Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
Надали ще стане, а за манговците да не говорим.
Обаче милиционерите вчера гледах, че искали 30% увеличение на заплатите и те горките...
Обаче милиционерите вчера гледах, че искали 30% увеличение на заплатите и те горките...
за въздуха - някой от сравнително скоро построените сгради/небостъргачи са на такова място, че действат като тапа за естественото отдушване на града...
това без доказателство от моя страна
това без доказателство от моя страна
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
alekangg написа:Това на теория, ама на практика виждаш ли го?
Ще седят вкъщи, ама кой ще дебне, дори в градовете е абсурдно, а по села и паланки да не говорим.
Всички видяхме че работи, но се правим на слепи. Разбира се възможно е само в Китай или Северна Корея, но понякога диктатурата си има и и предимства.
alekangg написа:Надали ще стане, а за манговците да не говорим.
Те ако наистина са на 980 лева бруто, ги разбирам

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Не знам на колко са, но като гледам има много милиционери, явно има мераклии. Да не казвам, че и това е много за голяма част от тях.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
На такава длъжност има много придобивки. Служебни дрехи или пари за дрехи. За стаж. Ако имаш някакви висше (няма значение за какво е, може да е свързано с агро семена) - там директно вдигаш чин, съответно заплата и т.н. Придобивки като служебен план за телефон на супер условия, преференциални лихви по кредити и какво ли още не. Бонуси. Една камара отпуски. И то от тука 200лв, от там 500лв, трупат се. И още не съм споменал на какво ниво е корупцията в системата на МВР
На майка ми й откраднаха портмонето преди 1-2 години. Отидох с нея в полицията. Първо тръгнаха да изкарват нея виновна, като му секнах изречението келеша почна мен да разпитва къде съм бил в този час
Като го успокоих, ми обясни да го обявим за изгубено, щото така или иначе няма да го намерят - много късно се е усетила, че го няма. Демек... не ни се работи. И с 5% съм против да им вдигат заплатите. Като искам да ми вдигат заплатата, шефа ми търси резултатите. Те какви резултати имат ?

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
- TNT
- младши ентусиаст
-
И там има много свестни, но докато има хора, които им е забранено да се "пипат"... няма да се оправим. Да не говорим, че и разни мутри си правят децата полицаи. В Симеоново не познавам кандидатствал, на когото да не са искали пари.

TNT написа:И там има много свестни, но докато има хора, които им е забранено да се "пипат"... няма да се оправим. Да не говорим, че и разни мутри си правят децата полицаи. В Симеоново не познавам кандидатствал, на когото да не са искали пари.
На мен не са, ама не ме и приеха

- TNT
- младши ентусиаст
-
То само форума може да се види как тука пишем колко заслужава полицията и в другата тема се вижда как 2 дена обират къщата, с все кухненски шкафове. България си е страната на неограничените абсурди.

В предвид факта, че първата хостеса с диалект от долно уйно в студентски почва на 3000 лв и сервитьорка или барман под 2000-2500лв на месец не пада, да ми дават там 700 лв чисто и някви 200лв на година за дрехи да ходя да гоня рецидивисти, дето не знам дали няма да ме гръмнат, нема как да го очакваме. Примера на колегата с портмонето е същия. В Германия, полицай взима над 3000 евро. И съм си имал взимане даване с тях за битови простотий, е скриха ми шапката нищо общо с тука. Реално погледнато ако вдигнат заплатите двойно, съкратят 50% от сегашните работещи, положението ще се оправи десетократно.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Сервитьорката е като милиционера.
Има официална заплата 300-400лв масово са на 4 часа, рядко на 8 на минималната. За това и сега вият, че няма помощи, ами да взема да им дам аз ли?
Останалото е бакшиш-черни пари, както милио.
Има официална заплата 300-400лв масово са на 4 часа, рядко на 8 на минималната. За това и сега вият, че няма помощи, ами да взема да им дам аз ли?
Останалото е бакшиш-черни пари, както милио.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е ако някой не го кефи полицейската заплата защо е станал полицай? Все едно в едно кафе сервитьорката да разнася само 50% от поръчките (колкото е у нас разкриваемоста на престъпленията за 2019), щото заплатата и не и харесва. 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Е то е ясно защо е станал...

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
BaDxBoY написа:alekangg написа:Надали ще стане, а за манговците да не говорим.
Те ако наистина са на 980 лева бруто, ги разбирамВсъщност не ги разбирам, не знам как ще е възможно да оцелееш с такава заплата в голям град.
Ами странно е, ама има два типа - едните на които просто им стигат и не вършат почти никаква работа и други на които не им стигат и си докарват допълнително по някакъв друг начин, било то работа на черно извън работно време или рушвети, а може и двете.
bum_bum написа:Е ако някой не го кефи полицейската заплата защо е станал полицай? Все едно в едно кафе сервитьорката да разнася само 50% от поръчките (колкото е у нас разкриваемоста на престъпленията за 2019), щото заплатата и не и харесва.
И така, и не е така. Ти го гледаш през твоята призма, но ако го погледнеш през тяхната е друго. Някои когато са започвали са го направили просто от мерак за службата, били са млади, било им е интересно и такива неща. На всичко отгоре са виждали перспектива за развитие някои от тях. Влизайки се сблъскват с реалността, която ако си близо до МВР и знаеше, нямаше да даваш такова сравнение със сервитьорката, която днес е тук, утре там и не зависи от никой. Общо взето те подмятат като някаква топка и ако нямаш връзки или по-точно корабни въжета(защото 98%-та за връзкари)то си оставаш на най-ниско ниво и то нямам предвид по чин. Реалността те обсебва и напълно възможно е да ти промият мозъка, тоест да почнеш да разсъждаваш като средностатистически полицай. Тогава вече е трудно да си кажеш, че напускаш макар, че и такива има. Особено ако живееш в малък град е трудно после да се впишеш в обществото след като довчера си писал актове на това общество, неслучайно някой напускат и се връщат. Та в един миг след години на разочарования ти си на кръстопът дали да изчакаш още някоя годинка и да имаш право на заплати или да си биеш шута без нищо. Това стои пред ВСЕКИ полицай, който аз познавам в даден момент. На абсолютно всеки в един момент му писва и си задава тоя въпрос като започва да търси варианти. Точно тука приликата със сервитьорката вече е крайно неуместна. Да не говорим за това как се занимават с всякаква паплач и виждат в един миг как психиката им започва да не издържа, а получават пари по-малко от продавач-консултант в мобилен оператор, чиято работа е да ЛЪЖЕ най-безогледно хората по цял ден. Ако продължа нататък ще стане прекалено дълго, но знай, че докато парите са такива, нито корупцията ще спре, нито ще си вършат пълноценно работата, нито пък ще има много на брой стойностни хора, които да искат да влезнат в полицията.
Абсолютно всеки един катаджия в страната знае, че в София няма нито един катаджия, който да не взема рушвети и абсолютно нищо не им правят, просто защото иначе няма да има кой да работи. Просто замазват очите на хората с разни журналистически разследвания, които най-много да приключат с уволнение ако има голям отзвук. Иначе всеки си взима, понеже 1000 лева в София, зимата на студ, а лятото на жега, не знам кой нормален индивид би стоял. Не и аз и ако бях катаджия щях да вземам колкото мога повече рушвети, пък боли ме фара кой за какъв ме мисли. Всъщност преди години за малко да влезна, ама се отказах, в страната рушвети се вземат минимално или почти никакви вече.