какво според вас е "средна класа в българия"?
Модератор: Общи модератори
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Re: какво според вас е "средна класа в българия"?
флейми,и други го казаха но аз току що се уверих че си гузен негонен бяга в темата ти за платените коментатори.И другите ще се уверят в чий тон звучиш.издъни се момче.
Аз никъде не прочетох къде спомена 10 дена почивка на море,една седмица на планина,данъци,каско,ГО,гуми на колата,щот като отидеш в гумаджийницата цените не са според възрастта на колата ,като се разболее някой не разбрах с билков чай и лавандула ли ще го лекуваш,маратонки и дрехи на тези деца,ами тея възрастни не пушат ли не пият ли,не се ли забавляват.Ами хубаво на твърдо гориво ще се топлят ами лятото ще се потят обилно ли,ами то прането ще им излезе златно тогава.Ами нищо ли не се разваля в тази къща.Ами тези деца няма ли да учат висше то да не е без пари особено първата година на гърба на родителите,или ще останат като мама и тате бачкатори за да може такива като тебе да им заявяват че 500 кинта са им предостатъчно.
Имали двор-ми аз нямам бе,на терасата ли да гледам кокошки и домати.500 лева им стигали--звучи тъпо,лицемерно,геноцидно и жалко.
Целта ти ми е ясна,също като няколко други теми-да постигнеш конфронтация и да бъдат заключени.Знам и че това не е единствения ти профил в този форум.Аман от тролове.
Аз никъде не прочетох къде спомена 10 дена почивка на море,една седмица на планина,данъци,каско,ГО,гуми на колата,щот като отидеш в гумаджийницата цените не са според възрастта на колата ,като се разболее някой не разбрах с билков чай и лавандула ли ще го лекуваш,маратонки и дрехи на тези деца,ами тея възрастни не пушат ли не пият ли,не се ли забавляват.Ами хубаво на твърдо гориво ще се топлят ами лятото ще се потят обилно ли,ами то прането ще им излезе златно тогава.Ами нищо ли не се разваля в тази къща.Ами тези деца няма ли да учат висше то да не е без пари особено първата година на гърба на родителите,или ще останат като мама и тате бачкатори за да може такива като тебе да им заявяват че 500 кинта са им предостатъчно.
Имали двор-ми аз нямам бе,на терасата ли да гледам кокошки и домати.500 лева им стигали--звучи тъпо,лицемерно,геноцидно и жалко.
Целта ти ми е ясна,също като няколко други теми-да постигнеш конфронтация и да бъдат заключени.Знам и че това не е единствения ти профил в този форум.Аман от тролове.

Мда, наистина при теб винаги май е "С насмешка"

И аз, за разлика от теб нямам навика да се смея тънко и да не отговарям на директно поставените ми въпроси

Затова веднага си вземам бележка и започвам да преработвам калкулациите си на база твоите бележки

А пред това време може и ти да ми отговориш на това долу (в червенкото), за което те питам от няколко дни

