Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: iOS тема

Мнение от steeN » 07 Фев 2022, 22:21

С предстоящата iOS 15.4 Face ID вече ще може да ни разпознава, дори когато сме с маска, като така няма да ни се налага да махаме маската от лицето си, когато искаме да платим в магазина или просто да ползваме телефона си.

Пандемията мина, те сега се сетиха да го направят :evil:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G31
Мечтае да кара: F80
Детайли за колата: BMW G31 530xD

Мнение от bir40o0 » 08 Фев 2022, 8:39

big_dane написа:Аз съм в Германия и си взех 13 Про-то с удължаване на договора. Преподписах на 17.01, телефонът пристигна на 03.02. И тук операторите не могат да си оправят наличностите. Във форума на водафон има хора, които си чакат телефоните от ноември и още не са ги получили. Моят телефон, ако се беше забавил още една седмица, щях да се откажа от договора и да го прекратя и да продължа да си ползвам XS-a.

В неделя ходих до един един от моловете във Варна, влизам в Теленор, има договор за преподписване и случайно попаднах на управителката, която каза че в момента Apple устройствата без значение от модела се изпълняват само за нови клиенти и то в порядък от 1месец доставка. За преподписване на договора и дума не можело да става да закупиш устройство. Винаги съм знаел, че това е най-глупавият оператор, вече това се потвърди на 100%.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 08 Фев 2022, 10:39

Дано не се разбере погрешно, от любопитство само, защо бързате толкова за новия модел? :roll: (никога на съм имал айфон и няма как да знам от опит)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 08 Фев 2022, 11:36

bir40o0 написа:
big_dane написа:Аз съм в Германия и си взех 13 Про-то с удължаване на договора. Преподписах на 17.01, телефонът пристигна на 03.02. И тук операторите не могат да си оправят наличностите. Във форума на водафон има хора, които си чакат телефоните от ноември и още не са ги получили. Моят телефон, ако се беше забавил още една седмица, щях да се откажа от договора и да го прекратя и да продължа да си ползвам XS-a.

В неделя ходих до един един от моловете във Варна, влизам в Теленор, има договор за преподписване и случайно попаднах на управителката, която каза че в момента Apple устройствата без значение от модела се изпълняват само за нови клиенти и то в порядък от 1месец доставка. За преподписване на договора и дума не можело да става да закупиш устройство. Винаги съм знаел, че това е най-глупавият оператор, вече това се потвърди на 100%.

При който и оператор да идеш пак ще се ядосваш заради некадърни служители, поне аз това съм забелязал.

Bogat-Beden написа:Дано не се разбере погрешно, от любопитство само, защо бързате толкова за новия модел? :roll: (никога на съм имал айфон и няма как да знам от опит)

Всяка година излиза нов модел и няма много смисъл да вземеш модел, точно преди да го сменят и то на пълна цена.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bir40o0 » 08 Фев 2022, 11:51

nxn написа:
bir40o0 написа:

При който и оператор да идеш пак ще се ядосваш заради некадърни служители, поне аз това съм забелязал.

Bogat-Beden написа:Дано не се разбере погрешно, от любопитство само, защо бързате толкова за новия модел? :roll: (никога на съм имал айфон и няма как да знам от опит)

Всяка година излиза нов модел и няма много смисъл да вземеш модел, точно преди да го сменят и то на пълна цена.

Съгласен съм, навсякъде е така. Засега най-доволен съм от А1, може би защото имам познати там, но като цяло положението с операторите е трагично навсякъде.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 08 Фев 2022, 12:04

Новия модел е на 4 месеца вече. А моя тази година ще става на 6 години. Предишният дори ми беше втора ръка, но отдавна е нерентабилно - много пари им искат употребявани. Основно ми трябва по-добрата камера, а и не искам да чакам да се развали вече. Бая кофти ще ми е, ако остана без смартфон и за два дена. А и както казаха по-горе, ако се замотам още малко... по-добре да чакам новия модел.
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 08 Фев 2022, 14:58

