кое е последното нещо което си купихте и сте много доволни?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Re: кое е последното нещо което си купихте и сте много довол

Мнение от ildivvy » 28 Яну 2022, 8:53

Само така! Покажете им как се прави! -Кой не скача е червен (гей)!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 28 Яну 2022, 10:42

Джарвис най-накрая ще си има приличен мозък :ok: :mhihi: Само дано "Хауърд" да намира време да му го ангажира достатъчно :mhihi: :ok:
Вече след като сетъпнах софтуерно с правилния (последния :mhihi: ) кърнел и пуснах и някакъв бенчмарк, мога да кажа, че съм доволен :)

Специални благодарности на @steeN, @don_gori, @VladiE и @nxn за ценните мнения, съвети и насоки в избора и сглобката :yes: Помогнахте ми доста, пичове :bchug:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 28 Яну 2022, 10:57

Nickelback написа:Джарвис най-накрая ще си има приличен мозък :ok: :mhihi: Само дано "Хауърд" да намира време да му го ангажира достатъчно :mhihi: :ok:

Баце, само с глупости се занимаваш... :mhihi: :mhihi:
Дай да ти пратя един Sharp GF-9090X от 1977-ма година. Нещо му се губи единия канал на стерео, но не е от говорителите, щото на моно си свирят:

IMG_20220110_174710_copy_2066x1551.jpg

Хайде, пък ако се справиш с тая сложна японска техника, имаш бутилка домашна сливова и кило пушена сланина. Оферта си е, какво... :mhihi: :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 28 Яну 2022, 11:54

Borymeckata написа:
Nickelback написа:Джарвис най-накрая ще си има приличен мозък :ok: :mhihi: Само дано "Хауърд" да намира време да му го ангажира достатъчно :mhihi: :ok:

Баце, само с глупости се занимаваш... :mhihi: :mhihi:

Е то това и пари ми изкарва, да не мислиш, че е само заради Джарвис :ok: :mhihi: Все едно аз да ти викам, че като си си купил еди какъв си уред по строително-надзорните дейности, се занимаваш с глупости :ok:

Borymeckata написа:Дай да ти пратя един Sharp GF-9090X от 1977-ма година. Нещо му се губи единия канал на стерео, но не е от говорителите, щото на моно си свирят:

Човек, повярвай - нямам грам време :dunno: Сега съм взел въздух, че нямам много работа, ама взеха да ме дирят пак... :roll: Единствено мога да те насоча как да се оправиш сам. Намерих ти схема (attached PDF).

sharp_gf-9090h_sch.pdf

Взимаш един осцилоскоп. Ако нямаш, вариант до някаква степен е да ползваш входа на саунд картата на компютъра ти, но не бих препоръчал, понеже е твърде нискоимпедансен, но за определени точки може и да стане :roll: И почваш да трасираш точка по точка по схемата по пътя на сигнала, от източника на сигнал към крайните стъпала, къде и как (качествено и количествено) се губи/изкривява сигнала. Подозирам, че е някой механичен превключвател. Хубаво е да имаш някоя касетка с референтен входен сигнал - записана 1kHz синусоида. Ако пък тунерът ти е източника на сигнал, то вземи някой FM transmitter, настрой го на 100MHz (или там някоя свободна от радия честота), да речем, и включи FM transmitter-а към компа пак (изхода на саунд картата), като ползваш някое приложение за сигнал генератор на компютъра, така че да предаваш по ефира синусоида.
Като намериш кое звено сговнясва сигнала оттам нататък е сравнително лесно да се помисли какво да се ремонтира и как.

Направо пиши в хобистката тема, ако не се оправиш, ще помагам :yes:

Изображение
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 28 Яну 2022, 12:20

Nickelback написа:Взимаш един осцилоскоп. Ако нямаш ...

Ха-ха, това е като готварската книга за ергени, дето била неприложима на практика, защото всички рецепти започвали с: "Вземете една чиста тенджера...". :mhihi: :mhihi:

Обаче се почувствах засегнат, как можа изобщо да допуснеш, ще може да нямам осцилископ?!? Закъде на строежа без такъв уред - не е сериозно просто... Само да видя къде съм го забутал. Последно го гледах зад квантовия ускорител, или май до синхрофазотрона в гаража беше... :mhihi: :mhihi:

Естествено, че се майтапя за твоите "глупости", аз дори не мога да предположа какво точно правиш, а предполагам - и не само аз... :dunno: :dunno:
Действай по задачите и да знаеш - офертата си стои:
IMG_20220128_115951_copy_1831x1374.jpg

:yes: :yes: :yes:

Всъщност, сега се сетих, че имам регистрация в "Сандъците" - форум за стара електроника. Преди години един пич от Варна ми оправи един друг Sharp GF-8686Z, беше му разбъзикано радиото. После му пращах едим огромен Crown с подобен проблем. Та може да се навие и за тоя "старец"... :dunno: :dunno:
Excellent! Steven is my name!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 28 Яну 2022, 13:37

Kимчи от лидл, егасиму вакханалията :lol:
Прекрасно ястие :)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 28 Яну 2022, 13:58

Bogat-Beden написа:Kимчи от лидл, егасиму вакханалията :lol:
Прекрасно ястие :)

Аз си взех компоти от ли-чи :mhihi: Много добри :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 30 Яну 2022, 11:49

IMG_20220130_103506.jpg

IMG_20220130_103527.jpg
IMG_20220130_103542.jpg

Новата играчка.Вчера му ударих една бърза проба с 3.2 и ядове няма както каза и колегата дето ги изобретява.
Вижда се колко му е размерчето. Това беше и идеята. Да имам нещо компактно дето да мога да си го разнасям и да не ме е яд ако го отнесат случайно от някъде.
Харесах си и нова маска ама ще остане за другата седмица,а и аргон си харесах ама там повечко ще почака. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 30 Яну 2022, 18:18

Точно се засилих и аз да купувам такова ,спрях се на DEKO 200 A , намерих го за 175 лв.Размерите са същите. Това твойто откъде го взе и колко пари?DEKO-то го пробвах ,май бива.Ще почерпя :help: :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 30 Яну 2022, 19:02

Както написах взех го от този дето ги произвежда.Да не давам линкове,че ще ме мислят за рекламодател пък бай Асен ми е дружка и после процент ще трябва да му искам. :mhihi:
Не съм наясно колко му е клиентската цена в момента.Аз го платих на 153лв с ддс и фактура.
Много ме кефи колко е компактна гадинката.
Като имам време ще му опъна някой по сериозен тест да кажа кога точно изключва и за колко време. :ok:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 31 Яну 2022, 9:30

Хммм, интересно, че на сайта им виждам само 145А, което е 229лв, пък твоето е 140!
Да не са променили нещо продуктовата гама или аз гледам не където трябва?

Каква маска си си харесал, ако не е тайна? В момента съм в проучване на нещата по темата заваряване на любители и не бих отказал съвет! За самата маска съм склонен да дам повече пари от електоржена дори! :paranoid:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 31 Яну 2022, 9:50

Всички тези електроженчета нямат проблем с големите токове , могат да дънят на максимален ток и дебели електроди щото това се постига лесно и просто . Досега не съм видял някой да изключва при заваръчни работи в домашни условия дори при полупрофесионална работа . Проблема на всичките без изключение е работата на малки токове и тънки електроди , тези им режими са леш тотален . Не си регулират стабилно дъгата , паленето е много тегаво заради ниското напрежение в тия режими и лошия старт , антизалепващата функция рядко работи добре . Аз имам две такива и постоянно ме вбесяват и ми иддва да ги нацепя с брадвата защото на мен ми трябва работа с електрод 1.5 или 2мм максимум за фини заварки . Този тип китайци стават само да дънят на 150 ампера с 4мм електроди на винкели за асмата . Особено с базични електроди или някакви други специални заварка като хората ще има на кукуво лято . Та затова като си купувате подобен електрожен си направете разчет какво ще се заваря с него и дали отговаря на нуждите за които се взема . Цените им не са високи като преди години и не е голяма загуба но все пак . Размера им няма никакво значение в случая , схемното изпълнение и реализацията е такава че да държат ниска цена и функционалност далеч от желаната дори за такъв клас уреди .
Темата за тия български електрожени съм я следил още като автора пишеше в оня форум и си мереха чурките няколко разбирачи преди 10 години още с оня Драгозов .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 31 Яну 2022, 12:50

Оня драгозов го зарежи. Той му разбира да си продава техниката дето я внася тъст му. Толко разбира.
Иначе за мъника съм съгласен, ако се търси качеството на фрониус за тая цена няма как да стане.
За домашно е екстра да си вършиш работа.
Аз затова съм го взел. Иначе имам каквото е нужно за профи работа ама там цената и идеята други.
За маска съм харесал това Заваръчен шлем фотосоларен Weldcap RC 3/9-12 OPTREL
Пробвах го оня ден и е супер удобно за монтажна работа и кофти места.
За стационар на маса само най-големия визьор обаче.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 31 Яну 2022, 14:53

slatanic написа:Оня драгозов го зарежи. Той му разбира да си продава техниката дето я внася тъст му. Толко разбира.
Иначе за мъника съм съгласен, ако се търси качеството на фрониус за тая цена няма как да стане.
За домашно е екстра да си вършиш работа.
Аз затова съм го взел. Иначе имам каквото е нужно за профи работа ама там цената и идеята други.
За маска съм харесал това Заваръчен шлем фотосоларен Weldcap RC 3/9-12 OPTREL
Пробвах го оня ден и е супер удобно за монтажна работа и кофти места.
За стационар на маса само най-големия визьор обаче.

Добре, това го забелязвам при доста хора, които се занимават със заварки - било то хоби или професионално.
Защо не си купите някъв комбинират ММA/MIG за примерно 2-3 пъти повече пари, пък пак да си го ползвате само за MMA ?
Пак е лек и компактен, но с условието, че му закачате една бутилка, ролка, друг шланг вече сте в другата лига ...

Аз си взех това.
https://redkotg.com/zavarchni-mashini/k ... etail.html

Доволен съм. Парапетите ги направих - който шие дебело, после шлайфа смело :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Яну 2022, 20:59

Nickelback написа:Подозирам, че е някой механичен превключвател.

няма кво да го трейс-ва... отишла е/ оксидирала се е едната пета на ключето моно/ стерео ;)
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата