Препоръчайте кафемашина за еспресо

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Re: Препоръчайте кафемашина за еспресо

Мнение от Exclusive89 » 28 Сеп 2024, 19:29

Винаги пробвам с максимална доза кафе и най-ситно положение (1) на мелачката, но не се получава както беше с предишната ми машина.. А това с вътрешния ренг как става? има ли видео? Благодаря!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 28 Сеп 2024, 19:58

Ето какво представлява мелачката , ти няма нужда да я разглобяваш и чистиш като ти е нова машината . Това бялото малкото зъбно колело с врътката се вдига нагоре и се презацепва за големия ринг 1-2 зъба в посока на по ситно . Обикновено става и само задния капак да се свали тъй като няма нужда да вадиш мелачката или да бъркаш вътре в нея .
https://www.youtube.com/watch?v=hJlBUCdRp5E
https://www.youtube.com/watch?v=Dk8_id4x7E4
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 28 Сеп 2024, 20:33

Мерси! :yes: :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 05 Окт 2024, 12:56

nxn написа:Трябва ми и на мен кафемашина за еспресо, която ще се ползва доста рядко, за няколко дни в месеца, гледам тези на делонги за по 150-300 лева, но не разбирам разликата, някой може ли да сподели тавака, която ще ми върши работа и да не е пикоч кафето?

Пак да пробвам, ако някой може препоръча?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 06 Окт 2024, 5:07

nxn написа:
nxn написа:Трябва ми и на мен кафемашина за еспресо, която ще се ползва доста рядко, за няколко дни в месеца, гледам тези на делонги за по 150-300 лева, но не разбирам разликата, някой може ли да сподели тавака, която ще ми върши работа и да не е пикоч кафето?

За тези пари - капсули на неспресо
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 06 Окт 2024, 7:58

nxn написа:

Аз ползвам делонги eco311 или нещо подобно беше малко над 300лв се намира на промоция. Кафето е доста прилично поне за моя вкус 5-6 години я ползвам машината не съм имал проблеми, но със сигурност не прави кафе като автомат за 2к

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 06 Окт 2024, 8:21

По същите изисквания взех някаква на Неспресо с капсули, имаха промоция през септември. Вписва се в бюджета. За 5-6 кафета на месец не ми се занимаваше с цапане, пък и тепърва прохождам с кафетата и не мога да оценя добре истинско кафе от хубава машина.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 06 Окт 2024, 20:54

Аз това се чудя, с капсули имам у нас и върши работа, а даже пием повече, потенциално 2 кафета на ден се правят, дали и за там да не взема такава, макар че ще се ползва основно от пенсионерите, а те си тачат кафето, мен ми е все тази.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 06 Окт 2024, 20:59

Капсули, защото ако се ползва няколко пъти в месеца каквото и насипно кафе да вземеш ще е изветряло така или иначе и ще са пари на вятъра.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 06 Окт 2024, 21:20

На Лаваца капсулите и машинката доста ми харесаха , в един хотел имаше в стаята и ги пробвах тези дни. Имам на Долче Густо в къщи , обаче май тези са по добри :dunno: Не знам обаче колко струва машината на Лаваца :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от STEVAL » 06 Окт 2024, 22:03

mr_petroff написа:На Лаваца капсулите и машинката доста ми харесаха , в един хотел имаше в стаята и ги пробвах тези дни. Имам на Долче Густо в къщи , обаче май тези са по добри :dunno: Не знам обаче колко струва машината на Лаваца :dunno:

Има капсули Лаваца за Долче густо машина

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 07 Окт 2024, 10:20

Аз имам най-простата Крупс за 100тина лева, че ми е удобна, прибирам я в шкафа да не пречи, най много и за там една такава да взема, или за у нас да си взема по-хубава, има едни с по-малки капсули, по-готини изглеждат, някой знае ли повече за тях?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 11 Фев 2025, 11:30

Скоро попаднах на това ....отлича помощ за хората които сами си подържат кафемашините .
https://www.youtube.com/@yt.myworks/videos
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 21 Мар 2025, 12:34

Тия дни се замислих да си взема един автомат, ама нищо не им разбирам. Цял живот не съм пил кафета почти, ама свикнах в дните в които съм в офиса след като обядвам да думна едно кафенце и се чувствам добре после. Не ми се дават много пари обаче, защото абсолютния максимум кафета на седмица който ще прави тая машина е 4 броя(3 дни съм в офиса и пия там, 2 дни работя вкъщи и уикенда я съм там и пия там, я не). Даже ми се върти в главата да видя за нещо 2ра ръка, има ли шанс да си взема таралеж в гащите?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 21 Мар 2025, 12:43

Зависи, какъв ти е бюджета.
Но мисля, че една машина с капсули е твоята машина про този начин на пиене на кафе.
Не се нуждае от честа профилактика и поддръжка, която е по-специална.
Новите не са някакви сериозни пари.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата