Формула 1 - обща тема
Модератор: Общи модератори
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Формула 1 - обща тема
Някой ако не е гледал филма "С пълна газ" за Лауда и Хънт, сега е момента.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
Ферари много нежно преебаха Льоклерк и до края на сезона ще, не ще, ще е официално втори пилот на тима. Изчистиха конкуренцията на Фетел. Е, започват и подготовка за сезон 2020 ...
Не мисля, че го направиха умишлено.
Освен това Леклерк също имаше вина за цялото фиаско пропускайки кантара. Не знам колко минути загуби, но това не е игра на която цъкаш бутон и изпращаш пилота на пистата.
Със сигурност имаха време да го изкарат за още един опит, но когато си притснат от пропуснат кантар, изтичащо време двама пилоти които са на път да бъдат елиминирани и т.н. шансът нещо да се пропука е голям.
Ферари обаче за поредн път показват, че нямат необходимата организация да се справят, когато и с двамата пилоти става нещо и трябва да се взимат бързи решения. Стратезите им сякаш имат капцитет само за един пилот в такъв напрегнат момент.
Аз не мисля, че имаха кола за нещо повече от 3та позиция днес.
Шарл с поредица от грешки, Фетел с поредица от грешки х2, ясно е че натискаха до ръба и малко отгоре.
Надявам се Шарл да застане зад думите си и утре здраво да "захапе меча" както обеща
Освен това Леклерк също имаше вина за цялото фиаско пропускайки кантара. Не знам колко минути загуби, но това не е игра на която цъкаш бутон и изпращаш пилота на пистата.
Със сигурност имаха време да го изкарат за още един опит, но когато си притснат от пропуснат кантар, изтичащо време двама пилоти които са на път да бъдат елиминирани и т.н. шансът нещо да се пропука е голям.
Ферари обаче за поредн път показват, че нямат необходимата организация да се справят, когато и с двамата пилоти става нещо и трябва да се взимат бързи решения. Стратезите им сякаш имат капцитет само за един пилот в такъв напрегнат момент.
Аз не мисля, че имаха кола за нещо повече от 3та позиция днес.
Шарл с поредица от грешки, Фетел с поредица от грешки х2, ясно е че натискаха до ръба и малко отгоре.
Надявам се Шарл да застане зад думите си и утре здраво да "захапе меча" както обеща

О, това е Ферари. Имам удоволствието да гледам този спорт от много години и Ферари са ми четена книга. Честна борба в този отбор, хм, може, но не и във Ф1. А да преебат квалификация? Ми не им е за първи път.
Ферари са способни на всичко
обаче точно днес нямаше никакъв смисъл да го прецакват.
Между другото за пръв път си платих за Ф1ТВ(за сега съм доста доволен и забравям за Диема), та имах достъп до почти цялата комуникация и изглед към питовете. За мен си беше поредното проявление на пропуските в организацията им.
Да не говорим, че дори да е имало нещо умишлено Леклерк има отвори вратата да го приложат. Той сам пропиля две обиколки в Q1 заради собствени грешки и се постави в уязвима позиция.
От това което виждам всеки от пилотите има свой екип стратези, обаче Джок Клиър има финалната дума и нищо не се случва без той да одобри. Явно когато нещата станат напечени при него информационния поток се претрупва. В тоя момент Фетел беше в по-уязвима позциция и явно Джок е бил фокусиран върху него игнорирайки всичко останало. Когато пуснаха Фетел нямаше време да се одобри и излизането на Леклерк.

Между другото за пръв път си платих за Ф1ТВ(за сега съм доста доволен и забравям за Диема), та имах достъп до почти цялата комуникация и изглед към питовете. За мен си беше поредното проявление на пропуските в организацията им.

Да не говорим, че дори да е имало нещо умишлено Леклерк има отвори вратата да го приложат. Той сам пропиля две обиколки в Q1 заради собствени грешки и се постави в уязвима позиция.
От това което виждам всеки от пилотите има свой екип стратези, обаче Джок Клиър има финалната дума и нищо не се случва без той да одобри. Явно когато нещата станат напечени при него информационния поток се претрупва. В тоя момент Фетел беше в по-уязвима позциция и явно Джок е бил фокусиран върху него игнорирайки всичко останало. Когато пуснаха Фетел нямаше време да се одобри и излизането на Леклерк.
- Venelin1111
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Няма BMW ;-)
- Мечтае да кара: Нова
Формула 1 - обща тема
След края на „Гранд При Монако”първите трима посветиха резултатите на Ники Лауда , респект. Много ми харесаха интервютата след състезанието.
Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Sent from my iPhone Х using Tapatalk
Няма вече BMW
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Жалко за отпадането на Шарл, но въпреки това се радвам за Фетел, че поне той завърши на подиума! Форца Ферари!! Браво и на Хамилтън страхотно каране!! Доволен съм и за Грожан, че взе точка.

Аз се радвам, че Шарл си удържа на думата
Без неговата кола за сигурност нямаш да има и частица от драмата която видяхме. Ще се научи, че не всичко е карачески умения и в голямата игра е различно... вижте Макс как израстна.
Хамилтън е страшна лисица
Това е да те бива в голямата игра
Дано Макс да е прихванал нещо.
Като слушахме радиото оставахме с впечатление, че Хамилтън ей сега ще влезе в бокса напук на отбора му...толкова беше недоволен
Ама как иначе да накара тези зад него да си разрушат гумите
Фетел не е вчерашен и кротко чакаше моментът, Макс типично по младежки лапна кукичката 
П.С. Стария Ботас.. ака вежливия лос се прокрадна отново на повърхността. Можеше да е далеч по-твърд с Макс бокса, дори с цената на някакви поражения. А след това остави Фетел(за който е ясно че не е в най-доброто си психическо състояние) да си кара напълно спокойно

Без неговата кола за сигурност нямаш да има и частица от драмата която видяхме. Ще се научи, че не всичко е карачески умения и в голямата игра е различно... вижте Макс как израстна.
Хамилтън е страшна лисица

Това е да те бива в голямата игра

Като слушахме радиото оставахме с впечатление, че Хамилтън ей сега ще влезе в бокса напук на отбора му...толкова беше недоволен

Ама как иначе да накара тези зад него да си разрушат гумите

П.С. Стария Ботас.. ака вежливия лос се прокрадна отново на повърхността. Можеше да е далеч по-твърд с Макс бокса, дори с цената на някакви поражения. А след това остави Фетел(за който е ясно че не е в най-доброто си психическо състояние) да си кара напълно спокойно

Въпреки изцепката на Макс състезанието беше скучно или поне след отпадането на Шарл. Миналата година Редбула със 100+ к.с. по-малко устиска победата от доста по-бързата кола на Ферари, та има си хас тази година Мерцедеса с тоя звяр да не устиска колонката отзад. Хамчо много го бива да се прави на умряла лисица и да сътворява някаква изкуствена интрига.
Шарл за пореден път показа, че има още доста какво да учи, Ферари се пропуква почти всяко състезание в най-различни аспекти, незнам но такъв хаос скоро не съм виждал в този отбор. Дали всичко е съсредоточено върху колата
Идват все пак писти с дълги прави, но има шанс мерниците там да се скатаят и пак да се изгради едно "фалшиво" мнение че във Ферари имат напредък
Мерилото ще са Редбул според мен.
Шарл за пореден път показа, че има още доста какво да учи, Ферари се пропуква почти всяко състезание в най-различни аспекти, незнам но такъв хаос скоро не съм виждал в този отбор. Дали всичко е съсредоточено върху колата

don_gori написа:Въпреки изцепката на Макс състезанието беше скучно или поне след отпадането на Шарл. Миналата година Редбула със 100+ к.с. по-малко устиска победата от доста по-бързата кола на Ферари, та има си хас тази година Мерцедеса с тоя звяр да не устиска колонката отзад. Хамчо много го бива да се прави на умряла лисица и да сътворява някаква изкуствена интрига.
Шарл за пореден път показа, че има още доста какво да учи, Ферари се пропуква почти всяко състезание в най-различни аспекти, незнам но такъв хаос скоро не съм виждал в този отбор. Дали всичко е съсредоточено върху колатаИдват все пак писти с дълги прави, но има шанс мерниците там да се скатаят и пак да се изгради едно "фалшиво" мнение че във Ферари имат напредък
Мерилото ще са Редбул според мен.
За играта с останалите чрез радиото го разбирам. Но винаги се опитва да си предаде един героичен образ, да раздуе и малките проблеми, които е имал до огромни, показвайки как той сам се е преборил с тях.
Да не говорим, че напоследък започва да копира Сена с някой изказвания, а това е откровенно дразнещо. Само пример от последното състезание - "Трябваше да сляза много дълбоко...", "духа на Ники беше с мен..."

Аз не споделям ширещото се мнение, че Ферари са направили кола за Монца и че ще имат някакво предимство на бързите писти.
Вероятно имат към момента предимство по отношение на пиковата мощност, но вече е ясно, че това е за сметка на висок разход на гориво и проблеми с охлаждането. Ниското челно съпротивление на тяхната концепция може да им е от полза, но само ако не им се налага да вдигат крилата по други причини като в Баку.
Обаче Мерцедес ще извадят втора спецификация на мотора преди Монца, докато Ферари вече я позлват.
А Ферари имат и друг проблем с бързите писти - температурата в гумите. Те може да са бързи на правите, но правите охлаждат гумите, които така или иначе са трудни за загряване при Ферари.

От италианските медии тръгват други неща в момента посока ФИА

Последна промяна TheDriver на 27 Май 2019, 9:56, променена общо 1 път
Малко късно се случват нещата за жалост, и за мен този сезон разковничето се крие в новите гуми. Миналата година видяхме в 2те състезания с такива гуми как Мерцедеса си решаваше всички проблеми и отвяваше конкуренцията, тази година са работили още върху този фактор и резултатите са налице, както миналата година имаха много малък работен прозорец в който ползват потенциала на гумите сега е същото само, че при конкуренцията
Четох на няколко пъти, че самия Биното казва че явно не са сметнали добре как ще работят новите гуми и от там идват повечето им проблеми. Иначе концепцията им май беше насочена точно около печеленето на полове с този по-мощен мотор в рамките на 1-2 обиколки, но съвкупността от кофти сметки около гумите и пързаляне по пистата ги закопа тотално.

Четох на няколко пъти, че самия Биното казва че явно не са сметнали добре как ще работят новите гуми и от там идват повечето им проблеми. Иначе концепцията им май беше насочена точно около печеленето на полове с този по-мощен мотор в рамките на 1-2 обиколки, но съвкупността от кофти сметки около гумите и пързаляне по пистата ги закопа тотално.
Интерсно ми е ФИА и Либърти какво ще правят.
Сегашната ситуация е супер неприятна за тях и ще трябва да се намесят както го правят винаги.
В общи линии могат да заложат на 3 линии на драма
1. Ботас срещу Хамилтън - за мен най-вероятният сценарии и аз на там бих насочил нещата. Ще трябва обаче да действат бързо преди Ботас да е изостанал съвсем в точките, а вероятно ще трябва да получат съдействие от Мерцедес. Но си мисля, че Мерцедес също отчаяно се нуждаят от някакво съперничество и вероятно ще съдействат.
2. Хамилтън срещу Фетел/Леклерк - рискова тактика имайки предвид настоящото положение във Ферари. Ще трябва доста грубо да се намесят - с промяна в гумите примерно, но ще е доста трудно да оправдаят промяната. Проблемът с промяна на гумите е, че и Ред Бул ще пострадат, а те са им нужни като трети играч в схемата.
3. Хамилтън срещу Верстапен - също рискова и трудно постижима тактика, но май е за предпочитане пред подкрепа на Ферари. Ще се наложи някакво порязване на Мерцедес обаче, което при настоящото им лоби е направо невъзможно. Или пък затваряне на очите за някаква не съвсем легална иновация от страна на Ред Бул.
Сегашната ситуация е супер неприятна за тях и ще трябва да се намесят както го правят винаги.
В общи линии могат да заложат на 3 линии на драма

1. Ботас срещу Хамилтън - за мен най-вероятният сценарии и аз на там бих насочил нещата. Ще трябва обаче да действат бързо преди Ботас да е изостанал съвсем в точките, а вероятно ще трябва да получат съдействие от Мерцедес. Но си мисля, че Мерцедес също отчаяно се нуждаят от някакво съперничество и вероятно ще съдействат.
2. Хамилтън срещу Фетел/Леклерк - рискова тактика имайки предвид настоящото положение във Ферари. Ще трябва доста грубо да се намесят - с промяна в гумите примерно, но ще е доста трудно да оправдаят промяната. Проблемът с промяна на гумите е, че и Ред Бул ще пострадат, а те са им нужни като трети играч в схемата.
3. Хамилтън срещу Верстапен - също рискова и трудно постижима тактика, но май е за предпочитане пред подкрепа на Ферари. Ще се наложи някакво порязване на Мерцедес обаче, което при настоящото им лоби е направо невъзможно. Или пък затваряне на очите за някаква не съвсем легална иновация от страна на Ред Бул.