Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Криптовалути
Не съм сигурен, че можеш да изкараш на собствен портфейл всички валути. До преди някакви месеци никакви не можеше, вече биткойн може, за другите не съм сигурен.

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Не беше изгодно в револют преди като се интересувах.
Отвори си сметка в кракен, вкарай пари и с тях си купи каквото крипто искаш.
Отвори си сметка в кракен, вкарай пари и с тях си купи каквото крипто искаш.
Аз акаунти по борсите имам.
Искам обаче да махна сметката в традиционната банка, която до сега обслужваше акаунтите в борсите и да ползвам Револют. Доколкото разбирам няма проблем.
Иначе идеята да купувам крипто направо в Револют и да го пращам директно към 'self custodial' решението което имам е да елиминирам един посредник от веригата(борсата).
'Банка>Борса> Х', да стане 'Револют> Х'
Искам обаче да махна сметката в традиционната банка, която до сега обслужваше акаунтите в борсите и да ползвам Револют. Доколкото разбирам няма проблем.
Иначе идеята да купувам крипто направо в Револют и да го пращам директно към 'self custodial' решението което имам е да елиминирам един посредник от веригата(борсата).
'Банка>Борса> Х', да стане 'Револют> Х'
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Нещо умряла тая тема
Някой да препоръча wallet, в който да прехвърля малко биткойн от Бинанс?

Някой да препоръча wallet, в който да прехвърля малко биткойн от Бинанс?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Студен или в интернет? Ползваме основно Леджър тука.
Я гледайте крипо клип от часа на Ванката, сега чак ми го показаха, а е от преди 5 месеца. Идеален е за кога идва интереса за купуване.

Малко са простаци и ги избягвам, ама тука с бития кон топ.
Я гледайте крипо клип от часа на Ванката, сега чак ми го показаха, а е от преди 5 месеца. Идеален е за кога идва интереса за купуване.

Малко са простаци и ги избягвам, ама тука с бития кон топ.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
В интернет.
Леджър е студен, нали?
Леджър е студен, нали?
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Да, струва...не знам колко е сега, ама малкия сигурно е 100 и нещо лева, големия малко над 200, някой ако е купувал скоро може да каже. Но сравнимо с интернет портфейл има малко играчка за да боравиш с него, но има безплатно клипче да изгледаш как. Ако е малка сума не се занимавай освен ако нямаш намерение да увеличаваш след време и да го разучиш един вид.
Аз в интернет нямам, там по-скоро имам доверие на борсата в булмаркет.
Аз в интернет нямам, там по-скоро имам доверие на борсата в булмаркет.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Що му викаш в интернет бе, ще объркаш ората.
Леджър е хардуерен портфейл, алтернативата е софтуерен портфейл. При първото прайвът кийя никога не напуска устройството(освен когато го сетъпваш и ти го изписва на екрана и твой ангажимент е да си направиш резервно копие) и когато трябва да изпратиш биткойн от един адрес на друг транзакцията се подписва от него. Софтуерния портфейл е просто програма на компютъра ти/телефона ти която има копие на частния ти ключ и пак подписва. Проблема тука е, че това копие на частния ключ е на паметта на компютъра ти и...всяка друга програма там има достъп до нея. Ако избереш да ползваш такъв е хубаво да се постараеш да го ползваш на максимално чисто устройство, примерно стар телефон хард ресетнат и без нищо друго на него или отделна инсталация на операционната система само за това. Електрум е не лош вариант за софтуерен портфейл.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Сетих се, че преди години бях правил в metamask и го възстанових него.
Това не е ли валидно само за сustodial портфейлите? Или и за self-custodial?
То така или иначе става въпрос за $200-$300, та не е голяма драма и да хваната гората
b_u_b_o написа:Софтуерния портфейл е просто програма на компютъра ти/телефона ти която има копие на частния ти ключ и пак подписва. Проблема тука е, че това копие на частния ключ е на паметта на компютъра ти и...всяка друга програма там има достъп до нея. Ако избереш да ползваш такъв е хубаво да се постараеш да го ползваш на максимално чисто устройство, примерно стар телефон хард ресетнат и без нищо друго на него или отделна инсталация на операционната система само за това. Електрум е не лош вариант за софтуерен портфейл.
Това не е ли валидно само за сustodial портфейлите? Или и за self-custodial?
То така или иначе става въпрос за $200-$300, та не е голяма драма и да хваната гората

