Помощ при избор на LCD LED TV
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Помощ при избор на LCD LED TV
Don_Diego написа:Само да питам коя тв дава постоянен 4к HDR сигнал
2-3 канала. Но можеш да си свалиш филм в HDR - например Уичър - а го имаше в 3GB епизода в 1к и HDR - картината е много по-добра от 4к без HDR.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
В такъв случай започвам да обмислям вариант за заобикаляне на псилогическия праг за цената, която съм си поставил
Ако взема нещо на изплащане и го изплатя предварително дължа ли някакви наказателни лихви?

Ако взема нещо на изплащане и го изплатя предварително дължа ли някакви наказателни лихви?

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
Don_Diego написа:В такъв случай започвам да обмислям вариант за заобикаляне на псилогическия праг за цената, която съм си поставил![]()
Ако взема нещо на изплащане и го изплатя предварително дължа ли някакви наказателни лихви?![]()
Ако ГПР е 0% няма как да имаш такса за предсрочно погасяване... И да е има е 1% на сумата, което са 20-30лв. Виж кога се пада черния петък, тогава ще има 10% надолу и върху промоционалните цени. Мисля че всички ОЛЕД са 4к на 100 реални херца, но все пак до миналата година имаше LG 55ца на 1к и 50 херца, което не е оферта... Абе пиши ми в месинджъра.

Don_Diego написа:В такъв случай започвам да обмислям вариант за заобикаляне на псилогическия праг за цената, която съм си поставил![]()
Ако взема нещо на изплащане и го изплатя предварително дължа ли някакви наказателни лихви?![]()
не си купувай никаква техника на изплащане... просто недей... наказанието е -1000 стилни точки...
за честотите- вие нали знаете, че има само няколко филма на 60 херца и всичко останало е на 24/30?

има и няколко канала на ютюб със по-високи от 30 херца клипове ама ютюб клиента ти я може я не може да ги изкара...
така че , всеки телевизор над 60 херца е само за украшение... щото докато се покаже материал на 120 хц и тоя телевизор ще е за смяна така или иначе
и друго- хдр на олед е сила защото черното на олед-а е черно а хдр-а го прави още по-черно. а най- добре е долби вижън на олед... ама долби вижън материала е много рядък и долби вижън хардуера е лицензиран и малко устройства го имат... докато хдр е навсякъде...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Стоковия кредит не като да вземаш пари та да ги връщаш . Вземай на изплащане , няма никакво оскъпяване или наказателни лихви при погасяване . Особено ако си на 6 месеца примерно погасителен план . Можеш да направиш следното , преди черния петък отиваш и си избираш стоката . Подаваш искане за кредитиране , одобряват те и в магазина ти запазват бройката после само чакаш петъка . Мисля че поне седмица имаш да използваш правото си а може и да се откажеш ако нещо не се случи така както трябва . На петъка ще е лудница и на кредитите и на телевизорите а може и да останеш без ТВ щото такива телевизори дори големите хипербитаци държат по една две бройки плюс мостра евенуално . Не че не могат да докарат от друг магазин ...но се губи петъчния ефект
И какво му пречи на тоя телевизор да има 200 херца хардуерно опресняване на картината ? Това да не е кинескоп , като си показва статична картина да не е 1 кадър честотата на опресняване ? Цялата работа я прави чрез хардуерно вградена обработка на картината , времето за което стоят стандартните 24 кадъра го разделя на 100 кадъра примерно и от там изчезва насичането и подобни артефакти в бързо променящи се сцени . Кофти работа викаш ...

за честотите- вие нали знаете, че има само няколко филма на 60 херца и всичко останало е на 24/30?
И какво му пречи на тоя телевизор да има 200 херца хардуерно опресняване на картината ? Това да не е кинескоп , като си показва статична картина да не е 1 кадър честотата на опресняване ? Цялата работа я прави чрез хардуерно вградена обработка на картината , времето за което стоят стандартните 24 кадъра го разделя на 100 кадъра примерно и от там изчезва насичането и подобни артефакти в бързо променящи се сцени . Кофти работа викаш ...

Последна промяна Jordana на 11 Сеп 2020, 19:55, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
alx написа:Don_Diego написа:В такъв случай започвам да обмислям вариант за заобикаляне на псилогическия праг за цената, която съм си поставил![]()
не си купувай никаква техника на изплащане... просто недей... наказанието е -1000 стилни точки...
за честотите- вие нали знаете, че има само няколко филма на 60 херца и всичко останало е на 24/30?![]()
има и няколко канала на ютюб със по-високи от 30 херца клипове ама ютюб клиента ти я може я не може да ги изкара...
така че , всеки телевизор над 60 херца е само за украшение... щото докато се покаже материал на 120 хц и тоя телевизор ще е за смяна така или иначе
и друго- хдр на олед е сила защото черното на олед-а е черно а хдр-а го прави още по-черно. а най- добре е долби вижън на олед... ама долби вижън материала е много рядък и долби вижън хардуера е лицензиран и малко устройства го имат... докато хдр е навсякъде...
Айде не се излагай повече с това за херците. Телевизорите от поне 15 години си добавят по един или два реални кадъра и картината се изглажда. Това всъщност беше най-голямата стъпка, преди лед матриците.
acho.rs написа:alx написа:Don_Diego написа:В такъв случай започвам да обмислям вариант за заобикаляне на псилогическия праг за цената, която съм си поставил![]()
за честотите- вие нали знаете, че има само няколко филма на 60 херца и всичко останало е на 24/30?![]()
Айде не се излагай повече с това за херците. Телевизорите от поне 15 години си добавят по един или два реални кадъра и картината се изглажда. Това всъщност беше най-голямата стъпка, преди лед матриците.
те добавят, ама като нямаш повече информация между двата кадъра ефекта е нулев а за някои хора дори отрицателен;) щото в 24 кадъра в секунда (което е стандарта на киното) като ги направиш на 60 и фърмуеър-а си измисля това между тях и ефекта е чувството, че все едно всичко се развива в аквариум (вика му се соуп опера ефект). на някои хора не им прави впечатление, но за много хора усещането е за нещо неестествено... аз в моето домашно кино ако ти пусна 30 херца на 120 херца на голям екран и ще се почувстваш като гущер живеещ в терариум и страдащ от морска болест

този същия ефект го има и като ъпскейл-ваш 1080п до 4к... щото информацията я няма и фърмуеър-а си измисля "междинните" точки и ефекта за груби неща отдалече е ок, обаче близките кадри са неествени- особено ако го гледаш на голям екран...
човешкото зрение колкото е компромисно, толкова е чувствително на допълнителна информация инжектирана във нещата които гледаме... което обаче интересно не важи за слуха ни които може лесно да бъде залъган или направо излъган

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
soap opera ефекта не е само при интерполацията и ако си спомняте Хобита, той беше сниман на 48 кадъра и беше същия отврат за гледане. Интерполацията прави иначе не-дразнещи филми, да дразнят. Свикнали сме филмите да са 24-30. За спорт, документални филми и новини, е супер.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
alx написа:не си купувай никаква техника на изплащане... просто недей... наказанието е -1000 стилни точки...

Иначе кредит/лизинг са финансови инструменти и не смятам,че трябва да се отричат при добра финансова култура на ползващият ги.Визирам покупка на домакинска техника.

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
немо написа:alx написа:не си купувай никаква техника на изплащане... просто недей... наказанието е -1000 стилни точки...
Внимавай
"техника" е изключително широко понятие...
Иначе кредит/лизинг са финансови инструменти и не смятам,че трябва да се отричат при добра финансова култура на ползващият ги.Визирам покупка на домакинска техника.
съгласен- с едно уточнение - до колкото във всеки един момент след първите 2-3 вноски дължиш по-малко от колкото струва това което си взел на заем... заучени положения

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
alx написа:acho.rs написа:alx написа:Don_Diego написа:В такъв случай започвам да обмислям вариант за заобикаляне на псилогическия праг за цената, която съм си поставил![]()
те добавят, ама като нямаш повече информация между двата кадъра ефекта е нулев а за някои хора дори отрицателен;) щото в 24 кадъра в секунда (което е стандарта на киното) като ги направиш на 60 и фърмуеър-а си измисля това между тях и ефекта е чувството, че все едно всичко се развива в аквариум (вика му се соуп опера ефект). на някои хора не им прави впечатление, но за много хора усещането е за нещо неестествено... аз в моето домашно кино ако ти пусна 30 херца на 120 херца на голям екран и ще се почувстваш като гущер живеещ в терариум и страдащ от морска болест![]()
този същия ефект го има и като ъпскейл-ваш 1080п до 4к... щото информацията я няма и фърмуеър-а си измисля "междинните" точки и ефекта за груби неща отдалече е ок, обаче близките кадри са неествени- особено ако го гледаш на голям екран...
човешкото зрение колкото е компромисно, толкова е чувствително на допълнителна информация инжектирана във нещата които гледаме... което обаче интересно не важи за слуха ни които може лесно да бъде залъган или направо излъган
Донякъде си прав, но бягаш по тъча, че нямало никаъв смисъл от 100хз телевизори. Соуп опера ефекта се появява при настройки за изглаждане на макс и гледане на кино филм. Всеки нормален телевизор има доста настройки за регулация и правиш образа както си искаш. Да не говори когато гледаш телевизия - реализма при документалните канали е невероятен. Това го има и ЛСД де, но е различно, поради това, че ОЛЕД (както и плазмите навремето) имат нулево време за реакция.
Отделно вече киното с неговите 24кадъра се вижда, че не може да смогне на динамичните сцени в актуалните филми и на големия екран (в кино салона) насича и прескача да си ебе майката. За тъмните сцени не ми се говори... и това на IMAX. ..
Абе пишеш ги тези неща, защото имаш меланхоия към прожекторите и си правиш истинско домашно кино ... със скапана картина

- Don_Diego
- ентусиаст
-
Амиии май ще е OLED 65ца
Цял следобяд бях в Sony центъра (съвсем близо до офиса ми е) и след зяпане известно време взе да ми харесва. После поразгледах, промених бюджета и имам 2 модела над които умувам..
LG 65OLEDB9PLA - https://www.technopolis.bg/bg/Televizor ... ED/p/16477
След като LG произвеждат всички OLED панели, нормално да имат отлично предложение. По тестовете припадат по качеството на картината на тези
Philips...колебая се между два модела (65OLED754 и 65OLED854) - единствената разлика дето намирам е, че първия е 4500ppi, а втория 5000
Тук се замислям заради Ambilight-a, стената отзад е бяла и ще изглежда супер. По ревюта много го хвалят

Цял следобяд бях в Sony центъра (съвсем близо до офиса ми е) и след зяпане известно време взе да ми харесва. После поразгледах, промених бюджета и имам 2 модела над които умувам..
След като LG произвеждат всички OLED панели, нормално да имат отлично предложение. По тестовете припадат по качеството на картината на тези
Philips...колебая се между два модела (65OLED754 и 65OLED854) - единствената разлика дето намирам е, че първия е 4500ppi, а втория 5000

Тук се замислям заради Ambilight-a, стената отзад е бяла и ще изглежда супер. По ревюта много го хвалят
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
acho.rs написа:Отделно вече киното с неговите 24кадъра се вижда, че не може да смогне на динамичните сцени в актуалните филми и на големия екран (в кино салона) насича и прескача да си ебе майката. За тъмните сцени не ми се говори... и това на IMAX. ..
IMAX е антична технология. Кината от много години са с 4К цифрови проектори, а те ги догонват в момента.
Или поне при алекс

https://www.youtube.com/watch?v=No00yFuebTw
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Don_Diego написа:Амиии май ще е OLED 65ца![]()
Philips...колебая се между два модела (65OLED754 и 65OLED854) - единствената разлика дето намирам е, че първия е 4500ppi, а втория 5000![]()

- Don_Diego
- ентусиаст
-
Благодаря за включването nicola59
Прегледах го въпросния проблем преди да се реша на OLED и предвид начина, по който гледам ТВ и ще ползвам телевизора не мисля, че ще е проблем при мен.
Мачове, редовно филми, научно-популярни филми...статични картини ще липсват като цяло (което доколкото разбрах е основния проблем за поява на burn-in). Вече казах, че няма да е основен телевизор и няма да работи нон стоп - вечер за приспиване с някое филмче
Някой с мнение за конкретните модели и дали Ambilight наистина си заслужава

Прегледах го въпросния проблем преди да се реша на OLED и предвид начина, по който гледам ТВ и ще ползвам телевизора не мисля, че ще е проблем при мен.
Мачове, редовно филми, научно-популярни филми...статични картини ще липсват като цяло (което доколкото разбрах е основния проблем за поява на burn-in). Вече казах, че няма да е основен телевизор и няма да работи нон стоп - вечер за приспиване с някое филмче

Някой с мнение за конкретните модели и дали Ambilight наистина си заслужава