Ама това само ако ти стиска де. И ако не си от групичката, цитирана най-долу

flame написа:jordanpar написа:Аз така и не разбрах господина с трибуквения никнейм,който пише отвъд Голямата Вода към коя социална прослойка се причислява по собствена преценка?Какви автомобили карат в семейството?Какви дестинации за почивки са достъпни за него?Инвестиции в кои области може да си позволи да прави годишно и на каква стойност?
На база отговорите имам да добавя още само един въпрос или да се извиня за прекаленото си любопитство.Но,мисля че говорейки за пари,чисто и просто пари в тази тема,всеки трябва да защити тезата си от лични преживявания,а щом имаш излъчването за ерудит гледащ така отвисоко масата останали потребители и укоряващ ги в невежество,въпреки липсата на лични впечатления за говореното в темата ,която се отнася само за БГ,просто ми се иска да чуя на какво се дължи това.Или имаме един адски богаташ пишещ по темата ,което донякъде би ми обяснило неговото настойчиво упорство да се изкара прав,или......другата ми теория не е много приятна.
Та,мистър Ей Ел Икс,колко?????
Мда, гледам колегата обича да задава неудобни въпроси (или по-скоро да се изнервя като получава логични отговори, които обаче хич не му изнасят), обаче когато на него му зададат някое елементарно въпросче...
flame написа:jordanpar написа:погледни точно тази тема и посочи къде се говори за политика.КЪДЕ бе симпатяга такава?????
Говорим в цифри,никой не е и повдигнал въпроса кой е виновен за това или онова,преди ти да го направиш.
Така че - в момента ти се смея тънко и ехидно на жалкия ти опит да политизираш една тема за пари и цифри за да бъде заключена.Като нямаш какво да кажеш с числа и цифри,би ли млъкнал,ако обичаш,бъди така любезен.
С ''уважение''.
Направило ми е впечатление, че всички или почти всички твои теми и постове завършват със заключението, че простия пожарникар е виновен за всичко - и същевременно нито дума за бат Серго и тройната коалиция![]()
Та молбата ми е, щом си толкова добър в статистиките и цифрите ти се удават - направи моля ти се съпоставка в цифри в жизнения стандарт по времето на тройната коалиция и по времето на ГЕРБ. Това, разбира се, само ако ти стиска и ако нямаш трайно установени навици да се смееш тънко![]()
![]()
![]()
А дали ще е "С уважение" или "С насмешка" ще си проличи в зависимост от това дали ще си заровиш главата в пясъка, ще се направиш на обиден или ще си намериш някакво друго дълбокоинтелектуално извинение, за да не направиш сравнително елементарната аритметика и сравнение, за които те помолих в гория абзац![]()
![]()
И като гледам, в крайна сметка май ще е точно "С насмешка"...![]()
![]()
БСП:При нас 40-50 човека работят активно в интернет форумите
viewtopic.php?f=4&t=328508
- jordanpar
-
-
Ще ти го кажа от моята гледна точка,пламъчко небесен.2008 година 800 лева ми стигаха даже ми оставаха.Днес 1300 не всеки месец са ОК.Стандарта на живот не съм си го вдигнал.
И обърни внимание че говоря за преди и сега,а не както теб да споменавам периода на политически партии в тема свързана само с парите.
Сериозно,ако модератор не те проучи във всяка една тема какви ги блещиш,аз съм сигурен че си някой от тях и целта е да се стопират теми,които не са удобни.
И обърни внимание че говоря за преди и сега,а не както теб да споменавам периода на политически партии в тема свързана само с парите.
Сериозно,ако модератор не те проучи във всяка една тема какви ги блещиш,аз съм сигурен че си някой от тях и целта е да се стопират теми,които не са удобни.
Такаааа, специално рекалкулация за 40-50 души, а и за всички останали колеги
- Една седмица моренце за 500-1000 лева
- Цяло лято дечурлигата на село при баба и дядо - на практика безплатно
- Данъци? В малък град? Извън тези, които се събират от легалната заплата?
- Гражданска - 150-200 кинта ГОДИШНО. Каско има и по 100 кинта, ама в малките градове никой не прави.
- Смяна на гуми, масло, автомивка и прочие обслужване на колата - в гаража, на улицата пред гаража или за някой лев при майстора.
- Лекарства - 5-10 лева ГОДИШНО за аспирин и парацетамол, няколко пъти по толкова за антибиотици да има.
- Дрехи - дрескодът в малки населени места позволява да се носят дрехите, докато не се скъсат. Това изобщо не е необходимост и отива при коледните подаръци.
- Пиене - ракия. Купешка?! Да, бе, да...
- Цигари - ако пушат, ако не се снабдяват с тютюн за собствено производство - 50-100 лева месечно.
- Климатизация лятото - климатизацията през лятото не е от първа необходимост, но вентилатор или климатик ще харчат в рамките на няколко десетки лева най-много.
- Ремонти в къщи - дай на българина тел и клещи и основен ремонт на двигателя може да ти направи!
Същото се отнася и за дома - всичко се поправя от мъжа, баджанака или в краен случай от познат майстор, който ще вземе някой лев (или еквивалента в ракия или вино
)
- Дори при липсата на двор, в почни всички случаи има баба и дядо на село, които пращат буркани. А в най-краен случай коммията продава евтинки яйца или пържоли без ДДС и данък печалба, което в крайна сметка няма да оскъпи много разходите за храна.
И я да видим какво излиза, приятелю млад...
Море - 500
Кола - 400
Лекарства - 100
Цигари (ако пушат) - 1000
----------------------------
Цифром и словом - 1000 лева отгоре (ако не пушат) и 2000 лева (ако пушат). Като ги разделим на 12 месеца идват по-малко от 100 кинта при непушачи. ОК, признавам, прав си - към 500-те лева, за които писах, трябва да прибавим още 100 отгоре и стават общо 600
Както виждаш, другарю, аз немам навика да бегам по тъча като ай да не казвам каква, щото ти сам се сети
И когато ме питат нещо - винаги отговарям
(и не си заравям главата в пясъка, не се правя на обиден, не си намирам други оправдания да избегна отговорите
)
ПС И да знаеш, че още чакам да спреш да се смееш тънко и да ми отговориш на въпроса

