Икономическа тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Re: Икономическата криза 2020-2023

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Мар 2023, 15:50

BMW_POWER написа:
Top Gun Maverick написа:Според теб ще се гръмне в крака, но предизборно уцелват джакпота, не знам как го виждаш въобще ти първото. Сега раята ще се кефят масово как Робин Худ ще вземе от богатите за да даде на бедните. Който и да го е измислил си е брилянтен ход от който ще се извлекат нужните политически дивиденти пък ти стреляй по краката още. :mhihi:

П.п: Канада, за какво ми изтри мнението за заповедта за арест на Путин снощи след като питах как ще се отрази това на финансовия свят?

Служебното правителство взимат непопулярните решения, защото знаят, че си отиват. Другите после обаче ще имат шанса да оставят, намалят или премахнат тези данъци.

Не знам за различните отрасли, но за кръчмите нещата са повече от ясни. Печелели "стотинки" от всичко. Само проверете колко струва един кег с бира и колко струва една малка бира. Нормата на печалба зизлиза. Същото е и с всички видове алкохол.

Маверик, не хвърляй обвинения, без да имаш доказателства. Аз "сестра имам", но това не значи нищо :idea:

Няма да се правиш Канада, само ти си среднощен боец. :mhihi:

Кръчмите ако знаеш каква надценка хакат на алкохола, особено така наречените дискотеки...лошо ще ти стане. Но няма проблем, щом има кой да го купува. :mhihi:
Още помня като почна пандемията и как реваха до небесата, понеже видиш ли са супер важния отрасъл, който нещо произвежда и без който държавата отива на зле. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Мар 2023, 16:03

Не съм бил в бг-то от есента на 2015 и нямам никаква идея, какви са цените в момента. В далечната 2005, когато бачках на Слънчака, един кег 50л беше около 45лв, ние продавахме бирата по 1.80 и 2.20 (330 и 500мл). Малка водка 50мл беше 1.60лв, една туба водка (около 22-24л Карнобатска наливна) беше 30лв ....

Мисли си каквото щеш, твое право :dunno:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 18 Мар 2023, 18:25

Искат да въвеждат плащанията над 10000 лв. които досега трябваше да минават през банка да паднат като граница до над 5000 лв.
Чудесно, после всякакви хора се чудят защо лудите виждаме нещо смислено в Биткойн. :banghead:
Рязко всяка закупена от мен кола става с максимална стойност 4900 лв. Който иска да си продаде колата за повече пари на хартия ще я продава на някой друг.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 18 Мар 2023, 18:28

BMW_POWER написа:Не съм бил в бг-то от есента на 2015 и нямам никаква идея, какви са цените в момента. В далечната 2005, когато бачках на Слънчака, един кег 50л беше около 45лв, ние продавахме бирата по 1.80 и 2.20 (330 и 500мл). Малка водка 50мл беше 1.60лв, една туба водка (около 22-24л Карнобатска наливна) беше 30лв ....

Това трябва да са били баси и боклуците и ментета ............ :cry: :cry: :cry:
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Мар 2023, 18:29

Top Gun Maverick написа:Искат да въвеждат плащанията над 10000 лв. които досега трябваше да минават през банка да паднат като граница до над 5000 лв.
Чудесно, после всякакви хора се чудят защо лудите виждаме нещо смислено в Биткойн. :banghead: .

не колега, всякакви хора които нямат какво да крият се чудят... аз например нямам никакъв проблем физическите пари да не ги приемат никъде и всичко да е по електронен / видим/ доказуем път... ти имаш ли проблем? не ми отговаряй... :winky:

хем искаме да няма сива икономика, хем като има някакви стъпки срещу нея недоволстваме...
алекс
трабант 601с
разни други возила

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Мар 2023, 19:08

peshehodetz написа:
BMW_POWER написа:Не съм бил в бг-то от есента на 2015 и нямам никаква идея, какви са цените в момента. В далечната 2005, когато бачках на Слънчака, един кег 50л беше около 45лв, ние продавахме бирата по 1.80 и 2.20 (330 и 500мл). Малка водка 50мл беше 1.60лв, една туба водка (около 22-24л Карнобатска наливна) беше 30лв ....