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Щото за мен пак е все едно е в интернет.
Иначе кардинално си прав.
Ама за такова крипто...няма как да го мислиш, даже на борсата си го дръж. Ако искаш си направи регистрация и в Кракен и ги раздели в двете борси, шанса да фалират в един и същи цикъл за мен е 0.1%, а някоя по отделно да фалира в булмаркет ми е почти същия.
Сега crypto.com стана основен спонсор на ШЛ по футбол(случайно баш този сезон когато почва същинския булмаркет
)Кракен са на фланелките на Атлетико Мадрид, още не знам си колко крипто борси налазиха отборите, та за мен шанса някой голям да фалира клони наистина към нула в следващата една година.

Ама за такова крипто...няма как да го мислиш, даже на борсата си го дръж. Ако искаш си направи регистрация и в Кракен и ги раздели в двете борси, шанса да фалират в един и същи цикъл за мен е 0.1%, а някоя по отделно да фалира в булмаркет ми е почти същия.

Сега crypto.com стана основен спонсор на ШЛ по футбол(случайно баш този сезон когато почва същинския булмаркет

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Що скокна сега, някой има ли идея
Маверик?
P.S. Да заръчвам ли ламбото

Маверик?

P.S. Да заръчвам ли ламбото

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
На първият въпрос, не знам, ако си купил достатъчно последните две години за да стане за поне едно Ламбо.
На вторият въпрос, цикличност бе човек, избори идат, нали това пеем 2 години.
Плюс това днес е хубава дата.
Сега ще пеем друго, поздрав за всички, които много знаеха, но не докрай:
https://youtu.be/n1dk78L0XzI?si=oEz9LZToarC6ENTK
Влакът тръгва, уоччччччч! Опа, той тръгна преди година и половина, сега доускорява само.

На вторият въпрос, цикличност бе човек, избори идат, нали това пеем 2 години.

Сега ще пеем друго, поздрав за всички, които много знаеха, но не докрай:
https://youtu.be/n1dk78L0XzI?si=oEz9LZToarC6ENTK
Влакът тръгва, уоччччччч! Опа, той тръгна преди година и половина, сега доускорява само.

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Маверик, понеже си споменал, че идват избори, какво ще се случи ако Камала спечели ? Като гледам много ме опасява, че като нищо ще я изберат.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Не мога да знам понеже нямам кристална топка, но моите очаквания, че дългосрочно е все тая кой ще спечели, цикъла си върви без значение кой е отгоре. Краткосрочно ще има волатилност и в двата случая. Очакванията на всички пазари обаче са, че ако Тръмп спечели, то ще подскочат. Което не значи, че след това не могат да паднат бързо. Има някакви хипотези, че тези помпи напоследък били знак, че републиканец ще печели. Да видим, цялата общност стискаме палци на Тръмп, но не само в крипто, в другите финансови пазари също масово са за Тръмп, най-общо казано защото според хората той е доста по-позитивния избор за всичко около пазарите.
Около вторник очаквам някакви люшкания, но в какви посоки ще видим.
Около вторник очаквам някакви люшкания, но в какви посоки ще видим.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Маверик, това гледал ли си го?
Доста е приятно и съответно има IMDb RATING 6.7
https://www.hbo.com/movies/money-electric-the-bitcoin-mystery

https://www.hbo.com/movies/money-electric-the-bitcoin-mystery
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!