еее, 6 годишен телефон аз не съм имал от миналото десетилетие :lol:
(Лаптопът изкара 7, докато не го убих с един саблен :mhihi: )
Инак мисълта ми беше ако имаш такъв на една година, дали има сми веднага да скачаш на следващия..
Щото даже андроидът с китаец изкарва поне 2.. :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 08 Фев 2022, 15:04

Bogat-Beden написа:еее, 6 годишен телефон аз не съм имал от миналото десетилетие :lol:
(Лаптопът изкара 7, докато не го убих с един саблен :mhihi: )
Инак мисълта ми беше ако имаш такъв на една година, дали има сми веднага да скачаш на следващия..
Щото даже андроидът с китаец изкарва поне 2.. :dunno:

Амии имаш най-голям шанс да го продадеш на висока цена и да си вземеш нов пак с някакво минимално доплащане. Така всяка година си с нов телефона.

На мен не ми е важно и 6s ми е служебен(купих си го като излезна), основен ми е 11 про(купен пролетта 2020).
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 08 Фев 2022, 15:05

:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 08 Фев 2022, 15:11

А и като излезе от гаранция... вече става време за батерия, пауър бутона отказва и т.н. На 2-3 години е нормално да се сменя, макар и вече да не се забелязва разлика технологично. Това с големите разлики от година на година приключи преди 2010-та още.
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 09 Фев 2022, 9:20

Да чукна на дърво, всичко ми работи. :)
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 09 Фев 2022, 14:10

TNT написа:А и като излезе от гаранция... вече става време за батерия, пауър бутона отказва и т.н.

Само на един телефон ни се е случвало - 5-ца на жената и му смениха всичко(батерия, бутон и т.н.) без да плащаме, а беше извън гаранция(купих й го от Лондон) :roll: Тогава го носихме в Creative. Само провериха дали има сервизна програма и нищо повече не ни питаха :bchug: Останалите iPhone-и, които сме имали винаги им е изтичала гаранцията и са нямали драми, освен 2 батерии сменени след 3+ години. Тези батерии пак имаше програма за подмяна за по-ниска цена в iStyle. За по около 50 лева ги сменихме, което си е много добре! И в момента сме с Xs и Xs Max извън гаранция и си бачкат :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 09 Фев 2022, 14:40

Разбира се, че си работят. Не съм казал, че изтича гаранцията и се счупват. Но ако има проблеми - тези проблеми в 99% от случаите са след втора, трета, четвърта и т.н. година. 4-ката на петата година й смених батерията, на шестата пауър бутона. На сегашното SE на третата смених бутона, батерията си кара 6-та вече на 83%. Но ако си сменяш айфона на 2-3 години, вероятно няма да разбереш какво е смяна на бутон или батерия.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от big_dane » 10 Фев 2022, 20:52

bir40o0 написа: За преподписване на договора и дума не можело да става да закупиш устройство. Винаги съм знаел, че това е най-глупавият оператор, вече това се потвърди на 100%.

Днес един от най-близките ми приятели поръча S22 Ultra с преподписване на договора точно с Теленор, да видим колко ще го бавят. По данни от Самсунг на 25ти трябва да започнат да ги доставят. Аз лично залагам на средата на март най-рано.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bir40o0 » 14 Фев 2022, 8:19

big_dane написа:
bir40o0 написа: За преподписване на договора и дума не можело да става да закупиш устройство. Винаги съм знаел, че това е най-глупавият оператор, вече това се потвърди на 100%.

Днес един от най-близките ми приятели поръча S22 Ultra с преподписване на договора точно с Теленор, да видим колко ще го бавят. По данни от Самсунг на 25ти трябва да започнат да ги доставят. Аз лично залагам на средата на март най-рано.

В петък вземахме Iphon-a без да искаме, отиваме в друг мол и питаме, здрасти имате ли, поглеждат ни тъпо и казват, ами имаме 1 бр, но е макс и след 5 мин вече се подписваше договора :lol: Попитахме за S22 Ultra, казаха ни, че евентуално тази седмица 14-18.02 ще го има изложен да се види, но кога ще дойде нямат яснота.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата