Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Re: iOS тема

Мнение от Tsureto » 10 Мар 2022, 15:52

Здравейте.
Андройдаджия съм, но мисля да сменя на Апъл. Искам да ми кажете какви са главните плюсове на iPhone и минуси, спрямо Андройд.

Засилил съм се към чиста 13-ка или 13 про, защото съм свикнал на 120 херца, но реално като гледах ревюта, май няма мн разлика, освен в цената.... :conf:
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 10 Мар 2022, 17:59

TNT написа:Иначе се сблъсках бързо с проблем. Досега ползвах магнитна стойка за телефона. Сега 13-ката се залепва и без метални пластини по нея, но не изглежда стабилно. Засега идеята ми е да лепя на калъфчето пластинка (но ще е грозно) или да си взема по-голям магнит за колата (което пак ще е грозно, сега съм с най-малкият възможен). Вие как сте решили проблема ?

Модул за колата с карплей :D

Cvetun написа:Здравейте.
Андройдаджия съм, но мисля да сменя на Апъл. Искам да ми кажете какви са главните плюсове на iPhone и минуси, спрямо Андройд.

Засилил съм се към чиста 13-ка или 13 про, защото съм свикнал на 120 херца, но реално като гледах ревюта, май няма мн разлика, освен в цената.... :conf:

Разликата между 13 и 13 про е, както каза 120хз, но само за апове, които го поддържат, про-то е по-тежко заради стоманената, вместо алуминиева рамка, което не знам дали е важно, защото повечето хора са с кейс, 2гб рам повече има про-то, което за ИОС е незабележимо, третата камера, която е единствената разлика, която за мен лично не е важна, защото почти никога не ми се налага да правя зумнати снимки, за което тя се използва и общо взето това е, а обикновената 13ка има 5% по-голяма батерия, надали има разлика.

Като фен на андроид има доста неща, които не харесвам:
- Няма нотификейшън лайт или always on display, тоест ако си оставил телефона и си излязал от стаята, като се върнеш докато не го хванеш няма как да разберем дали имаш известие, нещо което мен много ме дразни
- Няма фингърпринт, което вече 2 години с маски много ме тормози да трябва постоянно да пиша парола
- Няма сплитскрийн, на който съм свикнал да гледам ютюб + някой друг ап
- Няма ютюб вансед, което ползвам на андроидите, за да няма реклами и да работи на заключен екран
- Клавиатурата на мен не ми харесва, трябва ти къстъм клавиатура, за да имаш букви и цифри на една страница, също така няма го това като на свифткей като задържиш на клавиатура да ползваш специален символ, тоест без никакви втори и трети страници, което дори не можеш да си го сложиш на айфон, също така като се логваш някъде понякога ти маха къстъм клавиатурата и ти пуска дефолтната и така не можеш да ползваш запазени в хром пароли
- Лесно прегрява и ти намаля яркостта, често ми се е случвало на открито
- Единственото нещо, което притежавам, без УСБ тайп ц зареждане, ами с друго, а въщи има 5 чифта слушалки, два телефона, преносима батерия, гопро, мак(отново епъл) и сигурно други
- Не можеш да гледаш webm в браузъра, както и някои други разширения, браузърите като цяло са доста куци
- Дизайна разбира се е много ретро спрямо другите марки

