Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?
Имаме познал!shlosera написа:Богота Колумбия?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- shlosera
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 M50B20
- Мечтае да кара: e36 M3
Чичко гугъл намери хотелаalekangg написа:Имаме познал!shlosera написа:Богота Колумбия?

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Така де, хем не е много добро, няма пари от Европа, доста по-ниски заплати и вижте къде са спрямо нашата клоака. Хващаме яд, защо сме толкво зле!shlosera написа:Чичко гугъл намери хотелаalekangg написа:Имаме познал!shlosera написа:Богота Колумбия?
Sent from my iPhone using Tapatalkпоне според това което съм гледал по дискавъри май Колумбия не е най-доброто място за живот, но на снимки хич не изглежда зле.
От телевизора се показва само това което искат показващите.
Има и зле, но у нас никъде няма такива улици и тротоари и блокове, ако ще да е апартамента 300к или 400к евро
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
alekangg написа:Така де, хем не е много добро, няма пари от Европа, доста по-ниски заплати и вижте къде са спрямо нашата клоака. Хващаме яд, защо сме толкво зле!shlosera написа:Чичко гугъл намери хотелаalekangg написа:Имаме познал!shlosera написа:Богота Колумбия?
Sent from my iPhone using Tapatalkпоне според това което съм гледал по дискавъри май Колумбия не е най-доброто място за живот, но на снимки хич не изглежда зле.
От телевизора се показва само това което искат показващите.
Има и зле, но у нас никъде няма такива улици и тротоари и блокове, ако ще да е апартамента 300к или 400к евро
Всичко е от населението, а то е предимно от боклуци, тарикати, мангусти и всякаква друга сган!
Затова сме най-умиращи, болни, бедни, мизерни и т.н. Да, може да ме баннат, мисля го!
Тука 90% от населението са лайнари, които се наслаждават на Софи Маринова на Нова година и мятат гюбеци на Коледа

И точно някой надъхняк тука почти ме убеди, че не е вярно, че само мрънкам и докато си карам, виждам това.
И всякакво съмнение, че българинът е подобие на човек, се изпаряват...
P.S. Снимах го, докато пътувах днес. Всичко беше в боклуци. Цялата отбивка и около двете беседки. Навсякъде.

Искам да живея на място, където хората не са такива боклуци

------------------------------------------------------
Сега си спомних за лелята на един приятел. Живее във Франция и работи в Швейцария от над 20 години. Преди около 15 години се ожени за французин. Почнаха да се прибират с двете им дечица в България, уж да си стягат къщата и да си почиват през лятото тук. Франсето го помня, всяка сутрин ходи да тича и като се прибираше, несеше в раницата боклуци, дето е събрал из гората. Всеки ден.
Та откараха така няколко години. 3-4 лета мисля. Накрая простотията им дойде много и след това са идвали 1-2 пъти за малко.
Представям си го как се е чувствал тоя човек, всеки ден събира боклуци и на другия ден някой пак ги е намятал

------------------------------------------------------

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Ха-ха, егати клоуните... Няколко страници по-назад повдигнах въпроса за германската (конкретно) и европейска енергетика. Явно от Брюксел следят темата, щото сега виждам нова концепция - ядрената енергия вече била "зелена"...
https://dnes.dir.bg/svyat/bryuksel-obyavyava-prirodniya-gaz-i-yadrenata-energetika-za-zeleni
Още не било решено де, но ще се обсъжда... Добре, но малко късно. Ние вече нарязахме 4-те стари енергоблока в Козлодуй и загробихме проекта Белене. Германците нали си спряха всички ядрени блокове, не съм се интересувал дали са нарязали оборудването или могат да го пуснат пак... Та ако мога да цитирам шопа: Оти ручааме жабетата?
Искат и решение за консервация и дълготрайно съхранение на РАО - ами ние от 5 години строим НХ, може да се каже, че сме на средата и в следващите 2 - 3 години ще бъде готово за експлоатация. И какво излиза? Дали пък Ганьо не се ориентира по-добре във въпросите на енергетиката от великите западни експерти?

https://dnes.dir.bg/svyat/bryuksel-obyavyava-prirodniya-gaz-i-yadrenata-energetika-za-zeleni
Още не било решено де, но ще се обсъжда... Добре, но малко късно. Ние вече нарязахме 4-те стари енергоблока в Козлодуй и загробихме проекта Белене. Германците нали си спряха всички ядрени блокове, не съм се интересувал дали са нарязали оборудването или могат да го пуснат пак... Та ако мога да цитирам шопа: Оти ручааме жабетата?
Искат и решение за консервация и дълготрайно съхранение на РАО - ами ние от 5 години строим НХ, може да се каже, че сме на средата и в следващите 2 - 3 години ще бъде готово за експлоатация. И какво излиза? Дали пък Ганьо не се ориентира по-добре във въпросите на енергетиката от великите западни експерти?

Excellent! Steven is my name!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Германците би трябвало да спрели съвсем скоро последните 6 работещи ядрени блока които имат . Вчера са заглушили завинаги 3 от тези последни 6 работещи ....
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Кое ни е злето? Защо не качите снимки от фавелите им? Малко сравнявате круши и джанки. Вадите един хотел в центъра и сравнявате с краен квартал. Ами сравнявайте и тук с един хотел в центъра.
Да не мислите, че в щатите няма гета? Да не мислите, че там не се отварят дупки зимата, особено в щатите със сняг? Да не мислите, че там не оставят боклук след себе си?
Личните ми впечатления са,е тези които най-силно се оплакват от боклуците, обикновено те така правят, изхвърлят си боклука където падне, защото всички така правят.
Да не мислите, че в щатите няма гета? Да не мислите, че там не се отварят дупки зимата, особено в щатите със сняг? Да не мислите, че там не оставят боклук след себе си?
Личните ми впечатления са,е тези които най-силно се оплакват от боклуците, обикновено те така правят, изхвърлят си боклука където падне, защото всички така правят.
Стадото си е стадо.Докато вървиш след него ще газиш в ....
Това е положението.
Това е положението.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Боримечка, че няма нищо по-добро от атомната енергия е ясно, понеже количеството което може да ти осигури не знам на колко ниви със слънчеви панели се равнява, но е впечатляващо. Въпросът е да има строги мерки за безопасност, като единствено голямо земетресение да ти бъде някакъв проблем. На нова година точно си мислех за Белене, как успаха да изкарат нерентабилна защото нямало да има кой да го купува тоя ток и как 50 години сме щели да я изпалащаме всички.
Чудя се тия експерти с уж нулево въображение как решиха, че цената на тока дългосрочно ще поевтинява и как цяла Европа ще успее да консумира ток от перки, панели и вода? В същото време колко аеца имаше по това време във Франция, в една тъпа Турция строят нов, а тука решиха НАБЪРЗО, че не ни трябва. Типично по нашенски даже купиха реакторите от Русия след което се оказа, че не ни трябват и от цялата работа последва една голяма набутвация в евро, която вече не се знае колко години ще изплащаме. Като прибавиш и новите цени на тока си е направо катастрофа. Иначе взехме някакви малоумни самолети, които ще охраняват бабината си, а можеше просто да ги измолим от САЩ барабар с горивото в замяна на някаква и формация, която щяха да събират тия самолети, която да интересува Американците, така и така сме уж натовска държава. Добре, че намериха/конфискуваха/откраднаха ония Биткойни от някой находчив в миналото Българин, който да влее една торба пари по този начин в БГ(без значение колко от тях са откраднати чрез правителствени схеми покрай тия самолети)за които аха да признаят, но все пак финално отрекоха да са намирали.
За Белене защо ли не направиха един истински референдум да видим какво мисли народа.
Всички боклуци са виновни за това Белене. Като почнеш от Костов едно време, който продаде де що можа държавно, минеш през всичките царе, императори, диктатори като Бойко(де да беше диктатор, а не заобиколен от шепа кръвопийци малки партии на което народа викаше хубаво, че не управлявал един)Станишевци и цялата червена продажническа орда, но и всички ние сме си виновни, че бяхме само свидетели. Борисов според мен просто или е следвал заповеди от вън, или е бил много зает как чрезн корпуционни схеми по гениален начин да връща Европейски пари към управляващите политици на Европа. Затова и не стана това Белене вероятно и за мен си е най-големия провал на прехода, който не сме усетили още. И ако нищо не се направи до закриването на мини Марица изток, то ще ядем голямо дръво, понеже те осигуряват кажи-речи половината ни енергия. Там винаги съм имал някой близък работещ нещо и самия регион ще западне много, но съм съгласен, че не трябва да се горят въглища, обаче трябва алтернатива, а не просто закривай.

За Белене защо ли не направиха един истински референдум да видим какво мисли народа.
Всички боклуци са виновни за това Белене. Като почнеш от Костов едно време, който продаде де що можа държавно, минеш през всичките царе, императори, диктатори като Бойко(де да беше диктатор, а не заобиколен от шепа кръвопийци малки партии на което народа викаше хубаво, че не управлявал един)Станишевци и цялата червена продажническа орда, но и всички ние сме си виновни, че бяхме само свидетели. Борисов според мен просто или е следвал заповеди от вън, или е бил много зает как чрезн корпуционни схеми по гениален начин да връща Европейски пари към управляващите политици на Европа. Затова и не стана това Белене вероятно и за мен си е най-големия провал на прехода, който не сме усетили още. И ако нищо не се направи до закриването на мини Марица изток, то ще ядем голямо дръво, понеже те осигуряват кажи-речи половината ни енергия. Там винаги съм имал някой близък работещ нещо и самия регион ще западне много, но съм съгласен, че не трябва да се горят въглища, обаче трябва алтернатива, а не просто закривай.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
ID A написа:Личните ми впечатления са,е тези които най-силно се оплакват от боклуците, обикновено те така правят, изхвърлят си боклука където падне, защото всички така правят.

А тези, на които им харесва и не се оплакват го събират и си го носят вкъщи

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
zAcK написа:![]()
![]()
![]()
А тези, на които им харесва и не се оплакват го събират и си го носят вкъщи
Алтернативата да НЕ го занесеш вкъщи или до някой контейнер, е да го изхвърлиш където ти падне.
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
zAcK написа:
P.S. Снимах го, докато пътувах днес. Всичко беше в боклуци. Цялата отбивка и около двете беседки. Навсякъде.![]()
![]()
![]()
Искам да живея на място, където хората не са такива боклуциНе издържам вече в подобна среда на примати...
Това при чешмата от Малко градище към язовира ли е?
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Мевърик, съгласен съм с теб. Не казвам, че си прав, а че аз съм съгласен...
Мога да те успокоя, че точно в ядрената енергетика регулацията е железна. Надявам се Уке Личко да влеззе в темата и да потвърди. Бил съм в Япония преди години и ми се видя като друг свят, буквално. Но посетихме и една таяхна АЕЦ (Онагава) и там нищо не ме впечатли. Не че японската аец е зле, просто българската беше на същото ниво, като култура на експлоатация имам предвид.

Мога да те успокоя, че точно в ядрената енергетика регулацията е железна. Надявам се Уке Личко да влеззе в темата и да потвърди. Бил съм в Япония преди години и ми се видя като друг свят, буквално. Но посетихме и една таяхна АЕЦ (Онагава) и там нищо не ме впечатли. Не че японската аец е зле, просто българската беше на същото ниво, като култура на експлоатация имам предвид.
Excellent! Steven is my name!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това със слънцето и панелите не е баш така и не е валидно за навсякъде и през всички сезони . И особено вечер като няма слънце ко прайм ? Сметките са без кръчмаря в общи линии със панелите . Среднощна полюция на банда зелени
За белене в оная тема за соца бая се напъваха някои да обясняват каква дупка било ...Имам спомен че Стина беше върл апологет да се прекрати проекта . Тая централа можеше вече да работи и наистина България да бъде енергиен център на балканите .
В световен мащаб има перманентно недостиг на електроенергия в рамките на 10-30% . Това не може да се покрие със съществуващие мощности , не може да ес покрие и следващите 50 години с нищо . Дефицита вдига цената и няма как АЕЦ да бъде на загуба . Просто с Белене политиците спекулираха безскрупулно и брутално само в собствен интерес . Едните ближат задника на американците щото америка не иска да има такава централа с руски реактори . Другите пък се опитваха да изклинчат тлъста комисионна от руснаците и да намажат от Белене . Ситуацията е като със соца , маса народ направиха политическа кариера и пари от срането и плюнките върху трупа на соц държавата изчезнала преди 30 години ...Със Белене е същото , не става въпрос изобщо за технически експертизи рентабилност и реални факти а за политическа коректност и дивиденти за политиците коит бутаха тоя проект нагоре надолу назад напред докато филма приключи .

За белене в оная тема за соца бая се напъваха някои да обясняват каква дупка било ...Имам спомен че Стина беше върл апологет да се прекрати проекта . Тая централа можеше вече да работи и наистина България да бъде енергиен център на балканите .
В световен мащаб има перманентно недостиг на електроенергия в рамките на 10-30% . Това не може да се покрие със съществуващие мощности , не може да ес покрие и следващите 50 години с нищо . Дефицита вдига цената и няма как АЕЦ да бъде на загуба . Просто с Белене политиците спекулираха безскрупулно и брутално само в собствен интерес . Едните ближат задника на американците щото америка не иска да има такава централа с руски реактори . Другите пък се опитваха да изклинчат тлъста комисионна от руснаците и да намажат от Белене . Ситуацията е като със соца , маса народ направиха политическа кариера и пари от срането и плюнките върху трупа на соц държавата изчезнала преди 30 години ...Със Белене е същото , не става въпрос изобщо за технически експертизи рентабилност и реални факти а за политическа коректност и дивиденти за политиците коит бутаха тоя проект нагоре надолу назад напред докато филма приключи .
Последна промяна Jordana на 02 Яну 2022, 11:03, променена общо 2 пъти
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Имаш грешен спомен. Което често се случва, защото вместо да четеш какво пиша, четеш това което би ти се искало да пиша, за да може да си рецитираш като папагал опорните точки
Споко де, не си само ти така тука.
Да ти опресня паметта. Нямам нищо против Белене или 10 беленета, стига да не е държавна. Нямам и против панели и перки и квото и да е било, стига да не са субсидирани и те. Дори помня как Боримечката се очудваше как такова нещо би било възможно, той не си представял, че това съществува. Уж бил ходил в Япония
А бе тотални хуморески пак... нищо продължавайте 
П.с. Зак пак е зациклил на някакви 1st word проблеми гледам също... другия постнал квартала на богатите в някаква бананова петролна държава където се избиват все едно има война и се възхищава
Истинската причина за кофти инфраструктурата е, че имотните данъци са смешно ниски (и не изнасяме банани, нито петрол). Като почнеш на плащаш по 1% на година както във великата Германия ще са ти гладки тротоарите... ма ще ревнеш до небето, а и не само ти.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Да ти опресня паметта. Нямам нищо против Белене или 10 беленета, стига да не е държавна. Нямам и против панели и перки и квото и да е било, стига да не са субсидирани и те. Дори помня как Боримечката се очудваше как такова нещо би било възможно, той не си представял, че това съществува. Уж бил ходил в Япония

П.с. Зак пак е зациклил на някакви 1st word проблеми гледам също... другия постнал квартала на богатите в някаква бананова петролна държава където се избиват все едно има война и се възхищава

Истинската причина за кофти инфраструктурата е, че имотните данъци са смешно ниски (и не изнасяме банани, нито петрол). Като почнеш на плащаш по 1% на година както във великата Германия ще са ти гладки тротоарите... ма ще ревнеш до небето, а и не само ти.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.