- Една седмица моренце за 500-1000 лева
- Цяло лято дечурлигата на село при баба и дядо - на практика безплатно
- Данъци? В малък град? Извън тези, които се събират от легалната заплата?

- Гражданска - 150-200 кинта ГОДИШНО. Каско има и по 100 кинта, ама в малките градове никой не прави.
- Смяна на гуми, масло, автомивка и прочие обслужване на колата - в гаража, на улицата пред гаража или за някой лев при майстора.
- Лекарства - 5-10 лева ГОДИШНО за аспирин и парацетамол, няколко пъти по толкова за антибиотици да има.
- Дрехи - дрескодът в малки населени места позволява да се носят дрехите, докато не се скъсат. Това изобщо не е необходимост и отива при коледните подаръци.
- Пиене - ракия. Купешка?! Да, бе, да...

- Цигари - ако пушат, ако не се снабдяват с тютюн за собствено производство - 50-100 лева месечно.
- Климатизация лятото - климатизацията през лятото не е от първа необходимост, но вентилатор или климатик ще харчат в рамките на няколко десетки лева най-много.
- Ремонти в къщи - дай на българина тел и клещи и основен ремонт на двигателя може да ти направи!

- Дори при липсата на двор, в почни всички случаи има баба и дядо на село, които пращат буркани. А в най-краен случай коммията продава евтинки яйца или пържоли без ДДС и данък печалба, което в крайна сметка няма да оскъпи много разходите за храна.
И я да видим какво излиза, приятелю млад...

Море - 500
Кола - 400
Лекарства - 100
Цигари (ако пушат) - 1000
----------------------------
Цифром и словом - 1000 лева отгоре (ако не пушат) и 2000 лева (ако пушат). Като ги разделим на 12 месеца идват по-малко от 100 кинта при непушачи. ОК, признавам, прав си - към 500-те лева, за които писах, трябва да прибавим още 100 отгоре и стават общо 600

Както виждаш, другарю, аз немам навика да бегам по тъча като ай да не казвам каква, щото ти сам се сети

ПС И да знаеш, че още чакам да спреш да се смееш тънко и да ми отговориш на въпроса

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Значи,според флейм,достатъчно е да живеем като мизерници и сметката ще ни излиза
Нали,изхождам че се правят ремонти с тел,пращаш си децата при бабата и дядото (там излизало практически без пари...ммм.предполагам че на друга планета това,щото на нашата планета,при дядо и баба пак се яде,харчи ток,вода и все някакви консумативи),правиш всичко необходимо за да намалиш всички нормални разходи,те такива на село вика флейм и гражданска не плащат,щото според флейм ,така е добре,не е необходима,пък пак според цитираният герой,то хората получавали пари под масата,наведох се под масата и установих..ммне ,няма нищо под масата ми,очевидно всичко което съм получил тоя месец по картата си е така,пък и се оказва че аз не познавам хора с маса дето нещо се въдило под нея...странно.
Така,значи,темата е за "средната класа в България"(оправете си заглавието,България все още се пише с главно "Б") а не как да оцелеем на село с подръчни материали ,като разкараме тая досада децата!