Това трябва да са били баси и боклуците и ментета ............ :cry: :cry: :cry:

Писал съм го още тогава. Карнобат си продаваха наливен алкохол в туби без акциз. Водка, ракия, текила ... но вместо в бутилки, идваше в туби. Съвсем редовно прозводство от крана, преди "водомера". Само първото ни зареждане беше над тон. Когато клиента си поръча бутилка, тя му се носи и се отваря пред него или той го прави сам. Когато е в чаша, идва наливното, което предварително е разпределено по бутилки. Ние продадохме над 50 тона бира за сезона. И това беше масово. Не само в едно заведение. Да не говорим, колко касови апарати бяха вързани в НАП. Да не говорим, как се правеха "проверки", да не говорим за "здравни картони" на персонала ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Мар 2023, 19:14

Може пък на някой да не му е много приятно утре срещу някаква сума всяка една корпорация да се сдобие с пълен доклад за живота му- какво яде, какво пие, какво гледа, къде почива, каква кола кара, къде я кара, къде излиза, какво и колко пие, изобщо пълна картина на живота и навиците.

Единствено наличните пари ни делят от тази стъпка засега.

Е тъй за протокола, аз нямам никакъв проблем който иска да складира каквито иска данни за потребителските ми навици. Вярвам, че далеч не се вписвам в масата и като част от извадката съм напълно безинтересен.

BMW_POWER написа:Когато клиента си поръча бутилка, тя му се носи и се отваря пред него или той го прави сам.

Ти си работил в някакво елитно заведение. :mhihi: На много места по това време водката се наливаше с едни пистолети, подобни на тия за бензин и никой не питаше от къде е и защо е в този вид.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Мар 2023, 19:14

Далечната 2005 нямаше изискване касовите апарати да са свързани към НАП, така че са били 0. Това за България е все едно преди цяла вечност. Изобщо е безпредметно да се коментира каквото и да е било на такава база :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- The only easy day was yesterday.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Мар 2023, 19:20

bum_bum написа:....

Те и сега знаят всичко. Достатъчно е да приверят кредитните ни карти. Излиза всяка една покупка или платен разход.

steeN написа:Далечната 2005 нямаше изискване касовите апарати да са свързани към НАП. Това за България е все едно преди цяла вечност. Изобщо е безпредметно да се коментира каквото и да е било на такава база :lol:

искам да кажа, че минаващото през касовите апарати не се отчиташе. Счетоводителят даваше данните на шефа и после всичко се прибираше. Данъчните нямаха досег до това.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 18 Мар 2023, 19:44

Top Gun Maverick написа:Виж това е много важно и въобще не се бях сещал. Като се замисля масово банките са в някакви блокове където преди това имаше магазини и каквото се сетиш. :shock: Със сигурност преправят някакви неща за да влезнат в изискванията, ама доколко е достатъчно въобще не съм компетентен, ама не се и бях замислял докато не го написа колегата. :idea:

Трезори и касетки няма във всеки клон! Определено са на места, където сградата е предвидена за целта!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 18 Мар 2023, 20:38

ildivvy написа:
Top Gun Maverick написа:Виж това е много важно и въобще не се бях сещал. Като се замисля масово банките са в някакви блокове където преди това имаше магазини и каквото се сетиш. :shock: Със сигурност преправят някакви неща за да влезнат в изискванията, ама доколко е достатъчно въобще не съм компетентен, ама не се и бях замислял докато не го написа колегата. :idea:

Трезори и касетки няма във всеки клон! Определено са на места, където сградата е предвидена за целта!

Малко не съм съгласен. Например клонът на Уникредит, който се намира в София, където бул. Гоце Делчев излиза на Южния парк има трезор и там сградата със сигурност не е прокетирана за банка. Там направо реват за обир.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Мар 2023, 20:44

gromovich написа:
ildivvy написа:

Малко не съм съгласен. Например клонът на Уникредит, който се намира в София, където бул. Гоце Делчев излиза на Южния парк има трезор и там сградата със сигурност не е прокетирана за банка. Там направо реват за обир.

Tози трезор го думнаха преди години

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 18 Мар 2023, 20:50

Ти не си ли живял някъде наоколо в този район ?
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 18 Мар 2023, 21:00

Последно живеех на ул. Луи Айер и ул. 406 срещу ДАР.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 18 Мар 2023, 22:08

BMW_POWER написа:Tози трезор го думнаха преди години

Някой запознат ли е какво става като думнят някой трезор? Сложил си например 10гр. златце, думкат го трезора, трезора е частен, не в някоя банка. Има ли кой да ти въстанови златцето или да ти го наплати?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата