Беше тя едно време. Отървали са го без да искат да го спрат или умишлено. Все тая, важен е резултата.
П.п: Ей тука след Киро сърп и чука пак неговия лидер го опровергава на руски даже:
https://www.facebook.com/groups/cryptor ... MRpPNNS%2F
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Тази 100к бариера която прескочихме как ще се отрази на пазара според вас?
1. Ще се засили хайпа и повече балъци ще се юрнат да купуват на скъпото;
или
2. Тези които сме в играта от скоро ще почнем да продаваме за да си реализираме х3 печалбата.
На мен плана ми е да продам сега и да купя повече при следващия спад, но не мога да реша веднага ли да продавам или да чакам 120-140...?
1. Ще се засили хайпа и повече балъци ще се юрнат да купуват на скъпото;
или
2. Тези които сме в играта от скоро ще почнем да продаваме за да си реализираме х3 печалбата.
На мен плана ми е да продам сега и да купя повече при следващия спад, но не мога да реша веднага ли да продавам или да чакам 120-140...?