Нали,изхождам че се правят ремонти с тел,пращаш си децата при бабата и дядото (там излизало практически без пари...ммм.предполагам че на друга планета това,щото на нашата планета,при дядо и баба пак се яде,харчи ток,вода и все някакви консумативи),правиш всичко необходимо за да намалиш всички нормални разходи,те такива на село вика флейм и гражданска не плащат,щото според флейм ,така е добре,не е необходима,пък пак според цитираният герой,то хората получавали пари под масата,наведох се под масата и установих..ммне ,няма нищо под масата ми,очевидно всичко което съм получил тоя месец по картата си е така,пък и се оказва че аз не познавам хора с маса дето нещо се въдило под нея...странно.
Така,значи,темата е за "средната класа в България"(оправете си заглавието,България все още се пише с главно "Б") а не как да оцелеем на село с подръчни материали ,като разкараме тая досада децата!
Е.Димитров написа:Значи,според флейм,достатъчно е да живеем като мизерници и сметката ще ни излиза![]()
Ама някой път такива глупости говориш, че сам не се усещаш - ама при теб, за разлика от колегата, не Партията-майка, а изглежда Майката-природа е виновна...

- Дечурлигата на село? Това нещо мизерническо ли е, под достойнството на средностатистическия човек ли е?!

- ГО е дължима, каско не се плаща, просто защото няма за какво. Но иначе Каското излиза умопомрачителните 8-9 кинта месечно

- Относно "ремонта с тел" - извинявай, ама при 10-годишна кола, свободно време и баджанак-майстор - ще идеш ли в официалния сервиз да ти вземат 100 кинта, че ти е изгоряла крушката на фара или ще си я купиш за 2 лева и сам ще си я сложиш?

- "Пари под масата" е идиом, който за имащите достатъчно мозъчни клетки и не се заяждат под път и над път за всяко нещо, означава "Плащания, които не се осчетоводяват и да които не се дължат данъци"

Средната класа в чужбина, както многократно бе обсъждано, има навика да си прави много добре сметката и калкулацията за всичко и да пести от всичко възможно.

Криворазбраната средна класа
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
alx написа:
Средната класа е функция на средната заплата. Нищо повече, нищо по- малко.
Чисто и просто...... невиждам какво въртяхте и сукахте темата през това -"какво ни се иска да е средната класа" та чак и до политически глупости се стигна и кво ли не. Това си е простата истина.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Флейм,извинявай ,о титан на мисълта,но сведи до моят нисш интелект,как изпращайки децата на село при баба и дядо,разхода изчезва в небитието,и не се трансформира в задължение на бабата и дядото да изхранват,къпят и забавляват интерактивно (предполага се че хващат някаква телевизия) несретният наследник?
Как така наследника се е озовал при дядо си и баба си,освен ако не владее някаква левитация или безплатна транспортна система.
Разбира се,нямам за цел да се заяждам ,ами просто ми е интересно как някой хора смятат...или просто Божествените калкулатори се ръководят от други параметри.
И друго-какви са тея крушки за по 2 лева,каско за по 8-9 лева месечно,все още не е измислен НАДЕЖДЕН начин ,да закрепиш шарнира с тел успешно или ей така да си сковеш носач от дърва,който иначе ти служат за подпалки (освен от едно дърво дето расте в африка и се нарича желязно дърво,ама мисля че и то няма да стане много успешно,не само защото африка е далече).
Просто отбелязвам че ти,като един начетен младеж,може да измислиш хиляда причини че може да живееш като мизерник,само и само да докажеш тезата си че парите които се изкарват в България са доста добри (и понеже е ясно че си фанатизиран гербер,остава да почнеш и химни да пееш в прослава)
В общи линии е това.
Как така наследника се е озовал при дядо си и баба си,освен ако не владее някаква левитация или безплатна транспортна система.
Разбира се,нямам за цел да се заяждам ,ами просто ми е интересно как някой хора смятат...или просто Божествените калкулатори се ръководят от други параметри.
И друго-какви са тея крушки за по 2 лева,каско за по 8-9 лева месечно,все още не е измислен НАДЕЖДЕН начин ,да закрепиш шарнира с тел успешно или ей така да си сковеш носач от дърва,който иначе ти служат за подпалки (освен от едно дърво дето расте в африка и се нарича желязно дърво,ама мисля че и то няма да стане много успешно,не само защото африка е далече).
Просто отбелязвам че ти,като един начетен младеж,може да измислиш хиляда причини че може да живееш като мизерник,само и само да докажеш тезата си че парите които се изкарват в България са доста добри (и понеже е ясно че си фанатизиран гербер,остава да почнеш и химни да пееш в прослава)
В общи линии е това.

- The7omahawk
- младши ентусиаст
-
- Кара: Z3 Roadster 2.8
- Мечтае да кара: едно да беше...
Флейма направо закопа с тея сметки
Ясно, който е от малък град или има баба и дядо на село, за храна не го грижи, ни за алкохол, нито за грижа за децата
Те бабите и дядовците живеят вечно, изкарват безкрайно количество реколта, и никога не се разболяват, та да трябва ти да се грижиш за тях
Данъци в тая държава никой не плаща, обаче парите за море и кола са най-голямоито перо в бюджета на семейството 

Ясно, който е от малък град или има баба и дядо на село, за храна не го грижи, ни за алкохол, нито за грижа за децата

Е.Димитров написа:как изпращайки децата на село при баба и дядо,разхода изчезва в небитието,и не се трансформира в задължение на бабата и дядото да изхранват,къпят и забавляват интерактивно (предполага се че хващат някаква телевизия) несретният наследник?
...
...
какви са тея крушки за по 2 лева,каско за по 8-9 лева месечно
О, велики и незаядливи Овидий, дечурлигата 1 клас щяха да го разберат, ама хайде специално за теб още малко обаснения, дадени малко по-бавничко, че да ги разбереш:

1. Изхранването на село става от домашното стопанство на баба и дядо и поради тази причина въобще не го калкулирам. Иначе ако трябва да го смятам - сигурно ще излезе някой непосилен разход от сорта на 2-3 лева на ден на хлапе (себестойността на приготвената от баба храна, а не посещение на 5-звезден ресторант, каквато идея би осенила безкрайно болен или заядлив човек)

2. Транспортът ще струва непосилните 5-10 лева, вероятно дори само в 1 посока. При това положение, о Незаядливий, остава единствено автостопът

3. Бях си купувал обикновена крушка и струваше 2 лева, сега да е 4 лева. 100% инфлация, непосилно!

BMW_RIDER написа:alx написа:Средната класа е функция на средната заплата. Нищо повече, нищо по- малко.
Чисто и просто...... невиждам какво въртяхте и сукахте темата през това -"какво ни се иска да е средната класа" та чак и до политически глупости се стигна и кво ли не. Това си е простата истина.

- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
The7omahawk написа:Ясно, който е от малък град или има баба и дядо на село, за храна не го грижи..
тези времена бяха до преди 5-10 години. Кой ти гледа прасета и домати в дворовете вече. Всички се научиха на кауфланд и била. Факт е обаче че ако си купиш 1 прасе пролетта, храниш го до зимата и си го гътнеш за коледа ще ти излезе по-евтино ако купиш еквивалента пържоли, бутове, кайма, наденици, сланина и карантия от магазина.
Не можеш да отречеш че ще ти излиза по-малко издръжката за храна ако част от нея ти идва от двора в къщата.
flame написа:Е.Димитров написа:как изпращайки децата на село при баба и дядо,разхода изчезва в небитието,и не се трансформира в задължение на бабата и дядото да изхранват,къпят и забавляват интерактивно (предполага се че хващат някаква телевизия) несретният наследник?
...
...
какви са тея крушки за по 2 лева,каско за по 8-9 лева месечно
О, велики и незаядливи Овидий, дечурлигата 1 клас щяха да го разберат, ама хайде специално за теб още малко обаснения, дадени малко по-бавничко, че да ги разбереш:![]()
1. Изхранването на село става от домашното стопанство на баба и дядо и поради тази причина въобще не го калкулирам. Иначе ако трябва да го смятам - сигурно ще излезе някой непосилен разход от сорта на 2-3 лева на ден на хлапе (себестойността на приготвената от баба храна, а не посещение на 5-звезден ресторант, каквато идея би осенила безкрайно болен или заядлив човек)Освен това за каране на колело на село все още не съм чул да събират тол такса
![]()
2. Транспортът ще струва непосилните 5-10 лева, вероятно дори само в 1 посока. При това положение, о Незаядливий, остава единствено автостопът![]()
3. Бях си купувал обикновена крушка и струваше 2 лева, сега да е 4 лева. 100% инфлация, непосилно!![]()
Има каско за 100 кинта годишно, което прави 8-9 месечно
BMW_RIDER написа:alx написа:Средната класа е функция на средната заплата. Нищо повече, нищо по- малко.
Чисто и просто, но не и за 40-50 другари!
Не мога да повярвам колко упорит можеш да бъдеш, за да ни докажеш и аз не знам какво. Първо средната класа трябваше да се развива, да не е просташка и да не гледа зарзават у двора, нали щото мисленето и трябваше да е по-европейско. Имаше подигравки с тея дето си ходят на село и копат бостана. После обаче се оказа, че всеки човек, живеещ в провинцията има родители, които пък живеят на село и не харчат и стотинка в магазина, щото всичко е в двора, там и вафли има и шоколади и какви ли не други благини. Да не говорим, че въпросните баба и дядо имат стопанство със абсолютно всички видове животни и се чудят кое по-напред да заколят и даже не знаят какво се продава в магазина... Както и да е, децата, които ходят на село и без това не са такъв разход дори в града, защото явно още не са стигнали тийн възраст, щото тогава няма да искат да стъпят на село...
Друг е въпроса, вече се разисква и преди, явно не на всички е ясен, ако средната класа е тая дето взима средната заплата, то има ли значение каква е тя по образование, начин на мислене, начин на прекарване на свободното време? Има ли право на хобита, които струват пари или пък трябва да седи закотвена пред ТВто щото тва струва само 15 лв. на месец и не се харчат пари за нищо друго. На театри, кина, концерти трябва ли да ходи, или пак домА пред ТВто и компа да кибичи, така се извисява най-добре, пък и е я на замундата и ю тюб там има и кино и концерти, за кво да дават пари излишно и за тея неща?
Ремонта се правел от баджо, шури и другите подобни, на тва само ще ти се изсмея щото в момента правя ремонт и Въпреки помощта от приятели и роднини (която никак не е малко), цената на ремонта ще е 5 цифри и то със супер оптимизиране и минимално изхвърляне, без топ качество, италиански дизайн и други подобни. Това за което ти говориш става за работа по вилата дето ти е хоби и не те интересува колко криви и назъбени са ръбовете на къщата и дали духа до прозореца като навън.
Много може да се пише по тая тема, но явно няма да се разбере в крайна сметка дали средната класа е на ръба на мизерията или е на ръба на охолството, или пък е нещо друго, пожелавам успех на всички и всеки да постигне това, към което се стреми и да бъде щтастлив...