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 10 Мар 2022, 18:17

nxn написа:Като фен на андроид има доста неща, които не харесвам:
- Няма нотификейшън лайт или always on display, тоест ако си оставил телефона и си излязал от стаята, като се върнеш докато не го хванеш няма как да разберем дали имаш известие, нещо което мен много ме дразни
- Няма фингърпринт, което вече 2 години с маски много ме тормози да трябва постоянно да пиша парола - след новия ъпдейт хваща с маска до колкото знам
- Няма сплитскрийн, на който съм свикнал да гледам ютюб + някой друг ап
- Няма ютюб вансед, което ползвам на андроидите, за да няма реклами и да работи на заключен екран - vanced music, vanced tube
- Клавиатурата на мен не ми харесва, трябва ти къстъм клавиатура, за да имаш букви и цифри на една страница, също така няма го това като на свифткей като задържиш на клавиатура да ползваш специален символ, тоест без никакви втори и трети страници, което дори не можеш да си го сложиш на айфон, също така като се логваш някъде понякога ти маха къстъм клавиатурата и ти пуска дефолтната и така не можеш да ползваш запазени в хром пароли - има, както и телефона сам си пази паролите в клауда.
- Лесно прегрява и ти намаля яркостта, често ми се е случвало на открито
- Единственото нещо, което притежавам, без УСБ тайп ц зареждане, ами с друго, а въщи има 5 чифта слушалки, два телефона, преносима батерия, гопро, мак(отново епъл) и сигурно други
- Не можеш да гледаш webm в браузъра, както и някои други разширения, браузърите като цяло са доста куци
- Дизайна разбира се е много ретро спрямо другите марки
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR

Мнение от apexs » 10 Мар 2022, 21:38

След почти 3 години и половина, продадох XRа и се сдобих с 12 мини :bchug: До като пристигне включих 5 номер в играта и за радост си работише супер с всички приложения :clap: Леко бавно но ... работи :clap:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Мнение от Tsureto » 11 Мар 2022, 18:45

Сега бях в Техномаркет и се изправих пред огромна дилема. Значи доводите ми са:

- iPhone за момента съм на пауза, защото се оказа, че не е като Андройд за качване, сваляне и инсталиране на апк-та. Един вид Андройд си е флашка. Ръгаш в лаптопа, кеф ти инсталираш апк-та пиратски дори, кеф ти сваляш качваш мп3, снимки, видео и т.н. iPhone не било така. Не може да качваш и сваляш кво ти е кеф, а апк-та май е невъзможно да инсталираш, освен ако не е от Appstore-a. Което ми е пречка, защото имам 3-4 аппа, кракнати, на стойност истинска 300лв, които ползвам и са ми важни. (Български класик стъф) :D Отделно за да ползваш на 100 процента апълските услуги, трябва всичко да ти е на тях. Часовник, Мак, Айпад, дори шибаните кабели и зарядни, щото иначе не е ок. А при мен е обратното, нямам нищо апълско. Та да, малко е трики да се хвърля. Иначе като телефон, телефон си е як, изкефи ме.
Другото е, че след няколко месеца излиза 14-ка. Ще потърся инфо дали ще има нещо фрапантно различно и като екстри и т.н., за да не се прецакам един вид, ако сега взема 13-ка.

- Отидох към Huawei. Това е телефона, който ми дава всичко което искам. Камери, батерия, дисплей (120hz) и цялата гъвкавост, описана по-горе, която ми липсва в ябълката. НО, тук идва но-то. Няма гугъл сървиз, а аз лично ползвам поне 15, да не кажа всички гугъл сървиси, дори си плащам дет се вика и от тук идва пречката да взема и това лайно.

- Отиваме към Самсунг. Цените горе долу на S22 + и т.н., колкото на Апъл. Имаш камерите, имаш горе долу всичко което ми трябва. Но тук идва момента, че забелязах лаг, забиване и доколкото знам от приятели батерията е трагична, ако цъкаш малко повече едвам изкарва ден. Та то ако давам 2к и нагоре за тел, по добре да е гарга и да е рошава, взимаш iPhone 13 Pro Max и това е, но пък тук ме спират нещата от първото тире.

Та извода. Нито една от флагмън марките не ми предоставя това, което искам. Може би ако преглътна негъвкавоста на айфона, клоня към него. Но това че дет се вика, едно апк или една мп3ка не мога да му бодна от лаптопа с един прост кабел ми е малко, бахти тъпото. Телефон за 3 бона, а си орязан от най-обикновени неща, които малко или много дразнят.