pampo написа:Не мога да повярвам колко упорит можеш да бъдеш, за да ни докажеш и аз не знам какво. Първо средната класа трябваше да се развива, да не е просташка и да не гледа зарзават у двора, нали щото мисленето и трябваше да е по-европейско. Имаше подигравки с тея дето си ходят на село и копат бостана. После обаче се оказа, че всеки човек, живеещ в провинцията има родители, които пък живеят на село и не харчат и стотинка в магазина, щото всичко е в двора, там и вафли има и шоколади и какви ли не други благини. Да не говорим, че въпросните баба и дядо имат стопанство със абсолютно всички видове животни и се чудят кое по-напред да заколят и даже не знаят какво се продава в магазина... Както и да е, децата, които ходят на село и без това не са такъв разход дори в града, защото явно още не са стигнали тийн възраст, щото тогава няма да искат да стъпят на село...
Друг е въпроса, вече се разисква и преди, явно не на всички е ясен, ако средната класа е тая дето взима средната заплата, то има ли значение каква е тя по образование, начин на мислене, начин на прекарване на свободното време? Има ли право на хобита, които струват пари или пък трябва да седи закотвена пред ТВто щото тва струва само 15 лв. на месец и не се харчат пари за нищо друго. На театри, кина, концерти трябва ли да ходи, или пак домА пред ТВто и компа да кибичи, така се извисява най-добре, пък и е я на замундата и ю тюб там има и кино и концерти, за кво да дават пари излишно и за тея неща?
Ремонта се правел от баджо, шури и другите подобни, на тва само ще ти се изсмея щото в момента правя ремонт и Въпреки помощта от приятели и роднини (която никак не е малко), цената на ремонта ще е 5 цифри и то със супер оптимизиране и минимално изхвърляне, без топ качество, италиански дизайн и други подобни. Това за което ти говориш става за работа по вилата дето ти е хоби и не те интересува колко криви и назъбени са ръбовете на къщата и дали духа до прозореца като навън.
Много може да се пише по тая тема, но явно няма да се разбере в крайна сметка дали средната класа е на ръба на мизерията или е на ръба на охолството, или пък е нещо друго, пожелавам успех на всички и всеки да постигне това, към което се стреми и да бъде щтастлив...
Последните ми постове са предимно цифри. Освен за ремонтите с нещо друго да не си съгласен?
Всъщност може да добавим графа хоби - кукички и червейчета (ако е рибарство), билети за театър и т.н. Мисля, че спокойно се побира в няколко десетки лева месечно.
А относно ремонтите - имах предвид на автомобил. Дребните ремонти вкъщи също са на много ниска стойност. За основният ремонт на жилище съм съгласен, че отива голяма сума.
Нещо друго да пропускам?
- jordanpar
-
-
Не,нищо не пропусна многопрофилни flame.
Надявам се просто да блещиш каквото ти падне,защото ако имаш деца и ги гледаш по описания начин--турете една картинка на фейспалм.Даже 13 годишния ми племенник се смя на някои твои писания.
'Айде сега помоли модератор да заключи най-после тази неудобна тема,или ако си този който мисля под прикритие,заключи я сам от другия си профил.
Разбрах че средната класа в Германия си има доберман с отделна стая за него,а средната класа в БГ има прасе със специален нож за него.Може би сме просто малко по-ексцентрични в България.

Надявам се просто да блещиш каквото ти падне,защото ако имаш деца и ги гледаш по описания начин--турете една картинка на фейспалм.Даже 13 годишния ми племенник се смя на някои твои писания.
'Айде сега помоли модератор да заключи най-после тази неудобна тема,или ако си този който мисля под прикритие,заключи я сам от другия си профил.
Разбрах че средната класа в Германия си има доберман с отделна стая за него,а средната класа в БГ има прасе със специален нож за него.Може би сме просто малко по-ексцентрични в България.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Флейм,пич,объркал си темата,темата е "какво според вас е "средна класа в България"? (Пак обръщам внимание на малката буква с която започва България в шапката на темата),а не е тема "екстремно оцеляване на село" или "как да се щастливи в мизерията",както виждам,теб това най-много те тегли и нравоучително размахваш пръст че можем и с далеч по-малко и какви неблагодарни роби ...хора де,сме.