Та пичове, стъкнах. Продължавам за момента с Poco-то ми F3 докато не го измъдря, или краварите не махнат забраната към Huawei :D
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 11 Мар 2022, 19:24

Понеже ги ползвам и двете... За човек, който иска да си бъцка и да си настрои телефона "под себе си" не е за иос. Лично на мен андроида ми харесва много повече от иос откъм юзър френдли примерно. Ма в пъти ми е по-удобен.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 11 Мар 2022, 19:53

Че флагманите на андроид да не са само хуявей и самсунг, само щото ги продават в техното. Oneplus, Pixel, xaiomi имат много добри попадения.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 11 Мар 2022, 20:15

bioz написа:Че флагманите на андроид да не са само хуявей и самсунг, само щото ги продават в техното. Oneplus, Pixel, xaiomi имат много добри попадения.

За съжаление тази година всички флагшипи са трагични, и гугъл и шиоми и 1+, само самсунга ми харесва, но и техният дизайн е върхът, най-малки ръбове, само една дупка за камера.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Мар 2022, 20:50

Cvetun написа: едно апк или една мп3ка не мога да му бодна от лаптопа с един прост кабел ми е малко, бахти тъпото. Телефон за 3 бона, а си орязан от най-обикновени неща, които малко или много дразнят.

APK- то на епълски е IPA. :mhihi: MP3-ки и мелодийки за музиката можеш да бодеш колкото си искаш с кабела.

С приложенията вече няма много варианти. Или плащаш или разчиташ на някакви полвинчати решения за джейлбрейк. Ако наистина ги ползваш и са ти важни 300лв не ми се вижда някаква непрежалима сума. Все пак си дал 2000+ за телефон..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 11 Мар 2022, 22:55

Някой мнение за тези слушалки
https://istyle.bg/earpods-with-lightning-connector.html
Трябват ми жични колкото да слушам нещо в самолета, че предишните ми ги откраднаха миналата седмица и останах само с безжичните.....
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 12 Мар 2022, 0:31

ivanski_2 написа:Някой мнение за тези слушалки
https://istyle.bg/earpods-with-lightning-connector.html
Трябват ми жични колкото да слушам нещо в самолета, че предишните ми ги откраднаха миналата седмица и останах само с безжичните.....

Най-прости слушалки, които даваха навремето с телефоните.
https://www.ozone.bg/product/slushalki- ... connector/
В озон е няколко лева по-евтино, с безплатна доставка, а иначе в ОЛХ гледам хората продават такива за 15 кинта, защото има доста хора, които плуват в такива, та аз лично бих взел от ОЛХ-а.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 12 Мар 2022, 9:39

От олх не бих взел понеже колкото оригинални има , ментетата са по 6 , а разликата с озоне пак е пренебрежимо малка. Мерси иначе , а ти като си ползвал такива слушалки доволен ли си, интересува ме главно дали околните чуват какво слушаш при нормална сила ?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 12 Мар 2022, 12:02

ivanski_2 написа:От олх не бих взел понеже колкото оригинални има , ментетата са по 6 , а разликата с озоне пак е пренебрежимо малка. Мерси иначе , а ти като си ползвал такива слушалки доволен ли си, интересува ме главно дали околните чуват какво слушаш при нормална сила ?

Един колега постоянно беше с такива и не съм чувал честно казано, но и не знам колко ги е усилвал, но ако се цели да не се чува, тогава може тапи, защото със сигурност ще са по-добре изолирани стил тези
https://www.ozone.bg/product/slushalki- ... -lightning
Ама пък нямам идея те какви ще са. Ако някой друг е ползвял много обикновените епълски може да сподели, защото аз лично не съм.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 12 Мар 2022, 12:22

Напълно нормални слушалки, но за самолет трябват noise canceling иначе няма смисъл.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 12 Мар 2022, 12:34

steeN написа:Напълно нормални слушалки, но за самолет трябват noise canceling иначе няма смисъл.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

nxn ,мерси ще ги погледна тези

Стиин имаш ли предложения ?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата